5 מכונות HX במירוץ - מה עדיף לקנות?
-
shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
פרמטרים חשובים: אמינות, הקצפה ונוחות.
1. בזרה BZ07 שנתיים אחריות, דוד 2 ליטר שוכב,שעון דוד בלבד
2. קוויקמיל אניטה שנה אחריות, דוד 1.6 ליטר עומד עם בידוד, שני שעונים לדוד ולמשאבה,ראש E61 ,צינורות no burn (בדגם החדש למרות שלא מופיע באתר שלהם - לפחות לפי היבואן)
3. וויבמה ג'וניור שנה אחריות, דוד 1.4 ליטר עומד עם בידוד, שני שעונים לדוד ולמשאבה, ראש E61
4. בזרה ג'וליה שנתיים אחריות, דוד 2 ליטר שוכב שני שעונים לדוד ולמשאבה, ראש E61
5. ECM מכניקה (גרמניה - לא רוקט) שנתיים אחריות, דוד 2.1 ליטר שוכב שני שעונים לדוד ולמשאבה, ראש E61
מבחינת מחיר ההבדלים הם עד 1500 שקל (6000 -7500).
איזו מכונה עדיפה לדעתכם שלוקחים בחשבון תקציב מול נתונים לפרמטרים שחשובים לי?
אני למשל חושב שה-ECM עדיפה לצרכים שלי (5-6 כוסות הפוך ביום -10 בימי סופ"ש) השאלה אם זה שווה
תוספת של 1500 ש"ח שיכול ללכת לשידרוג מטחנה. (היום עם איי מיני)
1. בזרה BZ07 שנתיים אחריות, דוד 2 ליטר שוכב,שעון דוד בלבד
2. קוויקמיל אניטה שנה אחריות, דוד 1.6 ליטר עומד עם בידוד, שני שעונים לדוד ולמשאבה,ראש E61 ,צינורות no burn (בדגם החדש למרות שלא מופיע באתר שלהם - לפחות לפי היבואן)
3. וויבמה ג'וניור שנה אחריות, דוד 1.4 ליטר עומד עם בידוד, שני שעונים לדוד ולמשאבה, ראש E61
4. בזרה ג'וליה שנתיים אחריות, דוד 2 ליטר שוכב שני שעונים לדוד ולמשאבה, ראש E61
5. ECM מכניקה (גרמניה - לא רוקט) שנתיים אחריות, דוד 2.1 ליטר שוכב שני שעונים לדוד ולמשאבה, ראש E61
מבחינת מחיר ההבדלים הם עד 1500 שקל (6000 -7500).
איזו מכונה עדיפה לדעתכם שלוקחים בחשבון תקציב מול נתונים לפרמטרים שחשובים לי?
אני למשל חושב שה-ECM עדיפה לצרכים שלי (5-6 כוסות הפוך ביום -10 בימי סופ"ש) השאלה אם זה שווה
תוספת של 1500 ש"ח שיכול ללכת לשידרוג מטחנה. (היום עם איי מיני)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני אומר בזרה ג'וליה עם מטחנה חדשה, קומפק K3 או אולי הבזרה\אובל הקונית החדשה.
ל ECM יש גימור קצת יותר גבוה אבל איי מיני כדאי לשדרג.
ל ECM יש גימור קצת יותר גבוה אבל איי מיני כדאי לשדרג.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אני משוחד, ומאוד ממליץ על האניטה.
מכונה נהדרת.
היא איתי כבר 5 שנים, וטפו-טפו-טפו, אפילו גומיה לא החלפתי.
קפה מעולה, נוחה מאוד להפעלה, נראית מצויין (לטעמי יותר יפה מכל השאר) ואפילו המחיר טוב.
ובמיוחד כשיש את אספרסימו כמעבדת שירות רשמית של היבואן - אי אפשר לטעות.
ובכל זאת - כל המכונות שהזכרת מעולות. אתה לא תיפול עם אף אחת מהן.
מכונה נהדרת.
היא איתי כבר 5 שנים, וטפו-טפו-טפו, אפילו גומיה לא החלפתי.
קפה מעולה, נוחה מאוד להפעלה, נראית מצויין (לטעמי יותר יפה מכל השאר) ואפילו המחיר טוב.
ובמיוחד כשיש את אספרסימו כמעבדת שירות רשמית של היבואן - אי אפשר לטעות.
ובכל זאת - כל המכונות שהזכרת מעולות. אתה לא תיפול עם אף אחת מהן.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
מה לגבי חיבור ישיר ?
במידה ואתה חושב על שדרוג מטחנה (וכדאי לך) אז האניטה מהווה את התמורה הטובה ביותר למחיר.
בקצה העליון ה ecm נראית הכי איכותית ואל תשכח גם את המכונות של רוקט.
לגבי מטחנה, אל תתפשר על פחות מ k3 כי מטחנה לא פחות חשובה ממכונה.
במידה ואתה חושב על שדרוג מטחנה (וכדאי לך) אז האניטה מהווה את התמורה הטובה ביותר למחיר.
בקצה העליון ה ecm נראית הכי איכותית ואל תשכח גם את המכונות של רוקט.
לגבי מטחנה, אל תתפשר על פחות מ k3 כי מטחנה לא פחות חשובה ממכונה.
-
shlomyga
-
- חבר ותיק

