בניית סטאפ חדש במסגרת שיפוץ

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #1 

אנחנו משפצים עכשיו את הדירה ורוצים לבנות סטאפ חדש, שכולל מוזיקה בחדרים השונים וכו'.
שמתי את ההודעה גם בפורום סטראו, כי בסופו של דבר, הדבר הכי חשוב בסוף זה הסאונד בסטראו, אבל מן הסתם גם ק"ב זה שיקול מסוים.

מבחינת צרכים - כפי שאמרתי - קודם כל מוזיקה (כמעט כל הסוגים - רוק ומטל וישראלי וגם קלאסי וג'ז), ואחרי זה קולנוע ביתי בעדיפות שניה (ומשנית). רוצים פריסה של הסאונד גם לאזור הכניסה והגינה. עיקר המוזיקה בסטרימינג - או אייפון, או סטרימר או ישירות במגבר. את רוב הדיסקים שלנו המרנו למחשב ומאחסנים ב-NAS.

אשמח לקבל דעות והצעות לגבי הסטאפ המוצע נכון לכרגע:

סלון:
- רסיבר Onkyo 616 (האם יש עדיפות לימאהה או דנון לטובת מוזיקה?)
- רמקולים רצפתיים Focal 726V
- סנטר Focal 700CC
- רמקולים אחוריים - Polk Audio 625RT שקועים בתקרה (כאמור - ק"ב זה בעדיפות משנית)
- נכון לכרגע ללא סאב (לפוקאל יש בס טוב).

בנוסף - מחובר לזון 2 עם מפצל - אזור המטבח/כניסה עם עוד זוג 625RT שקועים בתקרה (מוזיקת רקע בלבד), ועוד Atrium 4 בגינה (האם כדאי להוסיף לטובת Atrium 5?)

חדר שינה (מערכת נפרדת):
- רסיבר פיוניר VSX300 (הוצע על ידי החנות. אין לי מושג מה הוא שווה. בכל מקרה צריך לקחת בחשבון שבחדר שינה לא עושים סטאפ של ק"ב אז אולי שווה לחפש משהו יותר מוכוון סטראו).
- זוג רמקולים שקועים בתקרה Focal IW706V (אין מקום לרמקולים נורמאליים)
- חיבור רמקול נוסף במקלחת.

כפי שאמרתי - אשמח להערות/הצעות סביב הסטאפ הזה.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #2 

שלום,

726V זה רמקול גדול יותר בסדרה 700
לדעתי, במקום גודל, כדאי לך לשקול להעלות ברמה, וללכת על 816 מהסדרה הגבוהה יותר.
היה לי את הרמקולים האלה, והם נהדרים

ההבדל במחיר לא ענק, ואם התקציב מאפשר, אז שווה לבדוק.

כמובן שיש צורך לשמוע בחנות, ולהשוות בין הדגמים של פוקאל, וגם מול יצרניות אחרות.

בהצלחה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

כמה הערות על המצב:

1. לפני הכל - האם בכלל שמעת את השילובים של רמקולים ורסיברים שהצגת כאן? בסופו של יום אף אחד לא יכול להמליץ לך על מה יהיו ההעדפות האישיות שלך...

2. אם הדגש הוא על סטריאו, מומלץ בחום להשקיע ברסיבר ק"ב עם יציאות PRE-OUT שמאפשרות שרשור מגבר סטריאו ייעודי לרמקולים הקדמיים. ב-616 אין את זה, אבל אולי תוכל למצוא אונקיו 709 או ימאהה 771 (אני חושב שאפילו יש אחד במחיר לא רע בלוחות יד שניה) שכן כוללים את היציאות הללו.

3. אם אתה מעוניין ברמה כלשהי בק"ב, אז ויתור על סאב הוא טעות פטאלית! עם כל הכבוד לפוקאל 726, אין כזה דבר רמקול ברמה הזאת שיש לו באס טוב כמו לסאבוופר ייעודי, נקודה.

4. בחדר שינה אם אין צורך/רצון בק"ב, אז אין שום צורך ברסיבר ק"ב. עדיף משמעותית באותו כסף ללכת על מגבר סטריאו ייעודי שייתן איכות סאונד הרבה יותר טובה מאשר רסיבר ק"ב.

