לאחרונה התחדשתי ב-HTPC, ה-MC001 של Arctic המדובר מאוד בחודש האחרון בפורום מחשבים סלוניים. (צעצוע מומלץ ביותר שבזכות ה-XBMC ו-OpenELEC הופך למכונת מלחמה עם אינסוף אפשרויות שאת רובן רק התחלתי לגרד... אבל זה לא הנושא כאן). הוא מחובר לימאהה דרך כניסת HDMI1 , אני מאפשר צפייה בו דרך בחירת ה-Scene של "BD/DVD".
העניין הוא שחלק חשוב מהשימוש שלי ב-HTPC הוא בהשמעת מוזיקה, לעת עתה בחיבור מדיסק מקומי ל-HTPC. (אגב - ה-XBMC הוא נהדר גם בתחום הזה, הממשק הוא לגמרי לא רע בין אם דרך ממשק הקבצים או דרך הספרייה... שוב גלשתי מהנושא
הבעיה היא כזו: אחרי שכבר בחרתי אלבום ואני לוחץ על play אין לי כל צורך שהפלזמה תהיה דלוקה יותר, מספיק מבחינתי שה-HTPC והרסיבר יהיו דלוקים ואמשיך לשמוע דרך הרמקולים. אבל מה שקורה הוא שברגע שאני מכבה את המסך העסק מתנהג כאילו ניתקתי את יציאת ה-HDMI בין ה-HTPC לרסיבר. האודיו לא נשמע יותר, ומחווני הרמקולים במסך הלדים של הימאהה נכבים כאילו אין input (הריבועים הקטנים מימין למטה עם ה L/C/R וכו').
דבר ראשון חשדתי בכך שמשהו בהגדרות מסביב ל-HDMI control לא נכון. מכאן נכונה לי סדרה של אכזבות, לא עזר לי דבר אחרי ששיחקתי בכל מצבי ההגדרות ב:
1) HDMI control בימאהה (העברתי ל-off וכשלא עזר שיחקתי גם עם כמה מצבי משנה במצב on)
2) מצבי Anynet-CEC ו- Auto Tun Off בסמסונג, הכל מכל כל ב- off
3) ב-Arctic עצמו לא עליתי על איזושהי הגדרה שעשויה להסביר את ההתנהגות
שיחקתי עם כל פרמוטציה מתקבלת על הדעת של ההגדרות האלה, לא הצלחתי להגיע למצב שאני מצליח לשמוע מוסיקה עם מסך כבוי.
ברירת המחדל שלי כרגע היא להשתמש בכפתור ה-Energy Saving של המסך כדי להשאיר אותו דלוק אבל ללא תמונה... מגוחך
יש סיכוי שפיספסתי איזושהי הגדרה אחרת ברסיבר... למישהו יש רעיון?