פרויקט בניה עצמית של סאבוופרים - High End

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
nimmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

אודה לקבלת סיוע מחברי הפורום בבנייה של זוג יחידות סאבוופר ברמה הגבוהה ביותר האפשרית בתקציב בינוני-. המטרה היא יחידות כמה שיותר מוזיקליות שישתלבו מיטבית עם הרמקולים הקדמיים במוזיקה דו-ערוצית ושיהיה בהם מספיק כח/פאנצ'/שטח פנים/עוצמה כדי לתת עבודה גם בסרטים.
המיקום המתוכנן הוא פרונטאלי בסלון בגודל ממוצע בשני צידי המזנון. לדעתי, אני מסוגל להעביר עם ההנהלהזוג תיבות בגודל בינוני בנות 50 ליטר כל אחת לכל היותר.

עד כה הספקתי לרכוש את המגבר הייעודי למשימה - מגבר עצמאי חיצוני של DAYTON SA1000 (מגבר CLASS A/B שנותן מקסימום של 950 וואט RMS ב 4 אוהם). כמו כן, מצאתי כמה אפשרויות ריאליות לדרייברים בתקציב.

אפשרות 1 - זוג דרייברים מסוג מורל אולטימו 12" (ממברנה מקארבון, מיועד במקור לשימוש ברכב ובתיבה אטומה) כל אחד עם סליל אחד בהתנגדות סופית של 2 אוהם וביחד בהתנגדות של 4 אוהם. - האם מתאים לשימוש בבית ? האם יהיה מספק כשהוא מוצהר ליכולת ספיגה של 1000 וואט ובפועל יקבל במקסימום פחות מ 500 מהמגבר ?

אפשרות 2 - 2/4 דרייברים מסוג peerless xxls 12 - דרייבר מעולה - יכולת הספיגה שלו נמוכה יחסית (לפחות לפי הנתונים היבשים). האם ניתן ליישם רביעית דרייברים בשתי תיבות אטומות בנות 50 ליטר (זוג בכל תיבה) ?

אפשרות 3 - 2 דרייברים 15" מבית TC SOUNDS (אופציה יקרה) או dayton reference (אופציה לא זולה) או דרייברים שנועדו לסביבת רכב (FI Q, SSA ICON, AA Havoc וכיוב')

אשמח לשמוע דעתכם (במיוחד מבעלי ניסיון בבניית סאבוופרים/DIY) לעניין הדרייברים, החומרים, סוג התיבה, נפח אפשרויות נוספות ועוד.

אגב, הבניה עצמה תבוצע ע"י בעל מקצוע בהתאם למידות.

תודה מראש לכולכם (l)

חגי

s3t
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #3 

אאל"ט HAZOOM בנה SUB בתיבה סגורה. האינטרנט מלא בתוכניות DIY:

http://www.avsforum.com/t/1104368/maste ... r-projects
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #4 

האם יהיה מספק כשהוא מוצהר ליכולת ספיגה של 1000 וואט ובפועל יקבל במקסימום פחות מ 500 מהמגבר ?
...
יכולת הספיגה שלו נמוכה יחסית (לפחות לפי הנתונים היבשים)
...
נתון ה RMS לא אומר לך כלום בכל הקשור לכמה עוצמת הגברה אתה זקוק על מנת להוציא את המקסימום מהדרייבר.

מה התקציב לכל הסיפור?
אם אתה רוצה לבנות תיבות סגורות, אבל עדיין רוצה שהסאבים ירדו נמוך (מתחת ל 40Hz) אתה תזדקק ל EQ.

nimmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה לכם על התגובות..

אין מגבלת תקציב ממשית - עם זאת, המטרה היא להשיג מקסימום תוצאה במינימום כסף, אחרת, הייתי קונה fathom 113 וסוגר סיפור..

