Superscope - Quadraphase MS-60
-
zenith
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 111
נמצאה בפשפשים בחיפה לפני יומיים. לא התלבטתי הרבה ולקחתי אותה מתחת לזרוע כמו חבילת מצות לאוטו. ובזאת, נחתמו 9 שנות הפסקה מתחום שעד אז עסקתי בו ושאז לא ידע מה זה הביטוי של היום-"וינטג'".עם עשרות דגמים של הכול מהכול בהסטוריה של התפתחות הציוד הבידורי הבייתי שהיו לי וששיפצתי. במיוחד מכאנית.
התצוגה ורודה, ובחיי ראיתי הרבה צבעים לסקאלות, אבל בורוד בחיים לא נתקלתי. המכאניקה של הפטיפון-BSR תקועה למוות מגריז שידע ימים יפים יותר. המערכת מסביבות 73', תעבור שיפוץ אחרי שפינת העבודה שלי תהייה מוכנה, והיא תהייה מרתקת. כי מככבת בה מכונה הסטורית, מתחום אחר..
התצוגה ורודה, ובחיי ראיתי הרבה צבעים לסקאלות, אבל בורוד בחיים לא נתקלתי. המכאניקה של הפטיפון-BSR תקועה למוות מגריז שידע ימים יפים יותר. המערכת מסביבות 73', תעבור שיפוץ אחרי שפינת העבודה שלי תהייה מוכנה, והיא תהייה מרתקת. כי מככבת בה מכונה הסטורית, מתחום אחר..
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
נ.ב: אתה אוהב מצות?
-
zenith
-
- חבר פעיל מאוד

אצלי הן לא היו בדיחה...נהנתי מהצליל שלהן תמיד. הן בדיחה בשביל דור אחר שמכיר אותן טוב, אבל להיום. זו לא אותה תפיסה לגביהן. אנחנו יכולים להתווכח על זה שעות, אבל שניינו נמצאים בשני מקומות באאודיו
אני לא ב-high end. אני ב-low end
. אני לא ממזלזלי פטיפוני הקיטים למינהם או המגברים הפשוטים שנותנים צליל טוב. הם תרמו להתפתחו האאודיו הבייתי לאיפה שהוא הגיע היום. יש חסד! ואני שומר להן את החסד הזה 
אין לי בעיה עם אנשים שמשפצים טורנסים למוות ואני לא אומר שלא לא שווה. כול אחד עם הטירוף בתחום הזה והכול מבורך. בסך הכול לכולם יש פה מכנה משותף בכול מיני קטבים
אין לי בעיה עם אנשים שמשפצים טורנסים למוות ואני לא אומר שלא לא שווה. כול אחד עם הטירוף בתחום הזה והכול מבורך. בסך הכול לכולם יש פה מכנה משותף בכול מיני קטבים
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

zenith כתב: הם תרמו להתפתחו האאודיו הבייתי לאיפה שהוא הגיע היום. יש חסד! ואני שומר להן את החסד הזה...
מצד שני, בעקומה הזו, שאתה מכנה 'התפתחות האודיו הביתי', אני רואה נפילה תלולה. היופי כאן, לדעתי, הוא שהמערכת שהצגת היא בצידה העולה של העקומה הזו - ולא בזה היורד.
* סופרסקופ כמובן - סופרסקופ ולא 'סטראוסקופ' כמו שכתבתי. החברה נשענה על תכנונים של מרנץ וייצרו מערכות בטיוואן כדי להוזיל עלויות. זו באמת מ-1973 כמו שציינת.
- RAMIRAMI68
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
zenith כתב:אצלי הן לא היו בדיחה...נהנתי מהצליל שלהן תמיד. הן בדיחה בשביל דור אחר שמכיר אותן טוב, אבל להיום. זו לא אותה תפיסה לגביהן. אנחנו יכולים להתווכח על זה שעות, אבל שניינו נמצאים בשני מקומות באאודיואני לא ב-high end. אני ב-low end
. אני לא ממזלזלי פטיפוני הקיטים למינהם או המגברים הפשוטים שנותנים צליל טוב. הם תרמו להתפתחו האאודיו הבייתי לאיפה שהוא הגיע היום. יש חסד! ואני שומר להן את החסד הזה
אין לי בעיה עם אנשים שמשפצים טורנסים למוות ואני לא אומר שלא לא שווה. כול אחד עם הטירוף בתחום הזה והכול מבורך. בסך הכול לכולם יש פה מכנה משותף בכול מיני קטבים...
ודרך אגב,את אותה המערכת הציעו למכירה היום בשוק הפשפשים ביפו.
זניט,אתה טוען שעברו רבות בין ידיך,האם נתקלת במשולבת בשם SUPER S ?
-
zenith
-
- חבר פעיל מאוד

ל-Hallicrafters היה רסיבר כזה. אבל הוא היה מיועד לקליטת אלחוט לצרכי צבא
- RAMIRAMI68
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
SUPER S הייתה מערכת משולבת,רדיו+פטיפון+טייפ,ולא רסיבר לצרכי צבא.zenith כתב:ל-Hallicrafters היה רסיבר כזה. אבל הוא היה מיועד לקליטת אלחוט לצרכי צבא...
ומי זה Hallicrafters ?
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

