פרסום: סקריפט שמאפשר לכם לשנות את הווליום של המחשב דרך שלט או מקשי קיצור

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1151
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
אתמול חיפשתי דרך לשנות את הווליום של המחשב עם השלט ולא מצאתי..
אז החלטתי לכתוב סקריפט שרץ ברקע שיעשה את זה.

תמונה מהסקריפט(או יותר נכון ממה שהוא עושה):
תמונה

את הסקריפט כתבתי תוך יום וניתן להגדיר כמה הגדרות דרך קובץ ini. את קובץ ה ini פותחים עם מסמך הטקסט.

קובץ ההגדרות הוא Settings.ini.
הינה תוכן הקובץ הגדרות:

קוד: בחירת הכל

[HotKeys]
VolumeUp==
VolumeDown=-

[ControlSettings]
Sensitivity=25%
SensitivityByCurrentVolume=true
FullScreenOnly=false
ProgramsTXT=true

[DisplaySettings]
Color=0x00FF00
NoTrayIcon=true
מדריך הגדרות -
HotKeys:
VolumeUp - כפתור הגברה. זה עובד טוב עם רוב המקשים.. אם יש מקש שלא עובד אז נסו ללחוץ על Shift או ctrl + המקש שהגדרתם.
VolumeDown - אותו דבר רק כפתור הנמכה

ControlSettings:
Sensitivity - אחוזי ווליום שהסקריפט יוסיף או יוריד
SensitivityByCurrentVolume - קצת מתחכם.. קשה טיפה להסביר אבל אם זה הוגדר כ true (מופעל) אז התוספת או ההפכך מתוספת של אותם האחוזים שהוגדרו ב Sensitivity - תהיה בעצם תוספת/ההפך של אחוז שהם מתוך הווליום הנוכחי.
נגיד אם הווליום הוא 100% והחלשתם והאחוז הוגדר כ 25% אז זה יוריד 25% מהווליום כך שבלחיצה אחת של החלשה הווליום ירד ל 75%.
בפעם הבאה שתחלישו זה יוריד 25% מה- 75% ולא מה 100%. כלומר במקום שזה יוריד עוד 25% רגיל אז זה יוריד 19% כי ה 19% האלה הם 25% של ה 75%.
כך אלה.. כך שאם הווליום שלכם נניח חלש אז הוא יוריד או יוסיף קצת..
נגיד אם הווליום על 2% אז הוא יוריד/יוסיף 1% בערך מתוך 100..

FullScreenOnly - ברגע שהאפשרות מופעל, הסקריפט יפעיל את הכפתורים של החלשה/הגברה רק כשאתם במסך מלא של תוכנה מסויימת.
ProgramsTXT - ברגע שהאפשרות מופעלת, הסקריפט טוען קובץ רשימה של תוכנות שמתחלק לשתי קבוצות: תוכנות שבהם הסקריפט יעבוד. והקבוצה השנייה היא תוכנות שבהם הוא לא יעבוד.
אתם בטח שואלים למה צריך את הקבוצה השנייה? הסיבה היא שזה רק ליתר ביטחון. לא חייבים לכתוב שם כלום.
אבל הרעיון הוא שתוכלו לכתוב ממש בפשטות את התוכנות שבהם אתם רוצים שהסקריפט יעבוד.
כלומר במקום לכתוב ממש את השם המלא, הטכני והמדויק של VLC ( לדוגמה "[CLASS:QWidget]" או משהו מאוד טכני שהוא כמו מזהה מדוייק) אז כל מה שצריך לכתוב זה רק vlc אפילו בלי ה media player אחר כך.

הרשימה השנייה היא מין רשימת הגנה.
אפשר בקלות להגיע למצב שאתם על חלון מסויים שבכותרת שלו יש את המילה vlc. לדוגמה: אם חיפשתם בגוגל vlc, כותרת הדפדפן שלכם תכלול את המילה vlc. עקב כך הסקריפט יכול להסיק שהדפדפן הוא התוכנה vlc.. לכן כדי למנוע זאת, יש ברשימה הזאת את המילה firefox , google chrome , אינטרנט אקספלורר.
ההנחה היא שלא יקרה מצב שב vlc יהיה כתוב למשל firefox ברוב המקרים..

