התייעצות לפני רכישה - מתלבט בין סמסונג 40ES5600 ל LG 42LS570Y

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
oron87 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן

אחרי שבדקתי הרבה אופציות נראה לי שאלו שתי האופציות העדיפות מבחינתי.

שני המסכים נראים טובים על הנייר וגם בחנות אבל קשה לבחור מי הטוב מביניהם.

חשוב לי מאוד שתהיה תמונה איכותית ברמה גבוהה ועם צבעים מציאותיים כמה שאפשר. הצפייה תהיה גם בתכני SD של הכבלים וגם בתכני HD ו FULL HD מהמחשב. חשוב גם שתהיה תמיכה טובה ב streaming של רוב קבצי הוידאו הקיימים (בייחוד ברזולוציות גבוהות) ושזה יהיה באופן חלק יחסית לזה שזה סטרימר פנימי בטלוויזיה.

מישהו יכול לתת לי חוות דעת על איזו מהן כדאי ללכת?
סה"כ על הנייר שתיהן אמורות לתת תוצאות די דומות (ואולי LG יותר כי יש לה קצב רענון 200Hz).. אבל קראתי הודעות כאן בפורום ומישהו רשם שהוא קצת התאכזב מאיכות התמונה של ה LG למרות שהיו אחרים שרשמו שהאיכות תמונה טובה אז זה לא החלטי. יש איזושהי הרגשה שהסמסונג מספקת איכות טובה יותר איכשהו.

תודה רבה!

Mpro
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 416
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

חשבת להוסיף אלפייה בערך ולקבל טלויזיה של 400HZ ?
אני גם הייתי בדילמה הזו ובמקרה גם בשני המסכים הללו ובסוף הלכתי על ה ES6200 למרות שה 641Y של LG הוא גם מסך מצויין

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #3 

האם צפית בחנות בסרטי הדגמה או בכבלים?

dvdrw1024
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #4 

לי יש את ה ls570 כבר כמה חודשים וההורים שלי קיבלו את ה es5600 לפני כמה ימים אז יצא לי לשחק עם שתיהן.

בגדול הן דומות מאד ביכולות שלהן ולכל אחת מהן יתרונות וחסרונות:

א. הצבעים ואיכות התמונה הכללית בסמסונג נראית לי יותר טובה. כבר חודשים אני מנסה לכוון את הצבעים ב LG ועדיין לא מרוצה לחלוטין. בסמסונג כיול הצבעים מהקופסא ממש סבבה.
תכני ה SD נראו לי בגדול יותר טוב בסמסונג אבל תכני ה HD נראים לי יותר טוב ב LG (זו התרשמות ממש סובייקטיבית כי לא יכולתי להשוות אותן אחת ליד השנייה ומקורות השידור שונים לחלוטין).
ב. מבחינת הסטרימר שניהן ניגנו סבבה את כל מה שניסיתי (דרך USB). ה LG מציגה סימני פיסוק הפוכים, הסמסונג לא.
ג. ב LG אני רואה סרטים דרך הרשת. בגדול זה עובד סבבה חוץ מזה שאי אפשר לבצע fast forward. בסמסונג לא ניסיתי.
ד. מבחינת ה smartTV נראה שסמסונג השקיעו מאד ב VOD בתשלום (20 ש"ח לחודש). שאר האפליקציות די זהות לשניהן ולדעתי ממש לא שימושיות.
ה. אם זה קריטי לך, אז ל LG יותר חיבורי USB ו HDMI וכן היא תומכת בהעברת סאונד חוזר על HDMI - ARC (מה שמאפשר חיבור קל מאד למגבר).
ו. לדעתי ה LG יותר פשוטה והגיונית לשימוש, במיוחד לאנשים לא טכנולוגיים במיוחד.

