NEGRO + שאלות
חג שמח.
אני ממשיך לשתות את הקפה המשובח של גלעד שמחי - NEGRO.
ממליץ בחום רב. אני משתמש במכונת אוסקר ומטחנת גרינטה. מרוצה מהם מאוד. המוחנה מגיישת אז צריך לפורר את הגושים, אבל הטחינה טובה.
זו לא פרסומת. אני לא מכיר את גלעד, מעולם לא פגשתי אותו או קיבלתי ממנו תשלום.
הקפה משובח וזו הסיבה להמלצה. ממליץ בחום למי שלא התנסה, כי מי שכן יודע על מה מדובר.
דרך אגב - אם מתחברים לרשימת המייל שלו אז מקבלים הנחות ומאמרים מעניינים.
מספר שאלות:
האם יש עוד בתי קלייה באיכות כזו בארץ? מי?
האם יורגש שיפור משמעותי בטעם במכונה או מטחנה יותר טובים בתקציב סביר?
יש מישהו באיזור רמת גן עם מכונה טובה שאפשר לקפוץ אליו עם פולים של נגרו? הפולים עלי...
בברכה,
קופי.
אני ממשיך לשתות את הקפה המשובח של גלעד שמחי - NEGRO.
ממליץ בחום רב. אני משתמש במכונת אוסקר ומטחנת גרינטה. מרוצה מהם מאוד. המוחנה מגיישת אז צריך לפורר את הגושים, אבל הטחינה טובה.
זו לא פרסומת. אני לא מכיר את גלעד, מעולם לא פגשתי אותו או קיבלתי ממנו תשלום.
הקפה משובח וזו הסיבה להמלצה. ממליץ בחום למי שלא התנסה, כי מי שכן יודע על מה מדובר.
דרך אגב - אם מתחברים לרשימת המייל שלו אז מקבלים הנחות ומאמרים מעניינים.
מספר שאלות:
האם יש עוד בתי קלייה באיכות כזו בארץ? מי?
האם יורגש שיפור משמעותי בטעם במכונה או מטחנה יותר טובים בתקציב סביר?
יש מישהו באיזור רמת גן עם מכונה טובה שאפשר לקפוץ אליו עם פולים של נגרו? הפולים עלי...
בברכה,
קופי.
לגבי פסח , בוודאי שיש בעיה , כי לא יודעים בוודאות אם הוא לא קלה במכונה שלו גם דברים אחרים שיתכן שמכילים חמץ . (למשל המלח של כול הפיצוחים מכיל טיפה חמץ ), ואני לא מומחה לכשרות אבל נאמר לי שיכולות להיות בעיות נוספות . ולכן אני שואל לגבי כשרות
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
עד כמה שידוע לי גלעד (נגרו) ובטח גם דניאל (סקרטו) עדיין לא התחילו לקלות פיצוחי גורמה
ולכן אני דיי בטוח שאין שום בעיה של כשרות לפסח בטח במכשיר שמגיע לטמפרטורה שמעל 200 מעלות.
דניאל אדם דתי ואני בטוח שהוא יוכל להסביר טוב יותר לגבי הכשרות ממני
חג שמח.
דניאל אדם דתי ואני בטוח שהוא יוכל להסביר טוב יותר לגבי הכשרות ממני
חג שמח.
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
כל עניין הכשרות בכלל הוא מאוד מרגיז והוא תשלום רק בשביל חתימה.
בקולה מקצועי אי אפשר לקלות גרעינים או פיצוחים, הסכינים בתוף הקולה ישברו את הפיצוחים, זה לא רעיון טוב.
כשרות בכלל לקפה אינה נחוצה בגלל שהוא מיובא מחו"ל ולכן אין צורך בהפרשת מעשר (משהו כזה) והוא נקלה מעל 100 מעלות (אין חשש למזיקים)
אני לא סגור על ההסבר כיוון ששמעתי אותו מזמןןןןןןןןןןןןןןןןןןן אבל ב1000% אין צורך בכשרות לקפה או כמו שהרב של אסם אמר לי בזמנו, קפה שותים גם אצל הערבים.
חג שמח ושבת שלום
בקולה מקצועי אי אפשר לקלות גרעינים או פיצוחים, הסכינים בתוף הקולה ישברו את הפיצוחים, זה לא רעיון טוב.
כשרות בכלל לקפה אינה נחוצה בגלל שהוא מיובא מחו"ל ולכן אין צורך בהפרשת מעשר (משהו כזה) והוא נקלה מעל 100 מעלות (אין חשש למזיקים)
אני לא סגור על ההסבר כיוון ששמעתי אותו מזמןןןןןןןןןןןןןןןןןןן אבל ב1000% אין צורך בכשרות לקפה או כמו שהרב של אסם אמר לי בזמנו, קפה שותים גם אצל הערבים.
