עזרה בנוגע להגדרות של יוטורנט
אני מוריד טורנטים דרך התוכנה uTorrent גרסה 3.3.
התוכנה לא מורידה לי במהירות שאפילו קרובה למהירות המקסימלית. אני על 100 מגה של הוט עם הספקית הוט-נט, ההוטבוקס מתפקד כמודם בלבד. כמובן שיש לציין, כי אני עשיתי נסיונות רבים והורדתי טורנטים עם הרבה זורעים ומעט יונקים ככל האפשר, וזה עדיין מוריד לי בקצב נמוך, לא מנצל יותר ממחצית המהירות המקסימלית.
הפעולות שכבר עשיתי הן: בדיקות של מהירות הורדה באתרים שונים - תוצאות תקינות, בדיקת פינגים - תוצאות תקינות, מחקתי את התוכנה לגמרי והתקנתי מחדש, לא נגעתי כלל בהגדרות, סרקתי וירוסים ומזיקים - התוצאות שליליות, התקשרתי לחברת התשתית ולספקית בכדי לוודא שאין בעיות/תקלות - התשובה הייתה שלילית.
בעבר, הלא רחוק כל כך, אני זוכר שנהנתי ממהירות מצוינת, כך שאינני יודע מהי הסיבה שבגללה אני מנצל רק חצי מהמהירות המקסימלית.
ידוע לי שניתן "לשחק" קצת בהגדרות, ולא חסרים מדריכים בפורומים, ביוטיוב, אך אינני יודע מה מועיל ומה מזיק.
אם תוכלו לעזור לי, אני אודה לכם מאוד...
התוכנה לא מורידה לי במהירות שאפילו קרובה למהירות המקסימלית. אני על 100 מגה של הוט עם הספקית הוט-נט, ההוטבוקס מתפקד כמודם בלבד. כמובן שיש לציין, כי אני עשיתי נסיונות רבים והורדתי טורנטים עם הרבה זורעים ומעט יונקים ככל האפשר, וזה עדיין מוריד לי בקצב נמוך, לא מנצל יותר ממחצית המהירות המקסימלית.
הפעולות שכבר עשיתי הן: בדיקות של מהירות הורדה באתרים שונים - תוצאות תקינות, בדיקת פינגים - תוצאות תקינות, מחקתי את התוכנה לגמרי והתקנתי מחדש, לא נגעתי כלל בהגדרות, סרקתי וירוסים ומזיקים - התוצאות שליליות, התקשרתי לחברת התשתית ולספקית בכדי לוודא שאין בעיות/תקלות - התשובה הייתה שלילית.
בעבר, הלא רחוק כל כך, אני זוכר שנהנתי ממהירות מצוינת, כך שאינני יודע מהי הסיבה שבגללה אני מנצל רק חצי מהמהירות המקסימלית.
ידוע לי שניתן "לשחק" קצת בהגדרות, ולא חסרים מדריכים בפורומים, ביוטיוב, אך אינני יודע מה מועיל ומה מזיק.
אם תוכלו לעזור לי, אני אודה לכם מאוד...
800 חיבורים גלובאליים זה קצת הרבה (במיוחד כשאתה לא מגביל פר טורנט) - אני משתמש ב-300 כדי להוריד עומס מהראוטר.
upload slots אפשר לפתוח קצת יותר, למשל 80-100.
ואם הוא רוצה להשתמש גם באתרים ציבוריים - ה-DHT ו-Peer Exchange לא יזיקו.
בכל מקרה זה קליינט הרבה יותר אגרסיבי (גם בהעלאה) וניתן להגיע איתו למהירות גבוהה בקלות.
upload slots אפשר לפתוח קצת יותר, למשל 80-100.
ואם הוא רוצה להשתמש גם באתרים ציבוריים - ה-DHT ו-Peer Exchange לא יזיקו.
בכל מקרה זה קליינט הרבה יותר אגרסיבי (גם בהעלאה) וניתן להגיע איתו למהירות גבוהה בקלות.
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
DHT וPEER EXCH אני לא משתמש בכלל אז אני לא מאפשר.
80-100 חיבורים בשביל העלאה זה סופר מיותר. אני עם 15 לכל טורנט זה מעל ומעבר, ואני היה לי 40 מגה העלאה ותמיד הצלחתי לנצל את כולו.
ממש מיותר 80 חיבורים כאלה, אפילו שרת של 100 מגה מוגדר עם 30 חיבורי העלאה, ממש מיותר הכמות שהגדרת אבל מאוד מוגזם.
לגביי 800 חיבורים אצלי זה לא מזיז אני יכול גם לשים 100,000 חיבורים והנתב זה לא יזיז לו. אני עם נתב עם 2GB RAM... ומעבד 3GHZ HT.
רק לא לשכוח להפנות פורט וזהו.
80-100 חיבורים בשביל העלאה זה סופר מיותר. אני עם 15 לכל טורנט זה מעל ומעבר, ואני היה לי 40 מגה העלאה ותמיד הצלחתי לנצל את כולו.