מספר שאלות נוספות -

1. בהתחשב במורכבות של בניית תיבות פורטד/בנד פאס, והצורך הממשי בירידה מתחת ל 40 הרץ ביום-יום - מה כדאי לבנות ? האם כדאי לבנות 2 יחידות סאב שמורכבות מדרייברים מבית מורל מדגם Ultimo בתיבות פורטד או לבנות 2 יחידות מדרייברים 15" בתיבות אטומות ?

2. לגבי המונובלוק המיועד (SA 1000) - האם ה EQ המובנה שלו מספק או שנדרש רכיב נוסף ? האם בכלל טעם בשתי יחידות סאב נפרדות כאשר הן עובדות במונו ?

2. חשבתי על רעיון נוסף - אולי כדאי להזמין 2 דרייברים 15 מבית STEREO INTEGRITY מדגם 15 HT ?? יש לי כבר ניסיון עם זוג סאבים 12 שלהם ברכב - רכיבים מדהימים. וגם המחיר טוב.. - העניין הוא שהתיבה המומלצת עבורם היא 3CF ואני מוכן לבנות זוג תיבות בנות 2.2CF מקסימום (2CF נטו) - גם כך הגודל הוא מוגזם לסלון ביתי ממוצע.. מה תהיה ההשפעה ?

תודה מראש..

HazooM
כתב
כתב

שליחה #6 

אין מגבלת תקציב ממשית - עם זאת, המטרה היא להשיג מקסימום תוצאה במינימום כסף
...
אתה די סותר את עצמך, אבל בגדול קוראים לזה: "תקציב מוגבל/מוגדר", אחרת כמו שציינת, היית רוכש סאב מוכן.
בהתחשב במורכבות של בניית תיבות פורטד/בנד פאס, והצורך הממשי בירידה מתחת ל 40 הרץ ביום-יום - מה כדאי לבנות ? האם כדאי לבנות 2 יחידות סאב שמורכבות מדרייברים מבית מורל מדגם Ultimo בתיבות פורטד או לבנות 2 יחידות מדרייברים 15" בתיבות אטומות ?
...
יחידות 12 בתיבת פורטד שמיועדת לרדת נמוך יהיו (תלוי בדרייבר) בסדר גודל של 85-125 ליטר, ככה שזה לא נראה לי יתאים לך בהתחשב במגבלות המקום.
לגבי המונובלוק המיועד (SA 1000) - האם ה EQ המובנה שלו מספק או שנדרש רכיב נוסף ? האם בכלל טעם בשתי יחידות סאב נפרדות כאשר הן עובדות במונו ?
...
יכול להיות שיספיק, יכול להיות שלא. שתי יחידות סאב נפרדות הוא מהלך טוב, מכיון שזה עוזר קצת לאזן את הבעיות האקוסטיות שנוצרות בתדרים נמוכים בחדר ממוצע.
חשבתי על רעיון נוסף - אולי כדאי להזמין 2 דרייברים 15 מבית STEREO INTEGRITY מדגם 15 HT ?? יש לי כבר ניסיון עם זוג סאבים 12 שלהם ברכב - רכיבים מדהימים. וגם המחיר טוב.. - העניין הוא שהתיבה המומלצת עבורם היא 3CF ואני מוכן לבנות זוג תיבות בנות 2.2CF מקסימום (2CF נטו) - גם כך הגודל הוא מוגזם לסלון ביתי ממוצע.. מה תהיה ההשפעה ?
...
ה HT יכול לעבוד בסדר גמור גם בתיבה של 50 ליטר. הבעיה עם הדרייברים האלו (וגם תיבות יחסית קטנות) היא שההגברה שלך לא תספיק.

דבר אחר שאתה יכול לשקול - דרייבר 12 אחד בתיבת Ported גדולה, במקום שני דרייברים בשתי תיבות קטנות. אתה תקבל יותר באס בתדרים המאד נמוכים, לא תזדקק בהכרח ל EQ, ההגברה תתאמץ פחות, ואתה תחסוך $$$.

nimmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

לגבי התקציב, אני בטוח שיכולתי לרכוש איזשהו סאב ראוי ב 5-6K ואולי טיפה יותר אבל אחרי שנתקלתי בפרויקטי ה DIY באתרים השונים ובהתחשב בכך שמדובר בפרויקט פשוט יחסית (תיבה, דרייבר, גימור מקסימום פורט - אין צורך בתכנון קרוסאובר וכד') - קשה שלא לנסות, מה גם שיש לי גישה לבעלי מקצוע מהמעלה הראשונה.

