תעלומה עם רסיבר ימאהה RX-V671: אודיו מה-HTPC נעלם בעת כיבוי הטלויזיה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

הסטאפ שלי כולל מסך סמסונג C550 שמחובר ב-HDMI ליציאת הרסיבר הנ"ל.

לאחרונה התחדשתי ב-HTPC, ה-MC001 של Arctic המדובר מאוד בחודש האחרון בפורום מחשבים סלוניים. (צעצוע מומלץ ביותר שבזכות ה-XBMC ו-OpenELEC הופך למכונת מלחמה עם אינסוף אפשרויות שאת רובן רק התחלתי לגרד... אבל זה לא הנושא כאן). הוא מחובר לימאהה דרך כניסת HDMI1 , אני מאפשר צפייה בו דרך בחירת ה-Scene של "BD/DVD".

העניין הוא שחלק חשוב מהשימוש שלי ב-HTPC הוא בהשמעת מוזיקה, לעת עתה בחיבור מדיסק מקומי ל-HTPC. (אגב - ה-XBMC הוא נהדר גם בתחום הזה, הממשק הוא לגמרי לא רע בין אם דרך ממשק הקבצים או דרך הספרייה... שוב גלשתי מהנושא :D )

הבעיה היא כזו: אחרי שכבר בחרתי אלבום ואני לוחץ על play אין לי כל צורך שהפלזמה תהיה דלוקה יותר, מספיק מבחינתי שה-HTPC והרסיבר יהיו דלוקים ואמשיך לשמוע דרך הרמקולים. אבל מה שקורה הוא שברגע שאני מכבה את המסך העסק מתנהג כאילו ניתקתי את יציאת ה-HDMI בין ה-HTPC לרסיבר. האודיו לא נשמע יותר, ומחווני הרמקולים במסך הלדים של הימאהה נכבים כאילו אין input (הריבועים הקטנים מימין למטה עם ה L/C/R וכו').

דבר ראשון חשדתי בכך שמשהו בהגדרות מסביב ל-HDMI control לא נכון. מכאן נכונה לי סדרה של אכזבות, לא עזר לי דבר אחרי ששיחקתי בכל מצבי ההגדרות ב:
1) HDMI control בימאהה (העברתי ל-off וכשלא עזר שיחקתי גם עם כמה מצבי משנה במצב on)
2) מצבי Anynet-CEC ו- Auto Tun Off בסמסונג, הכל מכל כל ב- off
3) ב-Arctic עצמו לא עליתי על איזושהי הגדרה שעשויה להסביר את ההתנהגות
שיחקתי עם כל פרמוטציה מתקבלת על הדעת של ההגדרות האלה, לא הצלחתי להגיע למצב שאני מצליח לשמוע מוסיקה עם מסך כבוי. 8O

ברירת המחדל שלי כרגע היא להשתמש בכפתור ה-Energy Saving של המסך כדי להשאיר אותו דלוק אבל ללא תמונה... מגוחך

יש סיכוי שפיספסתי איזושהי הגדרה אחרת ברסיבר... למישהו יש רעיון?

Huvenster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1031
שם מלא: huvenster
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #2 

אצלי יש משהו דומה, אולי איכשהו זה יעזור לך:

גם רסיבר 671, טלוויזיה HAIER LED ו- HTPC XTREAMER ULTRA1.

ב-XBMC אם מכבים את הטלוויזיה ומדליקים אותה חזרה ויש צליל התראה של חלונות כמו שזוהתה חומרה חדשה ואז בניגון של קובץ וידאו הוא לא משמיע אודיו ומראה הודעת שגיאה של ה-DRIVER של הסאונד (זה מההגדרות ב XBMC).

לא בדקתי מה קורה עם מוזיקה, אני אבדוק כשגיע הביתה.

