iOS סגורה ואנדרואיד פתוחה? להפך!

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46425
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #1 

מערכת ההפעלה של אפל לא קורצת לי במיוחד. נראית לי סגורה מדי.
האנדרואיד דווקא אחלה מבחינתי.
...
את הטיעון שלמעלה קראתי באחד השרשורים שנפתחו כאן לאחרונה ונדמה שהוא מנטרה חוזרת לכל אלו שרוצים לרכוש טלפון אנדרואיד ושוללים אייפון. הטיעון שלי הוא שמערכת האנדרואיד הרבה יותר סגורה מזאת של האייפון. למה אני אומר זאת? רוב האנשים מבצעים Root לאנדרואיד שלהם ומחליפים רום כל שני וחמישי - וזוהי פריצה לכל דבר. אני מאמין שיש גם הרבה יותר אנשים שמבצעים פריצה מסוג זה לאנדרואיד שלהם מאשר משתמשי iOS שעושים זאת לטלפון שלהם.

דעתכם?

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #2 

משש לא פריצה. רוט נותן לך הרשאות אדמיניסטרטיביות להתקנת אפליקציות צד שלישי(לאו דווקא משחקים או אפ' שהורדו מהרשת) וכאלה שדורשות הרשאות כאלה. כלים לביצוע רוט נמצאים במרקט. זה הכל. מערכות הפעלה מקוסטמות זה משהו שלא יצא מחוץ לחוק ומבוססות על מערכת הפעלה גוגל שהיא מלכתחילה open source.
"על החתום...."

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2437
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #3 

root הוא לא פריצה וממילא מה שלא נעול לא יכול להפרץ
נראה לי שזה יהיה סתם שרשור התנגחות בין המשוכנעים משני הצדדים

shayf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #4 

במונח "סגורה" אנשים משתמשים כדי לתאר מספר הבדלים בין אנדרואיד ל IOS:
- ב-IOS לכל אפליקציה יש את האזור שלה במערכת הקבצים, לכן אפליקציות כגון סייר קבצים לא ייתכנו.
- ב-IOS אין אפשרות (ללא פריצה) להתקין אפליקציות מחוץ לסטור. אפליקציות כאלו הן לא בהכרח גנובות, יש גם אפליקציות שלא מתאימות למודל העסקי של אפל או שאינן מספיק פוליטקלי קורקט, אבל עדיין יש להן דרישה.
- היותה של אנדרואיד מערכת קוד פתוח מאפשרת ליצור גרסאות מקוסטמות שלה.
עבור המשתמש הפשוט המשמעות של ההבדלים האלו היא ש IOS מגבילה את המשתמש ואת יכולות האפליקציות העומדות לרשותו, ולכן המונח "סגורה".
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #5 

המערכת של אייפון היא אטומה על פי החלטה מכוונת של אפל בעוד מערכת האנדרואיד היא פתוחה מתוך החלטה מכוונת של גוגל, וזה בלי קשר לרוט שנותן סה״כ עוד סוג של פתיחות מעבר לזאת אותה מקבלים כברירת מחדל עם האנדרואיד. דוגמא קלאסית לפתיחות זאת היא היכולת להתקין לאנצ׳ר אחר לגמרי על המכשיר האנדרואיד, או כמו שנאמר פה היכולת להתקין תוכנות שלא דרך החנות של גוגל (אין שום צורך ברוט לשם כך)

giladl
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 964
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #6 

למשתמש המצוי אין צורך להתקין אפליקציות שלא קיימות במרקט מה גם שמבחר האפליקצות במרקט גדול יותר ואין כל מיני אפליקציות הזוייות שילדים בני 7 העלו וגורמות לבלגן שלם.