oron87 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

Mpro כתב:חשבת להוסיף אלפייה בערך ולקבל טלויזיה של 400HZ ?
אני גם הייתי בדילמה הזו ובמקרה גם בשני המסכים הללו ובסוף הלכתי על ה ES6200 למרות שה 641Y של LG הוא גם מסך מצויין
...
אני לא כ"כ צריך תלת מימד בטלוויזיה בשביל החדר ככה שזה פחות שווה את ההשקעה הנוספת.... זה קצת חורג מהתקציב שלי
בכל מקרה, הבנתי שהיום רוב התכנים משודרים ב 50-100Hz ושבעין קשה מאוד להבדיל בין 100 ל 200Hz ככה שאין לי צורך בזה כרגע לדעתי...
keyser כתב:האם צפית בחנות בסרטי הדגמה או בכבלים?
...
צפיתי בחנות בערוץ HD של yes (ואני יודע שזה לא באמת HD ככה שזה לא משקף ב 100%)
בכל מקרה קשה מאוד לקבל תחושה מה יותר איכותי בחנות..
אני התייעצתי עם כמה אנשים וגם חיפשתי בגוגל וקראתי תגובות שאנשים כתבו ואיכשהו קיבלתי תחושה פחות טובה לגבי מסכים של LG לעומת סמסונג.. אבל אולי זה פחות רלוונטי בסדרות של המסכים האלו...

dvdrw1024 כתב:לי יש את ה ls570 כבר כמה חודשים וההורים שלי קיבלו את ה es5600 לפני כמה ימים אז יצא לי לשחק עם שתיהן.

בגדול הן דומות מאד ביכולות שלהן ולכל אחת מהן יתרונות וחסרונות:

א. הצבעים ואיכות התמונה הכללית בסמסונג נראית לי יותר טובה. כבר חודשים אני מנסה לכוון את הצבעים ב LG ועדיין לא מרוצה לחלוטין. בסמסונג כיול הצבעים מהקופסא ממש סבבה.
תכני ה SD נראו לי בגדול יותר טוב בסמסונג אבל תכני ה HD נראים לי יותר טוב ב LG (זו התרשמות ממש סובייקטיבית כי לא יכולתי להשוות אותן אחת ליד השנייה ומקורות השידור שונים לחלוטין).
ב. מבחינת הסטרימר שניהן ניגנו סבבה את כל מה שניסיתי (דרך USB). ה LG מציגה סימני פיסוק הפוכים, הסמסונג לא.
ג. ב LG אני רואה סרטים דרך הרשת. בגדול זה עובד סבבה חוץ מזה שאי אפשר לבצע fast forward. בסמסונג לא ניסיתי.
ד. מבחינת ה smartTV נראה שסמסונג השקיעו מאד ב VOD בתשלום (20 ש"ח לחודש). שאר האפליקציות די זהות לשניהן ולדעתי ממש לא שימושיות.
ה. אם זה קריטי לך, אז ל LG יותר חיבורי USB ו HDMI וכן היא תומכת בהעברת סאונד חוזר על HDMI - ARC (מה שמאפשר חיבור קל מאד למגבר).
ו. לדעתי ה LG יותר פשוטה והגיונית לשימוש, במיוחד לאנשים לא טכנולוגיים במיוחד.
...
תודה על התגובה המפורטת אחי

מה הכוונה שאתה עדיין לא מרוצה לחלוטין מאיכות התמונה והצבעים? במה זה מתבטא? (איך הצבעים בכללי? התמונה לא נראית חיה ואמיתית? ואגב, איך הצבע השחור מוצג?)

תכני SD של הוט אני מניח שמוצגים לא משהו ברוב הטלויזיות ואין מה לעשות עם זה יותר מדי
יצא לך לנגן קבצים שהם לא Full HD אלא HDTV למשל? איך האיכות שלהם?

ולגבי ה smart אני יודע שרוב האפליקציות לא שימושיות (חוץ מהשיתוף קבצים שזה נוח) אבל רוב הטלוויזיות היום מגיעות עם זה מובנה בכל מקרה ככה שאין איך לברוח מזה.. בכל מקרה פחות קריטי לי

אגב, לגבי הסטרימר... אתה מחובר קוויות או אלחוטית? אם אלחוטית אז הניגון סביר בתכני Full HD? אין תקיעות או רענונים יותר מדי?

תודה רבה לכולם

dvdrw1024
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #6 

oron87 כתב: מה הכוונה שאתה עדיין לא מרוצה לחלוטין מאיכות התמונה והצבעים? במה זה מתבטא? (איך הצבעים בכללי? התמונה לא נראית חיה ואמיתית? ואגב, איך הצבע השחור מוצג?)

