זקוק להמלצה על אוזניות. תקציב: עד 1500$
היי,
אני מעוניין לרכוש אוזניות חדשות, הפעם להאזנה בבית ככה שאין הגבלה מבחינת צורך בניידות. ישנו תקציב של כ-1000$ למקור ומגבר גם כן, אך אני מניח שצריך קודם לבחור אוזנייה על מנת להתאים את שאר המערכת אליה.
פתחתי נושא בהד-פיי ו-HwZone, קיבלתי עצות, אבל אני יודע שגם כאן יש כמה אנשים עם ניסיון מכובד ביותר עם מערכות יקרות מגוונות ואני מאוד אשמח שתחוו דעתכם.
אני מחפש אוזנייה עם צליל מאוזן לאורך כל ספקטרום, נייטרלית, בעלת צליל נקי, מדוייק ומפורט. אני מאזין למוסיקה קלאסית (מהבארוק בעיקר עד מלחינים מודרניים. בעיקר מוסיקה אינסטרומנטלית, אבל גם חלק מכובד למדי של מוסיקה ווקאלית) באופן כמעט בלעדי.
אני מעוניין באוזניות שהמטרה שלהן היא להשמיע את המקור מבלי לצבוע אותו (כמה שניתן), אך גם ללא צליל מעייף וצורמני (אגב, לK701 לא הייתי קורא מאוזנות, או נייטרליות. הן היו לא נוחות, בהירות ומעייפות.) שהצליל יהיה טבעי ונעים.
האם יש מישהו שבמקרה מחזיק ב-ESP950 של KOSS? או LCD3?
בתודה מראש (:
אני מעוניין לרכוש אוזניות חדשות, הפעם להאזנה בבית ככה שאין הגבלה מבחינת צורך בניידות. ישנו תקציב של כ-1000$ למקור ומגבר גם כן, אך אני מניח שצריך קודם לבחור אוזנייה על מנת להתאים את שאר המערכת אליה.
פתחתי נושא בהד-פיי ו-HwZone, קיבלתי עצות, אבל אני יודע שגם כאן יש כמה אנשים עם ניסיון מכובד ביותר עם מערכות יקרות מגוונות ואני מאוד אשמח שתחוו דעתכם.
אני מחפש אוזנייה עם צליל מאוזן לאורך כל ספקטרום, נייטרלית, בעלת צליל נקי, מדוייק ומפורט. אני מאזין למוסיקה קלאסית (מהבארוק בעיקר עד מלחינים מודרניים. בעיקר מוסיקה אינסטרומנטלית, אבל גם חלק מכובד למדי של מוסיקה ווקאלית) באופן כמעט בלעדי.
אני מעוניין באוזניות שהמטרה שלהן היא להשמיע את המקור מבלי לצבוע אותו (כמה שניתן), אך גם ללא צליל מעייף וצורמני (אגב, לK701 לא הייתי קורא מאוזנות, או נייטרליות. הן היו לא נוחות, בהירות ומעייפות.) שהצליל יהיה טבעי ונעים.
האם יש מישהו שבמקרה מחזיק ב-ESP950 של KOSS? או LCD3?
בתודה מראש (:
ה LCD-2/3 הן מהאוזניות היותר מאוזנות שיש, אך אם אתה אוהב סאונד יותר מפורט אז יכול להיות שאתה תאהב יותר את ה HD800. אם אתה לא רוצה ציוד שיוסיף "צבע" אז תלך על משהו שלא מבוסס על שפורפרות, למרות ששוב, יכול להיות שתאהב את התוצאה.
אני אכן חושב בכיוון של ה-800 ואני אאזין להן ביום חמישי ואז נדע (עם בטא 22 ובופאלו), אך יש לי משום מה הרגשה שהצליל שלהן הולך להרגיש מלאכותי בגלל האופן שבו אנשים מתארים את הטרבל שלהן. כולם מדברים על כמה הLCD3 נשמעות טבעיות. לדוגמא, האוזניות שברשותי בעלות צליל מאוד טבעי, אך יותר מדי באס (ה-ES3X).
LCD 2 זה הדבר האחרון שמתאים להן זה קלאסית, הן חזקות בסגנונות מוזיקה אחרים.
לקלאסית האוזניות הדינאמיות האולטימטביות ללא ספק הHD800. החיסרון המקור והמגבר צריכים להיות מאוד מאוד איכותיים.