חוץ מזה ש "הסגירות" הזו תורמת גם ליציבות המכשיר ומה שאתה מתקין עובד! לא מתרסק וקורס, מערכת ההפעלה יציבה וצפוייה (שזה דבר טוב)

לחוסר היציבות והבאגים באנדרואיד תורמת גם העובדה שהיא רצה על פלטפורמות (טלפונים) רבים וקשה מאד לבדוק את תקינותה...תשאלו כל איש QA מה זה אומר מבחינתו להוציא גירסה כזו - מן הסתם לא בודקים אותה על כל סוגי הטלפון ולכן יש הרבה באגים צפציפיים לפלטפורמות ספציפיות.

הדבר הזה נכון גם לפיתוח האפליקציות לאנדרואיד אשר בהרבה מקרים צריך לפתח גרסאות שונות למכשירים שונים...
באייפון זה הרבה יותר פשוט...חומרה אחת בכמה גרסאות בודדות, הרבה יותר קל לפתח ולבדוק ולכן גם האפליקציות יותר יציבות, המפתחים מעדיפים אותה ולכן גם המבחר הגדול יותר, איכות הגרפיקה וכו...

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

giladl כתב:למשתמש המצוי אין צורך להתקין אפליקציות שלא קיימות במרקט מה גם שמבחר האפליקצות במרקט גדול יותר ואין כל מיני אפליקציות הזוייות שילדים בני 7 העלו וגורמות לבלגן שלם.

חוץ מזה ש "הסגירות" הזו תורמת גם ליציבות המכשיר ומה שאתה מתקין עובד! לא מתרסק וקורס, מערכת ההפעלה יציבה וצפוייה (שזה דבר טוב)

לחוסר היציבות והבאגים באנדרואיד תורמת גם העובדה שהיא רצה על פלטפורמות (טלפונים) רבים וקשה מאד לבדוק את תקינותה...תשאלו כל איש QA מה זה אומר מבחינתו להוציא גירסה כזו - מן הסתם לא בודקים אותה על כל סוגי הטלפון ולכן יש הרבה באגים צפציפיים לפלטפורמות ספציפיות.

הדבר הזה נכון גם לפיתוח האפליקציות לאנדרואיד אשר בהרבה מקרים צריך לפתח גרסאות שונות למכשירים שונים...
באייפון זה הרבה יותר פשוט...חומרה אחת בכמה גרסאות בודדות, הרבה יותר קל לפתח ולבדוק ולכן גם האפליקציות יותר יציבות, המפתחים מעדיפים אותה ולכן גם המבחר הגדול יותר, איכות הגרפיקה וכו...
...
יש לי הרגשה שמהתגובה שלך השירשור הזה ידרדר ל iOS vs. Android.
בכל מקרה השאלה שנשאלה כאן אם מתבצעת פריצה למערכת אנדרויד ולא איזה מערכת יותר טובה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #8 

גלעד,
הנושא כן מדבר על פתיחות המערכת ולא על יתרונות הפתוח מול הסגור. הבסיס לפתיחות הזאת היא הגורם הישיר לכך שכל יצרן שהוא לא אפל, מיקרוסופט או נוקייה מייצר בלי שום בעייה או צורך באישור מגוגל מכשיר שמריץ את הפלטפורמה הזאת. זאת הסיבה המרכזית להצלחת האנדרואיד. עוד דוגמא קלאסית לסגירות של אפל הוא הפלאש של אדובי. אפל היא זאת שחסמה את אדובי מלהכניס את הפלאש למכשירים שלה, בלי לתת את האופצייה למשתמשים שלה להחליט האם הם רוצים להתקין את זה או לא. באנדרואיד, לגוגל לא היה בכלל say לגבי זה...אדובי הכניסה את זה והלקוח החליט האם הוא רוצה את זה או לא (עד לרגע שאדובי עצמה החליטה להפסיק את הפיתוח).

ההשוואה בין פתיחות באנדרואיד ל iOS משול בערך בערך להשוואה בין המשטר בארה״ב לזה של צפון קוריאה.

giladl
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

הפוסט שלי היה לגבי הסגירות של אפל ולדעתי לסגירות או האטימות כמו שהיגדירו פה יש יתרונות בולטים, לפחות לגבי טלפונים שם היציבות חשובה יותר.
באותו הקשר של סגירות - iOS רצה על מספר מצומצם של מכשירים.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #10 

אני מקווה שזיו יסלח לי אם אני קצת מסיט את השאלה שלו לגבי הפתיחות.

