המלצה לקניית טלויזיה
היי חברה.
אשמח לקבל את המלצתכם לגבי קניית טלויזיה חדשה.
יש לי תקציב עד 3500 ש"ח ואני מעוניין בטלויזיה 29 אינץ של טושיבה או סוני.
1) ראיתי שיש הבדלי מחירים של עד 1000 ש"ל בדגמים של 50 הרץ ו - 100 הרץ.
עד כמה הנושא קריטי בצפייה בהוט (קראתי באיזה פורום שהם משדרים ב - 65 הרץ...)
ובצפייה בסרטי DVD וסדרות מחו"ל??
2) האם יש בכלל מקום לחשוב על מסך רחב???
3) האם יש לכם דגמים מומלצים ??
תודה מראש על ההענות והעזרה.
אשמח לקבל את המלצתכם לגבי קניית טלויזיה חדשה.
יש לי תקציב עד 3500 ש"ח ואני מעוניין בטלויזיה 29 אינץ של טושיבה או סוני.
1) ראיתי שיש הבדלי מחירים של עד 1000 ש"ל בדגמים של 50 הרץ ו - 100 הרץ.
עד כמה הנושא קריטי בצפייה בהוט (קראתי באיזה פורום שהם משדרים ב - 65 הרץ...)
ובצפייה בסרטי DVD וסדרות מחו"ל??
2) האם יש בכלל מקום לחשוב על מסך רחב???
3) האם יש לכם דגמים מומלצים ??
תודה מראש על ההענות והעזרה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
ב-29" לדעתי יש הבדל גדול בין 50Hz ל- 100Hz. למעשה כל השידורים הם בתדר 50Hz, מה שעושה טלויזית 100Hz זה שהיא מכפילה את התדר וכך מקטינה את תופעת הריצוד. זה לא משנה אם השידור הוא של כבלים, יס, או DVD.
עכשיו, לא יודע, כנראה שיש אנשים שלא מרגישים שום הבדל (ההורים שלי למשל). כדאי שתכנס לחנות ותשווה בין טלוויזיות, תחליט אם זה משנה לך.
עכשיו, לא יודע, כנראה שיש אנשים שלא מרגישים שום הבדל (ההורים שלי למשל). כדאי שתכנס לחנות ותשווה בין טלוויזיות, תחליט אם זה משנה לך.
היי...
בקצרה:
1. לטעמי מאוד קריטי. יש לשימוש ב-100Hz את הבעיות שלו, אבל לטעמי הן מינוריות יחסית ליתרונות (אם כי כל טלוויזיה לגופה).
2. לפי דעתי - לא. למיטב זכרוני לא תמצא טלוויזיה חדשה ברמה טובה בסכום הנ"ל עם מסך רחב.
3. אני קניתי את ה-29PT8845 בכשלושת אלפים.
אני חייב לציין שהתמונה טובה אבל לצערי היא חוזרת לחנות כי... היא מאמצת לי את העיניים עד כדי תחושת בחילה קלה. חיפשתי קצת ומתברר זה קורה לאנשים מסויימים עם טכנולוגיות עיבוד תמונה מסויימות (לטלוויזיה הזו יש Pixel Plus). כבר יומיים אני מנסה להתעלם מזה, קיוויתי שחיבור איכותי יותר לממיר יעזור, אבל אין מנוס.
אני חייב לציין שהתמונה מאוד יציבה, הצבעים חדים ומכל בחינה אובייקטיבית היא נראית טוב בכלל ומצויין למחירה. אני רק כל הזמן מקבל תחושה של ניסיון לפקס את העיניים ללא הצלחה...
כאמור, זו רגישות שלרב האוכלוסיה אני מניח שאין.
בקצרה:
1. לטעמי מאוד קריטי. יש לשימוש ב-100Hz את הבעיות שלו, אבל לטעמי הן מינוריות יחסית ליתרונות (אם כי כל טלוויזיה לגופה).
2. לפי דעתי - לא. למיטב זכרוני לא תמצא טלוויזיה חדשה ברמה טובה בסכום הנ"ל עם מסך רחב.
3. אני קניתי את ה-29PT8845 בכשלושת אלפים.
אני חייב לציין שהתמונה טובה אבל לצערי היא חוזרת לחנות כי... היא מאמצת לי את העיניים עד כדי תחושת בחילה קלה. חיפשתי קצת ומתברר זה קורה לאנשים מסויימים עם טכנולוגיות עיבוד תמונה מסויימות (לטלוויזיה הזו יש Pixel Plus). כבר יומיים אני מנסה להתעלם מזה, קיוויתי שחיבור איכותי יותר לממיר יעזור, אבל אין מנוס.
אני חייב לציין שהתמונה מאוד יציבה, הצבעים חדים ומכל בחינה אובייקטיבית היא נראית טוב בכלל ומצויין למחירה. אני רק כל הזמן מקבל תחושה של ניסיון לפקס את העיניים ללא הצלחה...
כאמור, זו רגישות שלרב האוכלוסיה אני מניח שאין.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
לא במכשיר הזה.MartinHSabag כתב:אתה יכול לנטרל את ה-PIXEL PLUS....
חוצמיזה, ה-Pixel Plus זה מה שעושה את המכשיר הזה. אם אני משווה אותה לסוני 100Hz הישנה של ההורים (בת 8 בערך עם חיבור RGB), מדובר בתמונה טובה יותר ואפילו מרוחה פחות. זה דפקט בייצור שלי, כנראה. אף פעם לא הייתי מסוגל לקרוא בנסיעות ברכב (או ברכבת), למשל.
ממש, ממש חבל...
נ.ב.
אני יושב מספיק רחוק מהמסך.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
מצטער להגיד, אבל הפיקסל-פלוס, לפחות בגירסאות הראשונות, זה גימיק נחמד שנמאס דיי מהר.
מה שזה עושה, בגדול, זה להוסיף SHARPNESS לתמנונה.
כשאיכות התמונה טובה מראש (אנימציה ממוחשבת ב-DVD למשל) ההבדלים מרשימים, אבל כשמדובר במקור רע (שידורי טלויזיה) זה פשוט מוסיף המון רעש.
כשאיכות התמונה טובה מראש (אנימציה ממוחשבת ב-DVD למשל) ההבדלים מרשימים, אבל כשמדובר במקור רע (שידורי טלויזיה) זה פשוט מוסיף המון רעש.
כמו שכתבתי, התמונה נראית מצויין (יחסית למחיר המכשיר), אלא אם מדובר בערוץ עם איכות ממש דפוקה (Sky News, לדוגמא) ואז אפשר לראות "רעש" באופן שיכול להטריד. אבל זה לא שהתמונה בטלוויזיה רגילה נראית סוף הדרך...MartinHSabag כתב:מצטער להגיד, אבל הפיקסל-פלוס, לפחות בגירסאות הראשונות, זה גימיק נחמד שנמאס דיי מהר.
כשאיכות התמונה טובה מראש (אנימציה ממוחשבת ב-DVD למשל) ההבדלים מרשימים, אבל כשמדובר במקור רע (שידורי טלויזיה) זה פשוט מוסיף המון רעש....