מה באמת מונע את הנחת תשתית NGN של בזק באזור חיפה?
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום רב,
מאז שנת 2010 ומדי מספר שבועות, אני מקפיד להיכנס לאתר של בזק, בכדי לבדוק אם רשת ה-NGN הגיע סוף סוף גם אלינו.
התוצאות תמיד זהות ונראות כך:
לקוח יקר,
מהבדיקה עולה כי רשת ה-NGN טרם הגיעה לאזורך,
על מנת שנוכל להודיע לך על חיבורך לרשת NGN יש למלא שם ודוא"ל בטופס המצורף
------------------------------------------------------------------------------------------------------
יש לציין שאני מנוי של הוט, ומקבל דרכם 100 מגה. במסגרת חבילת טריפל פלטנום, שמחירה 415 שקלים לחודש.
הבעיה היא שכאשר רשת NGN איזה זמינה באזור, אני בעצם "שבוי" של הוט, ואין לי שום אפשרות אמיתית למיקוח, בכדי להשיג מחירים נמוכים יותר.
ישנם שמעות שמי שמתנגד נחרצות להקמת התשתית של בזק, היא עיריית חיפה, בראשותו של מר יונה יהב.
השאלה היא האם זה באמת נכון, והאם לנו כאזרחי העיר, אין שום אפשרות להשפיע בנושא.
כי אם אכן כך הם פני הדברים, הרי שאין שום סיכוי שרשת NGN תונח בחיפה.
לפחות כל עוד מר יונה יהב מכהן כראש העיר....
מאז שנת 2010 ומדי מספר שבועות, אני מקפיד להיכנס לאתר של בזק, בכדי לבדוק אם רשת ה-NGN הגיע סוף סוף גם אלינו.
התוצאות תמיד זהות ונראות כך:
לקוח יקר,
מהבדיקה עולה כי רשת ה-NGN טרם הגיעה לאזורך,
על מנת שנוכל להודיע לך על חיבורך לרשת NGN יש למלא שם ודוא"ל בטופס המצורף
------------------------------------------------------------------------------------------------------
יש לציין שאני מנוי של הוט, ומקבל דרכם 100 מגה. במסגרת חבילת טריפל פלטנום, שמחירה 415 שקלים לחודש.
הבעיה היא שכאשר רשת NGN איזה זמינה באזור, אני בעצם "שבוי" של הוט, ואין לי שום אפשרות אמיתית למיקוח, בכדי להשיג מחירים נמוכים יותר.
ישנם שמעות שמי שמתנגד נחרצות להקמת התשתית של בזק, היא עיריית חיפה, בראשותו של מר יונה יהב.
השאלה היא האם זה באמת נכון, והאם לנו כאזרחי העיר, אין שום אפשרות להשפיע בנושא.
כי אם אכן כך הם פני הדברים, הרי שאין שום סיכוי שרשת NGN תונח בחיפה.
לפחות כל עוד מר יונה יהב מכהן כראש העיר....
הסיבה לכך זה שראש העיר חיפה לא רוצה שבזק
תפרוס סיבים אופטים כדי לחבר לקוחות ל NGN
מה הסיפור של הראש העיר אין לי מושג
אותו סיפור היה בעומר ( ישוב ליד באר שבע )
ראש המועצה רצה שבזק תשפץ את כל המדרכות
אחרי הנחת סיבים אופטים בסופו של דבר בזק פרסו
סיבים אופטים ללא שיפוץ מדרכות כמובן גם לא גרמה לשום נזק
תפרוס סיבים אופטים כדי לחבר לקוחות ל NGN
מה הסיפור של הראש העיר אין לי מושג
אותו סיפור היה בעומר ( ישוב ליד באר שבע )
ראש המועצה רצה שבזק תשפץ את כל המדרכות
אחרי הנחת סיבים אופטים בסופו של דבר בזק פרסו
סיבים אופטים ללא שיפוץ מדרכות כמובן גם לא גרמה לשום נזק
- ValorHeart
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
Asafc כתב:עד כמה שאני יודע, יונה יהב מתנגד כי הוא לא רוצה להציב את הארונות תקשורת של בזק ברחובות. הוא מתעקש שבזק ימצאו פתרון מעוצב יותר...
אין 15 מגה בחיפה וגם לא נראה לי שאהיה בזמן הקרובClass889 כתב:אז אתה רוצה להגיד לי שאף אחד בחיפה אין לו יותר מ15 מגה דרך בזק?...
המקסימום שתושבי חיפה יכולים לקבל זה 8 מגה בלחץ
תלוי בתשתית
15 מגה עובר על adsl2+ יושב ב MSAG שמחובר לסיב אופטי
אני לא מבין מה מפריע לראש העיר הזה שאהיו ארונות תקשורת בעיר ...
