פונוגראף COLLARO MICROGRAM אנגליה ו-PAILLARD 4000 שוויץ

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
zenith פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

במסגרת מסעות הצילום שלי בחיפה במבנים שנשארו נטושים ממלחמת השיחרור, מתגלים דברים (צלם חובב +)
שמשתלבים עם ההסטוריה שלי בחקירת ההסטוריה של התפתחות האלקטרוניקה הבידורית הבייתית לדורותיה.
באינטרסול של קומה שלישית בלי גישה, בחושך הבחנתי בתיבה סגורה. מדובר על קומה שהגישה אליה נהרסה לפני הרבה שנים כדי להשבית את הבית (מה שנעשה בהרבה בתים בעיר) החושים שלי ידעו בדיוק מה זה יכול להיות. הייתי עם סולם קטן שאיתו עליתי לאינטרסול החשוך. הורדתי את התיבה העבשה, וכשפתחתי אותה, התגלה לפני פטיפון. או פונוגראף בשנים שעוד נקרא כך. אין לי מושג כמה שנים הוא היה שם ולמי הוא היה שייך במקור. לקחתי אותו איתי, וירדתי מהבניין כשאני מחזיק אותו חזק. בבית כבר נברתי עליו ברשת, ומצאתי ש-Collaro היתה חברה בריטית שיצרה גרמופונים, ואת הפטיפונים הניידים החשמליים הראשונים. מצאתי את הסכמה שלו, וגם סירטון ביוטיוב שמספר עליו ועל המגבר המפלצתי שלו. כמובן שמנורות. הראש כמובן -ראש איזמל. מחטים יש לי המון בקופסאות פח הידועות. בבדיקה ראשונית, הפלטה הסתובבה-מנוע פעיל, עם חוסר איזון קטן. המגבר, מת. המנורות "רוקדות" על בסיסן. רמקול אכול לגמרי. לא הספקתי לצלם לכם אותו ולשים כאן. הדגם הזה של הפונוגרפים של COLLARO יוצר בין השנים 46'- ל-53'. מסרתי אותו לשיפוץ ושיחזור המגבר ע"י החלקים המקוריים. כשיחזור, אצלם לכם את השמעת הבכורה, עם התקליט שנמצא עליו. בנתיים, הנה התמונה שלו שלקוחה ממוזיאון הראדיו.

נ.ב.
בנבירה וצילומים של בית אחר, מצאתי שידה עם פטיפון של "פיילארד" השוייצרית עם זרוע של "זניט", שהיתה קבורה בתוך צואה של יונים.
נערך לאחרונה על ידי zenith ב 26/03/2013 8:42, נערך 2 פעמים בסך הכל.

buga
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 5 פעמים

שליחה #2 

תענוג :)
בטח לא היה פשוט להוציא את השידה משם

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #3 

אני זוכר את הבתים האלה במושבה הגרמנית ובואדי כשהייתי ילד קטן - המרפסות היו צבועות בתכלת וכבר אז הם נראו חורבות. היו להם רצפות מאוד מיוחדות ואת אלה ראיתי שוב בבתים ישנים בנוה-שאנן, בת-גלים וגם בתל-אביב. קצת עצוב שאנשים ברחו מהבתים שלהם ונאלצו להשאיר ציוד, שאני בטוח שהיה יקר להם, מאחור. הרבה קארמה רעה יש בעסק הזה וזה ירדוף אותנו עוד הרבה שנים...

באופן אישי הייתי מחזיר את הציוד הזה לבעליו - או לפחות למי שטוען שהוא מייצג את הבעלים המקוריים - מצד שני, כשמסתכלים על ההתנהלות של אלה - עובר החשק להיות בסדר עם הקארמה. אם תרצה - בבית הגפן יוכלו להפנות אותך למקום הנכון. גם אני בא ממשפחה של פליטים. מדינה אחרת, נסיבות אחרות, תוצאות שונות - אבל הייתי שמח אם כל הרכוש של המשפחה היה חוזר לבעליו.

בכל אופן (Y). וינטאז' אמיתי. נדיר ביותר. מעבר לערך המוזיאוני - אתה יודע משהו על הערך ב-$$$? יש ביקוש אספני?

אשמח לראות קצת תמונות של הבפנים - מנורות, רכיבים, אם יש כאלה... מעניין מאוד. מישהו אמר לי פעם שאנגליה אחרי מלח"ע ה-II היתה מדינה מרוששת ומאותגרת מבחינה טכנולוגית שמה שאפיין אותה היו מוצרי צריכה ירודים באיכותם. מעניין אם זה נכון... זה השתנה בשנות ה-60 אבל אני לא מכיר ציוד בריטי מלפני כן.

zenith פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

הודעה למחיקה.
נערך לאחרונה על ידי zenith ב 25/03/2013 7:05, נערך 2 פעמים בסך הכל.