די... זה מוסד. גאווה אמריקאית. אבל הם ייצרו בעיקר ציוד קשר צבאי במלח"ע ה-II. יש חובבי רדיו שמוכנים לרצוח בשביל חלק מהמכשירים שלהם... אם אתה מוצא תוצרת כזו בשוק הפשפשים - תחטוף!RAMIRAMI68 כתב: ומי זה Hallicrafters ?...
- Kosh
-
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
סתם לשם הידע הכללי-סופרסקופ (והיא עדיין קיימת בתחום הציוד המקצועי) היא זאת שרכשה את מרנץ מידי המייסד שלה,סול מרנץ,העבירה את היצור ליפן מארה"ב,והיא אחראית לכל הרסיברים 22XX,2XXX הכסופים המפורסמים של מרנץ.מלבד זאת היא גם יצרה ציוד סטריאו תחת השם שלה עצמה.היה להם גם שיתוף פעולה עם סוני בתחום הטייפים.
ב-1980 סופרסקופ מכרה את החברה לפיליפס ואז החל המותג מרנץ להדרדר,כמו הרבה מותגים אחרים מהתקופה ההיא.
הרסיבר שמשולב עם הפטיפון נראה ממש כמו ה-R340 שלי שנמצא אצלי במטבח..אני לא אתפלא אם זה אותו הדגם מינוס
הפטיפון.
ב-1980 סופרסקופ מכרה את החברה לפיליפס ואז החל המותג מרנץ להדרדר,כמו הרבה מותגים אחרים מהתקופה ההיא.
הרסיבר שמשולב עם הפטיפון נראה ממש כמו ה-R340 שלי שנמצא אצלי במטבח..אני לא אתפלא אם זה אותו הדגם מינוס
הפטיפון.
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 31/03/2013 22:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- Kosh
-
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
ובקשר לHELLICRAFTER,הנה לינק מעניין למקלטים שלהם:
http://antiqueradio.org/communications.htm
מתוך אתר אספנות הרדיו של פיל,אתר מעניין מאוד לכשעצמו.
בעבר נתקלתי במקלט שלהם באחת החנויות של שוק הפשפשים,חנות שהייתה מלאה עד אפס מקום כמעט במקלטי רדיו ישנים מהתקופה השפופרתית.
#t=353s
בדקה 5:49 בסירטון אפשר לראות את ההליקראפטר שאני ראיתי בפשפשים.
http://antiqueradio.org/communications.htm
מתוך אתר אספנות הרדיו של פיל,אתר מעניין מאוד לכשעצמו.
בעבר נתקלתי במקלט שלהם באחת החנויות של שוק הפשפשים,חנות שהייתה מלאה עד אפס מקום כמעט במקלטי רדיו ישנים מהתקופה השפופרתית.
#t=353s
בדקה 5:49 בסירטון אפשר לראות את ההליקראפטר שאני ראיתי בפשפשים.
Vintage audio is a way of life
-
zenith
-
- חבר פעיל מאוד

לי היו שני הליקרפטרים ששימשו את המורה שלי לעיבוד שבבי במלחמת העצמאות בחיפה. הוא היה אלחוטן בהגנה. נתתי את שניהם מזמן בתקופה שמיציתי את התחום.
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

-
zenith
-
- חבר פעיל מאוד

אתה מדבר?
מי זילזל בהתחלה ב-Superscope ??? ריספקט! 
בהליקרפטר שהיה לי, תקופה יכולת להאזין לשיחות טלפון עד שכבר לא מכרו טלפונים אלחוטיים עם התדרים האלה וכבר לא שמעו כלום. ואגב, תיקן לי אותו איש יקר, שאני לא יודע אם הוא חי, הוא גר בהרצליה וקראו לו יעקב פרמן. והוא היה טכנאי אלקטרוניקה מהדור של ראלף הלינגר, והמכשיר חזר לחיים
מ-48' שלא עבד. הוא היה שחור, עם שני סקלות עם רקע ירוק ומחוגים אדומים. היו בו רק גלים קצרים. דגם S-38 .
אחריו מצאתי אחד יותר מתקדם, והוא היה בצבע כחול דהוי
בהליקרפטר שהיה לי, תקופה יכולת להאזין לשיחות טלפון עד שכבר לא מכרו טלפונים אלחוטיים עם התדרים האלה וכבר לא שמעו כלום. ואגב, תיקן לי אותו איש יקר, שאני לא יודע אם הוא חי, הוא גר בהרצליה וקראו לו יעקב פרמן. והוא היה טכנאי אלקטרוניקה מהדור של ראלף הלינגר, והמכשיר חזר לחיים
מ-48' שלא עבד. הוא היה שחור, עם שני סקלות עם רקע ירוק ומחוגים אדומים. היו בו רק גלים קצרים. דגם S-38 .
אחריו מצאתי אחד יותר מתקדם, והוא היה בצבע כחול דהוי