לקלאסית האוזניות הדינאמיות האולטימטביות ללא ספק הHD800. החיסרון המקור והמגבר צריכים להיות מאוד מאוד איכותיים.
נערך לאחרונה על ידי FOXY ב 25/03/2013 18:52, נערך 2 פעמים בסך הכל.
FOXY כתב:LCD 2 זה הדבר האחרון שמתאים להן זה קלאסית, הן חזקות בסגנונות מוזיקה אחרים.
לקלאסית האוזניות הדינאמיות האולטימטביות ללא ספק הHD800. החיסרון המקור והמגבר צריכים להיות מאוד מאוד איכותיים....
רק תיקון, K1000 (היו) הדינאמיות האולטימטביות.
אייל, אני אאזין גם ל-T1, אבל הבנתי שהן דווקא יותר בהירות מה-HD800 בייצור המאוחר (14XXX ומעלה) ולא כ"כ מאוזנות.
ה-K1000 גם עלו בתור אופציה אגב, אז זה כן רלוונטי לדיון, אבל אני כן מהאנשים שמאמינים בקדמה ונראה לי הגיוני שטכנולוגיה יכולה לעזור לאוזניות מודרניות להפיק צליל מפורט ומדויק (אבל אי אפשר לדעת עד ששומעים).
Ilyan - אני מאזין להרבה מוסיקה גם מעבר לבארוק ובאס הוא חלק מאוד מהותי במוסיקה, זה לא משהו שאני מוכן לוותר עליו (למרות שהמוח יודע לעשות, ועושה, השלמות של הרמוניות מעלה ומט. אם כי יותר בתדרים הגבוהים).
מה עם ה HE-6?
וכי צריך משהו טוב לשמוע ברקע (: ....
ה-K1000 גם עלו בתור אופציה אגב, אז זה כן רלוונטי לדיון, אבל אני כן מהאנשים שמאמינים בקדמה ונראה לי הגיוני שטכנולוגיה יכולה לעזור לאוזניות מודרניות להפיק צליל מפורט ומדויק (אבל אי אפשר לדעת עד ששומעים).
Ilyan - אני מאזין להרבה מוסיקה גם מעבר לבארוק ובאס הוא חלק מאוד מהותי במוסיקה, זה לא משהו שאני מוכן לוותר עליו (למרות שהמוח יודע לעשות, ועושה, השלמות של הרמוניות מעלה ומט. אם כי יותר בתדרים הגבוהים).
מה עם ה HE-6?
וכי צריך משהו טוב לשמוע ברקע (: ....
- eyal1983
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3449
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
ה HD800 גם יצאו בשתי גרסאות, כשבמאוחרת טיפלו בקפיצת הטרבל שהיתה באזור ה 6 קה"צ
גם T1 היא אולטרא בהירה, אבל איטית ורגועה יותר (ולכן לא מומלצת למשל לסימפוניות רוק)
HE-6 מובילה בקצת על שתי הקודמות מבחינת הצלילות, מה שהופך אותה להכי גרועה עבור תוכן מדיה פחות ממושלם.
מבחינת ההגברה- ה HE-6 תצטרך את מגבר האוזניות הכי חזק מכולן, או מגבר רמקולים איכותי. שתי האחרות יסתפקו בהגברה איכותית.
מבחינת נוחות - ה HE-6 כבדה בכמעט 200 גרם מ HD800... אצלי זה היה שובר עיסקה (למה לא קניתי HE-500 בסוף).
ה HD800 נותנת "תמונה" טובה יותר.
LCD2 פחות אודיופילית בצליל משלושת הקודמות. פחות רזולוצייה גם מ HD650.
אבל הכי כהה, ורכה, שיש.
סולחנית, ויש לה את היתרונות שלה.
הייתי מסיר ממחשבתי את ה K1K. לא רק בגלל שהיא לא נוחה, ושדורשת הגברה אדירה, אלא גם בגלל גילה.
גם T1 היא אולטרא בהירה, אבל איטית ורגועה יותר (ולכן לא מומלצת למשל לסימפוניות רוק)
HE-6 מובילה בקצת על שתי הקודמות מבחינת הצלילות, מה שהופך אותה להכי גרועה עבור תוכן מדיה פחות ממושלם.