מוטי:
מה בעניין של ההקצפה? האם זה שהדוד עומד ובגודל של "רק" 1.6 לא אמור להדאיג אותי?
אני מזכיר שוב משקאות על בסיס חלב הם העיקר אצלנו.
כפיר:
חיבור ישיר מאוד חשוב לי אבל בשירשור קודם הבנתי שמלבד היותה שקטה יותר למשאבה סיבובית
אין יתרון נוסף על וויברציונית ולכן כל המכונות שציינתי יחוברו ישירות עם הצנרת שכבר קיימת במוד
שעשיתי לסילביה (עם מצוף במיכל).
אם אקח את האניטה או בזרה 07 אז באמת יישאר כסף לK3 או וואריו ואם אחליט על היותר יקרות אז
נחפש איזה מסחרית 64 מ"מ ביד2 או שנשדרג בהמשך(ההנהלה משחררת תקציב לאט לאט
)
לגבי רוקט יש בארץ רק צ'ליני או ג'יוטו(שקדמה אפילו מציע במבצע המחיר של אניטה) רגילות אבל שמעתי
לפחות משני טכנאים שהם מבקרות לא מעט במעבדות ובעיקר בגלל כרטיס שמתקלקל.
כרגע גם לפי התגובות שלכם נראה שזה יהיה או אניטה בצד הזול או הג'וליה וה-ECM ביקר.(הצטמצנו לשלוש
שזה גם משהו
)
מה בעניין של ההקצפה? האם זה שהדוד עומד ובגודל של "רק" 1.6 לא אמור להדאיג אותי?
אני מזכיר שוב משקאות על בסיס חלב הם העיקר אצלנו.
כפיר:
חיבור ישיר מאוד חשוב לי אבל בשירשור קודם הבנתי שמלבד היותה שקטה יותר למשאבה סיבובית
אין יתרון נוסף על וויברציונית ולכן כל המכונות שציינתי יחוברו ישירות עם הצנרת שכבר קיימת במוד
שעשיתי לסילביה (עם מצוף במיכל).
אם אקח את האניטה או בזרה 07 אז באמת יישאר כסף לK3 או וואריו ואם אחליט על היותר יקרות אז
נחפש איזה מסחרית 64 מ"מ ביד2 או שנשדרג בהמשך(ההנהלה משחררת תקציב לאט לאט
לגבי רוקט יש בארץ רק צ'ליני או ג'יוטו(שקדמה אפילו מציע במבצע המחיר של אניטה) רגילות אבל שמעתי
לפחות משני טכנאים שהם מבקרות לא מעט במעבדות ובעיקר בגלל כרטיס שמתקלקל.
כרגע גם לפי התגובות שלכם נראה שזה יהיה או אניטה בצד הזול או הג'וליה וה-ECM ביקר.(הצטמצנו לשלוש
שזה גם משהו
גם אני משוחד... לאחר כמעט שנה עם אניטה אני יכול לקבוע שהמכונה אמינה ומתפקדת ללא תקלות.moti_r כתב:אני משוחד...
הדבר הראשון שעשיתי לאחר הקניה היה החלפת המטחנה ל-K3. עושה רושם כמו המינימום למכונות בסדר גודל הזה.
בהצלחה בבחירה!
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אין שום בעיה בהקצפה. אתה תוכל להקציף בכיף כמה כוסות קפוצ'ינו שתרצה.
אגב, אני לא ממש "משוחד", כי אין לי אינטרס. אני פשוט מרוצה מאוד מהמכונה שלי, ולכן מאוד ממליץ עליה.
אם הייתי חושב שיש אלטרנטיבה שהיא יותר value for money, הייתי ממליץ עליה במקום על אניטה, אבל עד היום - לדעתי אין כזו.
לגבי מטחנה: רק K3 ולא שום דבר מתחת.
ולגבי הנקודה שכפיר העלה: אני מצטרף אליו. אם אתה יכול להרשות לעצמך להעלות את התקציב ולקחת חיבור ישיר - זה כבר שדרוג משמעותי למכונת הקפה.
אגב, אני לא ממש "משוחד", כי אין לי אינטרס. אני פשוט מרוצה מאוד מהמכונה שלי, ולכן מאוד ממליץ עליה.
אם הייתי חושב שיש אלטרנטיבה שהיא יותר value for money, הייתי ממליץ עליה במקום על אניטה, אבל עד היום - לדעתי אין כזו.
לגבי מטחנה: רק K3 ולא שום דבר מתחת.
ולגבי הנקודה שכפיר העלה: אני מצטרף אליו. אם אתה יכול להרשות לעצמך להעלות את התקציב ולקחת חיבור ישיר - זה כבר שדרוג משמעותי למכונת הקפה.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