ממש מיותר 80 חיבורים כאלה, אפילו שרת של 100 מגה מוגדר עם 30 חיבורי העלאה, ממש מיותר הכמות שהגדרת אבל מאוד מוגזם.
לגביי 800 חיבורים אצלי זה לא מזיז אני יכול גם לשים 100,000 חיבורים והנתב זה לא יזיז לו. אני עם נתב עם 2GB RAM... ומעבד 3GHZ HT.
רק לא לשכוח להפנות פורט וזהו.
- Neter
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 376
- שם מלא: neter
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
לדעתי (הפחות מלומדת משל הכותבים מעלה) הבעיה היא לא בתוכנה. אני עובד עם uTorrent עם בירת המחדל. בקישור 100 מ"ב אני מצליח להגיע לקצבים גבוהים מאוד, לא בדקתי אף פעם את מהירות ההורדה, אבל אני יודע שאני מתחיל להוריד סרט (1080P שנע בין 8-12 ג"ב) לפעמים הוא ירד ב4 שעות.
אנסה לבדוק את הקצבים ולהודיע לכם.
אנסה לבדוק את הקצבים ולהודיע לכם.
נסה כל אחד מהשלבים הבאים (לפי הסדר - אין צורך לבצע את כולם אם בשלב מסוים הבעיה נפתרה).
1. אם אתה מוריד מאתרים ציבוריים, נסה להגביל את ה-upload ל-75% מהמקסימום.
2. בדוק שאין לך במחשב תוכנת אנטיורוס שסורקת תעבורה בזמן אמת (אתה יכול לנסות להעלות את התוכנה גם כש-windows ב-safe mode).
כשאתה ב-safe mode נסה להוריד טורנט פופולרי כמו זה
3. תוריד את הפאץ' הבא, תגדיר אותו ל-100 חיבורים (במקום 10) ותחיל:
http://soft3.wmzhe.com/download/deepxw/ ... 090409.zip
4. תוריד את TCP Optimizer , תגדיר בה optimal settings עבור כרטיס הרשת בו אתה משתמש ושמור את השינויים.
5. נסה להתקין את התוכנה במחשב אחר ולחבר אותו ישירות למודם שלך.
2. בדוק שאין לך במחשב תוכנת אנטיורוס שסורקת תעבורה בזמן אמת (אתה יכול לנסות להעלות את התוכנה גם כש-windows ב-safe mode).
4. תוריד את TCP Optimizer , תגדיר בה optimal settings עבור כרטיס הרשת בו אתה משתמש ושמור את השינויים.
5. נסה להתקין את התוכנה במחשב אחר ולחבר אותו ישירות למודם שלך.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום,
ברצוני להוסיף שאלה, שאולי תתרום לדיון זה:
ובכן, גם אני משתמש ביוטורנט עם 100 מגה של הוט ובזק בינלאומי.
כרגע קובץ מסוים לא עובר את ה- 800 kb/s
כאשר:
Seeds 5/5
Peers 1 /11
האם נדרשים הרבה יותר seeds או peers , או שגם הכמות הזו אמורה להספיק, עבור מהירות הורדה שלפחות מתקרבת ל- 10MB ?
כאשר:
Seeds 5/5
Peers 1 /11
האם נדרשים הרבה יותר seeds או peers , או שגם הכמות הזו אמורה להספיק, עבור מהירות הורדה שלפחות מתקרבת ל- 10MB ?
מה שקובע בסופו של דבר את המהירות הכללית שתקבל זה חיבור מהירויות ההורדה שאתה מקבל מכל אחד מה-Seeds/Peers גם יחד.
לפיכך - יכול להיות מצב תיאורטי בו מכל אחד מה-Seeds תקבל כ-2MB/s (למשל במידה ומדובר בשרת ייעודי/מחשב אישי עם חיבור מהיר) ובסך הכל כ-10MB/s.
במציאות - ברוב המקרים אתה לא תגיע ליותר מ-1.5MB/s עם כמות כה נמוכה של Seeds+Peers.
בדרך כלל יידרשו כ-30-40 Seeds לפחות כדי להגיע ל-10MB.
אגב, ב-014 בחיבור MPLS גיליתי שמופעלת הגבלת מהירות על תעבורת ביטורנט (כך שלא תצליח לעבור את ה-800K בכל מקרה)
עם חייגן L2TP בראוטר ניתן לעקוף את המגבלה ולהגיע לאיזור ה-5MB (הבעיה שמרבית הראוטרים לא עומדים בזה וקורסים).
בדיוק מסיבה זו עברתי להוטנט - ועכשיו אין לי בעיה להוריד גם ב-10MB/s בחיבור MPLS.
לפיכך - יכול להיות מצב תיאורטי בו מכל אחד מה-Seeds תקבל כ-2MB/s (למשל במידה ומדובר בשרת ייעודי/מחשב אישי עם חיבור מהיר) ובסך הכל כ-10MB/s.
במציאות - ברוב המקרים אתה לא תגיע ליותר מ-1.5MB/s עם כמות כה נמוכה של Seeds+Peers.