- ValorHeart
- חבר ותיק

הוא לא רוצה שיהיו ארונות "מכוערים" על המדרכות, הוא רוצה שיהיה יפה
- Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
דווקא לי זו נשמעת כמו החלטה הגיונית ביותר, שנמצאת בדיוק במגרש של ראש העיר ופקידיו.
בזק רוצה להציב ארונות סעף בכל פינת רחוב, כי את בזק (או חברת חשמל/הוט/מקורות/אחר) ממש לא מעניין איך העיר נראית וכמה זה משפיע. מגיע ראש עיר ואומר - אני לא מוכן שתכערו את העיר, אני מבקש שתעשו את זה תת קרקעי או משהו אחר שלא יהיה מכוער. בזק מסרבת, ראש העיר מתעקש, וזה אכן תקוע.
זה אינטרס מובהק של העירייה לשמור על העיר מפני אינטרסים חיצוניים (בזק עם תיבות סף מכוערות, רכבת ישראל עם קווי מתח עיליים, מפעלים שרוצים להמשיך להזרים שפכים לקישון ועוד ועוד ועוד).
בזק רוצה להציב ארונות סעף בכל פינת רחוב, כי את בזק (או חברת חשמל/הוט/מקורות/אחר) ממש לא מעניין איך העיר נראית וכמה זה משפיע. מגיע ראש עיר ואומר - אני לא מוכן שתכערו את העיר, אני מבקש שתעשו את זה תת קרקעי או משהו אחר שלא יהיה מכוער. בזק מסרבת, ראש העיר מתעקש, וזה אכן תקוע.
זה אינטרס מובהק של העירייה לשמור על העיר מפני אינטרסים חיצוניים (בזק עם תיבות סף מכוערות, רכבת ישראל עם קווי מתח עיליים, מפעלים שרוצים להמשיך להזרים שפכים לקישון ועוד ועוד ועוד).
המשתמשים החיפאים הם אלה שמפסידים בסופו של דבר, לא בזק ולא ראש העירTrip כתב:דווקא לי זו נשמעת כמו החלטה הגיונית ביותר, שנמצאת בדיוק במגרש של ראש העיר ופקידיו.
זה אינטרס מובהק של העירייה לשמור על העיר מפני אינטרסים חיצוניים (בזק עם תיבות סף מכוערות, רכבת ישראל עם קווי מתח עיליים, מפעלים שרוצים להמשיך להזרים שפכים לקישון ועוד ועוד ועוד)....
- ValorHeart
- חבר ותיק

הבעיה היא שאין ארונות MSAG תת קרקעיים, גם אם תסתכל בבריטניה, ה-FTTC זה אותו ארון בדיוק,Trip כתב:דווקא לי זו נשמעת כמו החלטה הגיונית ביותר, שנמצאת בדיוק במגרש של ראש העיר ופקידיו.
זה אינטרס מובהק של העירייה לשמור על העיר מפני אינטרסים חיצוניים (בזק עם תיבות סף מכוערות, רכבת ישראל עם קווי מתח עיליים, מפעלים שרוצים להמשיך להזרים שפכים לקישון ועוד ועוד ועוד)....
לא יהיה פתרון, ובטח שבזק לא תתחיל לבחון טכנולוגיה של יצרנים אחרים בשביל לרשת עיר,
אולי בעקבות פריסת הFTTH ימצאו שיטה אחרת, למרות שאני לא מאמין כי בשביל FTTH עדיין חייבים ארונות סעף מפצלים, שהם בעצם הMSAG כיום.
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
אני יודע שבאיזור מסויים בראשון לציון יש MSAG תת קרקעי, אין לי מושג איך זה נראה, אבל אני יודע שיש, אין שם ארונות של בזק בכלל, אפילו לא עמודי חשמל, הכל תת קרקעי.
אתם מוזמנים לבדוק בגוגל MAPS , ראשון לציון רחוב התזמורת. כל האיזור הזה אין שם עמודי חשמל ולא MSAG, והקטע ההזוי שהיה שם פעם MSAG על המדרכה והוא כבר לא שם היום, ואין אפילו סימנים שהוא היה שם.
אז אם זה אפשרי בראשון אני מנייח שזה אפשרי גם בחיפה, או אולי אני טועה אין לי מושג.
אתם מוזמנים לבדוק בגוגל MAPS , ראשון לציון רחוב התזמורת. כל האיזור הזה אין שם עמודי חשמל ולא MSAG, והקטע ההזוי שהיה שם פעם MSAG על המדרכה והוא כבר לא שם היום, ואין אפילו סימנים שהוא היה שם.
אז אם זה אפשרי בראשון אני מנייח שזה אפשרי גם בחיפה, או אולי אני טועה אין לי מושג.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
קודם כל, תודה על התגובות
לא יכול להיות שמה שטוב בכל הארץ, מפריע רק לראש העיר של חיפה.
