חדש פה , כמה שאלות :)

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
roee12 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי :D
יש לי מחשב דיי ישן בבית וכנראה אחבר אותו לטלוויזיה וכל המשפחה תתחיל לראות סרטים כמו שצריך (Y) .
ממש מדהים מה שהולך פה מבחינת כלים אוטומטיים למחשב כזה.

1) ראיתי את התוכנה XBMC ,קצת שיחקתי איתה ,הורדתי מפה את הפלאגין לMAKO-VOD (קצת קשה להבין לאיפה צריך להתקין %APPDATA% או PROGRAM-FILES), ובכללי אני לא רואה הבדל בין להריץ מחשב עם XBMC לבין פשוט לפתוח את הסרט עם BSPLAYER חוץ מהקטע של הסטרימינג (בXBMC) אבל הוא באיכות דיי נמוכה בכל מקרה, אשמח לדעת במה אנשם משתמשים פה:)

2)המחשב הישן שיש לי : 500MB RAM 2.8GHZ
הורדתי סרט בבלוריי ואחרי התחלה חלקה הסרט התחיל לקרטע(אחרי 10 דקות בערך) ,
יש דרך שבא אני יכול לבדוק מה המגבלות של המחשב מבחינת הרצת סרטים?

3) אם אני מריץ סרט ממחשב אחר שאיתי ברשת , הפיענוח נעשה במחשב השני וכל מה שחשוב הוא רוחב הפס של הרשת?

4) כשאני בא להוריד סרט אני בדרך כלל פותח SUBTITLES.CO.IL ואז מעתיק את הגרסאות שיש להן כתוביות ומחפש טורנט , יש משהו שיכול להקל בנושא הזה? נניח אני רוצה להוריד עונה שלמה אז יש משהו שיכול לוודא שלכל העונה הזו יש תרגום(עוד לפני שסיימתי להוריד).

תודה רבה על העזרה! :)

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #2 

אנסה לענות

1) אתה צודק במאה אחוז שאין הבדל בין צפיה בנגן רגיל או עם תוכנת מדיה סנטר כלשהי. במקרה שלי, לפחות, הנוחות היתה שתוכנת המדיה סנטר עבדה עם שלט ובכל פתיחה של המקרן והרסיבר, כל מה שהייתי צריך לעשות זה לדפדף על השלט בעודי יושב על הספה בלי לגשת למחשב ולהתעסק עם מקלדת ועכבר שלא היו מחוברים אליו (בכל זאת, מדובר בסלון)

2) אתה צריך לעבוד עם המדריך הבא: https://www.google.com/url?q=http://www ... mpYFDFzhSA

3) לא. הפענוח תמיד יתבצע בתחנה האחורנה לפני הרסיבר או המשדר

4) יש קומבינות. אני לחא מכיר

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #3 

ברוך הבא לפורום!
קודמי צדק, ואוסיף שיעזור אם תיתן יותר פרטים על המחשב שלך, בעיקר סוג המעבד, לוח האם וסוג כרטיס מסך.
אם ללוח האם שלך יש חריץ מסוג PCI-Express לכרטיס המסך (ולא AGP הישן יותר), אתה יכול לרכוש כרטיס מסך בעל יכולת פענוח בחומרה של תכני HD שעולה כ-160 ש"ח, ולשים אותו במקום כרטיס המסך הנוכחי שלך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

roee12 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

לוח אם - P4i65G
אינטל פנטיום 4
intel(r) 82865G - כרטיס מסך(נדמה לי).
ממה שראיתי אין PCI-EXPRESS.

אין איזו תוכנה שיודעת להגיד לי מה המגבלות של התכנים שאני יכול לראות ? מבחינת דחיסה וכל זה.
ומה שמשפיע הוא רק כרטיס המסך? אם אגדיל את הRAM בכמה זה יעזור?

ודבר אחרון , XBMC נראיתי תוכנה דיי טובה אבל ממה שראיתי דורשת דיי הרבה התעסקות , התקנת פלאגינים ידנית וקינפוג וגם לא ראיתי פלאגין שסורק את כל היקיות ומוריד כתוביות כל X זמן, למרות זאת האופציה של כל הסטרימינג ממש ממש טובה , אשמח לשמוע במה אנשים משתמשים פה כדי לקבל קצת מושג בנושא:)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #5 

XBMC ללא הפלאגינים, נטו לניגון קבצים וללא החלפת סקינים, קלה מאוד להתקנה.
אפשר גם לנסות את הנגן MPC HC ולהתקין ולהגדיר אותו על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD" (לינק בשרשור המדריכים בראש הפורום).

בכל מקרה, נראה שלא ממש כדאי להשקיע במחשב שלך. הוא ישן מדי, אפילו לשדרוג כרטיס מסך. הגדלת זכרון לא תעזור.
אתה יכול לנסות את המקודד CoreAVC, שהוא המקודד הכי יעיל לפענוח תכני HD בתוכנה. אני מאמין שהוא יעשה לך עבודה לא רעה בקבצי 720P. לא יכול להבטיח כלום, אבל שווה לנסות. מ-1080P אתה יכול לשכוח.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6112
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #6 

אולי עדיף כבר לשדרג, לפחות לחפש לוח עם יציאה לכרטיס מסך מתקדם יותר או בעל כרטיס מסך מובנה עם יכולות גבוהות
אתה גם יכול ללכת על פתרון זול של לוח+מעבד בתצורת AMD ולהנות מאחלה ביצועים במחיר שפוי לכל כיס...

roee12 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

התנסתי טיפה עם XBMC ובאמת שזו תוכנה מדהימה , דיי התלהבתי מהקטע שזה מוריד את כל הנתונים על הסרט (מtheTVDB ממה שראיתי).
יש לי כמה שאלות על התוכנה ברשותכם:
הייתי בטוח שיש הפצה רשמית אחת לXBMC אבל אני רואה "FRODO" "EDEN" ?
לא הבנתי למה מתקינים המון פלאגינים ידנית בפורום פה? לא יצא לי אף פעם להעלות קוד לגוגל אבל ממה שראיתי הם תומכים בSVN, אין אפשרות להוסיף REPOSITORY מסוים מאצלם לXBMC ומשם להתקין את הפלאגינים? או אפילו להוסיף לאותו מקום שבו נמצאים הפלאגינים הרשמיים של XBMC?

אחרי שהורדתי את הפלאגין של מאקו ידנית מפה אני מניח שזה הוסיף לי את המקום שהוא מתעדכן ממנו כי נפתחו לי עוד כמה פלאגינים בעברית - חלקם כפולים (יש 2 של WALLA YES) ולא הכל עובד.

ראיתי שיש המון סוגים של תוספים -לוידאו,לתוכנה, אני מניח אחד ששואב את הנתונים על הסרטים ועוד אחד בשביל כתוביות. יש אפשרות להשאיר את הXMBC פתוח ולהגיד לשני האחרונים להתעדכן בכל שינוי של התיקיות שהם פועלים עליהם?

תודה רבה:)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”