תכנון מחדש של הרשת בבית
-
tal_p
-
- חבר פעיל

- תגובות: 61
שלום לכולם,
כרגע הרשת שלי בבית בנויה על ראוטר/מודם אחד שמקומה העליונה בבית (מתוך 2) דבר שגורם לקליטה חלשה מאד בקומה התחתונה..
עלה צורך לחזק את העוצמה של הרשת בקומה התחתונה, ובנוסף לחבר מחשב שהתווסף לממ"ד...
החשיבה הייתה להשאיר את הראוטר במרכז הקומה העליונה,
ובקומה התחתונה לחבר ראוטר נוסף שישמש כברידג' או AP, ויתחבר לראוטר העליון דרך הWIFI,
וממנו לחבר את הממ"ד דרך מתאם לרשת חשמל...
השאלה אם זה באמת ישים, ומה הדרישות מהראוטר הנוסף?
סביר להניח ש-2 אנטנות אחת קולטת ואחת משדרת..
הדגם של הראוטר העליון הוא : d-link dsl-6740u
כרגע הרשת שלי בבית בנויה על ראוטר/מודם אחד שמקומה העליונה בבית (מתוך 2) דבר שגורם לקליטה חלשה מאד בקומה התחתונה..
עלה צורך לחזק את העוצמה של הרשת בקומה התחתונה, ובנוסף לחבר מחשב שהתווסף לממ"ד...
החשיבה הייתה להשאיר את הראוטר במרכז הקומה העליונה,
ובקומה התחתונה לחבר ראוטר נוסף שישמש כברידג' או AP, ויתחבר לראוטר העליון דרך הWIFI,
וממנו לחבר את הממ"ד דרך מתאם לרשת חשמל...
השאלה אם זה באמת ישים, ומה הדרישות מהראוטר הנוסף?
סביר להניח ש-2 אנטנות אחת קולטת ואחת משדרת..
הדגם של הראוטר העליון הוא : d-link dsl-6740u
- JEXY
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
הפתרון ישים, אך סבירות גבוהה שקליטה חלשה ומהירות נמוכה בגלל ריבוי מכשירים ושיטות העברת נתונים.
בשביל לבנות תשתית אחידה, צריך להשחיל כבלי רשת לצרכניים הנייחם ולחזק WIFI למכשירים ניידים.
בשביל לבנות תשתית אחידה, צריך להשחיל כבלי רשת לצרכניים הנייחם ולחזק WIFI למכשירים ניידים.
-
tal_p
-
- חבר פעיל

לא ריאלי להשחיל כבלים... אין דרך נורמאלית, וגם זה כולל הרבה איזורים שהם במקביל לחשמל...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
בצינורות של קווי החשמל אכן אסור להשחיל כבלי תקשורת.
אבל אין לך בדירה תשתית של נקודות טלפון? שם כמובן אפשר ומומלץ להשחיל בנוסף כבלי רשת.
אבל אין לך בדירה תשתית של נקודות טלפון? שם כמובן אפשר ומומלץ להשחיל בנוסף כבלי רשת.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
tal_p
-
- חבר פעיל

לא ריאלי להשחיל בצינורות של הטלפון הם דקים מדי לCAT5E או CAT6....
התכנון של הבית מהחינה הזאת של תשתיות פשוט גרוע.....
התכנון של הבית מהחינה הזאת של תשתיות פשוט גרוע.....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
למה אתה חושב שהם דקים מדי? מדובר על צינורות סטנדרטיים של 16 מ"מ, לא?
אני השחלתי בלי בעייה CAT5E בצינורות כאלה, ובחלקם אפילו 2 כבלי CAT5E יחד עם כבל הטלפון הקיים.
אני השחלתי בלי בעייה CAT5E בצינורות כאלה, ובחלקם אפילו 2 כבלי CAT5E יחד עם כבל הטלפון הקיים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
tal_p
-
- חבר פעיל

