hosq כתב:בסכומים אלה אין דבר כזה יותר טוב. הכל טוב. גם מבחינת אמינות. האלקטרה שונה מהאחרות בכך שהיא מכונה ביתית לגמרי. עדינה יותר ויפהיותר . זה בדיוק כמו עם רמקולים צריך לטעום כדי לדעת מה עדיף לטעמך. בכל מקרה אתה לא תיפול כולן באמת טובות.
...
נכון מאוד.
לגבי מכונות E61, מבין ההיצע שיש הייתי בוחר ברוקט אבולושן V2.
ה R58 היא מכונת דאבל בוילר עם PID והמחיר שלה יהיה דיי יקר אפילו בייבוא אישי, אין אותה למיטב ידיעתי בארץ.
היבואן של רוקט בארץ התחלף למיטב ידיעתי ונדמה לי שזה "פאוזה" שמשווקים גם לוואצה ומכונות של סאקו.
הבצרה גלטאה דומוס היא גרסה יפה עיצובית למכונת E61 שזהה מבחינת מכלולים לליין של בצרה כגון המג'יקה והג'וליה שהן גם מכונות מעולות.
לגבי מה עדיף אלקטרה/סטרגה וכו' אתה צריך לטעום ולהחליט לבד, הבעיה שאין ממש איפה להשוות פה בארץ אחת ליד השניה ויש כל כך הרבה משתנים שעלולים להשפיע על הטעימות שתעשה שלא תדע באמת מי ממש עדיפה בצורה הזו.
לדעתי אלקטרה מייצרים מכונות מאוד מיוחדות ולמרות שאני היום עמוק בעולם המנופים אני מאוד מתחבר לקפה שלהן ולסגנון העיצובי הקלאסי.
הרוקט זה סוג של רכב גרמני עמיד וטוב ובצרה מוסיפים חן וטאץ' איטלקי לעיצוב אבל לא הולכים רחוק עיצובית לפחות בליין של ה E61 העדכני פרט אולי לגלטאה דומוס הותיקה.
לגבי הסטרגה, היא מכונה מאוד מעניינת ומציעה פרופיל טעם באמצע הדרך בין משאבה למנוף מסחרי.
הייתה בזמנו גרסת חיבור ישיר נטולת משאבה שכבר לא משווקת, היום יש דגם שנקרא TOP והוא מאפשר גם וגם (כמו הרוקט אבולושן) ואפשר גם לנתק כליל את המשאבה ולעקוף אותה אם ממש רוצים למרות שיש הטוענים בפורומים בחו"ל שהקפה בסטרגה עם המשאבה שמבצעת פרה אנפיוז'ן עדיף על פני הגרסה נטולת המשאבה.
יש גם מכונות E61 טובות מאוד של קוויקמיל וויביאמה, בקיצור יש הרבה ממה לבחור ואני מאוד ממליץ לשקול גם ייבוא אישי מחו"ל על פני קניה מקומית כי יש מקרים שההפרש הכספי לא מבוטל ויש לא מעט דגמים שלא מיובאים לארץ כלל או שייקח לא מעט זמן לקבל אותם פה.
אחריות זה לא כזה מהותי, בהפרש הכספי אפשר בקלות לבצע כמה תיקונים באחת המעבדות המקומיות ובסך הכל מכונת קפה זה מוצר לא מורכב ומאוד אמין (בטח מכונות ברמה הזו) במידה ויודעים לתפעל ולבצע תחזוקה נכונה.
בהצלחה!