משאבה סיבובית הרבה יותר מאסיבית וסביר להניח שבשימוש ביתי תחיה גם הרבה יותר שנים.
כשהיא מתקלקלת זה לרוב שחיקה של חלקים קטנים שאפשר לשפץ/להחליף דיי בקלות.
היתרון שאין לך opv שנוהג לצאת מידי פעם מכיוון ועלול להיסתם/לשרוק וכיוון הלחץ נעשה על ידי סיבוב בורג במשאבה עצמה בקלי קלות.
נכון שזה לא יתרון מהותי אבל במבט לטווח ארוך זה כיף לקבל מכונה עם משאבה שקטה יותר, בלי opv וחיבור מובנה גם לניקוז מבלי לאלתר כלום.
אם תרצה לנקות אבנית אפשר תמיד להכין תמיסה במיכל כלשהו ולנתק את צינור ההזנה של המכונה מהמרכך ולהניח אותו במיכל - המשאבה יכולה לשאוב מים בלי בעיה גם ככה.
במקומך הייתי מחלק ל 2 אופציות:
אניטה בקצה הנמוך של התקציב או מכונה עם חיבור ישיר אמיתי ומשאבה סיבובית.
מטחנה בכל מקרה משדרגים לפחות ל k3.
נראה לי שאתה כבר מבין באיזה הייתי הולך במקומך
אבל באמת שבכל מה שתיקח מהקטגוריה הזו תהיה מרוצה פי כמה מהסילביה.
בהצלחה!
כשהיא מתקלקלת זה לרוב שחיקה של חלקים קטנים שאפשר לשפץ/להחליף דיי בקלות.
היתרון שאין לך opv שנוהג לצאת מידי פעם מכיוון ועלול להיסתם/לשרוק וכיוון הלחץ נעשה על ידי סיבוב בורג במשאבה עצמה בקלי קלות.
נכון שזה לא יתרון מהותי אבל במבט לטווח ארוך זה כיף לקבל מכונה עם משאבה שקטה יותר, בלי opv וחיבור מובנה גם לניקוז מבלי לאלתר כלום.
אם תרצה לנקות אבנית אפשר תמיד להכין תמיסה במיכל כלשהו ולנתק את צינור ההזנה של המכונה מהמרכך ולהניח אותו במיכל - המשאבה יכולה לשאוב מים בלי בעיה גם ככה.
במקומך הייתי מחלק ל 2 אופציות:
אניטה בקצה הנמוך של התקציב או מכונה עם חיבור ישיר אמיתי ומשאבה סיבובית.
מטחנה בכל מקרה משדרגים לפחות ל k3.
נראה לי שאתה כבר מבין באיזה הייתי הולך במקומך
בהצלחה!
יש את אחותה של אניטה - אנדריאה, שמגיעה עם אופציה לחיבור ישיר ונמכרת באותו מחיר.
כמו-כן, המגש התחתון שלה הוא מופת לנוחות וקיים פתח מיוחד להכנסת מים למיכל ללא צורך בהרמת המכסה .. נהדר!
אני עדיין בתקופת הסתגלות , נרכשה לפני חודש, אז אינני יכול להמליץ חד משמעית.. מקווה שבקרוב
כמו-כן, המגש התחתון שלה הוא מופת לנוחות וקיים פתח מיוחד להכנסת מים למיכל ללא צורך בהרמת המכסה .. נהדר!
אני עדיין בתקופת הסתגלות , נרכשה לפני חודש, אז אינני יכול להמליץ חד משמעית.. מקווה שבקרוב
אפרופו אניטה
שאלה לחברים המכובדים, האם עקומת הלמידה והבלתי נסלחת (למתחילים) שקיימת במכונות כדוגמת הסילביה (כמו שקראתי כאן בהרבה פוסטים באתר), קיימת גם באניטה ?
תודה
שאלה לחברים המכובדים, האם עקומת הלמידה והבלתי נסלחת (למתחילים) שקיימת במכונות כדוגמת הסילביה (כמו שקראתי כאן בהרבה פוסטים באתר), קיימת גם באניטה ?
תודה
נערך לאחרונה על ידי joj ב 21/03/2013 7:29, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