בחלק מהם לדעתי עוברים הכבלים של יס, לא בטוח שבכולם....
אני אנסה לבדוק אם זה אפשרי להשחיל...
במידה ולא, פיתרונות אחרים לפי המתווה שבהודעה הראשונה?
אני אנסה לבדוק אם זה אפשרי להשחיל...
במידה ולא, פיתרונות אחרים לפי המתווה שבהודעה הראשונה?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
אפשר להשחיל כבלים בצינורות של הטלפון והטלויזיה. עוד אפשרות זה שאם אתה לא צריך את נקודת הטלפון במיקום מסויים אתה יכול להשתמש בכבל הטלפון עצמו ככבל רשת (סייג: רק אם יש בכבל 4 גידים וגם אז אתה תקבל רק מהירות 100Mbps). בכל מקרה הפתרון הקווי הוא עדיף, במיוחד כשמדובר בממ"ד כי ממ"ד מנחית אותות אלחוטיים בצורה דראסטית, גורם לציוד לשדר בעוצמה חזקה מאוד ופוגע באיכות הקליטה.
אם בכל מקרה אתה צריך פתרון אלחוטי כנראה שהדבר הכי טוב הוא לשים כמה נקודות גישה במצב Repeater.
אם בכל מקרה אתה צריך פתרון אלחוטי כנראה שהדבר הכי טוב הוא לשים כמה נקודות גישה במצב Repeater.
-
tal_p
-
- חבר פעיל

לאחר יומיים של ניסיונות להשחיל כבלים, שנגמרו בסתימה שאי אפשר לפתוח בתעלה של הממד, קריעה של שטלבנד, ניסיון להעביר כבלים בין הקומות שלא צלח,
נשאר רק הפתרון של החשמל..
רעיונות?
נשאר רק הפתרון של החשמל..
רעיונות?
-
tal_p
-
- חבר פעיל

תגדיר לבד? בלי איש מקצוע, כן, ובכל זאת, לא משהו שלא עשיתי בעבר...
עכשיו התעלה שמובילה לממד חסומה, מה שמוריד מהפרק את רעיון ההשחלות...
עכשיו התעלה שמובילה לממד חסומה, מה שמוריד מהפרק את רעיון ההשחלות...
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

אם יש שקע טלפון בממ"ד אולי תוכל לחבר שני מודמים של VDSL בתצורת back-to-back (מישהו כאן בפורום כתב שזה עובד לו).
-
tal_p
-
- חבר פעיל

יש שקע טלפון.. החשיבה המחודשת לאחר הבעיות בלהעביר כבל מהקומה העליונה לתחתונה הייתה להעביר את המודם/ ראוטר למרכז הקומה התחתונה ומשם כבל רשת לממד...
בהתחשב שעבר די הרבה זמן מאז שעשיתי CCNA מה יתן לי לחבר 2 מודמים back to back??
ועדיין, אני מניח שהדבר ינטרל כל קליטה של הרשת האלחוטית בבית...
בהתחשב שעבר די הרבה זמן מאז שעשיתי CCNA מה יתן לי לחבר 2 מודמים back to back??
ועדיין, אני מניח שהדבר ינטרל כל קליטה של הרשת האלחוטית בבית...
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

כעיקרון מתאמי חשמל לעולם לא ייתנו תקשורת מספיק מהירה ואיכותית לשירותים כמו streaming וגיימינג אז זה נפסל.
כמו-כן קירות של ממ"ד גורמים לניחות משמעותי מאוד בכל אות אלחוטי (כי הקיר מאוד עבה, אחרת זה לא היה ממ"ד). עדיין תהיה קליטה סבירה אם הראוטר נמצא ממש מהצד השני של הקיר, אבל אם הוא נמצא קצת יותר רחוק אז הקליטה תהיה בעייתית מאוד. אפשר ללכת על פתרון אלחוטי ע"י הצבת Repeater צמוד לקיר הממ"ד מבחוץ (כלומר בחדר שחולק את הקיר עם הממ"ד) ובמידת הצורך עוד Repeater שיושב בתוך הממ"ד צמוד לאותו קיר. אני אישית מעדיף להימנע מכל-כך הרבה משדרים שיושבים לי בתוך הבית.
הפתרון השלישי הוא להשתמש בתשתית קווית כלשהי, כאשר הכי טוב זה לסלול כבל רשת ייעודי, זה תמיד ייתן את הביצועים הכי טובים, אבל אמרת שהתעלה סתומה, אז הפתרון הנוסף הוא להשתמש בכבל תקשורת קיים (אמרנו כבר שעל החשמל הביצועים לעולם לא יהיו טובים). כבל תקשורת קיים שכבר עובר בין הממ"ד שלך לבין חדרים אחרים בבית הוא קו הטלפון. הרעיון הוא לקחת שני מודמים VDSL, אחד יישב בממ"ד והמחשב בממ"ד יחובר אליו, ואחד בחדר אחר בבית, שיהיה מחובר לשאר הרשת הביתית. המודמים יהיו מחוברים ישירות אחד-לשני כך שהמחשב בממ"ד יוכל להתחבר לשאר הרשת (כדי למנוע אי-הבנות המודמים האלה לא יהיו מחוברים לבזק בשום צורה).
כמו-כן קירות של ממ"ד גורמים לניחות משמעותי מאוד בכל אות אלחוטי (כי הקיר מאוד עבה, אחרת זה לא היה ממ"ד). עדיין תהיה קליטה סבירה אם הראוטר נמצא ממש מהצד השני של הקיר, אבל אם הוא נמצא קצת יותר רחוק אז הקליטה תהיה בעייתית מאוד. אפשר ללכת על פתרון אלחוטי ע"י הצבת Repeater צמוד לקיר הממ"ד מבחוץ (כלומר בחדר שחולק את הקיר עם הממ"ד) ובמידת הצורך עוד Repeater שיושב בתוך הממ"ד צמוד לאותו קיר. אני אישית מעדיף להימנע מכל-כך הרבה משדרים שיושבים לי בתוך הבית.
הפתרון השלישי הוא להשתמש בתשתית קווית כלשהי, כאשר הכי טוב זה לסלול כבל רשת ייעודי, זה תמיד ייתן את הביצועים הכי טובים, אבל אמרת שהתעלה סתומה, אז הפתרון הנוסף הוא להשתמש בכבל תקשורת קיים (אמרנו כבר שעל החשמל הביצועים לעולם לא יהיו טובים). כבל תקשורת קיים שכבר עובר בין הממ"ד שלך לבין חדרים אחרים בבית הוא קו הטלפון. הרעיון הוא לקחת שני מודמים VDSL, אחד יישב בממ"ד והמחשב בממ"ד יחובר אליו, ואחד בחדר אחר בבית, שיהיה מחובר לשאר הרשת הביתית. המודמים יהיו מחוברים ישירות אחד-לשני כך שהמחשב בממ"ד יוכל להתחבר לשאר הרשת (כדי למנוע אי-הבנות המודמים האלה לא יהיו מחוברים לבזק בשום צורה).
-
tal_p
-
- חבר פעיל

