לא מצליח לחבר נתב TP-Link WR841N למודם של בזק
שלום,
להורים שלי יש PC1 למטה שמחובר למודם של בזק עם HOME PLUG.
בקומה עליונה יש PC2 שמחובר למודם של בזק שיוצא ממתאם HOME PLUG מהחשמל.
הם קנו נתב אלחוטי TL-WR841N ע"מ להוציא wi-fi בקומה העליונה בנוסף לחיבור הקוי ל PC2.
חיברתי את הנתב בין המודם ל PC2, ז"א פורט אחד של הנתב יוצא ל PC2.
החיבורים בטוח טובים כי ללא שינוי בהגדרות יש אינטרנט קוי ב PC2 דרך הנתב.
עכשיו כדי שישמש כנתב, שיניתי בהגדרות WAN ל חיבור PPPOE והגדרתי שם משתמש user>@014> וסיסמא באופן מדוייק.
גם CONNECT AUTOMATICALLY סומן לפי הוראות הנתב.
אבל הוא נשאר תקוע 10 דקות ה Connecting...... בלי להגיב וכמובן בלי חיבור לאינטרנט.
יש למישהו רעיון ?
חשוב לציין שבהגדרות רשת יש רק חיבור אחד Local Area Connection (בלי חייגן) ובתכונות TCP/IP שלו מוגדר לקבל IP אוטומטית.
תודה למשיבים
להורים שלי יש PC1 למטה שמחובר למודם של בזק עם HOME PLUG.
בקומה עליונה יש PC2 שמחובר למודם של בזק שיוצא ממתאם HOME PLUG מהחשמל.
הם קנו נתב אלחוטי TL-WR841N ע"מ להוציא wi-fi בקומה העליונה בנוסף לחיבור הקוי ל PC2.
חיברתי את הנתב בין המודם ל PC2, ז"א פורט אחד של הנתב יוצא ל PC2.
החיבורים בטוח טובים כי ללא שינוי בהגדרות יש אינטרנט קוי ב PC2 דרך הנתב.
עכשיו כדי שישמש כנתב, שיניתי בהגדרות WAN ל חיבור PPPOE והגדרתי שם משתמש user>@014> וסיסמא באופן מדוייק.
גם CONNECT AUTOMATICALLY סומן לפי הוראות הנתב.
אבל הוא נשאר תקוע 10 דקות ה Connecting...... בלי להגיב וכמובן בלי חיבור לאינטרנט.
יש למישהו רעיון ?
חשוב לציין שבהגדרות רשת יש רק חיבור אחד Local Area Connection (בלי חייגן) ובתכונות TCP/IP שלו מוגדר לקבל IP אוטומטית.
תודה למשיבים
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
אתה בטוח שיש לך שני מודמים בבית? זה לא סביר. אני מציע שתנקוב בשם החברה והדגם המדוייק של כל קופסא שיש לך ותוסיף שרטוט סכמטי של החיבורים -- ככה אפשר יהיה לראות איפה הבעיה.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
שלום וחג שמח.NetCHEIF כתב:אתה בטוח שיש לך שני מודמים בבית? זה לא סביר. אני מציע שתנקוב בשם החברה והדגם המדוייק של כל קופסא שיש לך ותוסיף שרטוט סכמטי של החיבורים -- ככה אפשר יהיה לראות איפה הבעיה....
מצטער על העיכוב חיכיתי שהוריי יעשו את הבדיקה.
אתה צודק, מדובר במודם אחד בלבד:
קומה למטה: לשקע של בזק מחובר מודם של Netgear ממנו יש 2 חיבורים: חיבור ל PC1 וחיבור למתאם של Home Plug שמחובר לחשמל.
קומה למעלה: יש שקע חשמל אליו מחובר מתאם Home Plug והוא מחובר למחשב.
מה שעשיתי: שמתי את הנתב אלחוטי של TP-Link בין המתאם של home plug לבין המחשב PC2 כדי לקבל אינטרנט אלחוטי בנוסף לחיבור הקווי.
איך אני גורם לזה לעבוד ?
בתודה מראש גיל
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
תבטל לגמרי את הפונקציה של הנתב, כלומר תגרום לו להתנהג כ-Access Point בלבד.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- יצירת קשר:
מה שכתבת מאוד ברור. מה שאתה צריך לעשות זה לחבר יציאת LAN ליציאת ה-HOMEPLUG בקומה העליונה ולבצע בנתב כמה הגדרות פשוטות. תעקוב אחרי ההוראות בפרק האחרון של המדריך הזה http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htmgilg7 כתב:שלום וחג שמח.NetCHEIF כתב:אתה בטוח שיש לך שני מודמים בבית? זה לא סביר. אני מציע שתנקוב בשם החברה והדגם המדוייק של כל קופסא שיש לך ותוסיף שרטוט סכמטי של החיבורים -- ככה אפשר יהיה לראות איפה הבעיה....
קומה למטה: לשקע של בזק מחובר מודם של Netgear ממנו יש 2 חיבורים: חיבור ל PC1 וחיבור למתאם של Home Plug שמחובר לחשמל.
מה שעשיתי: שמתי את הנתב אלחוטי של TP-Link בין המתאם של home plug לבין המחשב PC2 כדי לקבל אינטרנט אלחוטי בנוסף לחיבור הקווי.
איך אני גורם לזה לעבוד ?
בתודה מראש גיל...
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
NetCHEIF,NetCHEIF כתב:מה שכתבת מאוד ברור. מה שאתה צריך לעשות זה לחבר יציאת LAN ליציאת ה-HOMEPLUG בקומה העליונה ולבצע בנתב כמה הגדרות פשוטות. תעקוב אחרי ההוראות בפרק האחרון של המדריך הזה http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htmgilg7 כתב:שלום וחג שמח.NetCHEIF כתב:אתה בטוח שיש לך שני מודמים בבית? זה לא סביר. אני מציע שתנקוב בשם החברה והדגם המדוייק של כל קופסא שיש לך ותוסיף שרטוט סכמטי של החיבורים -- ככה אפשר יהיה לראות איפה הבעיה....
איך אני גורם לזה לעבוד ?
בתודה מראש גיל......
תודה רבה על ההסבר. עובד מצויין.
אתמול הגעתי סוף-סוף לבית הוריי לביצוע המשימה.
קצת חששתי שלא יעבוד כי התצורה בהסבר מעט שונה מזו שאצלם: אצלך באתר יש התייחסות לחיבור AP (למעשה bridge) ישירות לנתב באופן קווי ואצלם הרי מדובר בחיבור AP למתאם homeplug מרוחק.
אבל מילאתי את ההוראות לפי האתר שלך (המצויין) כלשונן ותוך 5 דקות הכל עבד: ה AP מוציא גם אינטרנט קווי ל PC2 וגם wi-fi לכל מאן דיבעי.
- גורו רשתות

- יצירת קשר:
אני שמח שהצלחת.