E-MU 1212
שלום, אני מעוניין לרכוש את ה - E-MU 1212, אך יש לי כמה שאלות ולגביו.
בעיקרון אני שומע הכל בסראונד [ מוזיקה, סרטים, משחקים] ואני מתכנן לקנות רסיבר תותח ורמקולים תותחים גם כן [קדמיים בנפרד, אחוריים בנפרד, סנטר וסאב גם בנפרד] .
השאלה שלי בעצם אם אני אוכל לחבר את הכרטיס לרסיבר ולהנות גם מסראונד של המשחקים שהכרטיס לא תומך בו וגם מהסאונד הטוב במוזיקה של ה - E-MU 1212?
בעיקרון אני שומע הכל בסראונד [ מוזיקה, סרטים, משחקים] ואני מתכנן לקנות רסיבר תותח ורמקולים תותחים גם כן [קדמיים בנפרד, אחוריים בנפרד, סנטר וסאב גם בנפרד] .
השאלה שלי בעצם אם אני אוכל לחבר את הכרטיס לרסיבר ולהנות גם מסראונד של המשחקים שהכרטיס לא תומך בו וגם מהסאונד הטוב במוזיקה של ה - E-MU 1212?
לא תוכל. גם ה-EMU כמו הרוב המוחלט של כרטיסי הקול בימינו לא יודע לקודד DD. לכן לא תוכל להעביר בחיבור הדיגיטלי חומר שהוא בסראונד אבל לא הוקלט ב-DD או DTS מלכתחילה.
בנוגע למשחקים, שום כרטיס שקיים היום ומציע סאונד טוב במשחקים אינו יודע לקודד DD גם כן. לכן, תהייה חייב לחבר בחיבור אנאלוגי בכדי לקבל סראונד במשחקים. כיוון שבכדי לחבר סראונד באנאלוגי אתה חייב כרטיס שתומך ב-5.1 לפחות, ה-EMU (או כל כרטיס קול חצי-מקצועי אחר לצורך העניין) לא יתאים לך.
בנוגע למשחקים, שום כרטיס שקיים היום ומציע סאונד טוב במשחקים אינו יודע לקודד DD גם כן. לכן, תהייה חייב לחבר בחיבור אנאלוגי בכדי לקבל סראונד במשחקים. כיוון שבכדי לחבר סראונד באנאלוגי אתה חייב כרטיס שתומך ב-5.1 לפחות, ה-EMU (או כל כרטיס קול חצי-מקצועי אחר לצורך העניין) לא יתאים לך.
אבל אם אני מחבר בדיגיטלי לרסיבר שכן יודע לקודד DD או DTS בשביל הסראונד ובו זמנית מחבר באנלוגי בשביל שפיענוח הכרטיס של מוזיקה ישאר וכל פעם אני אחליף ערוץ לפי הצורך.
אפשרי ??
בתכלס כרטיס מקצועי כזה על רמה יתאים לי בבניית מוזיקה, אך אני רוצה שתישאר אופציית הסראונד כי המחשב האו גם ספריית הסרטים שלי ...
אפשרי ??
בתכלס כרטיס מקצועי כזה על רמה יתאים לי בבניית מוזיקה, אך אני רוצה שתישאר אופציית הסראונד כי המחשב האו גם ספריית הסרטים שלי ...
למוזיקה חיבור אנאלוגי יעבוד מעולה.
לסרטים חיבור דיגיטלי יעבוד מעולה (בתנאי שאילו סרטים שמקודדים ב-DD או DTS!!!).
למשחקים תשכח מהכרטיס הזה. שום רסיבר לא יעזור לך!! תקנה את הרסיבר הכי יקר בעולם, תחבר אותו בדיגיטלי, ולא תוכל לשחק בסראונד. הכרטיס קול לא יודע לקודד DD, ככה שהשאלה של האם הרסיבר שלך יודע לפענח את זה לא משנה שום דבר.
אני לא יודע מדוע אתה מנסה למצוא פיתרון שלא קיים. תצטרך לעשות הקרבה. או לוותר על סראונד במשחקים, וללכת על האימו, או לוותר על קצת מאיכות הקול במוזיקה וללכת על כרטיס של קריאטיב. כמובן שאפשר להינות משני העולמות במידה ויש לך את הרצון והממון, אבל זה אומר לרכוש כרטיס של קריאטיב בשביל משחקים, וכרטיס של M-AUDIO למוזיקה. בשביל להגיע לאיכות גבוהה מספיק, מדובר על סכומים של 1500 שקלים מינימום. 1500 זה בתנאי שתמצא את שני הכרטיסים ממשומש.