אם הוא רוצה באמת לדאוג לתושבים, אז קודם כל שיטפל בבעיית בתי הזיקוק, שמרעילים ומזהמים את כל האזור.
חוץ מזה, המפעלים האלה מהווים פצצה מתקתקת, במקרים של חלילה, אסון טבע (כגון רעידת אדמה), או מתקפת טילים.
זה הרבה יותר חשוב מאשר ארונות סעף, שלכאורה מכערים את העיר....
אם הוא רוצה באמת לדאוג לתושבים, אז קודם כל שיטפל בבעיית בתי הזיקוק, שמרעילים ומזהמים את כל האזור.
חוץ מזה, המפעלים האלה מהווים פצצה מתקתקת, במקרים של חלילה, אסון טבע (כגון רעידת אדמה), או מתקפת טילים.
זה הרבה יותר חשוב מאשר ארונות סעף, שלכאורה מכערים את העיר....
אל תרשום סתם, אני יכול לקבל גם 100 מגה(כרגע בהוט בכל מקרה), יש הרבה אזורים בחיפה עם NGN אבל מצד שני לא במספיק מקומות.MrYair כתב:אין 15 מגה בחיפה וגם לא נראה לי שאהיה בזמן הקרובClass889 כתב:אז אתה רוצה להגיד לי שאף אחד בחיפה אין לו יותר מ15 מגה דרך בזק?...
תלוי בתשתית
אני לא מבין מה מפריע לראש העיר הזה שאהיו ארונות תקשורת בעיר ......
אתה צודק, זאת ממש צביעות שהוא לא מטפל בזיהום האוויר ובבטיחות ואז מטיף על איך שהעיר נראית.bariko כתב:קודם כל, תודה על התגובות![]()
זה הרבה יותר חשוב מאשר ארונות סעף, שלכאורה מכערים את העיר.......
היה אצלינו בעבודה לפני מספר שבועות מהנדס העיר של חיפה ונתן הרצאה על תוכניות עתידיות וכד'.
לטענתו (שכמובן מגובה בהרבה גרפים ודוחות) חיפה היום הרבה פחות מזוהמת מאיזור המרכז, רק שהתדמית נשארה וקשה להפטר ממנה.
שאלו אותו לגבי הריחות, והוא טען שאכן יש בעיית ריחות, הוא ציין את המפעלים שמהם זה מגיע, וטען שיש ריח (והם מנסים לטפל בזה) אבל אין זיהום - כלומר זה לא מסוכן.
ואגב, אני מגבה את ראש העיר לחלוטין, לא ייתכן שחברה פרטית תטנף את העיר ותעשה בה כשלה, המדרכות לא שלהם ואם הם רוצים להשתמש בנכסי העיר, הם צריכים לעשות זאת בצורה שהעיר מרשה. יש גם את נושא הרכבת, עוד נושא שיהב לא מוותר וטוב שכך, יש המון חלופות ירוקות ולא פוגעניות, וטוב שראש העיר יודע לשמור על האינטרסים של העיר ולא נכנע לבעלי ההון ולכל המושחתים מהרכבת.
לטענתו (שכמובן מגובה בהרבה גרפים ודוחות) חיפה היום הרבה פחות מזוהמת מאיזור המרכז, רק שהתדמית נשארה וקשה להפטר ממנה.
שאלו אותו לגבי הריחות, והוא טען שאכן יש בעיית ריחות, הוא ציין את המפעלים שמהם זה מגיע, וטען שיש ריח (והם מנסים לטפל בזה) אבל אין זיהום - כלומר זה לא מסוכן.
ואגב, אני מגבה את ראש העיר לחלוטין, לא ייתכן שחברה פרטית תטנף את העיר ותעשה בה כשלה, המדרכות לא שלהם ואם הם רוצים להשתמש בנכסי העיר, הם צריכים לעשות זאת בצורה שהעיר מרשה. יש גם את נושא הרכבת, עוד נושא שיהב לא מוותר וטוב שכך, יש המון חלופות ירוקות ולא פוגעניות, וטוב שראש העיר יודע לשמור על האינטרסים של העיר ולא נכנע לבעלי ההון ולכל המושחתים מהרכבת.
מאיפה הגעת להכללה הזו? יכול להיות שלא כל העיר פרוסה, אבל בהחלט יש מקומות כאלה.MrYair כתב:אין 15 מגה בחיפה וגם לא נראה לי שאהיה בזמן הקרובClass889 כתב:אז אתה רוצה להגיד לי שאף אחד בחיפה אין לו יותר מ15 מגה דרך בזק?...
תלוי בתשתית
אני לא מבין מה מפריע לראש העיר הזה שאהיו ארונות תקשורת בעיר ......
אצל קרובת משפחה שלי שגרה באזור בי"ח בני ציון, יש 100Mbps דרך בזק (בפועל מגיעים ל- 80Mbps). עובד כמו גדול.