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

Huvenster,

תודה על ההתייחסות אם כי לא מאוד עוזר... אלא אם תעלה על איזושהי הגדרה ב-XBMC שמבטלת את התופעה אצלך (ואולי תעשה את אותו הדבר אצלי)

האמת היא שניסיתי עכשיו לגגל על הבעיה, לא הגעתי לפתרון ספציפי אבל פורומים זרים מלאים בהתייחסויות לבעיות שונות בסטאפ שכולל מסך-רסיבר-XBMC עם רסיברים שונים. הבעיה הנפוצה יותר במצב כזה היא התרסקות של ה-XBMC ברגע שמכבים את המסך. ההסבר המוצע הוא שבסצנריו כזה קיימת בעיה במה שקשור ל- HDMI handshake מה שגורם לתקלה. שונה אך דומה לבעיות ששנינו העלינו, בינתיים אבל לא עליתי על פתרון.

מכיוון שמדובר כנראה בכ"ז בחיבור ספציפי מול XBMC ולאור מיעוט התגובות נראה לי שמקומו של השרשור בפורום HTPC... אדווח

moog
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 903
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #4 

גם בחלונות זה קורה
בלי קשר ל XMBC
עם כיבוי הTV המחשב כותב ב התקנים מנגנים
Amd HDMI Output
Unpluged
עם מגבר VSX-2021

Needle-Head
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 191
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

סבלתי מאותה הבעיה עם ה Arctic ורסיבר של אונקיו.
כאשר הייתי מחובר ל Arctic עם TeamViewer דרך מחשב אחר שמתי לב שבזמן כיבוי הרסיבר כל הרזולוציה של ה arctic משתנה ושהדלקת הרסיבר מחדש לא תמיד מחזירה את את הסאונד והתמונה.
אם הייתי מפעיל את ה Arctic לפני הרסיבר הייתי לרוב מאבד את התמונה והסאונד גם.
ניסיתי לחבר את המחשב ישירות למסך והבעיה נעלמה כאשר כיביתי את המסך ועקפתי את הרסיבר, מכאן הבנתי שזה משהו ברסיבר שגורם למחשב לשגעת.
בכל אופן, מה שפתר את הבעיה אצלי זה להעביר ל on (הייה כבוי) את ה HDMI Control ברסיבר ועד כמה שאני מבין זה גורם למחשב "להאמין" ע"י השארת מתח מינימאלי כלשהו שהרסיבר דולק גם כשהעברנו אותו לסטנדביי. אגב ברסיבר שלי כאשר מפעילים את ה HDMI Control הרסיבר עובר בעת כיבוי ל Ready וכבר לא לסטנדביי.
אני מבין מהודעתך ששיחקת ב HDMI Control וזה לא עזר, תנסה אולי לחבר ישירות את המחשב למסך ותראה אם יש שינוי. יכול להיות שזה הפתרון אם כי מסורבל- להעביר סאונד בלבד לרסיבר ותמונה ישירות למסך.
TeamViewer גם אולי יכול לעזור בכדי להבין מה קורה במחשב שלך בזמן כיבוי הרסיבר.

מקווה שזה יעזור בלכוון אותך לקראת מציאת פתרון.

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #6 

צריך להבין שהרסיבר הוא רק repeater, ועדיין, הדריבר במחשב רואה את הטלויזיה כ-endpoint מבחינת הוידאו, ולמעשה "מדבר" (hand-shake) ישירות עם הטלוויזיה.
מכיוון שיש לי LED אף פעם לא הרגשתי צורך לכבות את הטלוויזיה כשאני שומע מוסיקה. מה שכן הייתי מנסה אם אתה מתעקש זה לנסות להפעיל ברסיבר אופציות וידאו שונות כמו upscale וכולה, ואז יש אפשרות שהמחשב יראה ברסיבר את ה-endpoint. שווה בדיקה.

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

תודה רבה על העצות (Y)
אבצע עוד נסיונות עם כיוונונים ברסיבר, נראה.

