מדיה פורטל או xbmc ?
אני משתמש מעל שנה במדיה פורטל, ובימים האחרונים נתתי צ'אנס ל-xbmc אחרי שראיתי את הגירסה האחרונה שלו אצל חבר.
המסקנות שלי:
1. שתי התוכנות (לאחר התקנת תוספים הכרחיים בסיסיים) בסופו של דבר מאוד דומות ועושות כמעט הכל אותו דבר.
2. מדיה פורטל קצת יותר ניתנת להתאמה אישית
3. ב-xbmc כל ההגדרות מתבצעות מתוך התוכנה, זה יותר "sleek" מאשר מדיה פורטל שניהול ההגדרות שלה מתבצע "מבחוץ" ע"י תוכנה נפרדת
4. זמן העליה של xbmc קטן יותר משמעותית בהפרש ניכר - היא עולה מיידית כאשר למדיה פורטל לוקח כמעט חצי דקה (!) לעלות (מדובר כמובן בהתקנה מלאה, עם כל התוספים ושינוי עיצוב וכו' - לא התקנה נקיה ראשונית עם דטאבייס ריק מתוכן..).
בסופו של דבר, אני חושב שלמשתמש הפשוט xbmc תהיה טובה יותר.
למשתמש המתקדם יותר אולי יהיו חסרות אפשרויות ההתאמה האישית המתקדמות יותר שיש במדיה פורטל. לי זה בהחלט קצת חסר, ואני עדיין סוקר את הרשת בשביל למצוא פתרונות לחלק מהדברים שחסרים לי.
המסקנות שלי:
1. שתי התוכנות (לאחר התקנת תוספים הכרחיים בסיסיים) בסופו של דבר מאוד דומות ועושות כמעט הכל אותו דבר.
2. מדיה פורטל קצת יותר ניתנת להתאמה אישית
3. ב-xbmc כל ההגדרות מתבצעות מתוך התוכנה, זה יותר "sleek" מאשר מדיה פורטל שניהול ההגדרות שלה מתבצע "מבחוץ" ע"י תוכנה נפרדת
4. זמן העליה של xbmc קטן יותר משמעותית בהפרש ניכר - היא עולה מיידית כאשר למדיה פורטל לוקח כמעט חצי דקה (!) לעלות (מדובר כמובן בהתקנה מלאה, עם כל התוספים ושינוי עיצוב וכו' - לא התקנה נקיה ראשונית עם דטאבייס ריק מתוכן..).
בסופו של דבר, אני חושב שלמשתמש הפשוט xbmc תהיה טובה יותר.
למשתמש המתקדם יותר אולי יהיו חסרות אפשרויות ההתאמה האישית המתקדמות יותר שיש במדיה פורטל. לי זה בהחלט קצת חסר, ואני עדיין סוקר את הרשת בשביל למצוא פתרונות לחלק מהדברים שחסרים לי.
- pacooka
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 129
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
אכן קצת מעצבן אך יש לזה פלאגין ב XBMC כמובן, נמצא במקור העברי להורדה והתקנה.mp3lll כתב:Enc0der
נראה אותך מצליח להבין איזה סרטים XBMC לא מצאה התאמה ולא סרקה אותם אלה "התעלמה" שבמדיה פורטל יש לך רשימה מסודרת....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
erlich01, גירסת ה-Boxee ל-Windows ננטשה באופן רשמי ע"י מפתחיה, וחבל.
Enc0der, מסכים איתך ב-100%.
מפתחי מדיה פורטל צריכים להבין שזמן עלייה של 15-30 שניות הוא בלתי מתקבל על הדעת. זה נכון שאפשר להשאיר את התוכנה תמיד מופעלת, אבל הבעייה היא שהתוכנה עושה בעיות גודל מסך וסאונד כאשר HTPC המחובר לרסיבר חוזר ממצב Sleep או סתם מטלוויזיה/רסיבר כבויים, ואז אין ברירה אלא להריץ מחדש ולחכות את הזמן המיותר הזה.