לעניין ה HT, לפי הנתונים/מדידות שבוצעו ע"י חברי הפורום שם, בתיבה אטומה בגודל 3CF הדרייבר מגיע למקסימום היכולת שלו (מהלך/XMAX) עם 424 וואט RMS. האין זה אומר שהמגבר שלי "יסחוב אותו" ?

האם מוכרים לך/לכם על דרייברים/פרויקטים עם יחידות 12 ברמה גבוהה שדורשות תיבות פורטד קטנות בנות 2CF (נטו לאחר דיספלייסמנט של הדרייבר עצמו) ? נראה לי אידיאלי (בהתאם לדרישות הגודל ויכולת המגבר) אם אוכל להגיע לעוצמה ראויה ב 20-25 הרץ..

HazooM
כתב
כתב

שליחה #8 

קשה שלא לנסות, מה גם שיש לי גישה לבעלי מקצוע מהמעלה הראשונה
...
אני לגמרי מסכים.
לפי הנתונים/מדידות שבוצעו ע"י חברי הפורום שם, בתיבה אטומה בגודל 3CF הדרייבר מגיע למקסימום היכולת שלו (מהלך/XMAX) עם 424 וואט RMS. האין זה אומר שהמגבר שלי "יסחוב אותו" ?
...
אי אפשר לומר "מקסימום מהלך ב X עוצמה", מכיון שזה תלוי בתדר. ב 20HZ אתה תזדקק ל X עוצמה, וככל שהתדר עולה אתה תזדקק ליותר. אני לא חושב שמגבר אחד יוציא משני HT 15 את המיטב, אבל אתה כמובן יכול פשוט לנסות. יכול להיות שיתאים בול, ויכול להיות שלא, מקסימום תחליף מגבר.
האם מוכרים לך/לכם על דרייברים/פרויקטים עם יחידות 12 ברמה גבוהה שדורשות תיבות פורטד קטנות בנות 2CF
...
רוב הסאבים הביתיים הסבירים עובדים ככה, רק מה, הם בדר"כ לא יורדים מתחת ל 30Hz. סאב 12 בתיבת Ported של 55 ששטוח ל 20Hz? כמעט לא קיימים כאלו מסיבה מאד פשוטה - הם יזדקקו להגברה מאד חזקה (עקב רגישות נמוכה יותר), כאשר תיבה של 55 ליטר עם כיוון של 20Hz תזדקק ל Port מאד ארוך ולא פרקטי, כזה שיתפוס באיזור ה 10-15 ליטר בתוך התיבה (תלוי איזה סוג של Port), ולכן בדר"כ יעשו את זה עם ראדיאטור פאסיבי שיקפיץ את המחיר...

nimmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

עם כל הידע שאתה שופך פה.. אני פשוט חייב לשאול - מה אתה היית עושה ?

זוג 12 פורטד בשתי תיבות 50 ליטר ? זוג 12 בתיבה אחת ?

זוג 15 בשתי תיבות אטומות 50 ליטר ? זוג 15 בתיבה אחת ?

וופר 18 בתיבה אטומה אחת טיפה גדולה יותר (נגיד 70 ליטר)

HazooM
כתב
כתב

שליחה #10 

זוג 12 פורטד בשתי תיבות 50 ליטר ? זוג 12 בתיבה אחת ?
...
תקרא שוב את מה שרשמתי על 12 בתיבת פורטד קטנה מדי.
זוג 15 בשתי תיבות אטומות 50 ליטר ? זוג 15 בתיבה אחת ?
...
בשתי תיבות, הרי למה בתיבה אחת כשאפשר שתיים? אם יש הגברה מספיק חזקה, ו EQ זה הפיתרון העדיף לדעתי.
וופר 18 בתיבה אטומה אחת טיפה גדולה יותר (נגיד 70 ליטר)
...
תיבה קטנה מדי.

nimmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

אם כך, אני מבין שבהתאם לאילוצים שהצבתי, גם אתה היית בוחר בדרייברים 15" בתיבות אטומות בנות 50-55 ליטר.

