התלבטות בין solo7c ל-wharfedale 9.2
-
shachazalisher
-
- חבר פעיל

- תגובות: 68
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
שלום,
ברצוני לרכוש רמקולים חדשים לחדר על מנת לחבר אותם למחשב ולפטיפון שברשותי.
עיקר השימוש יהיה בהאזנה לפטיפון,מעט למוזיקה מהמחשב ומעט מאוד לסרטים.
כרגע ההתלבטות היא בין הSOLO7C חדשים ב1000 ש"ח לבין wharfedale daimond 9.2 ב800 ש"ח+למצוא רסיבר יד שניה בבית או לקנות אחד.
יש לציין שהרמקולים מיועדים לחדר ממוצע וישבו בגובה הפנים שלי.
ברצוני לרכוש רמקולים חדשים לחדר על מנת לחבר אותם למחשב ולפטיפון שברשותי.
עיקר השימוש יהיה בהאזנה לפטיפון,מעט למוזיקה מהמחשב ומעט מאוד לסרטים.
כרגע ההתלבטות היא בין הSOLO7C חדשים ב1000 ש"ח לבין wharfedale daimond 9.2 ב800 ש"ח+למצוא רסיבר יד שניה בבית או לקנות אחד.
יש לציין שהרמקולים מיועדים לחדר ממוצע וישבו בגובה הפנים שלי.
אני חושב שהתוצאה של וורפידל ומגבר תהיה עדיפה על הסולו.
SOLO 7C הם רמקולים מגושמים. המבנה שלהם מאוד בעייתי לדעתי. הם לא מספיק גבוהים כדי להיות רצפתיים ולא מספיק נמוכים כדי להיות מדפיים.
לכן שקשה למקם אותם.
לגבי הסאונד שלהם, קראתי ביקורת לפיה SOLO6C, אמורים להיות עדיפים. המבנה שלהם מדפי והם נשמעים מעולה ביחס לרמקולים של מחשב בתקציב זהה.
שמעתי לפני הרבה זמן את הוורפידל. והשבוע שמעתי את הסולו6. ממה שזכור לי הוורפידל רמה אחרת לגמרי. כנראה שהמגבר גם אחראי לתוצאה.
הכי טוב שתנסה לשמוע בעצמך ולהחליט.
ברגע שההתלבטות היא סולו (שמיועדים למחשב) מול רמקולים ייעודיים למוסיקה, הייתי הולך על המדפיים הייעודיים.
SOLO 7C הם רמקולים מגושמים. המבנה שלהם מאוד בעייתי לדעתי. הם לא מספיק גבוהים כדי להיות רצפתיים ולא מספיק נמוכים כדי להיות מדפיים.
לכן שקשה למקם אותם.
לגבי הסאונד שלהם, קראתי ביקורת לפיה SOLO6C, אמורים להיות עדיפים. המבנה שלהם מדפי והם נשמעים מעולה ביחס לרמקולים של מחשב בתקציב זהה.
שמעתי לפני הרבה זמן את הוורפידל. והשבוע שמעתי את הסולו6. ממה שזכור לי הוורפידל רמה אחרת לגמרי. כנראה שהמגבר גם אחראי לתוצאה.
הכי טוב שתנסה לשמוע בעצמך ולהחליט.
ברגע שההתלבטות היא סולו (שמיועדים למחשב) מול רמקולים ייעודיים למוסיקה, הייתי הולך על המדפיים הייעודיים.
-
shachazalisher
-
- חבר פעיל

מה לגבי רמקולים יד שניה אחרים בתקציב יותר גבוה עד 2000 ש"ל חברות לדוגמת polkaudio b&w וכו'..?
ככל שעולים בתקציב פוטנציאל הסאונד משתפר.
סאונד זה עניין של טעם, לכן רצוי שתקדיש מעט זמן כדי לשמוע כמה שיותר שילובים בתקציב המטרה שלך.
כך תדע מה הסאונד שאתה מעדיף.
כמו שאתה שם לב, התאמת רמקולים למוסיקה זה עניין שדורש תשומת לב.
לכן לא הייתי ממליץ לעשות צעד פזיז אפילו אם מדובר בתקציב קטן יחסית.
סאונד זה עניין של טעם, לכן רצוי שתקדיש מעט זמן כדי לשמוע כמה שיותר שילובים בתקציב המטרה שלך.
כך תדע מה הסאונד שאתה מעדיף.
כמו שאתה שם לב, התאמת רמקולים למוסיקה זה עניין שדורש תשומת לב.
לכן לא הייתי ממליץ לעשות צעד פזיז אפילו אם מדובר בתקציב קטן יחסית.
אין מה להשוות בין רמקולים סבירים למחשב לבין סט אפ של רמקולים והגברה נפרדת, השאלה שצריכה להישאל היא מדוע שלא תשקיע טיפה יותר ותלך על ה10.2 של וורפידל, מדובר ברמקול יותר טוב (דינמיות, במה ומיד) שיגרום לך לרצות לשמוע מוזיקה מבלי להרגיש שבוער לך לשדרג. הBX2 של מוניטור אודיו אפילו יותר טובים ושווה לך לשמוע אותם לפני שאתה קונה משהו אחר.
- efi1965
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1614
- שם מלא: efi1965
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
רק תבחר:
http://www.stereoscope.co.il/156973/dis ... secondhand
תקפוץ לחנות ותיקח מה שנשמע לך הכי טוב
שווה לבדוק את ה B&W ואת הדאלי לקטור
http://www.stereoscope.co.il/156973/dis ... secondhand
תקפוץ לחנות ותיקח מה שנשמע לך הכי טוב
שווה לבדוק את ה B&W ואת הדאלי לקטור
-
shachazalisher
-
- חבר פעיל

