שאלה בסיסית על שמיעה בסטריאו-סאב -כן או לא?
-
royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
כשאתם שומעים מוזיקה ברסיבר בסטריאו או במגבר סטריאו-אתם שומעים רק משתי הקדמיים או בנוסף הסאב עובד?
מדובר בנושא שנוי במחלוקת, אבל בגדול אין פה חוקים. אני חושב שכל אחד צריך לבדוק, להאזין, אולי לכוון מעט או לשחק אם המיקום, ולהחליט אם אוהבים את התוצאה.
- niguy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 303
- שם מלא: גיא
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אני מוכרח להודות שכאשר לא מזמן הוספתי סאב למערכת, לצרכי קולנוע בעיקר, ניסיתי לשמוע איתו גם מוסיקה. במקרים מסויימים הוא הוסיף לי נפח ומשקל וממש נהניתי לשמוע איתו מוסיקה, לעומת מצבים בהם הסאב הורגש יתר על המידה והאפיל על שאר התדרים. אצלי זו דוגמה לא טובה לשילוב סאב בדו ערוצי משתי סיבות עיקריות: א-הדו ערוצי אצלי לא מפותח. אני כרגע שומע מוזיקה דרך הרסיבר והמקור הוא דיוידי, כך שעד שלא אבצע שדרוג רציני בגזרת הדו ערוצי (זה השדרוג הרציני הבא שלי :מגבר סטריאו איכותי שישורשר לרסיבר ק"ב+נגןאיכותי) לא אוכל לדעת כמה באמת אני מוציא את המכסימום מהרמקולים שלי בכל טווח התדרים והאם באמת יחסר לי הסאב. הסיבה השנייה היא שלא בטוח שהסאב שלי מתאים למוסיקה למרות שבקולנוע הוא מעולה. אני באופן אישי הגעתי למסקנה שאם כבר לשלב סאב זה אך ורק במערכת דו ערוצית ייעודית ולא כחלק ממערכת ק"ב שם הוא יכול" ללכלך" את המוסיקה ברוב הפעמים.