לפי הבנתי ניתן לחבר כרגע 3 התקני תקשורת ויתקבלו 3 כתובות איפי שונות - מה יוצא להוט מזה ? הרי אני סתם שורף להם 2 כתובות איפי נוספות בחינם...אני מניח שהם יחסמו זאת בקרוב..
האם יש משמעות לאיזה יציאה אני מחבר את הנתב? ההגיון אומר יציאה מספר 1...
תלוי מה אתה מחפש, לעבוד עם NAT או עם IP חיצוני.
מוזר שהם רמזו לך ככה, כי זה יהיה ממש מפגר לשנות את זה, אחרת כל שני וחמישי כל בן אדם יתקשר לעשות CLEAR HOSTS אצלהם...
אגב חיברתי מעל 3 התקנים לא בו זמנית - אני מניח שיש הגבלה או שהמערכת "זוכרת" כנראה את ה MAC ולפי זה מלבישה את ה IP עליו...
מעל ההתקן השלישי קיבלתי IP APIPA כלומר 169 וכו..
יאפ, כי זה עד 3.
ולכן אמרתי שאתה תצטרך לעשות CLEAR HOSTS אם הם יבטלו את זה.
כי אתה יכול לקבל עד 3 כתובות, אכן זה לפי כתובות MAC.
במידה וקיבלת כבר 3 כתובות ותחבר התקן עם MAC אחר מבין ה3 הקודמים אתה לא תקבל IP ורק CLEAR HOSTS יתן לך בעצם לקבל כתובת חדשה, כי בעצם הוא מוחק את ה3 הקודמים.
ואם אני אחבר 3 התקנים בו זמנית אין סכנה שהם בשלב זה או אחר ינטרלו את זה? - הרי , שוב פעם, זה לא הכי יעיל להם ובאינטרס שלהם לתת כמה חינם 3 כתובות איפי שונות ...(ואגב גם לא אינטרס של הספקית)
יש לי תופעה מוזרה - כאשר אני מתחבר ממקום העבודה שלי לחיבור בבית שהוא מאחורי NAT ב MSTSC - איכות הקול על הפנים ויש BUFFER עצבני (יתכן וקשור למערכות ניטור שיש כמו WEBSENSE) - כאשר אני מתחבר ממקום אחר לבית שלי האיכות בסדר גמור.
גיליתי שכאשר אני מתחבר ממקום העבודה שלי למחשב בבית אשר מחובר ישירות להוטבוקס ללא הנתב - איכות הקול בסדר גמור....מוזר ביותר - וכנראה שיש לא גורם אחד שמשבש
בלבלת אותי.
סה"כ התחברת ממקום אחר לאותו מחשב בבית שלך והתוצאה שונה? אז זה נשמע שמאיפה שאתה מתחבר הוא האשם.
איזה נתב מדובר? והאם הפורט אצלך מופנה בנתב כמו שצריך?
וברגע שאתה מחבר את המחשב ישירות אל המודם זה פועל חלק?
אז הייתי אומר שמשהו בTOMATO לא תקין, או שיש הגדרה שהיא לא נכונה בנתב.
לא רואה שום סיבה שנתב שדיי חזק יעשה בעיות כאלה.
כן בחיבור ישיר למודם זה עובד תקין מכל מקום
הקטע הוא שכאשר אני מתחבר למחשב בבית ממקום אחר שהוא לא בעבודה זה גם עובד תקין אפילו שהוא מחובר לנתב עם גרסת ה TOMATO - וזה מה שמוזר...
באמת מוזר, קשה לחשוב על מה יכול לגרום לזה, אין לי כל כך מה להציע לך חוץ מלנסות לעשות TCPING מהעבודה אליך כשאתה עם נתב וכשאתה בלי נתב ולראות האם יש הבדל מאוד גדול, אם בכלל...