אם אפשר בבקשה לפרט ולא לפחד להשתמש במונחים טכניים
מהירות הורדה עם חייגן L2TP
אם יש לי 100 מגה בתשתית הוט ואני מתחבר בחייגן אני יכול להוריד על מקסימום 70 בערך ובMPLS אני יכול להוריד על 100 מה הסיבה לזה? זו הגבלה של הפרוטוקול? של מערכת ההפעלה בשילוב עם העלאה נמוכה?
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
אין מישהו שיודע בוודאות מה הצוואר בקבוק הראשון שנתקלים בו, אבל בממוצע הדבר הראשון הוא הנתב שאין לו מספיק כוח.
בעוד כמה ימים יהיה לי חיבור של הוט ואז אני יוכל לבדוק זאת, זאת במידה ואני אקבל מהירות תקינה של 100/2.
אני יוכל לדעת בעצם מאיפה זה נובע, מהספק, או מהUPLOAD.
שאלה הם בעצם הגורמים הראשיים, בהנחה שהציוד קצה הוא לא צוואר הבקבוק.
בעוד כמה ימים יהיה לי חיבור של הוט ואז אני יוכל לבדוק זאת, זאת במידה ואני אקבל מהירות תקינה של 100/2.
אני יוכל לדעת בעצם מאיפה זה נובע, מהספק, או מהUPLOAD.
שאלה הם בעצם הגורמים הראשיים, בהנחה שהציוד קצה הוא לא צוואר הבקבוק.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
חיבור 100M בהוט אינו אפשרי עם חייגן. כל הנתבים מהשנים האחרונות יודעים להתמודד עם מהירות של 100M ב-DYNAMIC IP. הבעיה בחיבורים הללו היא לא הנתב. מצד שני פרוטוקול ה-L2TP הוא ממש כבר ולכן חיבור עימו דורש נתב עם מעבד מהיר וחזק. אם זה לא המצב - א"א אפשר לקבל 100M וכל מהירות מקסימאלית בין 30M ל-70M היא טבעית לחלוטין.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
אם כך אז למה כאשר אני מגדיר את הHOTBOX כמודם ומגדיר חייגן במחשב עדיין אני לא מצליח לעבור את ה70 מגה?
הנציגים המצויינים של בזק בינלאומי טוענים שזה נובע ממגבלה כלשהיא בפרוטוקול עצמו וכהוכחה לכך הם הדגימו לי בעזרת יוזר בדיקה של נטויז'ן ושל 012 שגם שם התקלה קיימת.
ייתכן ויש הגדרה לא נכונה בציוד של הוט? או שמדובר במגבלה אחרת?
הנציגים המצויינים של בזק בינלאומי טוענים שזה נובע ממגבלה כלשהיא בפרוטוקול עצמו וכהוכחה לכך הם הדגימו לי בעזרת יוזר בדיקה של נטויז'ן ושל 012 שגם שם התקלה קיימת.
ייתכן ויש הגדרה לא נכונה בציוד של הוט? או שמדובר במגבלה אחרת?
- Class889
-
- חבר מביא חבר

אין לפרוטוקול הזה מגבלה של מהירות.
מה שכן הוא צורך הרבה יותר כוח עיבוד, לכן הרוב המוחלט של הנתבים הביתיים לא יצליחו לתת לך מהירות שקרובה ל100 מגה.
דבר נוסף כשאתה מגדיר חייגן במחשב הMTU של החייגן הוא Bytes1400 מה שמצריך יותר מהירות העלאה בשביל להוריד על קצב גבוה כשמדובר על TCP בלבד, אך ורק בגלל הAcknowledge שצריך להישלח.
בלי חייגן הMTU שלך הוא 1500 ולכן התדירות שאתה תשלח ACK הוא יהיה קטן יותר, מה שאומר שהוא יקח לך פחות רוחב פס עולה.
אם לה הבנת עד לכאן חשוב שתבין שבהורדה דרך TCP המהירות הורדה תלוייה במהירות העלאה באופן ישיר.
מגבלה נוספת שיכולה להיות היא שרת הLNS של הספק, אני לא יודע באיזה נתבים הם משתמשים בשביל ליצור את השרתי LNS למינהם ויכול להיות מאוד שזאת הגבלה משם.
מה שכן הוא צורך הרבה יותר כוח עיבוד, לכן הרוב המוחלט של הנתבים הביתיים לא יצליחו לתת לך מהירות שקרובה ל100 מגה.
דבר נוסף כשאתה מגדיר חייגן במחשב הMTU של החייגן הוא Bytes1400 מה שמצריך יותר מהירות העלאה בשביל להוריד על קצב גבוה כשמדובר על TCP בלבד, אך ורק בגלל הAcknowledge שצריך להישלח.
בלי חייגן הMTU שלך הוא 1500 ולכן התדירות שאתה תשלח ACK הוא יהיה קטן יותר, מה שאומר שהוא יקח לך פחות רוחב פס עולה.
אם לה הבנת עד לכאן חשוב שתבין שבהורדה דרך TCP המהירות הורדה תלוייה במהירות העלאה באופן ישיר.
מגבלה נוספת שיכולה להיות היא שרת הLNS של הספק, אני לא יודע באיזה נתבים הם משתמשים בשביל ליצור את השרתי LNS למינהם ויכול להיות מאוד שזאת הגבלה משם.
אני יכול להניח שלספקים יש אינטרס שהלקוחות יתחברו עם חייגן כי ככה הם יוכלו "לשלוט" על התעבורה וכו' אז אם הם לא עשו זאת זה כנראה נובע ממגבלה טכנולוגית כלשהיא או צורך בהחלפת ציוד שהוא מעבר לתקציב.
לי זה משמעותי יותר להתחבר עם חייגן כדי שאוכל להחליף את הIP
אין דרך לשנות את הMTU בחייגן?
או לחילופין להגדיל את הWINDOW SIZE?
לי זה משמעותי יותר להתחבר עם חייגן כדי שאוכל להחליף את הIP
אין דרך לשנות את הMTU בחייגן?
או לחילופין להגדיל את הWINDOW SIZE?
- Class889
-
- חבר מביא חבר

הWIN SIZE כמובן שיכול להגביל, השאלה מה מוגדר במערכת הפעלה.
ביקשתי מחבר לעשות בדיקה, בבדיקת מהירות של UDP הוא קיבל 90 מגה, ובTCP הוא קיבל 57.
מה שאומר שאכן הUPLOAD הוא הגורם המפריע, אולי הWIN SIZE אבל אני בספק.
אבל אני אוודה זאת כשיהיה לי תשתית של הוט בקרוב.
לגביי החייגן אתה אכן צודק שהספק יעדיף שתתחבר עם חייגן.
אי אפשר לשנות את הMTU של החייגן של ווינדוס, לא ב7 ככל שידוע לי.
כשאתה מתחבר עם נתב הMTU שם מוגדר על 1460.
ביקשתי מחבר לעשות בדיקה, בבדיקת מהירות של UDP הוא קיבל 90 מגה, ובTCP הוא קיבל 57.
מה שאומר שאכן הUPLOAD הוא הגורם המפריע, אולי הWIN SIZE אבל אני בספק.
אבל אני אוודה זאת כשיהיה לי תשתית של הוט בקרוב.
לגביי החייגן אתה אכן צודק שהספק יעדיף שתתחבר עם חייגן.
אי אפשר לשנות את הMTU של החייגן של ווינדוס, לא ב7 ככל שידוע לי.
כשאתה מתחבר עם נתב הMTU שם מוגדר על 1460.