NEGRO + שאלות

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
קופי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 147
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

חג שמח.

אני ממשיך לשתות את הקפה המשובח של גלעד שמחי - NEGRO.
ממליץ בחום רב. אני משתמש במכונת אוסקר ומטחנת גרינטה. מרוצה מהם מאוד. המוחנה מגיישת אז צריך לפורר את הגושים, אבל הטחינה טובה.

זו לא פרסומת. אני לא מכיר את גלעד, מעולם לא פגשתי אותו או קיבלתי ממנו תשלום.
הקפה משובח וזו הסיבה להמלצה. ממליץ בחום למי שלא התנסה, כי מי שכן יודע על מה מדובר.
דרך אגב - אם מתחברים לרשימת המייל שלו אז מקבלים הנחות ומאמרים מעניינים.

מספר שאלות:
האם יש עוד בתי קלייה באיכות כזו בארץ? מי?
האם יורגש שיפור משמעותי בטעם במכונה או מטחנה יותר טובים בתקציב סביר?
יש מישהו באיזור רמת גן עם מכונה טובה שאפשר לקפוץ אליו עם פולים של נגרו? הפולים עלי...

בברכה,
קופי.

Loren
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 105
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #2 

מצטרף להמלצה של קופי על גלעד NEGRO הן בשל רמתהקליה והן בשל רמת השירות ויחס האישי.

קופי, לי יש גם התנסות טובה מאוד עם SHTUD מהפורום "סקרטו" קפה. קליה מעולה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #3 

יש ברחובות את "חנות קפה" שקולים בעצמם ברמה גבוהה אבל הם לא עושים משלוחים ועובדים בשעות של חנות רגילה (סוגרים בשבע בערב...)
what's next?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #4 

אני אנצל את השרשור , מישהו יודע על בתי קלייה ששומרים כשרות ?

eldza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #5 

אני אנצל את השרשור , מישהו יודע על בתי קלייה ששומרים כשרות ?
...
לא בטוח שיש בעיה עם קפה קלוי
אלדד

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

לגבי פסח , בוודאי שיש בעיה , כי לא יודעים בוודאות אם הוא לא קלה במכונה שלו גם דברים אחרים שיתכן שמכילים חמץ . (למשל המלח של כול הפיצוחים מכיל טיפה חמץ ), ואני לא מומחה לכשרות אבל נאמר לי שיכולות להיות בעיות נוספות . ולכן אני שואל לגבי כשרות

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #7 

עד כמה שידוע לי גלעד (נגרו) ובטח גם דניאל (סקרטו) עדיין לא התחילו לקלות פיצוחי גורמה ;-) ולכן אני דיי בטוח שאין שום בעיה של כשרות לפסח בטח במכשיר שמגיע לטמפרטורה שמעל 200 מעלות.

דניאל אדם דתי ואני בטוח שהוא יוכל להסביר טוב יותר לגבי הכשרות ממני :)

חג שמח.

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 1098
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

שליחה #8 

כל עניין הכשרות בכלל הוא מאוד מרגיז והוא תשלום רק בשביל חתימה.
בקולה מקצועי אי אפשר לקלות גרעינים או פיצוחים, הסכינים בתוף הקולה ישברו את הפיצוחים, זה לא רעיון טוב.

כשרות בכלל לקפה אינה נחוצה בגלל שהוא מיובא מחו"ל ולכן אין צורך בהפרשת מעשר (משהו כזה) והוא נקלה מעל 100 מעלות (אין חשש למזיקים)
אני לא סגור על ההסבר כיוון ששמעתי אותו מזמןןןןןןןןןןןןןןןןןןן אבל ב1000% אין צורך בכשרות לקפה או כמו שהרב של אסם אמר לי בזמנו, קפה שותים גם אצל הערבים.
חג שמח ושבת שלום
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

eldza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #9 

הרב של אסם אמר לי בזמנו, קפה שותים גם אצל הערבים
...
אצלנו בעבודה יש חרדי (ליטאי) ששותה ללא בעיה קפה שחור שדרוזי מביא מהכפר שלו. לא יודע לגבי פסח.
אלדד

roni12
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

בתי קליה + כשרות

שליחה #10 

יש בירושלים ברחוב ינאי 2 ( קרוב לשער יפו ) בית קליה מעולה בשם עולם הקפה ( של ברק שהיה בחור ישיבה ) ,סביר מאוד שכשר מרצון.

