אחריות- משנה לכם?
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
נו .... זה כמובן תלוי במוצר ומחירו.
בגדול במוצר של עד 1000 שח אני פחות בודק (אם בכלל) בציציות של האחריות , מאחר ומוצר כזה בכל מקרה כנראה לא יחזיק הרבה זמן (שנים רבות), בודאי ובודאי שבמוצרים של 100-300 שח זה בכלל לא מעניין (לדעתי)
מי יסע לתקן טוסטר ?
במוצרים יותר רציניים (טלויזיות רסיברים , מוצרים לבנים) בהחלט אחריות היא שיקול משמעותי.
ככלל , אני בוחר תמיד מוצרים קצת יותר יקרים ומחברות רציניות (בכל התחומים) , אני לא מספיק עשיר בכדי לקנות בזול...
בגדול במוצר של עד 1000 שח אני פחות בודק (אם בכלל) בציציות של האחריות , מאחר ומוצר כזה בכל מקרה כנראה לא יחזיק הרבה זמן (שנים רבות), בודאי ובודאי שבמוצרים של 100-300 שח זה בכלל לא מעניין (לדעתי)
מי יסע לתקן טוסטר ?
במוצרים יותר רציניים (טלויזיות רסיברים , מוצרים לבנים) בהחלט אחריות היא שיקול משמעותי.
ככלל , אני בוחר תמיד מוצרים קצת יותר יקרים ומחברות רציניות (בכל התחומים) , אני לא מספיק עשיר בכדי לקנות בזול...
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
אני די דומה לאורי בנושא. מוצר שנדרשת עבורו למידה ככל הנראה יירכש עם אחריות רשמית, או עם אחריות מומלצת. כלומר - אם יש שני ספקים עם אותו מוצר ועל אחד חוות דעת טובה יותר, הוא ככל הנראה יהיה זה שהמוצר יירכש דרכו.
אבל זו שאלה מאוד כללית בכל אופן. הייתי ממליץ להגביל את התחום.
אבל זו שאלה מאוד כללית בכל אופן. הייתי ממליץ להגביל את התחום.
Vocare Ad Regnum
שאני בדרך כלל קונה
מכשיר סטראו אז תמיד מחנות אמינה שנותנת אחריות יבואן
ומחשבים אני קונה מחנות קבועה ומקבל אחריות כמו שצריך
ובלי פוזות של הרשתות הגדולות בהחלפת רכיב
מכשיר סטראו אז תמיד מחנות אמינה שנותנת אחריות יבואן
ומחשבים אני קונה מחנות קבועה ומקבל אחריות כמו שצריך
ובלי פוזות של הרשתות הגדולות בהחלפת רכיב
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2788
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
לאורך כשלושים שנות צרכנות לא התעמקתי יתר על המידה בנוגע לאחריות.
מזלי שלא היו לי יותר מדי תקלות
- מקרר אמקור שהחל להזיע בתום שנה ראשונה ,הוחלף ע"י החברה בלי שאלות (סיפור מ96)
- ברז כיור שנזל בחיבורים לאחר כ5 שנים, טופל 5 דקות ע"י טכנאי חמת שאפילו לא עצר לכוס מים קרים.
- כונן קשיחWD מת אחרי כשנתיים והוחלף בחנות לאחר שהצלחתי לשחזר כ85% מהתוכן.
אלו בגדול התקלות שהיו לי
מזלי שלא היו לי יותר מדי תקלות
- מקרר אמקור שהחל להזיע בתום שנה ראשונה ,הוחלף ע"י החברה בלי שאלות (סיפור מ96)
- ברז כיור שנזל בחיבורים לאחר כ5 שנים, טופל 5 דקות ע"י טכנאי חמת שאפילו לא עצר לכוס מים קרים.
- כונן קשיחWD מת אחרי כשנתיים והוחלף בחנות לאחר שהצלחתי לשחזר כ85% מהתוכן.
אלו בגדול התקלות שהיו לי
אינני מנוי הוט/יס
+K1 עם DVB וK18.4.
+K1 עם DVB וK18.4.
האחריות היא דבר חשוב - אך קשור בעיקר למוצר הספציפי:
אני תמיד מעדיף יבואן רשמי על פרללי כאשר הפרש המחיר בינהם קטן יחסית (עד 15 אחוז בערך) .
לטלוויזיה ומקרר - שהם מוצרים יקרים שקונים אחת לכמה שנים טובות - אני ב"כ רוכש רק מיבואן רשמי וכמובן משלם בהתאם עבור זה.