XBMC גם בעייתית עם זה (אצלי בעיקר סאונד שנעלם), אבל אז לפחות סוגרים ומריצים מחדש תוך 1-2 שניות בלבד.
מפתחי מדיה פורטל צריכים להבין שזמן עלייה של 15-30 שניות הוא בלתי מתקבל על הדעת. זה נכון שאפשר להשאיר את התוכנה תמיד מופעלת, אבל הבעייה היא שהתוכנה עושה בעיות גודל מסך וסאונד כאשר HTPC המחובר לרסיבר חוזר ממצב Sleep או סתם מטלוויזיה/רסיבר כבויים, ואז אין ברירה אלא להריץ מחדש ולחכות את הזמן המיותר הזה.
XBMC גם בעייתית עם זה (אצלי בעיקר סאונד שנעלם), אבל אז לפחות סוגרים ומריצים מחדש תוך 1-2 שניות בלבד.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זה כבר מזמן ככה...
- Needle-Head
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 191
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
Pixies,pixies כתב:erlich01, גירסת ה-Boxee ל-Windows ננטשה באופן רשמי ע"י מפתחיה, וחבל.
XBMC גם בעייתית עם זה (אצלי בעיקר סאונד שנעלם), אבל אז לפחות סוגרים ומריצים מחדש תוך 1-2 שניות בלבד....
אתה משתמש במקרה ברסיבר של אונקיו?
גם לי הייתה בעיה דומה של אובדן סאונד ושינוי הרזולוציה כאשר מכבים אותו ומצאתי לכך פיתרון....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לי יש רסיבר של ימאהה.
את הפתרון לשינוי רזולוציה אני מכיר (VNC).
איך פתרת את בעיית הסאונד?
אגב, מערכת ההפעלה עצמה בד"כ לא מאבדת סאונד. רק התוכנות - צריך לסגור ולהריץ מחדש.
אגב, מערכת ההפעלה עצמה בד"כ לא מאבדת סאונד. רק התוכנות - צריך לסגור ולהריץ מחדש.
- Needle-Head
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 191
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
לא בטוח שזה יעזור, בכל אופן פירטתי פה:pixies כתב:לי יש רסיבר של ימאהה.
אגב, מערכת ההפעלה עצמה בד"כ לא מאבדת סאונד. רק התוכנות - צריך לסגור ולהריץ מחדש....
http://www.hometheater.co.il/vt186151.% ... 94-RX-V671
בדיוק.pacooka כתב:אכן קצת מעצבן אך יש לזה פלאגין ב XBMC כמובן, נמצא במקור העברי להורדה והתקנה.mp3lll כתב:Enc0der
נראה אותך מצליח להבין איזה סרטים XBMC לא מצאה התאמה ולא סרקה אותם אלה "התעלמה" שבמדיה פורטל יש לך רשימה מסודרת.......
הרבה יותר מעצבן אותי בשימוש יום יומי לצורך העניין זה שלא מצאתי שום דרך להגדיר את מדרגות הקפיצה בוידאו - כל דילוג כזה מעביר 30 שניות קדימה, זה ממש מעצבן. במדיה פורטל אני יכול לקבוע skip steps הרבה יותר מועילים: לחיצה ראשונה 15 שניות, לחיצה שניה 30, שלישית דקה, רביעית 5 דקות, חמישית 15 דקות וכו'.. הכל ניתן לקביע איך שבא לי. הרבה יותר נוח מאשר לקפוץ כל הזמן 30 שניות ועוד 30 שניות ועוד 30 שניות.... במיוחד מעצבן אם רוצים לחזור רגע 15 שניות אחורה, או 45 שניות קדימה (כדי לדלג למשל על כתוביות הפתיחה בסדרה).
- TheWiz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3253
- נתן תודות: 247 פעמים
- קיבל תודות: 1436 פעמים
- TheWiz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3253
- נתן תודות: 247 פעמים
- קיבל תודות: 1436 פעמים