zenith פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

מה שקרה בחיפה זה סיפור בפני עצמו. כול הבתים שברחו מהם ב-48' נשארו היום חורבות שעברו נזק של 65 שנה. אטמו אותם ,השביתו אותם ממגורים בכוונה , עשו להם הרס חלקי, הרסו גרמי מדרגות שלמים ובמשך השנים עקרו מהם את הבלטות המצויירות, עקרו חלונות, דלתות ולא נשאר בחורבות כלום. רק חושך. גם לא ריצפה. הכוונה שלא רק עקרו בלטות, אלה גם הרסו תקרות שלימות ומה שרואים מבחוץ זו רק מעטפת בניין. וכולם מאבן. ורק סכנת נפשות עד שיזמים קונים אותם. לא מדובר על איזור המושבה הגרמנית, אלה על איזור שוק הפשפשים.הרבה מהדברים שהזכרתי הגיעו לשוק הפשפשים לסוחרים. עד היום אותם אנשים אוספים שאריות ברזל מכול מקום אפשרי באותן חורבות שאיכשהו הם המצליחים לעלות לקומות הגבוהות תוך כדי שהם מסכנים את חייהם. מצד שני, לאותם בתים אין בעלים כבר 65 שנה וספק אם בארץ, כך שזה בלתי אפשרי למצוא את בעליהם. אין ילדים או יורשים והם עומדים עשרות שנים ומתבלים. וכשמגיע יזם לקנות את הבתים, כול מה שיש בפנים נזרק למכולות ולזבל. ובמקרים שלי שאתה מוצא דברים אלקטרונים שאתה יודע שילכו לפח, אתה מציל. וזה הסיפור הקטן של השידה הזו. היא נמצאה בבית שהיה נטוש ופרוץ בלי בעלים יותר מ-30 שנה. תיעדתי את כולו רגע לפני שכול מה שהיה בו, הלך לפח ולפועלים ששיפצו אותו והיום הבית הזה הוא משרד מפואר. אז קארמה? דווקא טובה שאתה מחייה פטיפון הסטורי ושומר לעצמך את זכות ההצלה -שיפוץ שימור-של פרט אלקטרוני הסטורי---->ולא מוכר לאף אחד תמורת שום מחיר<--- .מזל שמצאתי אותה בזמן אחרת היא כבר מזמן היתה בפח.כמו שאר הדברים שמתועדים בבית הזה. (יש אלבום, נחש איפה)

יש בה פטיפון של "פיילארד" השוייצרית, שיצרה בזמנו גרמופונים ואת הפטיפונים החשמליים הניידים הראשונים. שם הדגם הוא PAILLARD 4000 מתישהו מישהו מבני משפחת הבעלים התחתן עם מישהו מבעלי "טורנס" , ו"פיילארד" נעלמה מהעולם. תקופה הם יצרו ציוד צילום. ל-"זניט" היה חלק בזה מכיוון שבפיילארד השתמשו בזרועות שלהם. זה היה פטיפון אירופאי-אמריקאי, עם ראש איזמל. גרמופון, אבל כבר עם מנוע חשמל כבד ביותר. ב"זניט" השתמשו בפטיפונים האלה בשנות ה-40' בראדיואים שלהם, והם תמיד היו למעלה כשהרדיו למטה. השידה שופצה, גם הפטיפון, מחטים יש, והמנוע זקוק לליפוף מחדש מכיוון שנשרף. את התעלומה-המגבר שלו, לא מצאתי. הוא לבטח היה אמריקאי מכיוון שהחיבורים של הפטיפון הם בסטאנדרט אמריקאי. הנה שתי תמונות מהאלבום הגדול הזה של תיעוד הבית שצילמתי במסגרת תיעוד ההסטוריה שנשארה בעיר מלפני קום המדינה.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #6 

תתחדש.יש לי פטיפון מודרני יותר של החברה הזאת שקיבלתי לידי לאחר שנמצא ברחוב.

מודרני אומנם מזה שאתה מצאת,אבל עדיין,תקליטים לא הייתי מניח עליו,פרט לבקליטים אולי..
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

zenith פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

טוב שלקחת. הם לא כאלה נפוצים בארץ. ניסיתי לשים פעם על אחד כזה תקליט רגיל וחיברתי למגבר מודרני ותשמע...מאוד לא רע. אבל רק לניסיון. לבקליטים הם טובים מאוד

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #8 

הסיפור שלך מאד יפה Zenith/
אשמח אם תפרסם תמונות של המקומות האלה , מעניין לראות את כל הבתים האלה.
אני וכולם פה אני בטוח אוהבים ווינטאג' ולא רק ציוד HIFI

שאלת תם : ֿ
אם האזרח הקטן רוצה לקנות בית כזה , זה אפשרי?

zenith פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

:-) זה לא המקום המתאים...האלבומים קיימים באתר מפורסם אחר. לגבי השאלה השניה,-עם כסף הכול אפשרי. אבל זה חתיכת סיפור כי מעורבת פה ועדת שימור עם בירוקרטיות וכו'..

מה שכן, קיימים בארץ הרבה מכשרירי אאודיו מלפני קום המדינה, שזה נושא שוס בפני עצמו. יש עוד גילויים. זה אביא בעתיד

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”