עזרה בצפיה בכתוביות בעברית בסרטי תלת מימד - iso
-
drporat
-
- חבר פעיל

- תגובות: 81
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
חג שמח/מועדים לשמחה לכולם, ושאלה:
אני משתמש בHTPC לצפיה בתכנים שלי בטלויזיה ועד עתה לא הרצתי תוכן 3D
יש לי גיבויים לבלוריי 3D בפורמט ISO, התקנתי את DVDFAB Media Player שמנגנת אותם בקלות ומציגה עברית בצורה נכונה - כל עוד העברית מגיעה מוטמעת בבלוריי עצמו
אם אני מנסה להצמיד קובץ SRT של כתוביות בעברית, התצוגה הופכת לג'יבריש לועזי
אני מניח שאני יכול לפרוס את קובץ הISO עם DVDFAB או ANYDVD ואז להצמיד את קובץ הSRT וליצור ISO מחדש.
מעבר לטרחה, זמן, אפשרות לירידה באיכות הוידאו/סיכון שהניגון ייתקע, יש גם השיקול של נפח כפול שזה יתפוס.
יש פתרון אחר? תוכנה אחרת שמתמודדת עם ISO ומנגנת תלת מימד (למשל TMT לא עושה זאת) וכן מציגה עברית?
או שהפתרון יהיה לקנות DUNE HD BASE ולוותר על הHTPC הישן והטוב (בערך)?
אני משתמש בHTPC לצפיה בתכנים שלי בטלויזיה ועד עתה לא הרצתי תוכן 3D
יש לי גיבויים לבלוריי 3D בפורמט ISO, התקנתי את DVDFAB Media Player שמנגנת אותם בקלות ומציגה עברית בצורה נכונה - כל עוד העברית מגיעה מוטמעת בבלוריי עצמו
אם אני מנסה להצמיד קובץ SRT של כתוביות בעברית, התצוגה הופכת לג'יבריש לועזי
אני מניח שאני יכול לפרוס את קובץ הISO עם DVDFAB או ANYDVD ואז להצמיד את קובץ הSRT וליצור ISO מחדש.
מעבר לטרחה, זמן, אפשרות לירידה באיכות הוידאו/סיכון שהניגון ייתקע, יש גם השיקול של נפח כפול שזה יתפוס.
יש פתרון אחר? תוכנה אחרת שמתמודדת עם ISO ומנגנת תלת מימד (למשל TMT לא עושה זאת) וכן מציגה עברית?
או שהפתרון יהיה לקנות DUNE HD BASE ולוותר על הHTPC הישן והטוב (בערך)?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
מה שניסית עם DVDFAB Media Player נשמע בהחלט מעניין. אתה הראשון כאן שבכלל מצליח להציג כתוביות SRT כלשהן המוצמדות לקובץ ISO ב-HTPC.
ניסית לבדוק אם יש בהגדרות שלו קביעה של פונט ו-Script/Charset של הפונט? בדוק אם יש שם Hebrew-Windows.
אם אין, תנסה לעשות המרה של קובץ ה-SRT עצמו לפורמט UTF (או Unicode). מדובר בפעולה מהירה שעושים רק על הקובץ הקטנטן של הכתוביות - ב-ISO לא נוגעים.
יש מצב שה-DVDFAB Media Player יציג את זה טוב.
מחכים לדיווחים...
ניסית לבדוק אם יש בהגדרות שלו קביעה של פונט ו-Script/Charset של הפונט? בדוק אם יש שם Hebrew-Windows.
אם אין, תנסה לעשות המרה של קובץ ה-SRT עצמו לפורמט UTF (או Unicode). מדובר בפעולה מהירה שעושים רק על הקובץ הקטנטן של הכתוביות - ב-ISO לא נוגעים.
יש מצב שה-DVDFAB Media Player יציג את זה טוב.
מחכים לדיווחים...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
drporat
-
- חבר פעיל