חג שמח ושבת שלום
בתי קליה + כשרות
יש בירושלים ברחוב ינאי 2 ( קרוב לשער יפו ) בית קליה מעולה בשם עולם הקפה ( של ברק שהיה בחור ישיבה ) ,סביר מאוד שכשר מרצון.
לגבי חנות הקפה ברחובות . אכן מעולים אבל יכול להיות שלא קולים במקום. לשאלתי מתי קלו את הקפה אמרו שמקבלים במשלוח.
לגבי חנות הקפה ברחובות . אכן מעולים אבל יכול להיות שלא קולים במקום. לשאלתי מתי קלו את הקפה אמרו שמקבלים במשלוח.
אני מניח שאתה צודק , ועל פניו נראה שזה נכון , אבל אני כבר הספקתי להבין, שהחברה החרדית, לא בדיוק "חשוכה" ו/או "נצלנית" ו/או "לא יודעים כלום" בוודאי לא לגבי כשרות . אז אם בן דודי אמר לי שיש בעיות , אני מאמין שהוא יודע על מה הוא מדבר. ומבחינתי כשרות זה דיל ברייקר .NEGRO כתב:כל עניין הכשרות בכלל הוא מאוד מרגיז והוא תשלום רק בשביל חתימה.
חג שמח ושבת שלום...
לדוגמה , ליד הביית שלי יש מינימרקט , שהייתי רגיל לקנות בו , סוף כול סוף ,על כול המוצרים יש כשרות של היצרן , ובכ"ז ברגע שהוסרה ממנו הכשרות , אני לא קונה שם יותר .
ובפסח , וגם הנושא של אחרי פסח (אם מכרו החמץ לגוי ), הם עבורי דברים חשובים מאוד , מבחינתי אם אני לא שומר עליהם , אני לא מבין מה ההבדל ביני לבין גוי גמור
תודה רבה , אני מניח שאתה מדבר על המקום הזה ?newaround כתב:קפה רוטשילד.
שומרים על כשרות לפסח....
http://www.caferotshild.com/
Re: בתי קליה + כשרות
מעניין, כשאני חושב על זה באמת לא ראיתי אותם קולים אף פעם במכונת הקופיטק המוצבת במרכז החנותroni12 כתב:יש בירושלים ברחוב ינאי 2 ( קרוב לשער יפו ) בית קליה מעולה בשם עולם הקפה ( של ברק שהיה בחור ישיבה ) ,סביר מאוד שכשר מרצון.
לגבי חנות הקפה ברחובות . אכן מעולים אבל יכול להיות שלא קולים במקום. לשאלתי מתי קלו את הקפה אמרו שמקבלים במשלוח....
באמת בקפה כמו שלי ושל גלעד לא צריך כשרות אבל אסור לנו לשכוח שיש כמה בתי קלייה שמייצרים קפה בטעמים ובהם יש בעיות כשרות רבות, ובעניין כשרות לפסח, בגדול, לא צריך, אבל שוב רק מבתי קלייה שקולים קפה ללא חומרי טעם בלבד.
ובקשר לבתי קלייה של ערבים או בדואים, כדאי להימנע משימוש בפסח בקפה טחון שלהם, כיוון שההל יש בו חשש חמץ(לפעמים עובר תהליך השריה באלכוהול שמקורו מחיטה) ולפעמים טוחנים אותו יחד עם הקפה.
ובקשר לבתי קלייה של ערבים או בדואים, כדאי להימנע משימוש בפסח בקפה טחון שלהם, כיוון שההל יש בו חשש חמץ(לפעמים עובר תהליך השריה באלכוהול שמקורו מחיטה) ולפעמים טוחנים אותו יחד עם הקפה.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
ולך יש כשרות ?shtud כתב:באמת בקפה כמו שלי ושל גלעד לא צריך כשרות אבל אסור לנו לשכוח שיש כמה בתי קלייה שמייצרים קפה בטעמים ובהם יש בעיות כשרות רבות, ובעניין כשרות לפסח, בגדול, לא צריך, אבל שוב רק מבתי קלייה שקולים קפה ללא חומרי טעם בלבד.
ובקשר לבתי קלייה של ערבים או בדואים, כדאי להימנע משימוש בפסח בקפה טחון שלהם, כיוון שההל יש בו חשש חמץ(לפעמים עובר תהליך השריה באלכוהול שמקורו מחיטה) ולפעמים טוחנים אותו יחד עם הקפה....