קןבץ הרשימות הוא Programs.txt והוא כבר מוגדר בשביל XBMC ו VLC Media Player.

DisplaySettings:
Color - הצבע של הכיתוב של הווליום(מה שהראתי בתמונה) את הצבע אפשר לשנות למה שבא לכם..
הצבע כתוב קקוד אך אפשר להיכנס לאתר הבא: http://www.colorpicker.com/ ומשם לבחור צבע.. האתר מביא קוד שאותו שמים אחרי ה 0x
לדוגמה 0x092ED6

NoTrayIcon - אם כתוב true אז הסקריפט יהיה מוסתר לגמרי חוץ מה task manger שמשם יהיה אפשר לסגור אותו.

הוראות התקנה:
1) לשים את התיקייה של הסקריפט באיזה מיקום שבא לכם
2) ליצור קיצור דרך לסקריפט שיהיה בתוך התיקייה Startup של ווינדוס.

הורדה(כולל קוד מקור):
https://www.dropbox.com/s/97cbyim2skepa ... gil900.rar

תהנו :)
אתם מוזמנים להציע הצעות או אפילו לפתח את זה יותר(כמו ליצור GUI ועוד) אבל חשוב לציין קרדיט לי על הקוד.

תהנו :)

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #2 

אפשר לעשות את כל זה והרבה יותר עם EVENTGHOST, יש לה גם PLUGIN לXBMC, הדבר היחידי שאי אפשר לעשות איתה זה לשלוט עם אפליקצית לאנדרואיד ול-IOS על הווליום במצב passthrough‎ כי במצב הזה שהאודיו עובר ישר למגבר הבר של הווליום נעול בXBMC ולכן EVENTGHOST לא מקבל שום ערך מXBMC על שינוי הווליום, ניתן לראות דוגמה בדיון הזה למה הכוונה

http://yatse.leetzone.org/redmine/board ... essage-631

ככה אפשר לשלוט איתה ישירות על המגבר, עד שימצא פיתרון לזה

C0rnFlex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1335
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #3 

puma1 כתב:אפשר לעשות את כל זה והרבה יותר עם EVENTGHOST, יש לה גם PLUGIN לXBMC, הדבר היחידי שאי אפשר לעשות איתה זה לשלוט עם אפליקצית לאנדרואיד ול-IOS על הווליום במצב passthrough‎ כי במצב הזה שהאודיו עובר ישר למגבר הבר של הווליום נעול בXBMC ולכן EVENTGHOST לא מקבל שום ערך מXBMC על שינוי הווליום, ניתן לראות דוגמה בדיון הזה למה הכוונה

...
יש לזה פתרון. תחפש iPimp אני עובד עם זה.

C0rnFlex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

puma1 כתב:אפשר לעשות את כל זה והרבה יותר עם EVENTGHOST, יש לה גם PLUGIN לXBMC, הדבר היחידי שאי אפשר לעשות איתה זה לשלוט עם אפליקצית לאנדרואיד ול-IOS על הווליום במצב passthrough‎ כי במצב הזה שהאודיו עובר ישר למגבר הבר של הווליום נעול בXBMC ולכן EVENTGHOST לא מקבל שום ערך מXBMC על שינוי הווליום, ניתן לראות דוגמה בדיון הזה למה הכוונה

...

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אני פשוט לא מחפש את הצרכים שלי בגוגל.. אני בונה אותם.