בגירסה הנוכחית, 1.0.3.5 אין יותר את האפשרות לבחור hebrew Iso או Hebrew Windows.
תחילה השתמשתי בגרסה הקודמת, שם היתה האפשרות הזאת, וזה לא שינה/עזר. הגופן הוא arial או teletext.ttf
ניסיתי לתת לקובץ SRT סיומת heb, אולי משהו בתוכנה יזהה אותו. כנ"ל לגבי המרה לASS/ SSA דרך Subtitle Workshop
ככלל, התוכנה עובדת נפלא - מתחיל נגינה של קובץ הISO, כפתור ימני של העכבר בוחר את ההגדרות , כתוביות והוספה חיצונית, וישר מציג - אם שפות לועזיות עובד מושלם.
איך אני מבצע ההמרה של קובץ הsrt לUTF/Unicode?
תחילה השתמשתי בגרסה הקודמת, שם היתה האפשרות הזאת, וזה לא שינה/עזר. הגופן הוא arial או teletext.ttf
ניסיתי לתת לקובץ SRT סיומת heb, אולי משהו בתוכנה יזהה אותו. כנ"ל לגבי המרה לASS/ SSA דרך Subtitle Workshop
ככלל, התוכנה עובדת נפלא - מתחיל נגינה של קובץ הISO, כפתור ימני של העכבר בוחר את ההגדרות , כתוביות והוספה חיצונית, וישר מציג - אם שפות לועזיות עובד מושלם.
איך אני מבצע ההמרה של קובץ הsrt לUTF/Unicode?
קוד: בחירת הכל
inf = open("infile.txt")
data = inf.read().decode("windows-1255")
inf.close()
outf = open("outfile.txt", "w")
outf.write(data.encode("utf-8"))
outf.close()גם אפשר לעשות את זה דרך Notepad++ יותר פשוט אם אין לך מושג בפיטון
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יפה, אז יש פתרון מלא ועובד עבור HTPC להצגת כתוביות SRT בעברית לבלו ריי 3D מלא. 
צריך רק לעשות המרה פשוטה מאוד של ה-encoding לקובץ ה-SRT בלבד, פעולה של שבריר שנייה ב-Notepad.
נראה שתמו הימים בהם רק סטרימרים מסויימים מציגים כתוביות SRT בבלוריי 3D מלא.
צריך רק לעשות המרה פשוטה מאוד של ה-encoding לקובץ ה-SRT בלבד, פעולה של שבריר שנייה ב-Notepad.
נראה שתמו הימים בהם רק סטרימרים מסויימים מציגים כתוביות SRT בבלוריי 3D מלא.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום,
האם הפתרון הנ"ל, מתאים גם לבלוריי מלא רגיל, שינוגן עם תוכנת TMT3?
במידה והתשובה חיובית, נראה לי שכולם ישמחו למדריכון פשוט, שיוצמד לשרשור המדריכים
תודה !
האם הפתרון הנ"ל, מתאים גם לבלוריי מלא רגיל, שינוגן עם תוכנת TMT3?
במידה והתשובה חיובית, נראה לי שכולם ישמחו למדריכון פשוט, שיוצמד לשרשור המדריכים
תודה !
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא.
נראה שכרגע זה עובד רק עם DVDFAB Media Player, שזו בעצם תוכנה מתחרה ל-TMT.
אין צורך במדריך, פשוט מעלים את קובץ ה-SRT ב-Notepad ושומרים אותו (שמור בשם.../Save as...) בפורמט Unicode (יש אופציה כזו בחלון השמירה).
נראה שכרגע זה עובד רק עם DVDFAB Media Player, שזו בעצם תוכנה מתחרה ל-TMT.
אין צורך במדריך, פשוט מעלים את קובץ ה-SRT ב-Notepad ושומרים אותו (שמור בשם.../Save as...) בפורמט Unicode (יש אופציה כזו בחלון השמירה).
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

מעניין, תודה על ההסבר.
תוכנה לא זולה, 50 דולר.
כרגע, אין לי צורך בכך, כי C200 עושה עבודה מצוינת עם בלוריי מלא והוספת כתובית חיצונית.
אבל נחמד לדעת שסוף סוף יש אלטרנטיבה, גם בתחום של מחשבים
תוכנה לא זולה, 50 דולר.
כרגע, אין לי צורך בכך, כי C200 עושה עבודה מצוינת עם בלוריי מלא והוספת כתובית חיצונית.
אבל נחמד לדעת שסוף סוף יש אלטרנטיבה, גם בתחום של מחשבים
-
drporat
-
- חבר פעיל