אם לדייק לגבי הנסיונות שעשיתי עד עכשיו אז אני יכול לספר שכן היה מצב מסויים אותו ניסיתו בו הכיבוי של הרסיבר לא כיבה את האודיו מה-Arctic, זאת כשהגדרתי את HDMI Control ברסיבר על On. אני לא זוכר מה היו הכיוונונים במסך, בכל אופן התרחש דבר אחר שהפך את העניין לחסר תועלת:
- קודם כל, בעת נגינת מוסיקה מה-Arctic, מיד אחרי כיבוי המסך האודיו היה משתתק לשנייה ואז חוזר. נו מילא.
- המשך נגינה, ואז בעת הדלקה מחדש של המסך הרסיבר מעביר לכניסת אודיו AV4, או AV1, או למעשה - כך למדתי להבין - כל כניסה שהגדרתי עבור פרמטר "TV Audio Input" (תהיה המשמעות שלו מה שתהיה) תחת תפריט HDMI Control ברסיבר; והקטע הוא שאפשר להגדיר שם רק כניסות אנלוגיות. הוידאו דווקא מוצג נכון = כניסת HDMI. :?
הדרך היחידה לצאת חזרה מהמצב הנ"ל היא ללחוץ על כפתור ה- Scene הנכון ברסיבר, מה שהחזיר את השמע מה-Arctic.

בקיצור - ויתרתי על התענוג וחזרתי להתנהל עם ה-Energy Saving של המסך...

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

דבר נוסף:
בחיפושים שלי נתקלתי במאמר לגבי XBMC ב-Raspberry Pi שמתייחס לבעיה לא זהה אבל עם פיתרון ב-XBMC עצמו שהטבע שלו מעיד שעשוי היה לפתור גם את הבעיה שלי.
מה שתפס את עיניי הוא הקטע הבא בהסבר:
[left]Fortunately you can remedy these issues by changing the CEC adapter settings. The menu you’re looking for is hidden under System => Setting => System => Input devices => Peripherals => Raspberry Pi CEC Adapter.

If you want to control all devices yourself just like me set options 3 and 4 to none and disable options 6 and 8 (see screenshot bellow). Changing the “When the TV is switched off” option to Ignore fixes the problem of the remote not working when you come back.[/left]
...
והפניה למסך הבא:
[imgbig]http://www.gaducated.com/wp-content/upl ... 24x576.png[/imgbig]

קראתי את זה ואצתי-רצתי שמח וטוב לב ל-HTPC, רק כדי לגלות שאופציית Peripherals אצלי ב-Arctic מואפרת ואי אפשר להיכנס לתוכה.
לא התעמקתי מספיק כדי להבין איך ומתי אפשר להגיע להגדרות האלה, אבל לפי כותרת האופצייה הזו - "When the TV is switched off" - עושה רושם שהאפשרות לשנות ל-Ignore זה בדיוק מה שהיה פותר לי את הבעיה.

יש תובנות בנושא?

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #9 

הRaspberry Pi תומך בפרוטוקול השליטה HDMI-CEC שמאפשר דרך מחבר HDMI לשלוט על מכשירים ברמה כזו או אחרת, הפונקציות האפשריות (והתמיכה בממשק בכלל) תלויות ברמת המימוש של מהנדסי המוצר (במקרה שלך רסיבר).
למיטב ידיעתי כרטיסי מסך מAMD, NVidia ו-Intel אינם תומכים בHDMI-CEC לכן האפשרות היחידה שעומדה בפניך היא להשתמש בCEC USB Adapter מבית pulse-eight.