אם הם לא יהיו מחוברים לבזק מאיפה תגיע התשתית לאינטרנט?
הראוטר של בזק שיש לי הוא d-link dsl-6740u, ואני לא יודע אם הוא יתמוך בזה...
איך אני אמור לחבר ביניהם?
המתאמי חשמל לא יצליחו להעביר מהירות של 30 MB ?
הראוטר של בזק שיש לי הוא d-link dsl-6740u, ואני לא יודע אם הוא יתמוך בזה...
איך אני אמור לחבר ביניהם?
המתאמי חשמל לא יצליחו להעביר מהירות של 30 MB ?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

אתה צריך בעצם שלושה מודמים - שניים יהיו מחוברים אחד לשני ככה שזה ייראה כאילו זה סתם כבל רשת בין החדרים, מודם שלישי משמש כרגיל לחיבור לאינטרנט.
מתאמי חשמל מודרניים אמורים להגיע ל-30Mbps, הבעיה היא יותר בהפרעות ו-packet loss, כי תווך כבל החשמל הוא לא הכי אמין בעולם. זה טוב לגלישה ולהורדות אבל לא ל-streaming, לגיימינג ולדברים שדורשים קו נקי.
מתאמי חשמל מודרניים אמורים להגיע ל-30Mbps, הבעיה היא יותר בהפרעות ו-packet loss, כי תווך כבל החשמל הוא לא הכי אמין בעולם. זה טוב לגלישה ולהורדות אבל לא ל-streaming, לגיימינג ולדברים שדורשים קו נקי.
-
tal_p
-
- חבר פעיל

בסופו של דבר הפתרון של 2 מודמים נראה פשוט יקר מדי,
השאלה אם לא עולה למישהו רעיון לדרך אחרת?
השאלה אם לא עולה למישהו רעיון לדרך אחרת?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

אם נקודת הטלפון אינה בשימוש אתה יכול להשתמש בכבל הטלפון עצמו ככבל רשת. החסרונות הן שזה יעבוד רק אם הכבל הוא 4-גידי ובכל מקרה תקבל רק 100Mbps (כלומר לא ג'יגביט).
-
tal_p
-
- חבר פעיל

זה כבל דו גידי, לא 4.... הוא עובר בתעלה של יס- ניסיתי להשחיל שם שטלבנד ולהעביר כבל רשת... לא אפשרי...
- roey1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 382
מישהו מוכן להסביר עם פירוט רחב יותר את עניין 2 המודמים?
איך הקונפיגורציה הזאת אמורה לעבוד בדיוק?
איך הקונפיגורציה הזאת אמורה לעבוד בדיוק?