לא מצליח לחבר נתב TP-Link WR841N למודם של בזק

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #1 

שלום,
להורים שלי יש PC1 למטה שמחובר למודם של בזק עם HOME PLUG.

בקומה עליונה יש PC2 שמחובר למודם של בזק שיוצא ממתאם HOME PLUG מהחשמל.

הם קנו נתב אלחוטי TL-WR841N ע"מ להוציא wi-fi בקומה העליונה בנוסף לחיבור הקוי ל PC2.

חיברתי את הנתב בין המודם ל PC2, ז"א פורט אחד של הנתב יוצא ל PC2.
החיבורים בטוח טובים כי ללא שינוי בהגדרות יש אינטרנט קוי ב PC2 דרך הנתב.

עכשיו כדי שישמש כנתב, שיניתי בהגדרות WAN ל חיבור PPPOE והגדרתי שם משתמש user>@014> וסיסמא באופן מדוייק.
גם CONNECT AUTOMATICALLY סומן לפי הוראות הנתב.

אבל הוא נשאר תקוע 10 דקות ה Connecting...... בלי להגיב וכמובן בלי חיבור לאינטרנט.

יש למישהו רעיון ?

חשוב לציין שבהגדרות רשת יש רק חיבור אחד Local Area Connection (בלי חייגן) ובתכונות TCP/IP שלו מוגדר לקבל IP אוטומטית.

תודה למשיבים
NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אתה בטוח שיש לך שני מודמים בבית? זה לא סביר. אני מציע שתנקוב בשם החברה והדגם המדוייק של כל קופסא שיש לך ותוסיף שרטוט סכמטי של החיבורים -- ככה אפשר יהיה לראות איפה הבעיה.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

NetCHEIF כתב:אתה בטוח שיש לך שני מודמים בבית? זה לא סביר. אני מציע שתנקוב בשם החברה והדגם המדוייק של כל קופסא שיש לך ותוסיף שרטוט סכמטי של החיבורים -- ככה אפשר יהיה לראות איפה הבעיה.
...
שלום וחג שמח.
מצטער על העיכוב חיכיתי שהוריי יעשו את הבדיקה.

אתה צודק, מדובר במודם אחד בלבד:
קומה למטה: לשקע של בזק מחובר מודם של Netgear ממנו יש 2 חיבורים: חיבור ל PC1 וחיבור למתאם של Home Plug שמחובר לחשמל.
קומה למעלה: יש שקע חשמל אליו מחובר מתאם Home Plug והוא מחובר למחשב.

מה שעשיתי: שמתי את הנתב אלחוטי של TP-Link בין המתאם של home plug לבין המחשב PC2 כדי לקבל אינטרנט אלחוטי בנוסף לחיבור הקווי.

איך אני גורם לזה לעבוד ?
בתודה מראש גיל

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #4 

תבטל לגמרי את הפונקציה של הנתב, כלומר תגרום לו להתנהג כ-Access Point בלבד.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
יצירת קשר:

שליחה #5 

gilg7 כתב:
NetCHEIF כתב:אתה בטוח שיש לך שני מודמים בבית? זה לא סביר. אני מציע שתנקוב בשם החברה והדגם המדוייק של כל קופסא שיש לך ותוסיף שרטוט סכמטי של החיבורים -- ככה אפשר יהיה לראות איפה הבעיה.
...
שלום וחג שמח.

קומה למטה: לשקע של בזק מחובר מודם של Netgear ממנו יש 2 חיבורים: חיבור ל PC1 וחיבור למתאם של Home Plug שמחובר לחשמל.

מה שעשיתי: שמתי את הנתב אלחוטי של TP-Link בין המתאם של home plug לבין המחשב PC2 כדי לקבל אינטרנט אלחוטי בנוסף לחיבור הקווי.

איך אני גורם לזה לעבוד ?
בתודה מראש גיל
...
מה שכתבת מאוד ברור. מה שאתה צריך לעשות זה לחבר יציאת LAN ליציאת ה-HOMEPLUG בקומה העליונה ולבצע בנתב כמה הגדרות פשוטות. תעקוב אחרי ההוראות בפרק האחרון של המדריך הזה http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

NetCHEIF כתב:
gilg7 כתב:
...
שלום וחג שמח.

איך אני גורם לזה לעבוד ?
בתודה מראש גיל
...
מה שכתבת מאוד ברור. מה שאתה צריך לעשות זה לחבר יציאת LAN ליציאת ה-HOMEPLUG בקומה העליונה ולבצע בנתב כמה הגדרות פשוטות. תעקוב אחרי ההוראות בפרק האחרון של המדריך הזה http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm
...
NetCHEIF,
תודה רבה על ההסבר. עובד מצויין.

אתמול הגעתי סוף-סוף לבית הוריי לביצוע המשימה.
קצת חששתי שלא יעבוד כי התצורה בהסבר מעט שונה מזו שאצלם: אצלך באתר יש התייחסות לחיבור AP (למעשה bridge) ישירות לנתב באופן קווי ואצלם הרי מדובר בחיבור AP למתאם homeplug מרוחק.
אבל מילאתי את ההוראות לפי האתר שלך (המצויין) כלשונן ותוך 5 דקות הכל עבד: ה AP מוציא גם אינטרנט קווי ל PC2 וגם wi-fi לכל מאן דיבעי.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
יצירת קשר:

שליחה #7 

אני שמח שהצלחת.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”