שלום לכולם וחג שמח
אני מתכנן לבנות מדף גבס צף שעליו אני מתכנן להעמיד את הפטיפון.
המדף יחובר בפינה בין 2 קירות בטון (כלומר 2 פאות מחוברות לקיר ו-2 באוויר).
המדף כמעט מרובע - 40*45 סמ.
אני רוצה להניח עליו את הפטיפון שלי ששוקל 8 קילו (אחרי עיגול מעלה לטובת ביטחון).
התכנון הוא 2 מסילות ושלושה ניצבים (אחד באמצע) לטובת חוזק מבני.
השאלה שלי היא כיצד מחשבים את עומס השליפה של הברגים כדי לדעת כמה (ואיזה סוג) נדרשים לטובת החיבור הזה?
האם זה משקל סביר למדף כזה?
ושאלה להמשך, אני רוצה להעביר כבלים דרך המדף לכיוון הרצפה. האם ניתן לקדוח חור דרך המסילה (קרוב לקיר) בלי לפגוע במבנה?
תודה על העזרה ושוב חג שמח!
עזרה בחישוב משקל העמסה למדף גבס צף
-
oronwerner
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 380
- aharon2312
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 317
לא ברור המבנה הזה.. תנסה לשרטט.
- Shaharr
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 249
- שם מלא: shahar
באמת לא ברור, אתה מתכנן לתלות עם מוט "דיבל" בסגנון המדפים הצפים של איקאה?
אם כן וזה מה שאני מבין ממך, זה מוט בעומד של 15 ס"מ בערך שמכניסים לקדח בקיר..
אם זה המצב, שני דיבלים כאלה, אם הם יושבים טוב, יכולים להחזיק כל אחד 8 קילו בקלות..
רק תדאג לקדוח בקוטר מדוייק..
אם כן וזה מה שאני מבין ממך, זה מוט בעומד של 15 ס"מ בערך שמכניסים לקדח בקיר..
אם זה המצב, שני דיבלים כאלה, אם הם יושבים טוב, יכולים להחזיק כל אחד 8 קילו בקלות..
רק תדאג לקדוח בקוטר מדוייק..
- אדיט
-
- טרול

- תגובות: 2
קחו בחשבון כשאתם מתכננים חיבור 2 דברים :
1 - מה הזרוע של הפעלה הכוח : לדוגמה עם אני מחבר פרופיל L לקיר שמחזיק מדף והפרויפל L מחובר לקיר על ידי 4 עוגנים בצורת מלבנית, 2 העוגנים העליונים יעבדו בשליפה ו-2 התחתונים בלחיצה.
אם מתחשבים בכך שעל המדף תשימו עד 20 ק''ג והמדף ברוחב 30 ס''מ. בא נגיד שרב המשקל מופעל על השליש הראשון של המדף, זה אומר שהזרוע של הפעלת הכוח הינו 2/3 של 30 ס''מ או 20 ס''מ. הכוח זה המשקל המקסימאלי המותר על המדף + משקל המדף. בא נגיד 20 ק''ג במקרה של הדוגמה. אז הכוח שמופעל הינו 20kgx20cm = 400kgcm
הזרוע שמתנגד לנפילת המדף הינו המרחק בין 2 העוגנים העליונים ל-2 התחתונים (במציאות זה קצת יותר אפילו). בא נגיד 10 ס''מ.
אז המשקל שצריכים להחזיק את העוגנים שלי זה 400kgcm/10cm או 400 ק''ג על 2 עוגנים או 200 ק''ג לכל עוגן.
בגלל שאנחנו רוצים לעבוד עם מקדם 3 בתחום העיגון, זה אומר שאני צריך עוגן המחזיק בערך 600 ק''ג.
לדוגמא דיבל אוניברסלי M10 או בורג בטון 7.5 מ''מ יתנו מענה.
דוגמאות של עומסים של עוגנים שונים אפשר למצור אצל כל ספק מקצועי של עוגנים. בהצלחה!
1 - מה הזרוע של הפעלה הכוח : לדוגמה עם אני מחבר פרופיל L לקיר שמחזיק מדף והפרויפל L מחובר לקיר על ידי 4 עוגנים בצורת מלבנית, 2 העוגנים העליונים יעבדו בשליפה ו-2 התחתונים בלחיצה.
אם מתחשבים בכך שעל המדף תשימו עד 20 ק''ג והמדף ברוחב 30 ס''מ. בא נגיד שרב המשקל מופעל על השליש הראשון של המדף, זה אומר שהזרוע של הפעלת הכוח הינו 2/3 של 30 ס''מ או 20 ס''מ. הכוח זה המשקל המקסימאלי המותר על המדף + משקל המדף. בא נגיד 20 ק''ג במקרה של הדוגמה. אז הכוח שמופעל הינו 20kgx20cm = 400kgcm
הזרוע שמתנגד לנפילת המדף הינו המרחק בין 2 העוגנים העליונים ל-2 התחתונים (במציאות זה קצת יותר אפילו). בא נגיד 10 ס''מ.
אז המשקל שצריכים להחזיק את העוגנים שלי זה 400kgcm/10cm או 400 ק''ג על 2 עוגנים או 200 ק''ג לכל עוגן.
בגלל שאנחנו רוצים לעבוד עם מקדם 3 בתחום העיגון, זה אומר שאני צריך עוגן המחזיק בערך 600 ק''ג.
לדוגמא דיבל אוניברסלי M10 או בורג בטון 7.5 מ''מ יתנו מענה.
דוגמאות של עומסים של עוגנים שונים אפשר למצור אצל כל ספק מקצועי של עוגנים. בהצלחה!