בכל מקרה פרסמתי את זה בתור אפשרות נוספת למי שלא רוצה להתעסק עם התקנות והוא צריך בסך הכל לשנות ווליום של מחשב ולא יותר :roll:

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

C0rnFlex כתב:

...
...
לפי מה שראיתי זה מיועד לאייפון וMEDIA PORTAL, אני צריך משהו לאנדרואיד עם XBMC ב-passthrough‎

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #7 

puma1, אם התכוונת לתכנים שהם DTS או DD ואתה מחובר לרסיבר 5.1, זה לא ממש ניתן ליישום. במקרה כזה, משנים את הווליום אך ורק ברסיבר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

pixies כתב:puma1, אם התכוונת לתכנים שהם DTS או DD ואתה מחובר לרסיבר 5.1, זה לא ממש ניתן ליישום. במקרה כזה, משנים את הווליום אך ורק ברסיבר.
...
אני יודע את זה, לא הבנת אותי

עם EVENTGHOST אני יכול לשלוט על הרסיבר, יש גם PLUGIN לXBMC, לדוגמה אני מוריד את הווליום בXBMC או מתחיל לנגן שיר אז נשלח EVENT לEVENTGHOST, אני משתמש בזה לשלוט לדוגמה על נורות LED שפועלות לפי המוזיקה ומתחילות לפעול שאני מנגן מוזיקה ומתכבות לבד שאני מפסיק, זה רק דוגמה קטנה יש לי עוד המון שימושים, עכשיו אני יכול ללשלוט על הווליום של הרסיבר שאני משנה את הווליום בXBMC, הבעיה שבסראונד הבר של הווליום ב-XBMC נעול, ולכן לא נשלח EVENT, יש לי כמה אפליקציות שאני יכול לשלוט איתם על הרסיבר חוץ מהרישמית, כמו TASKER, TERREMOTE ועוד, אפשר גם ליצור קיצורי דרך לכפתורי הווליום במסך הבית של אנדרואיד, אבל רציתי לשלוט על הווליום בסרטים דרך YATSE, יכול להיות שאפשר לעשות את זה עם ROOT אני צריך לבדוק, אני כבר אנסה את זה שאני אקנה טבלט חדש שישמש אותי כשלט (מחכה לראות את הטבלט החדש של הנקסוס 7 או שאני אביא עוד טבלט סיני שישמש רק כשלט)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #9 

שליטה על הרסיבר מהמחשב, בהחלט כדאי שתהיה אפשרות כזו. (Y)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

יש לי אפשרות כזאת, ואני עושה את זה, אבל לא דרך XBMC במצב passthrough‎ מהאפליקציה של YATSE

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

מה לגבי שליטה על המזגן מהמחשב?
אפשרי?

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

כן, אבל צריך חומרה, או IR BLASTER שיעבוד עם EVENTGHOST או משהו כמו REDEYE, לי יש את הREDEYE, קניתי אותו מאייביי משומש באיזה 70 דולר כולל משלוח, על הרסיבר אני יכול לשלוט גם ישירות מהרשת, בעיקרון אני משתמש באפליקציה שנקראת TERREMOTE, גיליתי אותה לא מזמן, פשוט אפליקציה מדהימה (מיועדת לאנדרואיד) ניתן ליצור שם שלטים, היא עובדת עם TASKER וEVENTGHOST, מה שאומר שניתן לעשות כל דבר שרק תרצה, את העיצוב של השלטים עושים ישירות מהאפליקציה, לא צריך שום תוכנה במחשב, ניתן לבנות כל שלט שרוצים, ולעשות כמעט כל דבר, עכשיו רק התחלתי לבנות את השלטים, הנה דוגמה קטנה, שלט לרסיבר ( זה חלק אחד של השלט, בגלל שזה לפלאפון והמסך קטן אפשר לעשות כמובן "דף נוסף" או 10 ולעבור בניהם

https://dl.dropbox.com/u/85710841/2013- ... .44.03.png
https://dl.dropbox.com/u/85710841/2013- ... .44.14.png

זה כמובן לא גמור סתם התחלה, אם לדוגמה אני אכבה את הרסיבר, הכפתור למעלה השתנה לירוק ויהיה רשום הדלק, כנל הכפתור של הMUTE, אם אני אשנה את הווליום מהרסיבר (או במחשב) גם המד של הווליום באפליקציה ישתנה