מבחינת ההגברה- ה HE-6 תצטרך את מגבר האוזניות הכי חזק מכולן, או מגבר רמקולים איכותי. שתי האחרות יסתפקו בהגברה איכותית.
מבחינת נוחות - ה HE-6 כבדה בכמעט 200 גרם מ HD800... אצלי זה היה שובר עיסקה (למה לא קניתי HE-500 בסוף).
ה HD800 נותנת "תמונה" טובה יותר.
LCD2 פחות אודיופילית בצליל משלושת הקודמות. פחות רזולוצייה גם מ HD650.
אבל הכי כהה, ורכה, שיש.
סולחנית, ויש לה את היתרונות שלה.
הייתי מסיר ממחשבתי את ה K1K. לא רק בגלל שהיא לא נוחה, ושדורשת הגברה אדירה, אלא גם בגלל גילה.
מה זה "פחות אודיופילית בצליל"?LCD2 פחות אודיופילית בצליל משלושת הקודמות. פחות רזולוצייה גם מ HD650.
אבל הכי כהה, ורכה, שיש.
סולחנית, ויש לה את היתרונות שלה....
בכל הקשור לזה, audez'e לוקחים את כולם. מחפש קצת יותר מפורט? תאזין ל LCD-3, אבל אין מה לטרוח לחפש אוזניות יותר נייטרליות, מאוזנות, ועם באסים מעולים כמו ל LCD-2\3. אני אפילו אלך למים מסוכנים - חסר קצת פירוט ב LCD? תגביר קצת את ה Treble וזהו.אני מחפש אוזנייה עם צליל מאוזן לאורך כל ספקטרום, נייטרלית, בעלת צליל נקי, מדוייק ומפורט...
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
לפותח שרשור:
אם הנך מאזין בעקר למוסיקה קלאסית ה - HD800 בשבילך. תשמור 2-3 אלף דולר בצד כדי לשדך להן מגבר מתאים, אז זה באמת ישתווה (בחוויה לא בצליל) למערכת רמקולים מאוד יקרה.
אם הנך מאזין בעקר למוסיקה קלאסית ה - HD800 בשבילך. תשמור 2-3 אלף דולר בצד כדי לשדך להן מגבר מתאים, אז זה באמת ישתווה (בחוויה לא בצליל) למערכת רמקולים מאוד יקרה.
בקשר להגברה ו-DAC, עוד לא האזנתי למגוון בכדי לדעת במה אבחר (מה גם שעוד לא בחרתי אוזנייה שבהתאם לה אבחר את שאר המערכת), אבל כנראה שאלו יהיו הבטא 22 והבופאלו DAC.
אייל - הקלטות איכותיות לא מהוות בעיה, האוסף שצברתי במרוצת הזמן כולל הקלטות מאוד איכותיות של הביצועים הטובים ביותר (כמובן שלפי דעתי האישית)
FOXY - תודה רבה על הקישורים. אם יש מישהו שאני מאוד סומך על הדעה שלו בהד-פיי, זה לארי. כבר קניתי בעבר אוזניות בהתאם לסקירות שעשה ולא הצטערתי, הוא בהחלט יודע מה הוא כותב ולא בהכרח נותן ציון, אלא מגדיר את האופי של האוזניות השונות.
HazooM - אני אאזין ל-LCD ואני בהחלט מסכים איתך בקשר לההערה להגברת הטרבל. אם כי הבנתי שהן פחות מפורטות בכל זאת מה-HD800 ושיש להן בוסט מורגש בבאס.
ולרי - במה הכוונה שזה ישתווה בחוויה אך לא בצליל? החוויה לא מורכבת מהצליל?
אייל - הקלטות איכותיות לא מהוות בעיה, האוסף שצברתי במרוצת הזמן כולל הקלטות מאוד איכותיות של הביצועים הטובים ביותר (כמובן שלפי דעתי האישית)
FOXY - תודה רבה על הקישורים. אם יש מישהו שאני מאוד סומך על הדעה שלו בהד-פיי, זה לארי. כבר קניתי בעבר אוזניות בהתאם לסקירות שעשה ולא הצטערתי, הוא בהחלט יודע מה הוא כותב ולא בהכרח נותן ציון, אלא מגדיר את האופי של האוזניות השונות.