לגבי חנות הקפה ברחובות . אכן מעולים אבל יכול להיות שלא קולים במקום. לשאלתי מתי קלו את הקפה אמרו שמקבלים במשלוח.

newaround
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 457
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #11 

קפה רוטשילד.
שומרים על כשרות לפסח.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

NEGRO כתב:כל עניין הכשרות בכלל הוא מאוד מרגיז והוא תשלום רק בשביל חתימה.
בקולה מקצועי אי אפשר לקלות גרעינים או פיצוחים, הסכינים בתוף הקולה ישברו את הפיצוחים, זה לא רעיון טוב.

כשרות בכלל לקפה אינה נחוצה בגלל שהוא מיובא מחו"ל ולכן אין צורך בהפרשת מעשר (משהו כזה) והוא נקלה מעל 100 מעלות (אין חשש למזיקים)
אני לא סגור על ההסבר כיוון ששמעתי אותו מזמןןןןןןןןןןןןןןןןןןן אבל ב1000% אין צורך בכשרות לקפה או כמו שהרב של אסם אמר לי בזמנו, קפה שותים גם אצל הערבים.
חג שמח ושבת שלום
...
אני מניח שאתה צודק , ועל פניו נראה שזה נכון , אבל אני כבר הספקתי להבין, שהחברה החרדית, לא בדיוק "חשוכה" ו/או "נצלנית" ו/או "לא יודעים כלום" בוודאי לא לגבי כשרות . אז אם בן דודי אמר לי שיש בעיות , אני מאמין שהוא יודע על מה הוא מדבר. ומבחינתי כשרות זה דיל ברייקר .
לדוגמה , ליד הביית שלי יש מינימרקט , שהייתי רגיל לקנות בו , סוף כול סוף ,על כול המוצרים יש כשרות של היצרן , ובכ"ז ברגע שהוסרה ממנו הכשרות , אני לא קונה שם יותר .
ובפסח , וגם הנושא של אחרי פסח (אם מכרו החמץ לגוי ), הם עבורי דברים חשובים מאוד , מבחינתי אם אני לא שומר עליהם , אני לא מבין מה ההבדל ביני לבין גוי גמור

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

newaround כתב:קפה רוטשילד.
שומרים על כשרות לפסח.
...
תודה רבה , אני מניח שאתה מדבר על המקום הזה ?
http://www.caferotshild.com/

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

Re: בתי קליה + כשרות

שליחה #14 

roni12 כתב:יש בירושלים ברחוב ינאי 2 ( קרוב לשער יפו ) בית קליה מעולה בשם עולם הקפה ( של ברק שהיה בחור ישיבה ) ,סביר מאוד שכשר מרצון.

לגבי חנות הקפה ברחובות . אכן מעולים אבל יכול להיות שלא קולים במקום. לשאלתי מתי קלו את הקפה אמרו שמקבלים במשלוח.
...
מעניין, כשאני חושב על זה באמת לא ראיתי אותם קולים אף פעם במכונת הקופיטק המוצבת במרכז החנות

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #15 

באמת בקפה כמו שלי ושל גלעד לא צריך כשרות אבל אסור לנו לשכוח שיש כמה בתי קלייה שמייצרים קפה בטעמים ובהם יש בעיות כשרות רבות, ובעניין כשרות לפסח, בגדול, לא צריך, אבל שוב רק מבתי קלייה שקולים קפה ללא חומרי טעם בלבד.

ובקשר לבתי קלייה של ערבים או בדואים, כדאי להימנע משימוש בפסח בקפה טחון שלהם, כיוון שההל יש בו חשש חמץ(לפעמים עובר תהליך השריה באלכוהול שמקורו מחיטה) ולפעמים טוחנים אותו יחד עם הקפה.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

shtud כתב:באמת בקפה כמו שלי ושל גלעד לא צריך כשרות אבל אסור לנו לשכוח שיש כמה בתי קלייה שמייצרים קפה בטעמים ובהם יש בעיות כשרות רבות, ובעניין כשרות לפסח, בגדול, לא צריך, אבל שוב רק מבתי קלייה שקולים קפה ללא חומרי טעם בלבד.

ובקשר לבתי קלייה של ערבים או בדואים, כדאי להימנע משימוש בפסח בקפה טחון שלהם, כיוון שההל יש בו חשש חמץ(לפעמים עובר תהליך השריה באלכוהול שמקורו מחיטה) ולפעמים טוחנים אותו יחד עם הקפה.
...
ולך יש כשרות ?

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”