לפני מספר חודשים רכשתי את הנתב לאחר ביקורות טובות ברשת.
הנתב מחובר אצלי ל:
1) מודם של הוט.
2) מחשב שולחני שאליו מחוברים שלושה כוננים חיצוניים
3 )אקסטרימר פרו עם כונן פנימי
4 )PCH A-400 עם כונן פנימי
באמצעות הנתב אני מזרים תכנים מהמחשב לשני הסטרימרים שלי.
מאז הרכישה אני נתקל בבעיה החוזרת על עצמה שוב ושוב - שני הסטרימרים כמעט תמיד לא מצליחים לזהות את הכוננים החיצוניים שמחוברים למחשב. הזיהוי מתאפשר אך ורק לאחר אתחול מחדש של הנתב.
המוזר בכל העניין הוא:
1) שהמחשב מצליח לזהות את הכוננים הפנימיים של הסטרימרים בזמן שהסטרימרים לא מזהים את המחשב.. (במקרה של ה A-400 הוא מזהה את ה Samba Share.
2) הסטרימרים מזהים את הכוננים הפנימיים אחד של השני.
בהתחלה חשבתי שמדובר בתקלה ב PCH A-400 אבל אז נוכחתי לגלות שהתופעה חוזרת על עצמה עם האקסטרימר פרו שבעבר לא היתה לי בעיה שכזו עם הנתב הישן.
האם יש משהו בהגדרות שצריך לשנות? האם מישהו נתקל בבעיה דומה?
אשמח לעזרה כי האמת שזה מטרד רציני ביותר
בעיית רשת עם Linksys EA4500
-
Cable_Guy
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 612
- שם מלא: אורי
- NetCHEIF
-
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
הכוננים החיצוניים מחוברים ב-USB? אם כן תוודא שבהגדרות ה-USB ב-DEVICE MANAGER לא מוגדר לכבות את החיבור בזמן שהכוננים לא בשימוש. בנוסף, וודא שהקושחה של הנתב מעודכנת.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
-
Cable_Guy
-
- חבר פעיל במיוחד

לביא, תודה על הנסיון לעזור אך לצערי זו לא כנראה הבעיה.
לשאלתך, הכוננים החיצוניים אכן מחוברים ב-USB, ולאחר בדיקה וודאתי שבהגדרות ה-USB ב-DEVICE MANAGER לא מוגדר לכבות את החיבור בזמן שהכוננים לא בשימוש. כמו כן הקושחה של הנתב מעודכנת לגירסה האחרונה ביותר.
חשוב לי להדגיש, שהסטרימרים לא מצליחים לזהות את המחשב (Workgroup) בכלל והכוננים בפרט.
האם יש הגדרה שגורמת לרשת לכבות את זיהוי המחשב בזמן מנוחה?
לשאלתך, הכוננים החיצוניים אכן מחוברים ב-USB, ולאחר בדיקה וודאתי שבהגדרות ה-USB ב-DEVICE MANAGER לא מוגדר לכבות את החיבור בזמן שהכוננים לא בשימוש. כמו כן הקושחה של הנתב מעודכנת לגירסה האחרונה ביותר.
חשוב לי להדגיש, שהסטרימרים לא מצליחים לזהות את המחשב (Workgroup) בכלל והכוננים בפרט.
האם יש הגדרה שגורמת לרשת לכבות את זיהוי המחשב בזמן מנוחה?
- NetCHEIF
-
- גורו רשתות

הסטרימרים והמחשבים נמצאים באותו workgroup?
אני מבין שיש לך רק מחשב אחד ברשת?
תבדוק בהגדרות צריכת החשמל של המחשב power options ב-device manager שאין כיבוי של כרטיס הרשת.
אם כל זה לא עוזר, ואם יש כזו אפשרות, בזמן שאין לך גישה למחשב, בצע ping אליו מאחד הסטרימרים או הנתב ותבדוק אם יש תגובה. אם יש תגובה תבדוק אם גם יש גישה למחשב ולכוננים.
אני מבין שיש לך רק מחשב אחד ברשת?
תבדוק בהגדרות צריכת החשמל של המחשב power options ב-device manager שאין כיבוי של כרטיס הרשת.
אם כל זה לא עוזר, ואם יש כזו אפשרות, בזמן שאין לך גישה למחשב, בצע ping אליו מאחד הסטרימרים או הנתב ותבדוק אם יש תגובה. אם יש תגובה תבדוק אם גם יש גישה למחשב ולכוננים.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
-
Cable_Guy
-
- חבר פעיל במיוחד

