מחפש מטחנת קפה ב 1000 ש"ח
שלום,
אני רוצה לרכוש מטחנת קפה בתקציב של בערך 1000 ש"ח.
ההתלבטות שלי כרגע היא בין Graef CM80 ובין Ascaso Mini.
כרגע אני עובד עם מכונה ידנית פשוטה (Chromex כלשהי) אך אני רוצה שהמטחנה תשרת אותי היטב גם לאחר שאשדרג את המכונה שלי (מתישהו בקרוב) למכונה טובה יותר באיזור ה 1500-2000 ש"ח.
קראתי פה בפורום, אך אין לי ניסיון עם מטחנות ואני חושש מהכיוון הרציף ב Ascaso
אשמח לקבל המלצות ודעות.
תודה!
אני רוצה לרכוש מטחנת קפה בתקציב של בערך 1000 ש"ח.
ההתלבטות שלי כרגע היא בין Graef CM80 ובין Ascaso Mini.
כרגע אני עובד עם מכונה ידנית פשוטה (Chromex כלשהי) אך אני רוצה שהמטחנה תשרת אותי היטב גם לאחר שאשדרג את המכונה שלי (מתישהו בקרוב) למכונה טובה יותר באיזור ה 1500-2000 ש"ח.
קראתי פה בפורום, אך אין לי ניסיון עם מטחנות ואני חושש מהכיוון הרציף ב Ascaso
אשמח לקבל המלצות ודעות.
תודה!
ממליץ גם על איי מיני.
בעיקרון פירוק סכינים לניקוי צריך רק פעם ב... אני מנקה כל כמה שבועות עם מברשת ועם כמה מכות מעל הפח עד שיוצאות שאריות הקפה. את הסכינים פירקתי לניקוי רק פעמיים בשנה וחצי שיש לי אותה. כן לוקח קצת זמן עד שמגיעים שוב לכיוון הדרוש אבל זה לא נורא לא עושים את זה בתדירות גבוהה.
אפשר גם להשתמש בגריינדז או פריכיות ואז לא צריך לפרק סכינים.
בעיקרון פירוק סכינים לניקוי צריך רק פעם ב... אני מנקה כל כמה שבועות עם מברשת ועם כמה מכות מעל הפח עד שיוצאות שאריות הקפה. את הסכינים פירקתי לניקוי רק פעמיים בשנה וחצי שיש לי אותה. כן לוקח קצת זמן עד שמגיעים שוב לכיוון הדרוש אבל זה לא נורא לא עושים את זה בתדירות גבוהה.
אפשר גם להשתמש בגריינדז או פריכיות ואז לא צריך לפרק סכינים.
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
אני דווקא בעיניין מטחנה שהיא כלי מאוד פשוט ברמה המכנאית הייתי מקצה את הסכום הזה למטחנה יד שניה, ומקבל שידרוג משמעותי מאוד ,יש הבדל מורגש בין רמה לרמה במטחנות, וביד שניה אתה יכול לימצא בתקציב שלך ממש מטחנות ברמה גבוה.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
newaround, נא השתדל לא להביע דעה על מוצרים מהתחום. זה מנוגד לחוקי האתר. אני יודע שזה מבאס ושאתה באמת רוצה לתרום מהידע האישי, אבל לצערי אלו החוקים ואנחנו מוכרחים לאכוף אותם (כי על כל אחד חיובי כמוך, יש חמישה שינצלו את הבמה כדי לדחוף מוצרים גרועים שהם עומדים מאחוריהם...).
omrit, ההמלצה על איי-מיני היא כמעט חד-משמעית
מטחנה מעולה שנכנסת בדיוק בתקציב שלך.
אין צורך לפרק סכינים כשמנקים מטחנה, והאמת שגם אין צורך בניקיון שוטף. מספיק פעם בכמה חודשים קצת להעיף קפה ישן, וזהו.
אם אתה מוכן להוסיף עוד כמה מאות שקלים, תוכל לשדרג את הרכישה ולקחת ב-1600 ש"ח מטחנה שנמצאת בליגה אחרת לגמרי - ה-K3.
לגבי יד-שניה, כפי שהציע גונן - זו בהחלט אופציה מצויינת כשמדובר במטחנה, כי אין כ"כ מה לקלקל בה, למעט הסכינים. אתה יכול בכיף לרכוש בסכום הזה מטחנה טובה, ואולי לקחת בחשבון שתצטרך להחליף סכינים בעלות של 200-300 ש"ח בהמשך הדרך.
omrit, ההמלצה על איי-מיני היא כמעט חד-משמעית
אין צורך לפרק סכינים כשמנקים מטחנה, והאמת שגם אין צורך בניקיון שוטף. מספיק פעם בכמה חודשים קצת להעיף קפה ישן, וזהו.
