הי
בשנים אחרונות התחלתי לשתות הרבה אספרסו (כפול ארוך) בבתי קפה. כמעט כל יום אני קונה כוס
הייתי רוצה להגיע בבית לפחות או יותר אותו טעם
תוכלו להמליץ לי על מכונה טובה לא יקרה (עד אלף שקל פחות או יותר) וכמובן גם אמינה
חשוב לציין שאני עובד ניופאן ויש לי הנחות טובות על מכונות של דלונגי וקרופס
הבעיה שאני לא יודע עד כמה הם טובות ואם כדאי לי לקנות דווקה אותם, כי אני כל הזמן שומע על מכונות של נספרסו
תודה מראש ואם אפשר שיהיה לה גם מקציף טוב בשביל קפוצ'ינו לאשתי
תתחיל בלטעום נספרסו ולראות אם זה אספרסו מספיק טוב בעיניך
אם לא, תטעם קפסולת לוואצה
אם גם זה לא מספק אותך, אתה בעולם המכונות הידניות, תשג לעצמך מכונת קפה טחון, עדיף עם דוד ולא טרמובלוק (יש דלונגי כזו) צרף אליה מטחנה טובה לא של דלונגי, ותהנה
אם יש לך אפשרות לטעום לפני קניה זה הכי טוב.
בגדול להגיע לרמה של בית קפה צריך להשקיע גם כספית (מכונה ומטחנה בלפחות 2K לשניהן) וגם בהפקת הקפה.
יש לדלונגי גם מכונות אוטומטיות - תבדוק אותן.
אוקי כנראה ביקשתי יותר מדי. גם ואין לי אפשרות לטעום לפני קניה
אז אני שואל שאלה אחרת ויותר פשוטה.
דבר ראשון, מה אתם אישית ממליצים יותר עד אלף שקל, חברות כמו נספרסו עם קפסולות או קרופס ודלונגי במחיר כזה זה גם די בסדר
ואולי אתם מכירים פה כמה דגמים ותוכלו להמליץ לי ביניהם
Krups XP5240
Delonghi EC330S
Delonghi ECO310 (דגמים צבעונים)
אל תרכוש את ה KRUPS. יש לי אישית ניסיון רע עם פיית ההקצפה שלה, והיא לא מחזיקה הרבה זמן כי היא דורשת החלפת אטמים וכיו'ב לאחר כשנה. אם אתה שותה רק אספרסו, הKRUPS כן תעשה את העבודה, אבל עדיין לא מומלצת לטעמי.
את הדלונגי לא ניסיתי. אבל נדמה לי שהמקציף לה מפלסטיק, צריך לבדוק כמה הוא עמיד במהלך הזמן (חפש ביקורות באתר AMAZON ובאתרים הדומים לו).
ממליץ לך מאוד על ה NESPRESSO U החדשה. כרגע ניתן למצוא אותה באתרים של מכירות פומביות וקבוצתיות במחיר של כ 700 ומשהו שקל עם זיכוי בשווי 100 שקל (שווה ערך לכ 50 קפסולות) לקניית קפסולות בחנויות נספרסו.
מומלץ
הדגמים שציינת כולם ידניים ולא יעבדו עם קפסולות - יצרכו מטחנה.
נספרסו לא בונים מכונות - דהלונגי קרופס ומג'ימיקס בונים להם...
אבל צריך לבחור: קפסולה או טחון
דבוטאנט כתב:הדגמים שציינת כולם ידניים ולא יעבדו עם קפסולות - יצרכו מטחנה.
נספרסו לא בונים מכונות - דהלונגי קרופס ומג'ימיקס בונים להם...
אבל צריך לבחור: קפסולה או טחון
...
זה ברור לי שכל הדגמים שציינתי לא עובדים עם קפסולות.
בגלל זה גם כתבתי "מה אתם ממליצים חברות כמו נספרסו עם קפסולות או קרופס ודלונגי"
הרי זה מובן מאליו שקרופס ודלונגי(בארץ) זה עם טחון
ראיתי הרבה ביקורות טובות על הדגם הצבעוני של דלונגי ECO310, אולי אני אלך עליו
מה העדפה האישית שלכם דרך אגב? אם כבר ללכת על מכונה במחיר די זול של אלף שקל, מה עדיף במקרה כזה? קפסולות או טחון?
הכל תלוי בכמה אתה רוצה להתעסק עם קפה. אפס התעסקות זה קפסולות אבל הטעם בהתאם.
