להשקיע במניות או לסגור בפיקדון??
-
michalosman
-
- חבר פעיל

- תגובות: 90
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
שאלת כל השאלות - מה עושים עם כסף שרוצים לשים בצד? בנזוגי יותר "פזיז" נקרא לזה, ומאוד אוהב להתעסק עם הבורסה, לי יש קצת טראומה מזה (אבא שלי הפסיד פעם הרבה כסף ) אבל אני יודעת שמן הסתם זאת דרך להרוויח יותר כסף בפחות זמן, אם עושים את זה נכון (וכמובן שאין באמת דרך לעשות את זה נכון, אבל אתם מבינים למה אני מתכוונת..) בקיצור, מה עדיף? מדובר על 60 אלף שקל 
לא להשקיע בבורסה, חד משמעית, זה למבינים בלבד, אפשר אולי קרן השקעות כמו אלטשולר-שחם, שהם, וכל החברה האלה.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35100
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
השקעה בבורסה מניבה הרבה שערות לבנות.
כל יום רצים לבדוק מה המניה עשתה
צריך עצבים חזקים ומוכנות להפסדים (בקיצור, כיס עמוק)
גם חמי הפסיד המון כסף שם
אני הייתי שם שם כסף רק ואך ורק אם הכסף הזה ממש ספייר שאפשר לשחק איתו
כל יום רצים לבדוק מה המניה עשתה
צריך עצבים חזקים ומוכנות להפסדים (בקיצור, כיס עמוק)
גם חמי הפסיד המון כסף שם
אני הייתי שם שם כסף רק ואך ורק אם הכסף הזה ממש ספייר שאפשר לשחק איתו
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
נעשה קצת סדר:
השקעה במניות לא מחייבת לשבת שעות מול המוניטור ולראות מה עולה ויורד בכל רגע נתון, את זה עושים רק ברוקרים/משוגעים לדבר/אנשים שמשמעמם להם/כאלה שחושבים שהם מבינים (מחק את המיותר) וכך גם אין שערות לבנות.
השקעה בתעודות-סל לא מצריכה שום הבנה בבורסה ובמניות, אין צורך לבדוק כל יום/שעה/שבוע/חודש מהקורה ואם זה יורד או עולה, פונים לחברת השקעות כגון הדוגמה שהביא shtud ומבקשים לרכוש תעודות-סל שאלו קבוצת מניות שבטווח הארוך התשואה עליהם רק עולה, (קבוצת מניות = פיזור סיכונים).
אג"ח- עם התספורות של היום גם אג"חים לא תמיד בטוחים, אלא אם קונים אג"ח מדינה (תשואה מאוד נמוכה) או אג"ח קונצרני של חברה מבוססת (חזרנו להמר).
מק"מ -בהחלט מתאים להשקעה לטווח קצר, אבל שוב התשואה נמוכה.
השקעה במניות לא מחייבת לשבת שעות מול המוניטור ולראות מה עולה ויורד בכל רגע נתון, את זה עושים רק ברוקרים/משוגעים לדבר/אנשים שמשמעמם להם/כאלה שחושבים שהם מבינים (מחק את המיותר) וכך גם אין שערות לבנות.
השקעה בתעודות-סל לא מצריכה שום הבנה בבורסה ובמניות, אין צורך לבדוק כל יום/שעה/שבוע/חודש מהקורה ואם זה יורד או עולה, פונים לחברת השקעות כגון הדוגמה שהביא shtud ומבקשים לרכוש תעודות-סל שאלו קבוצת מניות שבטווח הארוך התשואה עליהם רק עולה, (קבוצת מניות = פיזור סיכונים).
אג"ח- עם התספורות של היום גם אג"חים לא תמיד בטוחים, אלא אם קונים אג"ח מדינה (תשואה מאוד נמוכה) או אג"ח קונצרני של חברה מבוססת (חזרנו להמר).
מק"מ -בהחלט מתאים להשקעה לטווח קצר, אבל שוב התשואה נמוכה.
יש לך קצת אי דיוקים,BreezeNET כתב:נעשה קצת סדר:
...
תעודת סל היא מוצר שנסחר בבורסה, ולכן צריך להבין מה זה בורסה ואיך היא עובדת.
תעודות סל הן תעודות המונפקות על ידי חברות שכל פעילותן מתמקדת בהנפקה ובניהול של מכשירים פיננסיים העוקבים אחרי מדדים ונכסי בסיס נוספים.
הנכסים יכולים להיות מניות או אגרות חוב (קוצרניות או מדינה) וכו, צריך להסתכל בתשקיף.
תעודות סל יכול להיות מאוד מסוכנות, תלוי איזה. יש גם תעודות ממונפות.
ואתה לא יכול להבטיח שבטווח הארוך התשואה רק עולה, תלוי כמה ארוך מספיק ומתי נכנסת?