חיוביהסטרימרים והמחשבים נמצאים באותו workgroup?...
יש שניים אבל אחד סגור ולא בשימושאני מבין שיש לך רק מחשב אחד ברשת?...
המחשב מוגדר שבזמן מנוחה התצוגה תסגר לאחר 15 דקות ושאף פעם הוא לא יעבור למצב שינה.תבדוק בהגדרות צריכת החשמל של המחשב power options ב-device manager שאין כיבוי של כרטיס הרשת....
בהגדרות המתקדמות חיפשתי התייחסות למצב כרטיס הרשת אך לא מצאתי אפשרות שכזו (Win 7).
לא ידוע לי על אפשרות שכזו לא בסטרימרים ולא בנתב....אם יש כזו אפשרות, בזמן שאין לך גישה למחשב, בצע ping אליו מאחד הסטרימרים או הנתב ותבדוק אם יש תגובה. אם יש תגובה תבדוק אם גם יש גישה למחשב ולכוננים...
נקודה מעניינת שאולי יכולה לעזור - אתמול העברתי את אחד הכונניים מחיבור USB למחשב לכניסת רשת שבנתב עצמו, חשבתי לעצמי שאם הבעיה במחשב אז את הכוננן שמחובר לנתב בלבד אני עדיין אראה גם אם את המחשב לא ניתן לזהות, לצערי גם במקרה זה לאחר זמן מה הסטרימרים לא זיהו את הכוננן ולא זיהו את המחשב בזמן שהמחשב זהה את כולם. האם ניתן להסיק שהבעיה היא בנתב עצמו? להזכירך, עם הנתב הישן שלי לא היתה לי בעיה שכזו בשני הסטרימרים (רק בפוקפורן אבל שם זאת בעיה של הסטרימר עצמו, עם האקסטרימר לעולם לא התנתקה לי הרשת).
- NetCHEIF
-
- גורו רשתות

PING מהראוטר בוודאות ניתן לבצע -- http://www.netcheif.com/Reviews/EA-xxxx ... /SS-22.jpg
בתפריט הזה תבחר DIAGNOSTICS - יש שם אפשרות לבצע PING.
בתפריט הזה תבחר DIAGNOSTICS - יש שם אפשרות לבצע PING.
- שלגון
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2770
אתה הגדרת בסטרימר את השיתוף בעזרת השם של המחשב או בעזרת ה- IP שלו?
אני נתקלתי בבעיות דומות של שיתוך שנבעו מזה שהראוטר והמחשב "רבו" מי היה ה- master browser ושניהם החליטו אני, בו זמנית. בכל רגע נתון צריך להיות רק מחשב אחד שהוא ה- master browser.
כדי לשלול/לוודא את זה צריך להריץ מהמחשב את הפקודה הבאה:
nbtstat -A IP-ADDRESS
עם כתובת ה- IP של הראוטר. זה יציג את טבלת השמות של הראוטר (אתה יכול לנסות את זה גם עם כתובות ה- IP של שאר המחשבים/סטרימרים שמחוברים לרשת). ו-
nbtstat -n
כדי להציג את טבלת השמות של המחשב המקומי.
צריך לוודא שרק ברשימת שמות אחת מופיע: ..__MSBROWSE__.
המחשב הזה הוא ה- master browser.
תעשה את זה כאשר הבעיה קורית.
אני נתקלתי בבעיות דומות של שיתוך שנבעו מזה שהראוטר והמחשב "רבו" מי היה ה- master browser ושניהם החליטו אני, בו זמנית. בכל רגע נתון צריך להיות רק מחשב אחד שהוא ה- master browser.
כדי לשלול/לוודא את זה צריך להריץ מהמחשב את הפקודה הבאה:
nbtstat -A IP-ADDRESS
עם כתובת ה- IP של הראוטר. זה יציג את טבלת השמות של הראוטר (אתה יכול לנסות את זה גם עם כתובות ה- IP של שאר המחשבים/סטרימרים שמחוברים לרשת). ו-
nbtstat -n
כדי להציג את טבלת השמות של המחשב המקומי.
צריך לוודא שרק ברשימת שמות אחת מופיע: ..__MSBROWSE__.
המחשב הזה הוא ה- master browser.
תעשה את זה כאשר הבעיה קורית.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...