1000 ש"ח אפשר להשיג משהו סביר רק ביד 2.
דלונגי כזאת מוציאה קפה בינוני ובלי מטחנה בכלל לא תהיה תוצאה מי יודע מה
טחון יהיה עדיף בטעם על פודים.
בגדול מכוונים את הטחינה שהקפה יזלוג ב 30 שניות 30 מ"ל למנה בודדת. מכוונים עד שמגיעים לאזור הזה במגבלות הציוד ובטעם האישי.
שלחתי אותך לטעום קפסולות, במכונה עם קפה טחון זה פחות משנה. הסיבה היא שמכונת קפסולות מגבילה אותך למבחר המצומצם של החברה שתבדוק. ואם תקנה משהו שאינו לטעמך - אכלת אותה. זה לא ענין של טוב יותר או פחות, זה רק ענין של טעם. מכונת קפה טחון מאפשרת לך להשתמש בקפה מכל מקור שתמצא.
טחינה בחנות היא בעייתית, ההתאמה למכונה שלך בלתי אפשרית, כך שהקפה לרוב ייצא דלוח, והקפה גם מאבד את טעמו לאחר יומיים שלושה (זו בדיוק הסיבה שקפסולות מייצרות קפה פחות טעים - הקפה שלהן נטחן חודשים לפני שזה מגיע אליך). אם אתה תטחן לפני השימוש (כמו בבית קפה) הקפה נשמר מספר שבועות. ההתעסקות עם קפה טחון מראש גם מלכלכת יותר (מנסיוני לפחות).
באת לשאול מומחים, קיבלת תשובות של מומחים. סביר להניח שבסוף תעבור את המסלול שעוברים כמעט כולם: תקנה קפסולות וזה יהיה מספיק טוב, או שתקנה מכונה לקפה טחון ללא מטחנה, היא תשב לך על השיש ללא שימוש ותעבור למחסן, ואז תקנה קפסולות... בסופו של דבר אין קיצורי דרך, קפה כמו בבית קפה דורש מטחנה צמודה. הבחירה היא שלך.
hosq , נכון כמעט לחלוטין. במקרה שלי: דוד שלי היה מכין קפה, טוחן לבד את הפולים. חוויה שאין לתאר. הבעיה ? הוא הפסיק לשתות קפה (דיאטות וכדומה) ואז הברז הזה נסגר. אחר כך דיברנו והוא אמר שאם אתה לא מהמבינים, קפסולה זה דבר נחמד מאוד. נכון - קפה שמכינים מההתחלה ועד הסוף איכותי יותר (לרוב), אבל אם אתה אדם של מעט זמן או שהזמן שלך מוקצה לטובת דברים אחרים - קפסולות זה עניין נוח מאוד.
כנס לנספרסו בפתח תקווה או ברמת אביב או בירושלים, תבקש לטעות כוס בסגנון שאתה אוהב - לא תטעה.
דבוטאנט כתב:1000 ש"ח אפשר להשיג משהו סביר רק ביד 2.
...
עם קצת סבלנות ואולי מעט גמישות בתקציב תוכל למצוא מכונות מצוינות ביד 2. זו האופציה הכי טובה לך לקבל מכונה טובה בסביבות המחיר הזה. קפה טחון היום קל למצוא היום עד שתצרף מטחנה.
אני חושב שאם אתה כבר יודע על עצמך שאתה אוהב קפה, לך על זה, עזוב אותך מכונות בינוניות שלא יתנו לך את מה שאתה מחפש. מה שיקרה לך זה מה שקרה לרובנו - אתה תקנה מכונה בינונית, תבין שלא זה ואז תקנה מכונה נורמלית. לכן תמיד אומר לאנשים כמוך: Buy your second machine first
dgent כתב:החומרים ממנה עשויה המכונה וגם הכפתורים השונים כבר סותרים את מה שאתה כותב [/quote
אין פה שום הבדל בחומרים. אחד עם ציפוי פלסטיק צבעוני והשניה עם ציפוי נירוסטה. בפנים זה אותה מכונה בדיוק מאותו פס יצור. הכפתורים של אחד עגולים ושל שניה מלבנים.
בלי קשר לתחום הקפה, התחום שלי זה מוצרי חשמל ובמקרה הזה אני יכול להגיד לך שאין פה קשר לחומרים. אלא אם כמובן היופי החיצוני משפיע גם על איכות הקפה