הייתי היום במקרה בתל אביב ובלי לראות את ההודעה האחרונה הפנו אותי לסטריוסקופ..בחור נורא נחמד הציע לי שתיים מדפיים של B&W DM303 כמדומני ב1200+רסיבר שרווד ב500 ש"ח..עדיין לא שמעתי בכל מקרה כיוונתי לB&W בלי קשר ומצאתי את הDM309 (רצפתיים) ביד2 ב1200..הבעיה שאני לא יודע אם אני יוכל לסדר להם מקום בחדר של 10 מ"ר..
ד"א אני מתלבט אולי לקחת רסיבר אחר אולי וינטאג' מרנץ כלשהו ..יש רסיברים כמו *** ביד2...
ד"א אני מתלבט אולי לקחת רסיבר אחר אולי וינטאג' מרנץ כלשהו ..יש רסיברים כמו *** ביד2...
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
אני לגמרי חולק על אפי.
בתקציבים האלו הרבה-הרבה יותר חכם לבנות מערכת ביד2.
לאחרונה בניתי לחברה סטאפ שכלל זוג רמקולים, רסיבר, דאק, אקולייזר וכבלים - הכל ב-1300 ש"ח - מבטיח לך שנשמע הרבה יותר טוב מהסטאפ שהוצע לך במחיר הזה כחדש.
בתקציבים האלו הרבה-הרבה יותר חכם לבנות מערכת ביד2.
לאחרונה בניתי לחברה סטאפ שכלל זוג רמקולים, רסיבר, דאק, אקולייזר וכבלים - הכל ב-1300 ש"ח - מבטיח לך שנשמע הרבה יותר טוב מהסטאפ שהוצע לך במחיר הזה כחדש.
- efi1965
-
- חבר ותיק

רן, בכל מקרה מדובר ביד 2, גם בחנות.
לא כל אחד מכיר סוגים של רמקולים ומגברים ויכול לבנות סט אפ מתאים.
גם לא בטוח שמה שאתה בנית מתאים לו ........... אתה כבר מכיר את השרשורים והוכוחים מה טוב יותר ומה פחות.
לכן אני ממליץ לו לקנות את מה ששמע ואהב.
לא כל אחד מכיר סוגים של רמקולים ומגברים ויכול לבנות סט אפ מתאים.
גם לא בטוח שמה שאתה בנית מתאים לו ........... אתה כבר מכיר את השרשורים והוכוחים מה טוב יותר ומה פחות.
לכן אני ממליץ לו לקנות את מה ששמע ואהב.
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
ברור שכן. צריך פשוט להיות מוכן להשקיע את הזמן הדרוש בהאזנה ובלמידה. מכאן זה כבר תלוי בבחור - אם הוא מתכנן להמשיך בתחום - הייתי הולך ומאזין - הרווח כולו שלו. במידה ולא, אני מקבל את הטענה שלך - שיקנה משהו ויסגור את הסיפור.
- efi1965
-
- חבר ותיק

אני כמוך, מחפש ומחפש אין פה ויכוח..............
לפעמים אנחנו צריכים אבל להבין מי בצד השני, מה הוא מעוניין.
הוא בכלל לא החליט לגבי מדפיים או רצפתיים, לדעתי הוא עלול להתאכזב קשות מרצפתיים בחדר קטן כמו שלו שבוודאי לא מטופל.
במקרה הספציפי שלו עדיף להתייעץ בחנות וגם שתהיה לו האפשרות להחזיר ולקחת משהו אחר.
לפעמים אנחנו צריכים אבל להבין מי בצד השני, מה הוא מעוניין.
הוא בכלל לא החליט לגבי מדפיים או רצפתיים, לדעתי הוא עלול להתאכזב קשות מרצפתיים בחדר קטן כמו שלו שבוודאי לא מטופל.
במקרה הספציפי שלו עדיף להתייעץ בחנות וגם שתהיה לו האפשרות להחזיר ולקחת משהו אחר.
-
shachazalisher
-
- חבר פעיל

בעקרון יש לי מכון לרצפתיים בחדר, השאלה אם עדיף לקחת ממנו מדפיים באותו מחיר שאני יכול להביא רצפתיים של B&W? וגם הרסיבר שכנראה אני ימצא משהו יותר טוב משרווד ב500 ש"ח...