כמו כן, אחרי חיפושים רבים באתרים שונים, הדרייברים של Stereo Intergrity הם הכי טובים שניתן למצוא ברמת המחיר שלהם ואפילו בכפולה ממנה. נכון ?
(לרגע חשבתי גם על זוג דרייברים לרכב של JL AUDIO 13W6 שיש לי אתם ניסיון ממש טוב, אבל מבחינת נתונים/גודל/מחיר ה SI כנראה טובים יותר עבורי, לא ?)

אם אנחנו מסכימים, אני ארכוש את הדרייברים כבר החודש. עכשיו נשאר לנו רק לתכנן את הקופסאות.. - נתחיל בגודל הפיזי שלהם - אני רוצה זוג תיבות שהגודל שלהן הוא סדר גודל של 42*42*50 (ה50 זה העומק - בדומה לעומק המזנון שבסלון) - האם רלוונטי אם הסאב מופנה כלפי הרצפה או קדימה (כלפי הרצפה חוסך לי את ההתעסקות עם גריל וכיוב'). בכל אופן, הדופן שעל פניה יותקן הדרייבר תהיה כפולה בעובי כי אני מעוניין בהתקנה "שטוחה" ואולי אפילו "שקועה" במעט.

אז איך מתקדמים מכאן ? איזה עץ ? MDF/HDF ? תכנון פנימי ? האם צריך Bracing ? האם להשתמש בחומר איטום בחיבורים ? פוליאסטר ? דבק נגרים ? ברגים ?

מה עם הטרמינלים מאחורה ? להסתפק בפשוטים מ EBAY או שיש בנמצא משהו איכותי/מאסיבי יותר ?

מה לגבי רגליים ? להשתמש בספייקים מתברגים ? רגליות סורבות'אן ? (נראה לי כבד מדי לסורבות'אן)

תודה.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #12 

גם אתה היית בוחר בדרייברים 15" בתיבות אטומות בנות 50-55 ליטר
...
אם אני מוגבל בגודל פיזי, כן, רק שאני הייתי או רוכש מגבר נוסף, או הולך על מגבר חזק יותר.
כמו כן, אחרי חיפושים רבים באתרים שונים, הדרייברים של Stereo Intergrity הם הכי טובים שניתן למצוא ברמת המחיר שלהם ואפילו בכפולה ממנה. נכון ?
...
אתה יכול לשקול גם את ה Ultimax החדשים של Dayton מ Partsexpress. תחשב בדיוק כמה יעלו לך הדרייברים כולל משלוח ומיסים, ורק אז תדע מה עדיף מבחינת $$$.
האם רלוונטי אם הסאב מופנה כלפי הרצפה או קדימה
...
אם הסאב מונח באמצע מגרש כדורגל, אז לא, אבל בשאר המקרים הכל כרגיל תלוי במבנה/מידות החדר, קרבה לרהיטים/קירות וכו'. לא ניתן לדעת איזו קונפיגורצייה תהיה עדיפה בחלל האזנה שלך.
אז איך מתקדמים מכאן ?
...
אמרת שיש לך "גישה לבעלי מקצוע מהמעלה הראשונה", אז מה הבעיה בדיוק?

עץ - MDF/HDF/Birch כולם סבבה.
Bracing - תמיד מומלץ, תראה בפרויקטים דומים מחו"ל, ותחליט מה אתה מעדיף.
חומר איטום - כן.
דבק נגרים - כן, יש כאלו שגם מוסיפים ברגים.
טרמינלים - תזמין מה שבא לך, זה לא משנה.
רגליים - מה שבא לך, כל עוד זה חזק ויציב.