כאחד שכותב לכם את הפוסט הזה ממיני אייפד שבאמת הוא בן-זו&? של מכשיר מיני טאבלט (יש לי אותו בערך חודש), אני חייב באמת לשאול את כל אלה שיש להם מכשיר אייפון או אייפד כבר הרבה שנים, ואוהבים חדשות.....תגידו, לא משמעמם לכם קצת מהמערכת הזאת? לא בא לכם לנסות משהו אחר? עזבו אנדרואיד, לכו אפילו על phone 8 של מיקרוסופט, סתאם כי בא לכם להרגיש משהו אחר בידיים..אפילו אם זה ירגיש לכם בסוף פחות טוב, עדיין...לא בא לכם לנסות משהו אחר?

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #11 

יש המון יצרניות שבוחורת לנעול את המכשירים שלהם בעזרת Bootloader נעול ,אתה יכול לעשות Root לרוב בלי בעיה אבל להחליף רומים זה דבר דיי בעייתי ,ודורש הרבה Workarounds מעצבנים ,עיין ערך מוטורולה .. וגם LG ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

giladl
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

osherov , יש לי גם אנדרואיד...נקסוס 7 שהוא אחלה טאבלט, אבל גם הוא סובל מחוסר יציבות קלה למרות שזה מכשיר של גוגל שמקבל את עדכוני התוכנה באופן רציף ומן הסתם נבדק טוב יותר ממכשירים של חברות אחרות.

אני נהנה משניהם, כל אחד וייעודו, כטלפון אני מעדיף את האייפון 5 - לפני כן היה לי גלקסי אס שסבלתי ממנו קשות במיוחד אחרי שהתקנתי רומים אחרים.

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2792
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #13 

זיו , אני יכול לספר לך משהו על סגירות של IOS לעומת אנדרואיד
הכל מנסיון אישי שפרטתי בפורום אייפעדים כאן.
ובקצרה, אבי קיבל איפעד ולאחר אי אלו מאבקים מצאתי איך להטעין עליו ולנגן כ20G של סרטי WMV ו XVID .כעבור מספר חודשים עדכנתי את הנגן אך מתברר שהיה בו באג והוא הפסיק להציג את הסרטים .מצאתי נגן אחר והתקנתי אותו... נו, הוא בכלל לא יודע שיש 20G של תוכן באייפעד.
למזלי מצאתי על הPC שלו את הגרסה הקודמת (התקינה ) של הנגן, אך אייטיונס לא נתן להתקינה ,אלא לאחר הסרה של הנגן התקול ו... מחיקת כל ה20G.
התקנת הנגן והטענה מחדש של ה20G, ממש מזוכיזם לשמו.

לפני מספר חודשים רכשתי טאבלט סיני ב150$ , פשוט תענוג
אמנם עשיתי לו ROOT ,אבל זה כי אני חטטן ,לעבודה נורמלית של משתמש רגיל אין שום צורך ברוט. הוא ינגן כל מה שאני זורק לו, וממש לא אכפת לו באיזה ספריה זה.
- כמובן את הכי חשוב שכחתי, העברת קבצים??? מה הבעיה חבר אותו בUSB ותעביר ,הוא מופיע במחשב ככונן לכל דבר ועניין. מה זה לא ברור? זה לא בסיסי ווטסון?
לא בממלכת התפוחים.
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #14 

אני רואה זאת כך-
אפל ניסתה לייצר חווית משתמש פשוטה. היא יצרה את IOS כעולם שטוח בו המשתמש לא אמור להתעסק עם קבצים, תיקיות והגדרות הפעלה. ניסו לקחת את המכשירים הכי רחוק מחווית PC.
לכן אין באיפון/אייפאד גישה אמיתית לקבצים, קשה לטעון את אותם קבצים באפלקציות שונות, לא ניתן לשתף כל דבר בבלוטות', להכל צריך אייטונס.

