Superscope - Quadraphase MS-60

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
zenith פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111

שליחה

נמצאה בפשפשים בחיפה לפני יומיים. לא התלבטתי הרבה ולקחתי אותה מתחת לזרוע כמו חבילת מצות לאוטו. ובזאת, נחתמו 9 שנות הפסקה מתחום שעד אז עסקתי בו ושאז לא ידע מה זה הביטוי של היום-"וינטג'".עם עשרות דגמים של הכול מהכול בהסטוריה של התפתחות הציוד הבידורי הבייתי שהיו לי וששיפצתי. במיוחד מכאנית.

התצוגה ורודה, ובחיי ראיתי הרבה צבעים לסקאלות, אבל בורוד בחיים לא נתקלתי. המכאניקה של הפטיפון-BSR תקועה למוות מגריז שידע ימים יפים יותר. המערכת מסביבות 73', תעבור שיפוץ אחרי שפינת העבודה שלי תהייה מוכנה, והיא תהייה מרתקת. כי מככבת בה מכונה הסטורית, מתחום אחר..
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

(Y) מזכיר נשכחות - וטוב שכך (שנשכח). המערכות האלה היו ב-ד-י-ח-ה! אשתי קוראת להם עד היום מערכות 'בוני-אם' על שם הלהקה Boney M, שמשום מה, נתפסת אצלה כדבר הכי בזוי ומכוער שחי בעולם המוזיקה אי-פעם. לרוב הבוני-אם'ים לא היתה לא הגברה ולא פטיפון ששווים מאמץ בשחזור. לאבא שלי היתה פעם מערכת כזו של Sylvania ויום אחד אני אמצא אותה ואשים אותה בכלוב של זהב. דווקא ראיתי הרבה ורוד. אפילו למרנץ היו סקאלות ורודות. אם אני לא טועה יש קשר בין סטראוסקופ למרנץ - רק שאני לא בדיוק זוכר מי קנה את מי או מי גנב ממי. יש מצב שסטראוסקופ היו האגף הגרמני של מרנץ או משהו כזה... המערכות האלה היו נפוצות החל מ-1975. אני חושב שזו דווקא מ-1978. 73' זה קצת מוקדם לדעתי בשביל הסגנון הזה - אבל אני לא בטוח... זה גם לא כל-כך משנה...

נ.ב: אתה אוהב מצות?

zenith פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אצלי הן לא היו בדיחה...נהנתי מהצליל שלהן תמיד. הן בדיחה בשביל דור אחר שמכיר אותן טוב, אבל להיום. זו לא אותה תפיסה לגביהן. אנחנו יכולים להתווכח על זה שעות, אבל שניינו נמצאים בשני מקומות באאודיו :-) אני לא ב-high end. אני ב-low end :-). אני לא ממזלזלי פטיפוני הקיטים למינהם או המגברים הפשוטים שנותנים צליל טוב. הם תרמו להתפתחו האאודיו הבייתי לאיפה שהוא הגיע היום. יש חסד! ואני שומר להן את החסד הזה (l)
אין לי בעיה עם אנשים שמשפצים טורנסים למוות ואני לא אומר שלא לא שווה. כול אחד עם הטירוף בתחום הזה והכול מבורך. בסך הכול לכולם יש פה מכנה משותף בכול מיני קטבים

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

zenith כתב: הם תרמו להתפתחו האאודיו הבייתי לאיפה שהוא הגיע היום. יש חסד! ואני שומר להן את החסד הזה (l)
...
(Y) (Y) (Y) אין ספק בכלל! בלי סטראו 'רע' לא היה סטראו 'טוב'. באופן אישי אני לא רואה הרבה טעם בשיפוץ פטיפון 'קיט'. זה בערך כמו לשפץ מגבר קולנוע ביתי תוצרת סין - בעוד שלושים שנה. פטיפונים כאלה יוצרו על-ידי יצרנים שלא היה להם כבוד לתחום שבו הם עוסקים. זה היה עסק שמטרתו היתה לייצר בזול ולמכור במחיר הכי גבוה שאפשר. מבחינה היסטורית הם היו מטרד מזיק - ותו לו. יש דברים אחרים שעשו פעם, עם תשומת לב לפרטים, עם הוד והדר היסטוריים, עם כבוד ותכנון לעתיד, עם מחשבה תחילה, יוקרה ואומנות - ואותם שווה לשמר. יש דברים אחרים, שהקשר היחידי שלהם להיסטוריה - הוא שהם ישנים. ייתכן שהיו חלק מתרבות צריכה מסויימת שיש לה השלכות סוציולוגיות ראויות לציון כמו, למשל, מזוודות הפטיפון הנייד של שנות ה-50' והוזלת \ הפצת ה'מוסיקה לעם' - אך מבחינה טכנולוגית, אולי, היה ראוי בלעדיהן.

מצד שני, בעקומה הזו, שאתה מכנה 'התפתחות האודיו הביתי', אני רואה נפילה תלולה. היופי כאן, לדעתי, הוא שהמערכת שהצגת היא בצידה העולה של העקומה הזו - ולא בזה היורד.

