תרמוסטט תקול בסילביה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
udi610 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 106
שם מלא: אודי
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

הסילביה בת שנתיים וחצי (בהן עבדה ממש מעט) ודווקא עתה, לקראת חופשת הפסח התקלקלה - נראה שהתרמוסטט התקלקל משום שחימום הקיטור להקצפת חלב נפסק מוקדם מדי ולא מצליחים להרתיח ולהקציף. כלומר מדליקים את כפתור ההקצפה, בהתחלה נלדקת הנורית הגדולה של החימום, בהמשך היא כבית, נראה שיש קיטור אך אחרי פתיחת הברז אינה נדלקת שוב (כלומר לא חוזרת לחמם) כאשר הקיטור אוזל. רק אחרי התקררות ארוכה שוב נדלקת ומתחממת אך שוב, לא מספיק זמן. :(

יש משהו לנסות בבית כדי להשמיש?

האם ניתן לתקן בחיפה אצל מישהו אמין? כי להביא לנני כבר לא יהיה מוכן לחג...

אשמח לסיוע!

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

תקנה מנני את התרמוסטט ותחליף לבד...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #3 

אני הייתי מנסה לעשות לה ריסט, זה פתר לי בד"כ בעיות שקשורות בתרמוסטט:
פתח את ארבעת הברגים העליונים של מחמם הכוסות
תחפש ליד הדוד כפתור אדום קטן
לחץ עליו (אני אף פעם לא בטוח כמה ללחוץ, אז אני לוחץ לחיצה קצרה וגם ארוכה ליתר בטחון).

אחלה תקופה לחיות בה, אפילו מצאתי וידאו:

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #4 

אבל זה התרמוסטט השלישי של החירום - הוא השפיע לך על הקצפה?
אולי בכלל יש גם בעיית אבנית?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #5 

יכול להיות שלא עקבתי אחרי תיאור הבעיה, אצלי הסימפטום שבד"כ גורם לי לרסט את הסילביה הוא שאין קיטור או הרתחה כלל.

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 287
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 20 פעמים

מכונת קפה מצב משברי

שליחה #6 

היות ומצאתי את עצמי אתמול עם סילביה מתה אני במסע אחרי המכונה הבאה. כאביו של מכור לקפה ולמכונה קשים מנשוא. ביום ראשון הקרוב במדוייק - יובל 20 שנה למכונה הראשונה בשרשרת (לה פבוני שנקנתה מגילס אי שם בתחילת שנות ה90...).
כבר אתמול ביקרתי במספר מוסדות לבחון את איכות המכשירים והתוצאה בכוס, חרשתי רשת לבחון אצל היצרנים המובילים ובחנתי גודל, מחיר, זמינות. כמובן שהפורום סיפק מידע מגוון שגם כיוון וצימצם את האפשרויות הכדאיות. תוך כדי השיטוט עליתי על וידאו ביוטיוב שעוסק בריסט של טרמוסטט הסילביה (השנה בת 6-7 שנים, מודל מקורי). הכפתור מסתתר לו בין החוטים כך שלא ראיתי אותו בפתיחת המכסה כבר אתמול. פתיחה נוספת היום, לחיצה קלה ואפילו קליק, התרמוסטט חזר לחיים והמכונה שבה להרגליה המלאים. עכשיו, כשעלה הלחץ בדוד וירד הלחץ בחזה, אפשר לחזור למסע מסודר בעקבות המכונה הבאה.
סמני הגיל נותנים שיניים בסילביה, המגש התחתון חלוד, גומיות אטם הראש כבר קשות, ולמרות ההתמחות המצטברת שלי במכשיר זה הבנתי שגם אני רוצה E61 מתקדם, מסננת חדשה שמפזרת את המים באחידות על כל שטח הקפה,
תודה גם לשחר שנמצא צעד אחד לפני וחלק עימי מידע מצטבר ותודה מיוחדת לפאול ז"ל, האיש שלימד אותי מהו קפה אמיתי ומתי צריך להתקדם הלאה.
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #7 

להשתדרג זה כיף וגם מין הסתם ישפר את קלות ההכנה והתוצאה בכוס אבל בכל מקרה מה שתיארת
על הסילביה אלו ממש דברים זניחים ועם טיפול נאות ומעט מאוד השקעה היא תמשיך לתפקד עוד שנים רבות.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”