לסרטים חיבור דיגיטלי יעבוד מעולה (בתנאי שאילו סרטים שמקודדים ב-DD או DTS!!!).
למשחקים תשכח מהכרטיס הזה. שום רסיבר לא יעזור לך!! תקנה את הרסיבר הכי יקר בעולם, תחבר אותו בדיגיטלי, ולא תוכל לשחק בסראונד. הכרטיס קול לא יודע לקודד DD, ככה שהשאלה של האם הרסיבר שלך יודע לפענח את זה לא משנה שום דבר.
אני לא יודע מדוע אתה מנסה למצוא פיתרון שלא קיים. תצטרך לעשות הקרבה. או לוותר על סראונד במשחקים, וללכת על האימו, או לוותר על קצת מאיכות הקול במוזיקה וללכת על כרטיס של קריאטיב. כמובן שאפשר להינות משני העולמות במידה ויש לך את הרצון והממון, אבל זה אומר לרכוש כרטיס של קריאטיב בשביל משחקים, וכרטיס של M-AUDIO למוזיקה. בשביל להגיע לאיכות גבוהה מספיק, מדובר על סכומים של 1500 שקלים מינימום. 1500 זה בתנאי שתמצא את שני הכרטיסים ממשומש.
כל לוח אם מאפשר את זה. השאלה היא האם יש לך כסף לזה, והאם יש לך את הרצון להתעסק עם 2 כרטיסי קול (זה יכול להיות דיי מעצבן, מניסיון, אני משתמש ב-2 כרטיסים בו זמנית).
תצטרך להחליט מה חשוב לך יותר.
תצטרך להחליט מה חשוב לך יותר.
- knappertsbusch
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 232
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
אתה אולי יכול להתקין מבחינה פיזית שני כרטיסי קול במחשב,
אבל אי אפשר לדעת אם הם יסתדרו זה עם זה, זה מצב מאוד לא מקובל,
וכרטיסי קול ידועים בבעייתיות הדרייברים שלהם.
מה שכן - אם יש לך יציאה דיגיטלית בכרטיס הקול שהוא ON-BOARD
(רוב הסיכויים שיש לך), תוכל לחבר אותה לרסיבר, ולעבור בין כרטיס הקול
שהוא ON-BOARD לבין ה-EMU, מתי שתרצה.
אבל אי אפשר לדעת אם הם יסתדרו זה עם זה, זה מצב מאוד לא מקובל,
וכרטיסי קול ידועים בבעייתיות הדרייברים שלהם.
מה שכן - אם יש לך יציאה דיגיטלית בכרטיס הקול שהוא ON-BOARD
(רוב הסיכויים שיש לך), תוכל לחבר אותה לרסיבר, ולעבור בין כרטיס הקול
שהוא ON-BOARD לבין ה-EMU, מתי שתרצה.
אני לא יודע מה הניסיון שלך בעבודה עם כרטיסי קול במקביל. אני עבדתי במשך השנתיים האחרונות במצב זה, כשלפעמים היו גם 3 במקביל. להפעיל אותם יחד בדר"כ אין שום בעיה. הבעיה היא להגדיר את התוכנות שאתה משתמש בהן לעבוד עם הכרטיס שתרצה.
במידה וכרטיס אחד משמש למוזיקה בלבד, אז אין בעיות בדר"כ. מגדירים סך הכל בוינאמפ פלאג ASIO ובו מגדירים את הכרטיס סטריאו. בשאר הדברים משתמשים בכרטיס השני.
את ה-EMU וה-X-FI לצערי לא ניתן להפעיל יחד, יש להם דרייברים של קריאטיב ויש התנגשויות תוכנה. לכן כרטיס כמו ה-X-FI כדאי להפעיל עם M-AUDIO או כל חברה אחרת. (למי שלא הבין, ה-X-FI קשור, אני מכיר את הבחור גם מעבר לפורום).
במידה וכרטיס אחד משמש למוזיקה בלבד, אז אין בעיות בדר"כ. מגדירים סך הכל בוינאמפ פלאג ASIO ובו מגדירים את הכרטיס סטריאו. בשאר הדברים משתמשים בכרטיס השני.
את ה-EMU וה-X-FI לצערי לא ניתן להפעיל יחד, יש להם דרייברים של קריאטיב ויש התנגשויות תוכנה. לכן כרטיס כמו ה-X-FI כדאי להפעיל עם M-AUDIO או כל חברה אחרת. (למי שלא הבין, ה-X-FI קשור, אני מכיר את הבחור גם מעבר לפורום).