כאמור, בכל מקרה מומלץ בחום רב לבדוק בפועל את כל ההצעות שניתנו ויינתנו ע"י החנות וע"י החברים פה בפורום באמצעות האוזניים שלך וכמה קטעי מוזיקה וסרטים שאתה אוהב ומכיר היטב!

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #4 

1. לצערי לא את כל השילובים הצלחתי לשמוע... ולכן ההתייעצות. ברור שבסופו של דבר לשמוע לוקח ביגטיים, אבל לצערי לא הכל קיים בתצוגה בכל מקום, וגם יש לי מגבלות זמן הסתובבות בשעות שהחנויות פתוחות.... את כל הרמקולים שמעתי כמובן, אבל עם מגבר אחר. הפוקאל 726 בסה"כ נהדרים מאוד לתקציב (הוצעו לי ב-7500 ש"ח). את ה-816 לא שמעתי, אבל זו תוספת של לפחות 3000 ש"ח, ככה שאני קצת סקפטי.

2. אני בספק שאני אתקין עוד מגבר, גם אם אקנה עם פרה אאוט. אני מחפש למצוא איזון בין איכות ונוחות, וברור לי שיש פשרות בתהליך. לכן אני מחפש למצוא את הרסיבר שמסוגל לתת לי את הסאונד הכי טוב שאוכל להגיע אליו בסדרי גודל האלה... השאלה למשל האם הDenon 2113 יכול לתת לי סאונד משמעותית יותר טוב מהאונקיו, או שזה הכל more of the same? (בגדול - האונקיו מתאים מבחינת פיצ'רים וכו, וגם קיבלתי אותו במחיר מאוד אטקרטיבי... השאלה היא שוב הסאונד).

3. אני חושב שההגדרה של "רמה כלשהיא" של ק"ב היא מאוד אישית. ברור לי שהזוג וופרים 6.5 בפוקאל לא מסוגלים לתת באס כמו וופר ייעודי, אבל הטעם האישי שלי בתחום של פיצוצי באסים בסרטים הוא כזה שאני לא מאוד מרגיש את הצורך בכך. אגב - ברכב היה לנו בשעתו סאב 8" של פוקאל, שהפליא באיכותו למרות הגודל הקטן של הדרייבר. בכל מקרה אני אעשה הכנה לסאב כך שאוכל להוסיף בעתיד אם יפריע לי...

4. לגבי חדר השינה - השאלה האם בכלל קיימת חיה כזו של *רסיבר* סטראו שיכול לקבל אייפון וכו', אבל אין לו את כל ה-5.1? ואם כן - אשמח לשמוע המלצות למה לחפש? :)

ולגבי לשמוע - זה תמיד נכון, אבל בסופו של דבר בהנחה שאין לי את כל השבוע לרוץ מחנות לחנות, אני קצת תקוע עם מה שיש בתצוגות...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78904
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #5 

השרשור השני הוסר. חוקי הפורום הם לפרסם הודעה רק פעם אחת.

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #6 

עצור רגע. מה התקציב הכולל? כמו שאפוני כתב, אם הדגש הוא על הסטריאו, אין מנוס - רסיבר ק"ב לבדו לא יספיק.
שמעתי כמה פוקאלים בחיי. אני אישית לא אוהב אותם. לקולנוע ביתי הם מדהימים. לסטריאו, לאוזניי, הם קרים מדי.
בכל אופן, ב-7500 ש"ח אפשר למצוא רמקולים מצוינים ביד 2, שמשמעותית יותר טובים מהפוקאלים האלו.
הנה, קח פוקאלים, הרבה-הרבה-הרבה יותר טובים מאלו שהוצעו לך, ובזול יותר:
http://www.hifimusic.co.il/Focal-Electr ... a&start=10

מה שאני אוהב בדגמים הגבוהים יותר של פוקאל, זה שהרמקולים הופכים להיות הרבה יותר מאוזנים (למרות שהם שומרים על הדגש בגבוהים, יחסית) לעומת הדגמים הנמוכים יותר של החברה, שלתפיסתי לא-מי-יודע-מה מאוזנים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”