ממש לא, לכל מכונה יש עקומת למידה אבל היתרון של מכונות ברמה של אניטה שהן יציבות פי כמה והרבה יותר עקביות וסלחניות.
ברגע שהמכונה חמה כמו שצריך (נאמר חצי שעה חימום ראשוני) כל מה שיש לבצע זה קולינג פלאש של כמה שניות כדי לרוקן את המים הרותחים שעמדו במחליף החום ולהמתין קצת אחרי עד שהמים הטריים שנשאבו במקום יגיעו לטמפרטורת חליטה ואז להתחיל לחלוט את הקפה.
אפשר לשחק עם זמן ההמתנה כדי לשנות את טמפרטורת החליטה וכל העסק דיי עקבי ברגע שמתרגלים לרוטינה.
אבל היתרון העיקרי בשדרוג הוא באיכות האספרסו, זה השדרוג העיקרי מול הסילביה.
ברגע שהמכונה חמה כמו שצריך (נאמר חצי שעה חימום ראשוני) כל מה שיש לבצע זה קולינג פלאש של כמה שניות כדי לרוקן את המים הרותחים שעמדו במחליף החום ולהמתין קצת אחרי עד שהמים הטריים שנשאבו במקום יגיעו לטמפרטורת חליטה ואז להתחיל לחלוט את הקפה.
אפשר לשחק עם זמן ההמתנה כדי לשנות את טמפרטורת החליטה וכל העסק דיי עקבי ברגע שמתרגלים לרוטינה.
אבל היתרון העיקרי בשדרוג הוא באיכות האספרסו, זה השדרוג העיקרי מול הסילביה.
- View63
-
- חבר פעיל