אבל אני גם מתכוון להביא טבלט שישמש כשלט ואז אני אעשה שלטים שמתאימים למסך של הטבלט, בעיקרון אני אשתמש בYATSE לXBMC ובTERREMOTE לכל השאר (מזגן,אורות,טריס חשמלי, טלוויזיה וכו..) וגם כמה שלטים לתוכנות במחשב, כמו TMT, שאיתה אני מפעיל סרטי תלת מימד מתוך XBMC ( כל הסרטים שלי זה בלו ריי מלאים ולכן XBMC לא יכול לנגן תלת מימד בבלו ריי מלא ) שלט שהכנתי ל-TMT

https://dl.dropbox.com/u/85710841/2013- ... .43.55.png

לבנתיים כלום לא גמור, אני בעיקר עובד על כל הפקודות, יש לי כל כך הרבה, לדוגמה עכשיו סיימתי לעשות את השלט "המורחב" של TMT ששם אני יכול לשלוט על הPLUGIN של TMT שמאפשר להוסיף כתוביות לסרטי בלו ריי, במקום לפתוח את הכתוביות ידנית לכל סרט זה עכשיו עושה את זה אוטומטי בלחיצת כפתור עם EVENTGHOST (תוכנה מדהימה) זה דוגמה לסקריפט שאפשר לעשות בקלות שפותח את הכתוביות אוטומטית

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<EventGhost Version="1610">
<Macro Name="Avatar" Expanded="True">
<Action>
Window.Minimize()
</Action>
<Action>
Mouse.MoveAbsolute(1810, 1060, None, False)
</Action>
<Action>
Mouse.RightButton()
</Action>
<Action>
EventGhost.Wait(0.5)
</Action>
<Action>
Window.SendKeys(u'{Down}{Enter}', False)
</Action>
<Action>
EventGhost.Wait(0.5)
</Action>
<Action>
Window.SendKeys(u'F:\\1\\1{Enter}{Enter}', True)
</Action>
<Action>
Window.Restore()
</Action>
</Macro>
</EventGhost>

המפתח של האפליקציה ממש זורם עם הבקשות שלי, רק לפני שבועיים הורדתי אותה וכבר הוא הוסיף שלושה דברים שביקשתי, דיי הפתיע אותי כי יש לאפליקציה בסך הכל איזה 10-20 משתמשים (התמונות שלה במרקט נראות רע, גם לי לקח הרבה זמן עד שבכלל ניסיתי אותה), והיא עולה רק 13 שח!, ואפילו יש גירסה חינמית שמדי פעם מבקשת ממך לרכוש את האפליקציה, ניתן גם ליצור קיצורי דרך לכל שלט במסך הבית או לכל כפתור מכל שלט, כמובן שזה עובד גם על 3G ולכן שאני מתנתק מהWIFI, זה עובר אוטומטית לסרבר של 3G, ואני יכול לשלוט על הכל מכל מקום

בגלל שזה גם עובד עם TASKER, ניתן לשלוח פקודות לפי מיקום סלולרי ( או GPS, אבל זה יגמור סוללה) לדוגמה הדלק את הדוד שאני יוצא מהעבודה, ועוד מיליון דברים אחרים ש-TASKER יכול לעשות

ניתן לפתוח אפילו דפי WEB באפליקציה ( אתרים שלמים בתוך חלון) אבל יש לזה שימושים אחרים גם, לדוגמה השורה פה למטה זה RSS, האפליקציה לא תומכת בזה, אבל זה בעצם דף אינטרנט שהעלתי שיש בו רק את השורה של ה-RSS רצה וככה אפשר להוסיף כל מיני תכונות שאין באפליקציה

https://dl.dropbox.com/u/85710841/2013- ... .57.29.png

https://dl.dropbox.com/u/85710841/2013- ... .55.38.png

שאני אסיים הכל (בטח יקח המון זמן) אני אעלה עוד תמונות ופרטים (אני רק מזכיר שכל העיצוב נעשה דרך האפליקציה עצמה ממש בקלות ללא שום ידע תכני, לי אין שום מושג בתכנות, מי שיודע PYTHON יכול לעשות איתה ועם EVENTGHOST הרבה יותר) גם ברגע שאני פותח לדוגמה את TMT במחשב אז השלט של TMT אוטומטית נפתח בפלאםון, אם אני סוגר גם השלט נסגר, כנל לגבי YATSE וכל השאר