השאלה האם זה מה שיפתור את הבעיה ?

moog
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 903
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #10 

אחרי שנמוך אצלי מדריבר 13.1 13.3 ו13.2 AMD
שמתי את גירסה 12.11 BETA
וסוף כל סוף HDMI נשאר מחובר גם בכיבוי המקרן וגם בכיבוי הTV
גרועים ה AMD האלה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #11 

כן, הם כל פעם מתקנים משהו אחד ודופקים משהו אחר.
תודה על העדכון. (Y)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

תודה על ההסברים.
לא חשבתי שזה הולך להפוך למסע כזה מסובך בנבכי ה-HDMI והדרייברים :(
moog כתב:אחרי שנמוך אצלי מדריבר 13.1 13.3 ו13.2 AMD
שמתי את גירסה 12.11 BETA
וסוף כל סוף HDMI נשאר מחובר גם בכיבוי המקרן וגם בכיבוי הTV
גרועים ה AMD האלה
...
נקודה שחורה ל-ATI...
איך אני מגיע לגרסאות האלה? יתאימו לסביבת לינוקס? מדובר על OpeneELEC על גבי ה-Arctic

אגב, תוך כדי קריאת פוסטים ממקורות שונים בעניין בעיות שמתרחשות עם כיבוי המסך בצירוף רסיבר, נתקלתי בכמה המלצות לשים לב לסדר ההדלקה של המכשירים כדי להימנע מבעיות התרסקות או השתקה של האודיו. הסדר המומלץ לטענת הנ"ל:
- קודם להדליק את המסך
- אחר כך את הרסיבר
- רק בסוף את ה-HTPC.
אישית כל הסיפור הזה נשמע לי כמו מעשי וודו ועוד בסביבה טכנולוגית מתקדמת... אבל אלה ההמלצות.
די מדהים שעדיין יש באגים מהסוג הזה בטכנולוגיה שהיא כבר בת כעשור (HDMI).

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #13 

נאמר על כך רבות, לצערי...
תעשיית הקולנוע כל כך הייתה לחוצה על כל נושא ה-HDCP (הגנה נגד העתקה), שזה גרם לפיתוח בחפזון של פרוטוקול Handshaking גרוע מאין כמוהו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #14 

נסה להדליק את העיבוד תמונה של המעבד (לכבות את pass through )

TheWiz
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3253
נתן תודות: 247 פעמים
קיבל תודות: 1436 פעמים

שליחה #15 

אולי זה הפתרון?
[left]
For Onkyo:

In Hardware Setup -> HDMI
Audio TV Out - Off
HDMI Control (RIHD) - Off
Power Control - Off
TV Control - Off

For Yamaha:

HDMI Control - Off
Audio Output - AMP [/left]

moshezm
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #16 

לצערי גם אני סובל מאותה בעיה ואין לי כרטיס ATI ורץ עם מעבד I5,
עדין לא נסיתי את כל ההמלצות בפוסט אבל ברגע שאמצע קצת זמן לנסויים, אדווח.

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

טוב, היה לי קצת זמן עכשיו לשחק עם ההגדרות ולבדוק:
oferlaor כתב:נסה להדליק את העיבוד תמונה של המעבד (לכבות את pass through )
...
-> שיניתי ברסיבר, התוצאה לא השתנתה.
ליתר ביטחון ביצעתי מחזור כיבוי מלא של כל הרכיבים והדלקה מחדש של הכל, עדיין לא השתנה: כיבוי הטלויזיה משתיק מיידית את האודיו ביציאה מהרסיבר.

TheWiz כתב:אולי זה הפתרון?
[left]
For Onkyo:

In Hardware Setup -> HDMI
Audio TV Out - Off
HDMI Control (RIHD) - Off
Power Control - Off
TV Control - Off

For Yamaha:

HDMI Control - Off
Audio Output - AMP [/left]
...
-> ההגדרות היו כך מלכתחילה... לא פותר לצערי.

שורה תחתונה, בעת שמיעת מוזיקה מהArctic אני נאלץ להנות גם מה-visualization שהוא מייצר דרך המסך... או לעמעם את התמונה דרך השלט של הסמסונג.
נו מילא, יש צרות יותר גדולות. תודה על העזרה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”