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

HazooM אני זוכר שקראתי מאמר שלך על בנית SUB בתיבה אטומה. אני טועה? חרשתי את הפורומים בחיפושים ולא מצאתי.
אשמח ללינק אם יש לך.

nimmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

לעניין המגבר, בינתיים יש מגבר אחד שאמור לתת 1000 וואט RMS ב 4 אוהם. נקווה שיספיק. בכל אופן, כשנתאושש כלכלית מהבניה של הסאבים, אני אבדוק הבדלים למול מגברים מקצועיים וחזקים יותר - אם יהיה פער משמעותי לטובה, נשדרג !

להבנתי, ואני לא מבין גדול, הביצועים היבשים של ה SI טובים יותר, לא ? קראתי בפורומים שהנתונים שלו משקפים דרייבר מאוד מאוד מהיר ומאוד מוזיקלי.

נושא אחרון - האם ניתן להשיג בארץ פלטות HDF ? ירוקות ? האם יש לפלטות האלו איזשהו יתרון ממשי ? אם כן, איזה עובי דרוש ?

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

ניתן להשיג HDF די בקלות. מתכניות שראיתי מסתובבות ברשת כמעט כל הבונים משתמשים ב MDF, בדרך כלל בעובי 0.75 אינטש שהם 19 מ"מ. חלקם הדביקו פלטות לעובי כפול עבור קדמת הסאב - צד ה BAFFLE

HazooM
כתב
כתב

שליחה #16 

להבנתי, ואני לא מבין גדול, הביצועים היבשים של ה SI טובים יותר, לא ? קראתי בפורומים שהנתונים שלו משקפים דרייבר מאוד מאוד מהיר ומאוד מוזיקלי.
...
שטויות במיץ. לא קיים דבר כזה דרייבר (או כל ציוד אודיו) "מוזיקלי". החדר שלך ומיקום הסאב ישפיעו יותר מכל דרייבר/הגברה/תיבה וכו'.

Onlyktm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 378
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #17 

היי חברים, אני יודע שהפוסט הזה מזמן לא חיי אבל הוא מאוד מתקשר למה שאני מחפש, רק לדעתי לי אפילו יש צרות גדולות יותר מכותב הפוסט המקורי.

בשל מגבלת מקום חמורה ביותר, (מתחת למזנון גבס) בסלון, ברצוני גם לבנות סאב איכותי במגבלת הגודל , לפי מה שאני חוקר נראה שמה שאני מבקש לא קיים אבל אשמח להתייעץ איתכם.

אז ככה, המזנון הוא תלוי, בינו ועד הרצפה יש 23 סנטימר לצערי הרב, ככה שהמגבלה הכי גדולה שלי זה המרחק הזה שמשאיר לי רק דרייברים 8" במקרה הטוב, או 6.5" במקרה הרע מאוד.

אין מגבלה של רוחב כאמור, ועומק הוא סביב ה40 סנטימטר.

יותר חשוב לי איך הסאב ישמע בסרטים ופחות במוסיקה (כמובן שזה יהיה בונוס).

לפני שנכנס לתקציבים ומגבר שידחף את זה, האם יש בכלל על מה לדבר? כמה נמוך אוכל לרדת עם מה שתיארתי פה?
תזכורת אין לי מגבלה של רוחב, דהיינו גם 2 או 3 דרייברים יכולים לבוא בחשבון.

s3t
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #18 

כמה עומק יש לך? לא חייבים שהדרייבר יופנה כלפיך, אפשר להשאיר לו חריץ של 10ס"מ מעליו ולעשות את התיבה שטוחה.

יש לך דרייברים די שטוחים,
https://www.madisoundspeakerstore.com/a ... fer-4-ohm/
https://www.madisoundspeakerstore.com/a ... fer-4-ohm/

או את XXLS הרגיל עם תיבה קצת דקה יותר למתה (לא 30מ"מ אלה 17 או משהו בסגנון).

Onlyktm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 378
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #19 

עם עומד אין לי בעיה, ותכלס פתרון של סאב מופנה מטה דיי סוגר לי את העניין.

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”