אוטומטית טוחנת/ נספרסו חדשה/ ידנית למתחילים?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
guys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני בדילמה ואשמח להתייעצות עמכם.
להורים שלי יש מכונת נספרסו ותיקה, נדמה לי C250 אם אני זוכר נכון (כוללת זרבובית להקצפת החלב נפרדת).. והמכונה כמעט ואינה בשימוש.
נתבקשתי לסייע להם לבחור מכונה חדשה.
על פניו הבחירה הטבעית והפשוטה תהיה לvצליץ להם על מכונת נספרסו חדישה יותר הכוללת גם הקצפת חלב אוטומטית ממיכל שיכול לחזור גם למקרר.. כדוגמת הלטיסימה, גראנד מאסוריה סט הכולל מקציף ב200$ מהדיוטי או אולי אפילו רק את האירוצ'ינו.
אבל איני יכול לעשות זאת בלב שלם.

אני משתמש בלטיסימה כבר שנתיים ואני מודע לחסרונות של שיטת הנספרסו: חוסר שליטה בטמפרטורה של החלב והקפה – לפעמים יוצא חם מדי, טעם פחות "עמוק" ועשיר (לא ממש בקיא בהגדרות הקפה המדוייקות) חומרי פלסטיק בכל פינה טובה של המכונה, מגוון יחסית מצומצם של סוגי קפה, מחיר פר כוס לא זול ואני בתחושת החמצה, איכשהו הקפה "מאורו" שמוגש בבית הקפה תמיד יוצא עם קצף יותר טוב וגם המשקה עצמו יותר "אחיד".
מצד שני כמובן שאני מודע ליתרונות הנספרסו, זמינות מקסימלית מבחינתי, תחושת הבוטיק, מדליקים את המכונה והופ ניתן להכין - ממש מעין מכונת שגר ושכח.

וכאן ההתלבטות, מה האפשרויות העומדות בפניי: האם יש מכונה מומלצת אוטומטית אשר תטחן את פולי הקפה ותוציא כוס קפה יותר משובח??? שאלת תם, האם באמת כוס קפה טחון תעלה פחות מאשר הנספרסו? אני מודע לאורך חיים יחסית קצר של פולי הקפה מרגע פתיחת האריזה..
או לחלופין מהי המכונה הידנית הנוחה לשימוש למתחילים? אני רואה כאן המלצות חוזרות אבל מה עם עקומת למידה ממש קצרה ותהליך פשוט של ההכנה...
תודה תודה!

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #2 

לטעמי האישי בכל התלבטות יש שני מסלולים רלוונטיים:
1. הכנה עצמית. הכלים הם מטחנה טובה (חובה) ומכונה בסיסית ומעלה. עלות - 2000 ש"ח ומעלה.
יתרונות: אספרסו מעולה (לא דומה למה שמקבלים בפיתרון אוטומטי), חיסכון מסויים בעלות פר כוס והיכולת לעבור לקלייה עצמית.

2. מסלול אוטומטי. כאן לדעתי האישית נספרסו מנצחת כל תחרות, יש שחולקים ויעדיפו מכונה אוטומטית שטוחנת. לטעמי האישי התוצר של אוטומטית טוחנת נחות יותר מהתוצר הנחות יחסית ממילא של הנספרסו. מכונה אוטומטית תעלה יותר, אך המחיר פר כוס נמוך יותר.
היתרונות ברורים לחלוטין.

הכל עניין של עד כמה בא לך להתעסק עם הכנת הקפה. זה מלכלך, זה דורש חימום מקדים של לפחות 10-15 דקות (במכונות הכי פשוטות, ביקרות יותר זה רק עולה) וזה דורש השקעה של כמה דקות בשביל כוס אספרסו. זה בהחלט לא לכולם. אבל - התוצר שונה מהותית. זה לא מה שאתה רגיל אליו מהנספרסו, וזה כנראה יהיה גם הרבה יותר טוב מהמאורו מבית הקפה.

guys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #3 

קודם כל תודה!
אגב, חלק מכובד מהכנת הקפה יוקדש למשקאות מבוססי חלב.

אשמח להמלצה קונקרטית למכונה ידנית מוצלחת למתחילים אבל כזו שגם תשביע את תאבוני, שלא ארוץ להחליף בעוד שנה.
ראיתי כאן המלצות גם למטחנה מהווה חלק בלתי נפרד, k3? נראה לי קצת יקר...

אוטומטית טוחנת? מה ייתן אספרסו וקופצי נו טוב?
אם אלעד צודק ורצת הקפה תהיה בכיוון של הנספרסו, אז כמובן שלא עשינו דבר...
חג שמח!

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #4 

תנסה אוטומטית בחנות - בעיני קפסולות עדיפות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”