bariko, אתה צודק אבל לדעתי אין מתנות חינם בחיים.
חוץ מזה, תוכנה יעילה שפותרת לי הרבה בעיות (כולל cinavia) ומפנה לי זמן ומקום בכונן הקשיח (קודם הייתי צריך לפתוח קבצי הISO ולנגן אותם עם TMT או להעלות אותם אחד אחד עם alcohol 120) ראויה לתשלום.
אגב, הגירסה החינמית שלה - בה השתמשתי עד אתמול - גם עושה את העבודה. אחרי החודש הראשון אין לך יותר את התפריט המלא של הבלוריי ונותרת רק אפשרות של simple play , מעין BD LITE
התקנתי אותה לפני יותר מחודש כי רציתי לבדוק אותה מול כמה קבצי ISO, עבדה יפה חוץ מהקטע של כתוביות עבריות חיצוניות. לא היה לי זמן לטפל בזה, נתתי לזה לחכות לי עד לחג.
יש הודעה באתר שלהם - עד סוף החודש מציעים 20% הנחה על כל המוצרים של DVDFAB - קופון FAB-ZHJ-OFF
חוץ מזה, תוכנה יעילה שפותרת לי הרבה בעיות (כולל cinavia) ומפנה לי זמן ומקום בכונן הקשיח (קודם הייתי צריך לפתוח קבצי הISO ולנגן אותם עם TMT או להעלות אותם אחד אחד עם alcohol 120) ראויה לתשלום.
אגב, הגירסה החינמית שלה - בה השתמשתי עד אתמול - גם עושה את העבודה. אחרי החודש הראשון אין לך יותר את התפריט המלא של הבלוריי ונותרת רק אפשרות של simple play , מעין BD LITE
התקנתי אותה לפני יותר מחודש כי רציתי לבדוק אותה מול כמה קבצי ISO, עבדה יפה חוץ מהקטע של כתוביות עבריות חיצוניות. לא היה לי זמן לטפל בזה, נתתי לזה לחכות לי עד לחג.
יש הודעה באתר שלהם - עד סוף החודש מציעים 20% הנחה על כל המוצרים של DVDFAB - קופון FAB-ZHJ-OFF
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ממה שהבנתי פותח השרשור אכן משתמש בתוכנה לכתוביות בבלו ריי תלת מימד.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

Drporat
אין לי בעיה שצריך לשלם על התוכנה.
פשוט כרגע, אין לי צורך בכך, היות שהסטרימר C200 עושה את העבודה בצורה מושלמת.
אבל אם אתה טוען שיש בעיה עם הוספת כתובית חיצונית (כך לפחות משתמע מדבריך), אז בעצם לא עשינו כלום, כי גם TMT3 יודע לנגן בלוריי מלא עם תפריטים.
puma1
למיטב הבנתי, התברר שהתוסף הזה לא ממש מוצלח, וגורם לשיבושים בסנכרון.
אין לי בעיה שצריך לשלם על התוכנה.
פשוט כרגע, אין לי צורך בכך, היות שהסטרימר C200 עושה את העבודה בצורה מושלמת.
אבל אם אתה טוען שיש בעיה עם הוספת כתובית חיצונית (כך לפחות משתמע מדבריך), אז בעצם לא עשינו כלום, כי גם TMT3 יודע לנגן בלוריי מלא עם תפריטים.
puma1
למיטב הבנתי, התברר שהתוסף הזה לא ממש מוצלח, וגורם לשיבושים בסנכרון.
זה אפשרי גם בTMT השאלה הייתה עם התמיכה היא גם בכתוביות תלת מימד או כתוביות רגילות, אם זה רגילו אז עדיף את TMT עם התוסף שמאפשר להוסיף כתוביות לסרט בלו ריי ( כולל 3D )pixies כתב:ממה שהבנתי פותח השרשור אכן משתמש בתוכנה לכתוביות בבלו ריי תלת מימד....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם כך, אז הכותרת של פותח השרשור מטעה ולא ברורה.
drporat, תוכל להבהיר אם הצלחת לצפות בבלו ריי 3D עם כתוביות בתוכנה הזו?
drporat, תוכל להבהיר אם הצלחת לצפות בבלו ריי 3D עם כתוביות בתוכנה הזו?