חיבור קווי של טלויזיה לאינטרנט
שלום,
רכשתי טלויזיה של סמסונג UH5300.
ניסיתי לחבר אליה את המודם של בזק שמחובר בד"כ למחשב.
פשוט הוצאתי את הכבל רשת מהמחשב וחיברתי אותו לטלויזיה.
אך כשניסיתי להתחבר קיבלתי הודעה שהוא מזהה את החיבור
אך אין לו גישה לאינטרנט, ונרשם שאני צריך לפנות לספק האינטרנט.
אלא שבמחשב האינטרנט עובד בסדר.
האם אני עושה משהו לא נכון? האם אני צריך להגדיר IP או שהטלויזיה
אמורה למצוא את זה אוטומטי? אולי צריך דונגל(שלא כ"כ הבנתי מה זה)?
בתודה מראש
רכשתי טלויזיה של סמסונג UH5300.
ניסיתי לחבר אליה את המודם של בזק שמחובר בד"כ למחשב.
פשוט הוצאתי את הכבל רשת מהמחשב וחיברתי אותו לטלויזיה.
אך כשניסיתי להתחבר קיבלתי הודעה שהוא מזהה את החיבור
אך אין לו גישה לאינטרנט, ונרשם שאני צריך לפנות לספק האינטרנט.
אלא שבמחשב האינטרנט עובד בסדר.
האם אני עושה משהו לא נכון? האם אני צריך להגדיר IP או שהטלויזיה
אמורה למצוא את זה אוטומטי? אולי צריך דונגל(שלא כ"כ הבנתי מה זה)?
בתודה מראש
האם זה מודם או נתב?
במידע וזה מודם בלבד למרות שאותו מחברים עם כבל רשת למחשב (כמו גם הנתב) ע"מ להתחבר לאינטרנט במחשב מוגדר גם חייגן, בו מכניסים שם משתמש וסיסמה לצורך חיבור. חייגן יכול לחבר אותכם בצורה אוטומטית מבלי שאפילו תסימו לב כאשר מחשב עולה או כאשר נכנסים לדפדפן האינטרנט. ושם/סיסמה בדרך כלל שמור ע"מ לא להכניס אותם כל פעם שרוצים להתחבר.
לעומת זאת במידע וזה נתב (בזק/הוט) לא משתנה ה"חייגן" נמצא כבר בתוכו ואז כל מחשב או התקן רשת אחר בחיבור עליו בצורה חוטית (עם כבל רשת) או אלחוטית מקבל חיבור לאינטרנט אוטומטית.
איך לבדוק אם זה מודם או נתב? דבר ראשון לראות מה כתוב עליו איזה דגם (לפעמים גם כתוב בעיברית ליד טלפון לתמיכה)
לגבי טלויזיה במידע ואתם בדקתם וזה נתב שמוציא חיבור אינטרנט אפשר להגדיר כתובת IP בטלויזיה בצורה ידנית (כמובן באותו תווך כתובות ששרת DHCP בנתב מספק (מאוד קל לראות זאת ע"י פקודה IPCONFIG במחשב שגולש
במידע וזה מודם בלבד למרות שאותו מחברים עם כבל רשת למחשב (כמו גם הנתב) ע"מ להתחבר לאינטרנט במחשב מוגדר גם חייגן, בו מכניסים שם משתמש וסיסמה לצורך חיבור. חייגן יכול לחבר אותכם בצורה אוטומטית מבלי שאפילו תסימו לב כאשר מחשב עולה או כאשר נכנסים לדפדפן האינטרנט. ושם/סיסמה בדרך כלל שמור ע"מ לא להכניס אותם כל פעם שרוצים להתחבר.
לעומת זאת במידע וזה נתב (בזק/הוט) לא משתנה ה"חייגן" נמצא כבר בתוכו ואז כל מחשב או התקן רשת אחר בחיבור עליו בצורה חוטית (עם כבל רשת) או אלחוטית מקבל חיבור לאינטרנט אוטומטית.
איך לבדוק אם זה מודם או נתב? דבר ראשון לראות מה כתוב עליו איזה דגם (לפעמים גם כתוב בעיברית ליד טלפון לתמיכה)
לגבי טלויזיה במידע ואתם בדקתם וזה נתב שמוציא חיבור אינטרנט אפשר להגדיר כתובת IP בטלויזיה בצורה ידנית (כמובן באותו תווך כתובות ששרת DHCP בנתב מספק (מאוד קל לראות זאת ע"י פקודה IPCONFIG במחשב שגולש
תודה.
לפי ההסבר אני חושב שאצלי זה מודם - כי כשאני מתחבר מהמחשב אני מזין סיסמא + ומשתמש.
רשום עליו מודם נתב rotal rta1320a
והעניין הוא שבטלויזיה זה לא מגיע לשלב שזה מבקש ממני להזין משתמש וסיסמא.
זה אוטומטית מנסה להתחבר, ולא מצליח.
לפי ההסבר אני חושב שאצלי זה מודם - כי כשאני מתחבר מהמחשב אני מזין סיסמא + ומשתמש.
רשום עליו מודם נתב rotal rta1320a
והעניין הוא שבטלויזיה זה לא מגיע לשלב שזה מבקש ממני להזין משתמש וסיסמא.
זה אוטומטית מנסה להתחבר, ולא מצליח.
דבר ראשון Rotal RTA1320A זה נתב שכרגע מוגדר בתצורת מודם (ז"א דורש חייגן חיצוני ע"מ להכניס שם משתמש/סיסמה בכדי להתחבר לאינטרנט. זאת גם הסיבה שטלויזיה לא יכולה להתחבר לאינטרנט כי אין בה חייגן פנימי (כמו שיש לך במחשב) אלא היא יכולה רק לקבל חיבור מתצורת נתב (ממנו כבר יוצא אינטרנט בחיבור כבל ללא הגדרה נוספת).
מה אפשר לעשות בכל זאת? פשוט להגדיר את הנתב שיעבוד בתצורת נתב ולא מודם. בחיפוס מהיר מצאתי מדריך לא מסובך איך לבצע זאת. אני לא בדקתי אם זה עובד כי אין לי את הנתב הזה בבית לכן לא לוקח כל אחריות
Rotal RTA1320A modem to router
מה אפשר לעשות בכל זאת? פשוט להגדיר את הנתב שיעבוד בתצורת נתב ולא מודם. בחיפוס מהיר מצאתי מדריך לא מסובך איך לבצע זאת. אני לא בדקתי אם זה עובד כי אין לי את הנתב הזה בבית לכן לא לוקח כל אחריות
Rotal RTA1320A modem to router