עד כמה חשובה/תורמת המסגרת השחורה סביב מסך ההקרנה ?
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
אני מבין מאיפה אתה בא ...אבל נסחפת.opv כתב:בפירוש כן.stive כתב: שאלה. יש חשיבות לסוג הבד השחור הזה?...
הבד חייב להיות בד בולע אור.
ההמלצה היא קטיפה שחורה והמדקדקים ימליצו לך על קטיפה מסוג Fidelio velvet שבולעת אור יותר טוב מבדים אחרים....
המסגרת של מסך חשמלי, גם של האיכותיים ביותר לא עשויה מקטיפה. סה"כ מסגרת מחומר דומה לבד המסך אבל בצבע שחור מט.
יהיה מצחיק שדווקא הצלע העליונה תראה אחרת...אפילו שזה יותר טוב מ3 הצלעות המקוריות של המסך זה יראה כנטע זר.
לדעתי כדאי ורצוי שהבד שהוא רוצה לצפות את הצלע העליונה יהיה כמה שיותר דומה במראה ובמרקם ל3 הצלעות האחרות במסך שלו.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78838
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5387 פעמים
לגבי הבד, בעיני זה יהיה תלוי בזמינות/נוחיות הרכבה.
אבל הבנתי שצריך להיות בד אטום שאינו מחזיר אור.
אפשר להשחיל שאלה נוספת, שאולי תעזור לי גם להחליט על המסך ומיקומו?
האם יש דבר כזה כמו זווית אופטימאלית שבין עיני הצופה למרכז המסך (אני מתכוון מבחינת גובה, לא צידוד) ?
האם זה קו ישר, כלומר מקביל לרצפה/תקרה? או שאין משמעות אלא בהגזמה של זווית?
עריכה:
שמתי לב עכשיו לדבר נוסף.
כשמשחקים עם הגובה של התמונה, למשל בסרט שהוא 1:2.35, ומוציאים אותה מהמסגרת של ה 16:9 , (בדקתי להזיז אותה כלפי מעלה) יש שובל של אור שרואים אותו על הקיר שמאחורי המסך.( המסך כרגע לא מגיע עד לתקרה)
מניח שזה בגלל שהעדשה של המקרן מכוונת ל- 16:9 ולמרות שאין תמונת סרט בכל המסגרת הזו, הרי שעדיין יוצא אור גם מהחלק שאין בו סרט.
נראה לי שזה גם אומר שאם ארים את המסך בסרט סינימסקופ, על מנת שתהיה לו מסגרת שחורה למטה ולמעלה, גם במקרה הזה יוקרן אור החורג מגבול תמונת הסרט, לא?
אלא אם יש דרך לכוון את המקרן לתאורת סרט 1:2.35, שאיני יודע עליה. ( חיפשתי ולא מצאתי כיוון כזה במניו שבשלט).
בדקתי גם במצב שהתמונה באמצע המסך , אכן תאורה מסוימת של המקרן נמצאת על כל שטח ה-16:9.( רואים את זה בעיקר כשתמונת הסרט לא מוקרנת למשל במצב של 'שומר מסך' ) אבל אולי מכיוון שהשטח עליו לא מוקרנת תמונה נמצא באותו מרחק מהמקרן לחלק בו יש תמונה, זה פחות מורגש.
אולי זה כי הקיר אצלי נמצא במרחק לאחור מהמסך ( המסך על ספריה גדולה כ- 60 סמ' עומק) ולכן שם זה יותר מורגש? או אולי קשור למידת החזר האור ? בכל מקרה יש שובל תאורה מסביב לתמונת סרט סינימסקופ.
מניח שמסגרת שחורה , אטומה להחזרי אור, למעלה ולמטה, תשפר את הנושא.
אם זה כך, מדובר במקרה שלי במסגרת בגובה של 20 סמ' לכל צלע (למעלה ולמטה), לסרטי 1:2.35 .
אבל הבנתי שצריך להיות בד אטום שאינו מחזיר אור.
אפשר להשחיל שאלה נוספת, שאולי תעזור לי גם להחליט על המסך ומיקומו?
האם יש דבר כזה כמו זווית אופטימאלית שבין עיני הצופה למרכז המסך (אני מתכוון מבחינת גובה, לא צידוד) ?
האם זה קו ישר, כלומר מקביל לרצפה/תקרה? או שאין משמעות אלא בהגזמה של זווית?
עריכה:
שמתי לב עכשיו לדבר נוסף.
כשמשחקים עם הגובה של התמונה, למשל בסרט שהוא 1:2.35, ומוציאים אותה מהמסגרת של ה 16:9 , (בדקתי להזיז אותה כלפי מעלה) יש שובל של אור שרואים אותו על הקיר שמאחורי המסך.( המסך כרגע לא מגיע עד לתקרה)
מניח שזה בגלל שהעדשה של המקרן מכוונת ל- 16:9 ולמרות שאין תמונת סרט בכל המסגרת הזו, הרי שעדיין יוצא אור גם מהחלק שאין בו סרט.