HazooM - אני אאזין ל-LCD ואני בהחלט מסכים איתך בקשר לההערה להגברת הטרבל. אם כי הבנתי שהן פחות מפורטות בכל זאת מה-HD800 ושיש להן בוסט מורגש בבאס.
ולרי - במה הכוונה שזה ישתווה בחוויה אך לא בצליל? החוויה לא מורכבת מהצליל?
נראה לי שהוא מתכוון לכך לשדעתו הHD800 במיטבן מגיעות הכי קרוב שאפשר לאיך שמע' רמקולים טובה מעבירה את המוזיקה.
לגבי ציוד נלווה, אני חושב שהרכיבים שציינת יהיו טובים בשביל רפרנס נייטרלי להשוואה- מבחינת תוצאה סופית אין טעם להתעסק בזה עוד לפני שאתה סגור על האוזניות שלך.
אני לא לגמרי מסכים על Hazoom לגבי יכולת הפירוט של הLCD2, שמעתי את 2 הגירסאות ויצא לי להשוות בקצרה A/B מול הHD800. למרות מבחינת "מהירות" נטו, קרי Transient Response, הרגשתי שהLCD2.2 היו לא פחות טובות *אבל* העוצמת טרבל הדהוייה משהו והפירוט ההרמוני שנגזר ממנה, מאוד מאוד הפריע לי להרגיש את מלוא התוכן המוזיקלי. לכן מבחינתי הן רחוקות מלהיות שקופות אפילו בהשוואה למשהו כמו הבייר DT880. המגבר ד"א היה Schiit Lyr עם כל המוצ'ו שהוא מוציא באיזור העכבה שלהן. הHD800 עם הbottlehead Crack שלי היה סאונד משמעותית יותר מאוזן ונייטרלי, אבל עדיין משהו שם נשמע לי מאולץ ולא דינאמי כמו זכרתי עם הSPL Auditor כאשר היה לי אותן בבית.
לגבי ציוד נלווה, אני חושב שהרכיבים שציינת יהיו טובים בשביל רפרנס נייטרלי להשוואה- מבחינת תוצאה סופית אין טעם להתעסק בזה עוד לפני שאתה סגור על האוזניות שלך.
אני לא לגמרי מסכים על Hazoom לגבי יכולת הפירוט של הLCD2, שמעתי את 2 הגירסאות ויצא לי להשוות בקצרה A/B מול הHD800. למרות מבחינת "מהירות" נטו, קרי Transient Response, הרגשתי שהLCD2.2 היו לא פחות טובות *אבל* העוצמת טרבל הדהוייה משהו והפירוט ההרמוני שנגזר ממנה, מאוד מאוד הפריע לי להרגיש את מלוא התוכן המוזיקלי. לכן מבחינתי הן רחוקות מלהיות שקופות אפילו בהשוואה למשהו כמו הבייר DT880. המגבר ד"א היה Schiit Lyr עם כל המוצ'ו שהוא מוציא באיזור העכבה שלהן. הHD800 עם הbottlehead Crack שלי היה סאונד משמעותית יותר מאוזן ונייטרלי, אבל עדיין משהו שם נשמע לי מאולץ ולא דינאמי כמו זכרתי עם הSPL Auditor כאשר היה לי אותן בבית.
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
החוויה בוודאי מבוססת צליל (אלא מה?), אני פשוט אומר שלא ניתן להשוות בין רמקולים לאוזניות בצליל (כי זה מאוד שונה), אבל בהחלט ניתן להשוות בין שתי המערכות בעוצמת החוויה.pila405 כתב: ולרי - במה הכוונה שזה ישתווה בחוויה אך לא בצליל? החוויה לא מורכבת מהצליל?...
אם תשקיע ותמצא מגבר הנכון ל HD800 לדעתי תגיע לעומקי החוויה של מערכות רמקולים מאוד מוצלחות.
- eyal1983
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3449
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
ל HaZoomאבל כהה? אני מניח שזה גם תלוי באוזניים של המשתמש...
בחלק של היתרונות, הדבר הראשון שהוא רושם לגביו
http://www.head-fi.org/t/634201/battle- ... #user_LCD2
בחלק של המדידות
http://en.goldenears.net/11561
ב- 01 - שים לב לגרף ההיענות שלה
ב -06 - שים לב למיקום הטרבל ביחס למידריינג'. (יותר כהה מ HD650).