תכני SD של הוט אני מניח שמוצגים לא משהו ברוב הטלויזיות ואין מה לעשות עם זה יותר מדי
יצא לך לנגן קבצים שהם לא Full HD אלא HDTV למשל? איך האיכות שלהם?

ולגבי ה smart אני יודע שרוב האפליקציות לא שימושיות (חוץ מהשיתוף קבצים שזה נוח) אבל רוב הטלוויזיות היום מגיעות עם זה מובנה בכל מקרה ככה שאין איך לברוח מזה.. בכל מקרה פחות קריטי לי

אגב, לגבי הסטרימר... אתה מחובר קוויות או אלחוטית? אם אלחוטית אז הניגון סביר בתכני Full HD? אין תקיעות או רענונים יותר מדי?

תודה רבה לכולם
...
כמו שאמרתי ב LG לא הצלחתי לכוון את הצבעים כך שהם ייראו "טבעיים" עבור כל המקורות. לפעמים האנשים חיוורים מידי, לפעמים אדומים מידי ולפעמים ירוקים מידי. בקיצור לא הצלחתי לכייל אותה. הסמסונג הגיעה עם כיול מצוין מהמפעל כך שאין צורך לכייל (לפחות לפי דעתי).

שני המסכים מחוברים ל yes. אבל כמו שאמרתי, שידורי ה SD (גם מהסטרימר הפנימי) נראים טיפה יותר טוב בסמסונג. קשה קצת להשוות כי תנאי התאורה שונים, גדלי המסך שונים (46 לסמסונג 55 ל LG). בגדול אם איכות התמונה נטו זה הגורם המכריע עבורך הייתי הולך על הסמסונג.

ב LG הייתי מחובר במשך כמה שבועות באלחוטי. הצלחתי להעביר תכני 720p כמעט בלי בעיות בכלל. גם ב 1080p אפשר לצפות למרות שהיו קצת הפסקות פה ושם. בכל אופן, לא הייתי משקיע בתשתית קווית לפני שהאופציה האלחוטית נבדקת.

oron87 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

dvdrw1024 כתב:
כמו שאמרתי ב LG לא הצלחתי לכוון את הצבעים כך שהם ייראו "טבעיים" עבור כל המקורות. לפעמים האנשים חיוורים מידי, לפעמים אדומים מידי ולפעמים ירוקים מידי. בקיצור לא הצלחתי לכייל אותה. הסמסונג הגיעה עם כיול מצוין מהמפעל כך שאין צורך לכייל (לפחות לפי דעתי).

שני המסכים מחוברים ל yes. אבל כמו שאמרתי, שידורי ה SD (גם מהסטרימר הפנימי) נראים טיפה יותר טוב בסמסונג. קשה קצת להשוות כי תנאי התאורה שונים, גדלי המסך שונים (46 לסמסונג 55 ל LG). בגדול אם איכות התמונה נטו זה הגורם המכריע עבורך הייתי הולך על הסמסונג.

ב LG הייתי מחובר במשך כמה שבועות באלחוטי. הצלחתי להעביר תכני 720p כמעט בלי בעיות בכלל. גם ב 1080p אפשר לצפות למרות שהיו קצת הפסקות פה ושם. בכל אופן, לא הייתי משקיע בתשתית קווית לפני שהאופציה האלחוטית נבדקת.
...
הבנתי. איכות התמונה היא גורם חשוב מאוד אבל לא מכריע כי בכל זאת, ההתרשמות שלי היא שגם ב LG רואים טוב ובייחוד כשאמרת שלדעתך תכני HD רואים יותר טוב ב LG

בלי קשר יש גם את התוספת 2 אינץ' שעל פניו נשמע לא הרבה אבל בפועל ההבדל הוא די משמעותי, לפחות מהשוואה בין מסכים שונים בחנות...

וגם יש עכשיו מבצע על המסכים של LG שמוזיל יחסית את ההוצאה... ומקבלים את השלט ה magic שנראה שנוח יותר להשתמש בו בתכני הסמארט

ומול כל זה עומדת בעיקר איכות התמונה בסמסונג... בגלל זה קשה להחליט :|

סהכ לא נשמע שאתה מאוכזב מהטלוויזיה או מהאיכות שלה או משהו בסגנון אז אני לוקח גם את זה בחשבון :)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”