נראה לי שזה גם אומר שאם ארים את המסך בסרט סינימסקופ, על מנת שתהיה לו מסגרת שחורה למטה ולמעלה, גם במקרה הזה יוקרן אור החורג מגבול תמונת הסרט, לא?
אלא אם יש דרך לכוון את המקרן לתאורת סרט 1:2.35, שאיני יודע עליה. ( חיפשתי ולא מצאתי כיוון כזה במניו שבשלט).
בדקתי גם במצב שהתמונה באמצע המסך , אכן תאורה מסוימת של המקרן נמצאת על כל שטח ה-16:9.( רואים את זה בעיקר כשתמונת הסרט לא מוקרנת למשל במצב של 'שומר מסך' ) אבל אולי מכיוון שהשטח עליו לא מוקרנת תמונה נמצא באותו מרחק מהמקרן לחלק בו יש תמונה, זה פחות מורגש.
אולי זה כי הקיר אצלי נמצא במרחק לאחור מהמסך ( המסך על ספריה גדולה כ- 60 סמ' עומק) ולכן שם זה יותר מורגש? או אולי קשור למידת החזר האור ? בכל מקרה יש שובל תאורה מסביב לתמונת סרט סינימסקופ.
מניח שמסגרת שחורה , אטומה להחזרי אור, למעלה ולמטה, תשפר את הנושא.
אם זה כך, מדובר במקרה שלי במסגרת בגובה של 20 סמ' לכל צלע (למעלה ולמטה), לסרטי 1:2.35 .
מה בדיוק הכוונה שלך ל-"פאנל"?
זה משהו שקיים בדרך כלל במקרנים?
מנסה להבהיר בדיוק על מה מדובר.
כשמפעילים את המקרן, עוד לפני שמקרינים סרט, יש מסגרת אור לא חזקה מאוד על המסך בשטח מסגרת של 16:9.
כשמוקרן סרט 16:9 , התמונה שלו כמובן מכסה את כל השטח הזה.
כשאני מקרין סרט ביחס 1:2.35 נשאר שטח מואר מסביב.
זה לא כל כך מורגש בזמן הצפייה בסרט.
למעשה הפעם הראשונה שהבחנתי בזה היא כאשר הזזתי את התמונה למעלה וראיתי אור על הקיר שמאחור.
אחר כך בדקתי את זה גם על מסגרת המסך וזה עדיין קיים.
כלומר לא כל כך מורגש בעת הצפיה בסרט, אבל אני מניח שזה עלול לפגוע במשהו הקשור לאיכות התמונה.
יכול להיות שמסגרת שחורה, אטומה להחזרי אור, על יתרת השטח המואר, תתרום כאן.
זה משהו שקיים בדרך כלל במקרנים?
מנסה להבהיר בדיוק על מה מדובר.
כשמפעילים את המקרן, עוד לפני שמקרינים סרט, יש מסגרת אור לא חזקה מאוד על המסך בשטח מסגרת של 16:9.
כשמוקרן סרט 16:9 , התמונה שלו כמובן מכסה את כל השטח הזה.
כשאני מקרין סרט ביחס 1:2.35 נשאר שטח מואר מסביב.
זה לא כל כך מורגש בזמן הצפייה בסרט.
למעשה הפעם הראשונה שהבחנתי בזה היא כאשר הזזתי את התמונה למעלה וראיתי אור על הקיר שמאחור.
אחר כך בדקתי את זה גם על מסגרת המסך וזה עדיין קיים.
כלומר לא כל כך מורגש בעת הצפיה בסרט, אבל אני מניח שזה עלול לפגוע במשהו הקשור לאיכות התמונה.
יכול להיות שמסגרת שחורה, אטומה להחזרי אור, על יתרת השטח המואר, תתרום כאן.
אוקי, הבנתי.
יחד עם זאת קיימת תאורה על כל שטח 16:9 של המסך, שלדעתי נשארת שם מסביב גם כשרואים ביחס 1:2.35.
אנסה מעט לשחק עם זה על ידי מיסוך כשאקבל את המסך, לבדוק אם זה משפיע משהו, או שפשוט אחיה עם זה...
תודה על כל העזרה.
יחד עם זאת קיימת תאורה על כל שטח 16:9 של המסך, שלדעתי נשארת שם מסביב גם כשרואים ביחס 1:2.35.
אנסה מעט לשחק עם זה על ידי מיסוך כשאקבל את המסך, לבדוק אם זה משפיע משהו, או שפשוט אחיה עם זה...
תודה על כל העזרה.
מסגרת שחורה = חובה .אחד שהיה עם 4:3
מסגרת שחורה מאד תורמת לחוויה .גם הערוצי הטלויזיה זה נפתח 16:9 שזה ממש יפה .היה לי לפני כן מסך דרפר 4:3 וממש ממש אין מה להשוות.במסך ששידרגתי יש פסים שחורים של רוחב ענק של 10 ס"מ שזה ממש פצצה.
זה השידרוג שלי :
http://www.hometheater.co.il/vt180183.% ... -GRANDVIEW
זה השידרוג שלי :
http://www.hometheater.co.il/vt180183.% ... -GRANDVIEW