אם אתה מוכן להוסיף עוד כמה מאות שקלים, תוכל לשדרג את הרכישה ולקחת ב-1600 ש"ח מטחנה שנמצאת בליגה אחרת לגמרי - ה-K3.
לגבי יד-שניה, כפי שהציע גונן - זו בהחלט אופציה מצויינת כשמדובר במטחנה, כי אין כ"כ מה לקלקל בה, למעט הסכינים. אתה יכול בכיף לרכוש בסכום הזה מטחנה טובה, ואולי לקחת בחשבון שתצטרך להחליף סכינים בעלות של 200-300 ש"ח בהמשך הדרך.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אני ממש לא מתלהב מ-IMINI
הייתה לי IMINI במשך שנתיים, אין ספק שאיכות הטחינה הייתה טובה אבל:
התלווה לזה לכלוך על כל השיש.
קושי מטורף בכיול כל פעם שקונים קפה חדש, עדיין אינני מבין מה זה סיבוב שלם של הבורג.
המטחנה בורחת אחורה כל פעם שמצמידים את הידית (כי היא קלה מדיי) - נכון, נשמע קטנוני אבל זה מרגיז.
בסוף התייאשתי ושדרגתי ל-K-3.
אני בטוח שכולם יסכימו איתי בפורום שאם יש לך 600 שקל מיותרים אז אם תשקיע אותם במטחנה הם יתנו לך הרבה יותר תמורה מאשר אם תשקיע אותם במכונה.
חג שמח
התלווה לזה לכלוך על כל השיש.
קושי מטורף בכיול כל פעם שקונים קפה חדש, עדיין אינני מבין מה זה סיבוב שלם של הבורג.
המטחנה בורחת אחורה כל פעם שמצמידים את הידית (כי היא קלה מדיי) - נכון, נשמע קטנוני אבל זה מרגיז.
בסוף התייאשתי ושדרגתי ל-K-3.
אני בטוח שכולם יסכימו איתי בפורום שאם יש לך 600 שקל מיותרים אז אם תשקיע אותם במטחנה הם יתנו לך הרבה יותר תמורה מאשר אם תשקיע אותם במכונה.
חג שמח
המון תודה על התגובות והעזרה. אני מאוד מעריך את זה.
לצערי אני לא יכול למתוח את התקציב מעבר ל 1000 ש"ח ואני מקבל את המטחנה כמתנה כך שאין לי אפשרות להמתין ל K3 ביד 2.
אני חושב שאלך בכל זאת על ה IMINI למרות ש nadavmm הצליח קצת לבאס אותי
אני מבין שהיא הקניה הכדאית ביותר בתקציב כזה (בקניית מטחנה חדשה).
אני אקנה אותה בימים הקרובים ובכל מקרה אני אוסיף לשרשור את הרשמים האישיים שלי אחרי שאתנסה קצת עם המטחנה. תודה!
לצערי אני לא יכול למתוח את התקציב מעבר ל 1000 ש"ח ואני מקבל את המטחנה כמתנה כך שאין לי אפשרות להמתין ל K3 ביד 2.
אני חושב שאלך בכל זאת על ה IMINI למרות ש nadavmm הצליח קצת לבאס אותי
אני מבין שהיא הקניה הכדאית ביותר בתקציב כזה (בקניית מטחנה חדשה).
אני אקנה אותה בימים הקרובים ובכל מקרה אני אוסיף לשרשור את הרשמים האישיים שלי אחרי שאתנסה קצת עם המטחנה. תודה!
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
מרבית המטחנות הקטנות ללא מחלק מנות מלכלכות מסביב בזמן הטחינה ואפשר לפתור את הבעיה בקלות על ידי משפך כזה שגם מאפשר עירבוב של הקפה בידית לאחר הטחינה לפירוק גושים ופיזור:
http://www.orphanespresso.com/OE-Alumin ... _2415.html
המוצר מאוד מומלץ ושווה כל שקל, יש אצלי כבר כמה שנים וזה מאוד שימושי.
http://www.orphanespresso.com/OE-Alumin ... _2415.html
המוצר מאוד מומלץ ושווה כל שקל, יש אצלי כבר כמה שנים וזה מאוד שימושי.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לצערי המטחנה כבר לא רלונטת
.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il