- תגובות: 89
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
- יצירת קשר:
שלום
הייתי מנסה ללכת על קוויקמיל אקווילה שהיא עם משאווה סיבובית מכל מים 3 ליטר ואפשרות לחיבור
תסתכל ביד שניה באתר זה
נמכרת קוויקמיל QM67 שתי דודים נפרדים עם PID ב-7000 ש"ח - אולי המוכר גמיש זו מכונה שעולה קרוב ל- 10K
שווה בדיקה - אני לא יגיד מי המוכר כי זה לא מכובד - המכונה בת 5 חודשים נקנתה בארץ
יום טוב
הייתי מנסה ללכת על קוויקמיל אקווילה שהיא עם משאווה סיבובית מכל מים 3 ליטר ואפשרות לחיבור
תסתכל ביד שניה באתר זה
נמכרת קוויקמיל QM67 שתי דודים נפרדים עם PID ב-7000 ש"ח - אולי המוכר גמיש זו מכונה שעולה קרוב ל- 10K
שווה בדיקה - אני לא יגיד מי המוכר כי זה לא מכובד - המכונה בת 5 חודשים נקנתה בארץ
יום טוב
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

בדיוק להיפך.joj כתב:אפרופו אניטה
תודה...
דווקא הציוד היקר יותר - סלחני יותר.
ראש ה-E61 יכול לסבול הרבה טעויות. גם אם תעשה קולינג פלאש ארוך מדי, או תדחס קצת חזק מדי - עדיין תקבל קפה טוב (כמובן שפחות טוב מאשר אם היית עובד נכון). הפרה-אינפיוז'ן והמסיביות של הראש - מחפים על הרבה טעויות אפשריות.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

עקומת למידה קיימת ועוד איך במחליף חום - לא יותר פשוט מסינגל בוילר. כל אחד ומה שהוא רגיל אליו...
במשאבה הרציפה יש OPV מובנה שאותו מכוונים.
במכונת ויברציה שבה ה OPV נמצא על המים הקרים (לא כמו אניטה) הוא לא יוצא מכיוון כמעט.
במשאבה הרציפה יש OPV מובנה שאותו מכוונים.
במכונת ויברציה שבה ה OPV נמצא על המים הקרים (לא כמו אניטה) הוא לא יוצא מכיוון כמעט.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

מה שנוח ב E61 זאת האפשרות לשים תרמומטר על הראש וללמוד את המשטר של הקולינג פלאש מהר יחסית.
זה מקצר את עקומת הלמידה אבל זה לא שגר ושכח.
זה מקצר את עקומת הלמידה אבל זה לא שגר ושכח.
-
shlomyga
-
- חבר ותיק

היא הייתה האופצייה הראשונה אבל דיברתי עם שחר וגם אין לו במלאי וגם הוא אמר שהמחיר יקר בכ-1500רונציליו כתב:יש את אחותה של אניטה - אנדריאה, שמגיעה עם אופציה לחיבור ישיר ונמכרת באותו מחיר.
אני עדיין בתקופת הסתגלות , נרכשה לפני חודש, אז אינני יכול להמליץ חד משמעית.. מקווה שבקרוב...
מהאניטה והמקרה שלך(לגבי המחיר) היה יוצא דופן.(לא הבנתי וגם לא ניסיתי לחפור בעיניין יותר מידי)
-
shlomyga
-
- חבר ותיק

ראיתי את המכונה כי כל עניין השידרוג החל בחיפוש אחר HX יד שנייה,View63 כתב:שלום
תסתכל ביד שניה באתר זה
יום טוב...
לגבי QM67 אני זוכר את היום שהוא קנה וסיפר עליה פה אבל נראה לי שדוד הקצפה של 750CC קטן
מידי ולי ההקצפה מאוד חשובה.
אקווילה אין בארץ והמחיר שלה אפילו בחו"ל באזור ה-9K שזה יקר לי