רשת ביתית חוטית - שאלת תשתית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
justdifferent פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,

נכנסתי לדירה חדשה ויש לי הכנה של תעלות בקירות להעברת חוטים/כבלים.
אני רוצה לעשות בהם שימוש ולהקים רשת חוטית.
אני גולש היום בתשתית HOT, עם מודם של ARRIS ויש לי גם טלפון של הוט - מתחבר ישירות למודם של הוט.

עכשיו אני רוצה להכניס את המודם של הוט עם הראוטר לתוך ארון התקשורת שנמצא מתחת לארון החשמל.
כמה בעיות עומדות בפני -
1. אין שקעי חשמל בארון תקשורת
2. אין מספיק מקום בארון תקשורת

מענה לבעיה מס' 1 צריך לפתור חשמלאי שהזמנתי כדי שיגיד לי אם זה בכלל אפשרי להתקין שקע/ים בתוך ארון התקשרות. במידה וזה אכן אפשרי, הייתי רוצה לדעת האם ניתן להגדיל באיזשהו אופן את הארון?
אני מצרף תמונה של הארון תקשורת.

בתמונה אפשר לראות את הקרונה של בזק, לוח עץ שעליו יושבת הקרונה והארון הירוק עצמו בתוך הקיר.
יש לי תחושה שיש עוד מקום מאחורי הארון הירוק ונשאלת השאלה האם אפשר להוציא את הארון הירוק הנוכחי ולהתקין במקום שני מדפים לרוחב שעל כל אחד יעמוד מכשיר אחד (מודם וראוטר). אני מניח שזה גם יפנה מקום לשקעים (כמובן רק במידה ובכלל אפשר להתקין אותם בארון) ויאפשר אוורור טוב יותר של הציוד.

אשמח לעזרתכם, טיפים מנסיון וכו'

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

שלום.

הכל אפשרי. מה שחשוב זה השילוב בין איש מקצוע העוסק בתחום התשתית לרשת ביתית לבין התשתית עצמה שבביתך.
אם יש צינור גישור בין ארון חשמל לארון תקשורת, אין בעיה למקם שקע 220V. אם אין הפתרון הוא חציבה או שימוש בכבל מתח נמוך משקע קרוב עם תשתית מתאימה.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

justdifferent פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

איך מורידים את העץ בתוך הארון

שליחה #3 

למישהו יש מושג איך אפשר להוריד את הבלוק עץ בתוך הארון בלי להוציא את כל הארון החוצה?
תודה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

בשביל מה להוציא אותו? אולי אני לא רואה טוב בתמונה, אבל הוא לא נראה בולט מעבר לעומק המקסימלי של הארונית.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46353
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5074 פעמים

שליחה #5 

גם אני עם ארון תקשורת מאותגר מבחינת מקום. אצלי גם כן היה חתיכת עץ כזאת ופשוט שלפתי אותה החוצה. היה אצלי תעלה לארון החשמל שנמצא מעל ארון התקשורת ולכן הכנתי זוג שקעים אשר משמשים כיום עבור מודם וסוויץ. שים לב כי יש בתי שקע שטוחים יחסית אשר יתאימות למקום מאותגר שכזה. לא יהיה לך מקום למדפים כפי שרשמת שאתה רוצה, תאלץ להתקין את הציוד צמוד לקיר. לרוב רכיבי הרשת יש מתאמים מיוחדים מובנים במארז שלהם עבור התקנה צמודה לקיר, בדומה למה ש- JEXY הראה.

אם אתה לא משוכנע ב- 100% כיצד לבצע את הדברים, תן לאיש מקצוע לבצע את הדבר ותהיה בראש שקט. בהשוואה לעלות רכישת הדירה, הטיפול בארון התקשורת על ידי איש מקצוע הינו סכום מזערי.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”