אם זה מדיח כלים / מכונת כביסה / כיריים - גם חשוב היבואן אך אם אני מקבל מס' שנות אחריות זהה ליבואן הרשמי ו/או מחיר זול - אני לא פוסל .
אני תמיד מעדיף יבואן רשמי על פרללי כאשר הפרש המחיר בינהם קטן יחסית (עד 15 אחוז בערך) .
לטלוויזיה ומקרר - שהם מוצרים יקרים שקונים אחת לכמה שנים טובות - אני ב"כ רוכש רק מיבואן רשמי וכמובן משלם בהתאם עבור זה.
אם זה מדיח כלים / מכונת כביסה / כיריים - גם חשוב היבואן אך אם אני מקבל מס' שנות אחריות זהה ליבואן הרשמי ו/או מחיר זול - אני לא פוסל .
idabari כתב:במוצרים יקרים או קריטיים לתפעול הבית אני תמיד בודק. לא רוצה להתקע עם מכונת כביסה / מקרר בלי אמא ואבא, או דגם שאין לו חלפים בארץ. לעומת זאת, בזכרונות שרכשתי למחשב אני אפילו לא יודע מי היבואן....
כנ"ל. מוצר יקר או מוצר בעל בלאי ובפרט מוצר מכני - יש משמעות רבה לאחריות.
אם כי, ניתן, כבר מספר שנים, לרכוש אחריות למרבית מוצרי החשמל ללא קשר למועד רכישתם על ידי חברת פ.ל..
- erlich01
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
השאלה באיזה מוצר מדובר
כאשר מדובר על מוצרים לבנים למטבח - רצוי לקנות מהחברות הגדולות ואז רוב הסיכויים ששמעת עליהם (יופאן, ח.י. סימיליין וכולי) לטובה ולרעה
לגבי אלקטרוניקה בידורית אני פחות מבין אבל אני מניח שאם יש לך שאלה לגבי יבואן ספציפי אזי פה בפורום (או בפורום המתאים באתר) יוכלו לתת לך את חוות הדעת הכי מיקצועית שתוכל לקבל לגבי שירות
לגבי כל המוצרים של 200 ש"ח - רוב הסיכויים שמשהו קנה מכולה ושלח לארץ. היום הוא נקרא X ומחר Y והסיכוי שתקבל שירות רציני הוא פחות....
כאשר מדובר על מוצרים לבנים למטבח - רצוי לקנות מהחברות הגדולות ואז רוב הסיכויים ששמעת עליהם (יופאן, ח.י. סימיליין וכולי) לטובה ולרעה
לגבי אלקטרוניקה בידורית אני פחות מבין אבל אני מניח שאם יש לך שאלה לגבי יבואן ספציפי אזי פה בפורום (או בפורום המתאים באתר) יוכלו לתת לך את חוות הדעת הכי מיקצועית שתוכל לקבל לגבי שירות
לגבי כל המוצרים של 200 ש"ח - רוב הסיכויים שמשהו קנה מכולה ושלח לארץ. היום הוא נקרא X ומחר Y והסיכוי שתקבל שירות רציני הוא פחות....
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אני גם תמיד מעדיף לשלם יותר בשביל אחריות יבואן רשמי + יותר שנות אחריות אבל למדתי שתמיד צריך לבדוק גם מה מכסה האחריות...
דוגמא טרייה:
מדיח כלים של בוש התקלקל. אחריות כבר פגה אז מצאתי טכנאי פרטי דרך מידרג שהגיע באותו היום וגם היה ממש הוגן במחיר. בבדיקה מול היבואן הרשמי (שגם מספק שירות תיקונים) הסתבר שבכל מקרה אין להם שירות מהיום להיום (וגם לא מהיום למחר) ומבחינתי זה לא מקובל כי אני לא יכול להסתדר בלי מדיח / מכונת כביסה . מקרר וכדו'...
דוגמא טרייה:
מדיח כלים של בוש התקלקל. אחריות כבר פגה אז מצאתי טכנאי פרטי דרך מידרג שהגיע באותו היום וגם היה ממש הוגן במחיר. בבדיקה מול היבואן הרשמי (שגם מספק שירות תיקונים) הסתבר שבכל מקרה אין להם שירות מהיום להיום (וגם לא מהיום למחר) ומבחינתי זה לא מקובל כי אני לא יכול להסתדר בלי מדיח / מכונת כביסה . מקרר וכדו'...