איפה יוסי, הוא יאשר הכל ..
"פירוט" הוא רוב הזמן פשוט האיזון הטונאלי, לא מעבר לזה, למרות שגם עיוותים יכולים להתפרש אצלנו כסוג של פירוט.אני אאזין ל-LCD ואני בהחלט מסכים איתך בקשר לההערה להגברת הטרבל. אם כי הבנתי שהן פחות מפורטות בכל זאת מה-HD800 ושיש להן בוסט מורגש בבאס....
"בוסט מורגש בבאס"? ל LCD-2\3 יש באסים ישרים כמעט כמו סרגל, וברמה שלדעתי בכל אופן, שום אוזנייה לא משתווה.
זו דעה אישית של כתב אחד, ועוד על ה Rev1 הישנות יותר. אני יכול באותה המידה להביא ציטוטים של מאזינים שאומרים שה HD800 ואחרות פשוט בהירות/מפורטות/מתכתיות מדי וכו'.בחלק של היתרונות, הדבר הראשון שהוא רושם לגביו...
אפשר גם לראות גם במדידות של Headroom ו Innerfidelity יותר דימיון מאשר הבדל. לגבי סעיף 06, אם ניקח את Tyll Hertsens כמישהו "שיודע" דבר או שניים על אוזניות, הוא דווקא מבסוט לגמרי מ LCD-2\3 כאשר דווקא ה HD650 לדעתו כוללת את ה "Veil" המפורסם. מי צודק? אני זוכר בבירור שה 650 פחות בהירות/מפורטות בהשוואה ל LCD-2, שלא נדבר על היתרון הברור של ה LCD בכל הקשור לנמוכים, ועיוותים. ושוב, לא פתוחות מספיק? תגבירו את ה Treble, זה לא חילול הקודש.ב- 01 - שים לב לגרף ההיענות שלה
ב -06 - שים לב למיקום הטרבל ביחס למידריינג'. (יותר כהה מ HD650)....
- yossi126
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 778
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
אייל, קראת לי אז הנה באתי. אבל מצטער, לא מסכים איתך בכמה נקודות.
נאמר פה שה LCD-2 פחות אודיופיליות משלוש האחרות.. שטויות במיץ!
T1 לא בליגה הזו בכלל. כן יופוניות צליל מתקתק ונעים אבל לא מדויק בכלל.
HD800 - מלאכותיות בגבוהים, במה גדולה מדי שמשאירה "חור" באמצע. זה נחמד וזה עושה WOW לימים/שבועות הראשונים. נהדרות לג'אז, לקלאסית אבל ה LCD רומסות אותן בכל ז'אנר אחר.
תשמעו את ה LCD עם מגבר/DAC בהיר ותהיה לכם אחלה של קפיצה בטרבל.
V800 של Violectric ביחד עם בטא22 פשוט חוויה לא מהעולם הזה, והמחיר בהתאם.
כהה זה לא כינוי מתאים ל LCD. היוצרים הנחיתו את אזור הטרבל בכוונה לכך שהאוזן האנושית תסתגל בקלות לצליל. לא חוכמה להתפאר בגרפים של היענות שטוחה, האוזן לא מסוגלת לסבול את זה.
נאמר פה שה LCD-2 פחות אודיופיליות משלוש האחרות.. שטויות במיץ!
T1 לא בליגה הזו בכלל. כן יופוניות צליל מתקתק ונעים אבל לא מדויק בכלל.
HD800 - מלאכותיות בגבוהים, במה גדולה מדי שמשאירה "חור" באמצע. זה נחמד וזה עושה WOW לימים/שבועות הראשונים. נהדרות לג'אז, לקלאסית אבל ה LCD רומסות אותן בכל ז'אנר אחר.
תשמעו את ה LCD עם מגבר/DAC בהיר ותהיה לכם אחלה של קפיצה בטרבל.
V800 של Violectric ביחד עם בטא22 פשוט חוויה לא מהעולם הזה, והמחיר בהתאם.
כהה זה לא כינוי מתאים ל LCD. היוצרים הנחיתו את אזור הטרבל בכוונה לכך שהאוזן האנושית תסתגל בקלות לצליל. לא חוכמה להתפאר בגרפים של היענות שטוחה, האוזן לא מסוגלת לסבול את זה.