למי שלא ישן בלילה, הכי פשוט קניית מק"מ בבורסה או קרן כספית, או "תעודת סל מק"מ" כי אין עמלות דמי ניהול מתחילת השנה.
או פק"ם בבנק (להתווכח על עמלה שתהיה כמו מה שתקבל על מק"מ).
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35100
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
רוב האנשים שאני מכיר ששמו כסף במניות/קרנות נאמנות וכו'BreezeNET כתב:נעשה קצת סדר:
השקעה במניות לא מחייבת לשבת שעות מול המוניטור ולראות מה עולה ויורד בכל רגע נתון, את זה עושים רק ברוקרים/משוגעים לדבר/אנשים שמשמעמם להם/כאלה שחושבים שהם מבינים (מחק את המיותר) וכך גם אין שערות לבנות....
כל יום בודקים תשואה.
זה הטבע האנושי וזה נכון במיוחד לאלה ששמו שם חסכונות וכד'
כדי לא לבדוק כל יום צריך כוחות נפשיים
- מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2792
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
הבעיה אינה בבדיקת התשואה היומית כן או לא
הבעיה היא בסף הרגישות האישי לתנודות, זה הכל
השואלת לא סיפרה האם אותם 60K הם הכסף האחרון שלהם, או הם רק סכום שנוצר כעת (אבל יש גם 200K אחרים..)
והיא גם לא סיפרה האם יש להם איזושהו תכנון הוצאה לאותם 60K
הבעיה היא בסף הרגישות האישי לתנודות, זה הכל
השואלת לא סיפרה האם אותם 60K הם הכסף האחרון שלהם, או הם רק סכום שנוצר כעת (אבל יש גם 200K אחרים..)
והיא גם לא סיפרה האם יש להם איזושהו תכנון הוצאה לאותם 60K
אינני מנוי הוט/יס
+K1 עם DVB וK18.4.
+K1 עם DVB וK18.4.
איך שמים 60k בנדלן?
דעתי: שמרי על הכסף בעו"ש.
בחור חכם אמר פעם: אל תשים בבורסה כסף שאתה לא מוכן נפשית להפסיד.
מה גם שכבר מספר שנים הבורסה המקומית יותר דומה לקזינו ביריחו מאשר לבורסה. המס עלה. המשקיעים והזרים ברחו ונשאר בעיקר ספקולנטים שמריצים כל פעם מניית קשקוש אחרת בעשרות אחוזים אם לא מאות תוך ימים. ואז כשכל המשקיעים התמימים (הכבשים) קנו ביוקר מוכרים הכל וממוטטים את המניה.
אגב גם המעוף והמניות הגדולות לא מבטיחות תשואה חיובית. זה יותר פקטור של תזמון.
דעתי: שמרי על הכסף בעו"ש.
בחור חכם אמר פעם: אל תשים בבורסה כסף שאתה לא מוכן נפשית להפסיד.
מה גם שכבר מספר שנים הבורסה המקומית יותר דומה לקזינו ביריחו מאשר לבורסה. המס עלה. המשקיעים והזרים ברחו ונשאר בעיקר ספקולנטים שמריצים כל פעם מניית קשקוש אחרת בעשרות אחוזים אם לא מאות תוך ימים. ואז כשכל המשקיעים התמימים (הכבשים) קנו ביוקר מוכרים הכל וממוטטים את המניה.
אגב גם המעוף והמניות הגדולות לא מבטיחות תשואה חיובית. זה יותר פקטור של תזמון.
- daycalon
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 566
- שם מלא: daycalon
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
תראי סכום של 60k.
הוא סכום נמוך להשקעה.
נכון שהשקעה במניות היא מסוכנת היום.לכן הייתי שולל אותה על הסף.
עצתי אליך על פקמ קצר מועד לחודש.אומנם הריבית נמוכה אך קבועה.
כול חודש לצרף את הריבית לסכום. ולסגור אותו מחדש.
היתרון שככסף תמיד זמין.צומח לאט אבל בטוח.
הוא סכום נמוך להשקעה.
היתרון שככסף תמיד זמין.צומח לאט אבל בטוח.
הריבית על השקעה כזו היא כל כך נמוכה עד כדי כך שעם התשואה השנתיתdaycalon כתב:תראי סכום של 60k.
הוא סכום נמוך להשקעה.
היתרון שככסף תמיד זמין.צומח לאט אבל בטוח....
על "השקעה" שכזו ניתן להזמין ארוחה זוגית במקדונלדס....
עדיף כבר להשאיר את הכסף בעו"ש כך שלפחות יהיה זמין כל רגע או לקנות פר"י
שלפחות יתן גם כן איזו ריבית זעומה של כמה שקלים כל חודש.