כמו ששאמרתי EVENTGHOST גם מקבלת אירועים מXBMC, ככה שאני מתחיל לשמוע מוזיקה האורות של LED שיש לי נדלקים (ומאירים לפי הסאונד) שאני מפסיק זה מתכבה, שאני אסיים עם הבית (שליטה על אורות וכל זה עם PLCBUS) אני גם יכול לעשות שהאורות יתכבהו אוטומטית שאני מתחיל לראות סרט וכו', אין סוף לאפשרויות ולקומבינציות שניתן לעשות אם התוכנות האלה

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

עם חומרה כזאת אני יכול לעשות פלאים אם רק היה לי על מה חוץ מהמזגן :roll:

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

IR BLASTER לא עולה הרבה, משהו כמו 15$ באיביי, היתרון של הREDEYE שזה פועל גם שהמחשב מכובה (למרות שלא כיביתי את שלי כבר שנתיים )

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

עם חומרה כזאת אני יכול לתכנת למשל "מוח" שידע להפעיל/לסגור לי דברים לבד על סמך פרמטרים מסוימים..

אבל אין לי בית כמו שלך אז לצערי אין לי מה לעשות עם מוח כזה ..

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

את זה אפשר לעשות עם TAKER לא צריך לכתתוב כלום, כולל שימוש בכל חיישן של הטלפון, אם הטלפון הפוך השתק רסיבר (רק דוגמה קטנה) TASKER זאת אפליקציה של פרמטרים שיש לה אפשרויות בלתי מוגבלות, שכמובן גם מאפשרים לך להשתמש בכל חיישן בטלפון בלי שום מאמץ, וTERREMOTE עובד עם TASKER, ככה שלא צריך להתאמץ, כל מה שתחשבו עליו אפשרי בשילוב שלהם

בEVENTGHOST לדוגמה אפשר לכבות\להדליק אורות (אוכל דבר אחר) שהשמש שוקעת\זורחת ולחסוך חשמל (וזה באמת בודק את מצב השמש באיזור שלך, לא סתם כיבוי והדלקה לפי שעה), סתם דוגמה שנזכרתי בה כרגע, אבל יש המון PLUGINS

C0rnFlex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

puma1 כתב:
C0rnFlex כתב:

...
...
לפי מה שראיתי זה מיועד לאייפון וMEDIA PORTAL, אני צריך משהו לאנדרואיד עם XBMC ב-passthrough‎
...
זה עובד עם הכל.
זה בסך הכל פלטפורמה לשליחת פקודות דרך דף.
אני קינפגתי שזה יפעיל EVENTS ב-EVENTGHOST וככה אני שולט על הטלויזיה/רסיבר מהנייד

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אני גם יכול לשלוח פקודות דדרך הפלאפון עם המון אפליקציון וגם דרך קיצורי דרך במסך הבית, מה שאני מחפש זה לשלוח דרך מקשי הווליום של הפלאפון בזמן שאני נמצא באפליקציה שנקראת YATSE, האם זה מסוגל לעשות את זה ?

C0rnFlex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

לא, זה כבר עניין של האפליקציה..
רשמת שאתה לא יכול להגביר כשיש PASSTHROUGH דרך הפלאפון ונתתי לך פתרון.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

רשמתי שאני יכול דרך כמה אפליקציות וגם דרך קיצור דרך במסך הביתה אבל לא דרך YATSE, למרות שעכשיו יצאה אפליקציה ישראלית חדשה שמאפשרת להוסיף וויגטים וקיצורי דרך בזמן שאפליקציות פתוחות, ולכן שאני מתחיל לנגן סרט בPASSTHROUGH יופיעו לי שני כפתורים של הווליום בYATSE, שאני יעצור הם יעלמו, אפליקציה מעולה קוראים לה OVERLAY, יצאה רק אתמול

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”