* סופרסקופ כמובן - סופרסקופ ולא 'סטראוסקופ' כמו שכתבתי. החברה נשענה על תכנונים של מרנץ וייצרו מערכות בטיוואן כדי להוזיל עלויות. זו באמת מ-1973 כמו שציינת.

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548

שליחה

zenith כתב:אצלי הן לא היו בדיחה...נהנתי מהצליל שלהן תמיד. הן בדיחה בשביל דור אחר שמכיר אותן טוב, אבל להיום. זו לא אותה תפיסה לגביהן. אנחנו יכולים להתווכח על זה שעות, אבל שניינו נמצאים בשני מקומות באאודיו :-) אני לא ב-high end. אני ב-low end :-). אני לא ממזלזלי פטיפוני הקיטים למינהם או המגברים הפשוטים שנותנים צליל טוב. הם תרמו להתפתחו האאודיו הבייתי לאיפה שהוא הגיע היום. יש חסד! ואני שומר להן את החסד הזה (l)
אין לי בעיה עם אנשים שמשפצים טורנסים למוות ואני לא אומר שלא לא שווה. כול אחד עם הטירוף בתחום הזה והכול מבורך. בסך הכול לכולם יש פה מכנה משותף בכול מיני קטבים
...
(Y)
ודרך אגב,את אותה המערכת הציעו למכירה היום בשוק הפשפשים ביפו.
זניט,אתה טוען שעברו רבות בין ידיך,האם נתקלת במשולבת בשם SUPER S ?

zenith פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ל-Hallicrafters היה רסיבר כזה. אבל הוא היה מיועד לקליטת אלחוט לצרכי צבא

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

תתחדש!
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548

שליחה

zenith כתב:ל-Hallicrafters היה רסיבר כזה. אבל הוא היה מיועד לקליטת אלחוט לצרכי צבא
...
SUPER S הייתה מערכת משולבת,רדיו+פטיפון+טייפ,ולא רסיבר לצרכי צבא.
ומי זה Hallicrafters ?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

RAMIRAMI68 כתב: ומי זה Hallicrafters ?
...
די... זה מוסד. גאווה אמריקאית. אבל הם ייצרו בעיקר ציוד קשר צבאי במלח"ע ה-II. יש חובבי רדיו שמוכנים לרצוח בשביל חלק מהמכשירים שלהם... אם אתה מוצא תוצרת כזו בשוק הפשפשים - תחטוף!

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069

שליחה

סתם לשם הידע הכללי-סופרסקופ (והיא עדיין קיימת בתחום הציוד המקצועי) היא זאת שרכשה את מרנץ מידי המייסד שלה,סול מרנץ,העבירה את היצור ליפן מארה"ב,והיא אחראית לכל הרסיברים 22XX,2XXX הכסופים המפורסמים של מרנץ.מלבד זאת היא גם יצרה ציוד סטריאו תחת השם שלה עצמה.היה להם גם שיתוף פעולה עם סוני בתחום הטייפים.
ב-1980 סופרסקופ מכרה את החברה לפיליפס ואז החל המותג מרנץ להדרדר,כמו הרבה מותגים אחרים מהתקופה ההיא.
הרסיבר שמשולב עם הפטיפון נראה ממש כמו ה-R340 שלי שנמצא אצלי במטבח..אני לא אתפלא אם זה אותו הדגם מינוס
הפטיפון.
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 31/03/2013 22:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069

שליחה

ובקשר לHELLICRAFTER,הנה לינק מעניין למקלטים שלהם:
http://antiqueradio.org/communications.htm
מתוך אתר אספנות הרדיו של פיל,אתר מעניין מאוד לכשעצמו.
בעבר נתקלתי במקלט שלהם באחת החנויות של שוק הפשפשים,חנות שהייתה מלאה עד אפס מקום כמעט במקלטי רדיו ישנים מהתקופה השפופרתית.
#t=353s
בדקה 5:49 בסירטון אפשר לראות את ההליקראפטר שאני ראיתי בפשפשים.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

zenith פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לי היו שני הליקרפטרים ששימשו את המורה שלי לעיבוד שבבי במלחמת העצמאות בחיפה. הוא היה אלחוטן בהגנה. נתתי את שניהם מזמן בתקופה שמיציתי את התחום.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

:ממש לא: קוראים לזה 'האליקרפטרס' עם S בסוף. קיצור של Halligan ו-hand crafters. ריספקט בן-אדם... ריספקט!

zenith פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אתה מדבר? :lol: מי זילזל בהתחלה ב-Superscope ??? ריספקט! :-)
בהליקרפטר שהיה לי, תקופה יכולת להאזין לשיחות טלפון עד שכבר לא מכרו טלפונים אלחוטיים עם התדרים האלה וכבר לא שמעו כלום. ואגב, תיקן לי אותו איש יקר, שאני לא יודע אם הוא חי, הוא גר בהרצליה וקראו לו יעקב פרמן. והוא היה טכנאי אלקטרוניקה מהדור של ראלף הלינגר, והמכשיר חזר לחיים
מ-48' שלא עבד. הוא היה שחור, עם שני סקלות עם רקע ירוק ומחוגים אדומים. היו בו רק גלים קצרים. דגם S-38 .
אחריו מצאתי אחד יותר מתקדם, והוא היה בצבע כחול דהוי

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”