המטרה הייתה טובה, אך בעולם האמיתי יש מגוון גדול מדי של פורמטים לכל סוג של קובץ (אם זה מסמכים, אודיו ובמיוחד וידאו) ואין אפליקציה אחת שיודעת להפעיל הכל, וכאן הפשטות של IOS מסבכת.
באנדרואיד אפשר לטעון קבצים מכל הסוגים, כמו DOK, ואח"כ ניתן לגשת אליהם מכל אפליקציה, למחוק להזיז ובעצם האפשרויות רבות כמעט כמו בPC.

השימוש של רוב האנשים (גם מאוד טכנולוגים) בסמארטפון הוא בסיסי (טלפון, מצלמה, מייל, GPS, אפלקציות) ולכן החוויה באייפון טובה עבורם, אבל ברגע שמישהו מעוניין לעשות טיפה יותר (למשל לחבר את הטלפון לכל מחשב בעולם ולשלוף אליו קובץ שיר) , הגן הסגור של אפל יקשה עליו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #15 

ממש לא.

אנדרואיד פתוח במובן שיש הרבה מאוד (מאוד!) דברים שאפשר לעשות גם בלי לעשות ROOT.

אין לי שום תוכניות לעשות ROOT ל-Note2 שלי והוא הרבה יותר פתוח ממה שאפשר לעשות באייפון.

מבחינת מקלדות, Lauchers, אפליקציות שאחראיות על פעולות (כמו דואל או WEB למשל).

ירקרק
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1251
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #16 

זהו שכיום כבר לא צריך להחליף רומים כל שני וחמישי ובעצם לא צריך בכלל להתעסק עם רומים שונים ומשונים. הכי טוב להיות עם הגרסאות הרשמיות של אנדרואיד וכל יצרן ויצרן,הן הכי יציבות ולא חסר בהן כלום,להיפך.

90% מהבאגים של משתמשי אנדרואריד עם המערכת זה אך ורק בגלל התעסקות אינסופית וסיזיפית בהחלפת רומים,מיותר לחלוטין.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #17 

לדעתי לא... הרומים וכו מתקנים ומשפרים דברים לרוב

אישית עם הנוט 2 שלי אני עובד עם רום פניקס של בחור ישראלי מאוד נחמד בשם תמיר, נחשב לאחד הרומים היותר טובים אפילו בXDA

ירקרק
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1251
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #18 

iakovl כתב:לדעתי לא... הרומים וכו מתקנים ומשפרים דברים לרוב

אישית עם הנוט 2 שלי אני עובד עם רום פניקס של בחור ישראלי מאוד נחמד בשם תמיר, נחשב לאחד הרומים היותר טובים אפילו בXDA
...
למשתמש הרגיל או הממוצע (ורובם כאלה) אין שום צורך ברומים חלופיים מהגרסה המקורית של המכשיר במידה והיא מעודכנת לגרסה האחרונה.התעסקות אינסופית וסיזיפית ברומים והחלפה בין רום לרום גורם ליותר חסרונות מאשר יתרונות.לדוגמה אנשים המחליפים בין רומים שונים ללא וייפ מלא ואח''כ מתפלאים שיש להם באגים בסמארטפון,נו באמת...

theProfessor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 226
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #19 

iakovl כתב:לדעתי לא... הרומים וכו מתקנים ומשפרים דברים לרוב

...
+1
מסכים לחלוטין, אני גם עם הרום שלו והוא משדרג את החוויה מהטלפון פי כמה וכמה
I'm not as think as you drunk i am

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

בקיצור זיו התשובה היא שאין פריצה למערכת שהיא פתוחה מלכתחילה. והכותרת שלך מטעה, אני ממליץ לך להחליפה.
"על החתום...."

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”