בדרך כלל יידרשו כ-30-40 Seeds לפחות כדי להגיע ל-10MB.
אגב, ב-014 בחיבור MPLS גיליתי שמופעלת הגבלת מהירות על תעבורת ביטורנט (כך שלא תצליח לעבור את ה-800K בכל מקרה)
עם חייגן L2TP בראוטר ניתן לעקוף את המגבלה ולהגיע לאיזור ה-5MB (הבעיה שמרבית הראוטרים לא עומדים בזה וקורסים).
בדיוק מסיבה זו עברתי להוטנט - ועכשיו אין לי בעיה להוריד גם ב-10MB/s בחיבור MPLS.
גם לי יש תשתית של הוט, ואני עברתי מבזק בינלאומי להוט נט, וחוויתי עלייה במהירות בכמה עשרות אחוזים, אך לצערי, עם זאת, עדיין אני לא מגיע מעבר לחצי מהמהירות המקסימלית.bariko כתב:שלום,
כאשר:
Seeds 5/5
Peers 1 /11
האם נדרשים הרבה יותר seeds או peers , או שגם הכמות הזו אמורה להספיק, עבור מהירות הורדה שלפחות מתקרבת ל- 10MB ?...
בנוגע ל-2 - אני משתמש באנטיוירוס NOD32, האם ידוע לך בעיה איתה? האם ידוע לך אם היא סורקת תעבורה בזמן אמת?abnatan כתב:נסה כל אחד מהשלבים הבאים (לפי הסדר - אין צורך לבצע את כולם אם בשלב מסוים הבעיה נפתרה).
5. נסה להתקין את התוכנה במחשב אחר ולחבר אותו ישירות למודם שלך....
בנוגע ל-3 - אני לא מצליח להוריד את הפאצ', הוא כותב לי This website is offline.
ברשותך, אתה יכול יותר לפרט לי על התוכנה TCP Optimizer, מה היא עושה? האם לאחר שינוי בהגדרות, יהיה ניתן לחזור למצב הקודם?
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
אל תוריד את הפאטץ שהוא נתן לך זה לא קשור אליך בכלל, במיוחד שאתה עם ווינדוס 7 ששם אין הגבלה בכלל.
לגביי TCPOPTIMIZER היא משנה לך את הסוג congestion של הTCP FLOW והיא משנה לך את הWINDOW SIZE שיתאפשר ליותר מ65535 מה שאומר שאתה תוכל לקבל יותר מ100 מגה בחיבורים לחול.
תבינו משהו, אני לא אומר שutorrent לא ניתן להגיע איתה למהירות מקסימלית, גם איתה אפשר, הסיבה שdeluge טובה יותר זה בגלל שהיא משתמשת בbuffer ממש הרבה יותר גדול ולכן הורדה והעלאה מכל PEER מתחיל הרבה יותר מהר לעומת utorrent.
אם הגדרת את deluge כמו אצלי, ושאתה לוחץ על test port הוא מראה לך אור ירוק, ואתה לא מקבל מהירות תקינה, סיכוי גדול מאוד שזה הHDD שלך שלא יכול לעמוד בקצב.
בשביל לוודא את זה תכנס אל הResources Monitor ושם תכנס ללשונית DISK ולמטה יהיה לך Disk QUEUE.
תסתכל מה הActive Time והDisk Queue של אותו HDD שאתה מוריד אליו (בזמן ההורדה כמובן).
לגביי TCPOPTIMIZER היא משנה לך את הסוג congestion של הTCP FLOW והיא משנה לך את הWINDOW SIZE שיתאפשר ליותר מ65535 מה שאומר שאתה תוכל לקבל יותר מ100 מגה בחיבורים לחול.
תבינו משהו, אני לא אומר שutorrent לא ניתן להגיע איתה למהירות מקסימלית, גם איתה אפשר, הסיבה שdeluge טובה יותר זה בגלל שהיא משתמשת בbuffer ממש הרבה יותר גדול ולכן הורדה והעלאה מכל PEER מתחיל הרבה יותר מהר לעומת utorrent.
אם הגדרת את deluge כמו אצלי, ושאתה לוחץ על test port הוא מראה לך אור ירוק, ואתה לא מקבל מהירות תקינה, סיכוי גדול מאוד שזה הHDD שלך שלא יכול לעמוד בקצב.
בשביל לוודא את זה תכנס אל הResources Monitor ושם תכנס ללשונית DISK ולמטה יהיה לך Disk QUEUE.
תסתכל מה הActive Time והDisk Queue של אותו HDD שאתה מוריד אליו (בזמן ההורדה כמובן).
יש לי הארדיסק של WD 1TB הסדרה השחורה, ההארדיסק בן 4 שנים, יכול להיות שכבר הוא מזייף?Class889 כתב:אל תוריד את הפאטץ שהוא נתן לך זה לא קשור אליך בכלל, במיוחד שאתה עם ווינדוס 7 ששם אין הגבלה בכלל.
תסתכל מה הActive Time והDisk Queue של אותו HDD שאתה מוריד אליו (בזמן ההורדה כמובן)....
איפה נמצא הResources Monitor ?