קלייה ראשונה בג'ין והפולים שרופים

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
Mario12 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
שם מלא: mario12
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם. התחדשתי בג'ין אדום נועז.
סיימתי את הקלייה הראשונה, סגנון "איטלקי" לפי חוברת ההפעלה; 250 מע' 20 דק', והפולים (קולומביה אורגני) נראים שחורים ומריחים שרוף. לא הריח שהייתי מצפה מפולים קלויים טרי.
כעת לאחר שקראתי בפורום קצת הבנתי כי עדיף 235 מע' 16 דק'. אף הכנתי טבלה לקליות הבאות :!:
האם הפולים אכן שרופים? האם מותר לשתות? לזרוק? לערבב עם תערובת אחרת (בהירה)? אודה לעצת המנוסים.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #2 

250 זה מוגזם בטח 20 דקות... הייתי שם בפח ומתחיל מחדש.

אתה צריך להתחיל להכיר את הפיצוצים, ראשון נשמע כמו פופקורן בזמן הכנה, השני כמו שבירה של קיסם.

בדרך כלל יש לעצור מיד בתחילת השני ולקרר כמה שיותר מהר את הפולים.

שים את הקולה על 240 עם כמות של 240-250 גרם פולים ירוקים, פיצוץ ראשון יגיע בסביבות 13 דקות, שני בסביבות 15-16 דקות.

אחרי עשר דקות מההפעלה שב ליד הקולה וצםה בקליה, נסה להכיר את הריח וכיצד הוא משתנה בזמן הקליה, כיצד הצבע משתנה וכו׳.
האזן לפיצוצים ולמד לזהות, הראשון יתרחש פחות או יותר ב 13 דקות ויארך כדקה, השני יהיה מהיר יותר וחלש יותר וזה הזמן לעצור את הקליה ולקרר.

בהצלחה, בצע המון ניסוי וטעיה ולבסוף תצליח... יש גם המון סרטים עליו ביוטיוב.
הקולה מצוין ומאוד קל להוציא ממנו קליות טובות בקלות ברגע שמתרגלים.

Mario12 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
שם מלא: mario12
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #3 

תודה כפיר. מהו אופן הקירור המומלץ מיד לאחר הפיצוץ השני?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

חצי דקה קירור בתוך הקולה ואז עצירת חירום ושפיכת הפולים על השיש או על תבנית גדולה.

תוך פחות מ 2 דקות הפולים קרים לגמרי, אני הייתי משתמש בשיש וזה עבד יופי.

מוטי פיתח פרופיל קליה שעובד לו נהדר עם תערובות, אני מניח שהוא יסביר בהמשך אבל אני מציע להתחיל רגיל כמו שהצעתי וללמוד כמה שיותר על התהליך ועל הפיצוצים.

לאחר זמן מה תדע לזהות מתי הפיצוצים מגיעים ואף לעצור טיפה לפני פיצוץ שני כדי לשמר כמה שיותר טעמים (למרות שייתכן שתעדיף קפה שנקלה לתוך פיצוץ שני).
פשוט נסה וטעם והמשך להתנסות עד שתלמד ותוציא קפה שטעים לך.

אל תשכח לתת מנוחה לקפה מינימום 24 ואפילו רצוי 48 שעות בתוך קופסה או שקית עם חור קטן כדי שה co2 יתנדף החוצה.
את הקפה יש לשמור בתוך ארון סגור והרחק מחום ולחות (אל תשים גם את כל הקפה בהופר של המטחנה אלא כמות ליום אחד בכל פעם).

בהצלחה ותתחדש...

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

הנה מצאתי את השרשור של מוטי:

http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... sc&start=0

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #6 

(Y)
אני לא מקרר בתוך הג'ין בכלל. אני מוצא שהקירור, במיוחד בשלב הראשון, קולה עוד יותר מהר את הפולים - כי העסק עדיין רותח, והקירור מעלה את מהירות המאוורר למכסימום - חזק יותר מאשר בזמן הקליה.

אני עוצר עצירת חירום מיד כשאני רוצה להפסיק את הקליה, ושופך את הפולים על תבנית אפיה שאני מכין מראש. חשוב מאוד מאוד (מאוד!) להשתמש בכפפות סיליקון, לפחות ליד שמחזיקה את מיכל הפולים, כי העסק רותח ונגיעה אחת קטנה לא במקום תגמר בכוויה מאוד לא נעימה.

לגבי הפרופיל: היום אני משתמש בפרופיל אפילו יותר פשוט, שמבוסס על הקודם אבל מוריד שלבים באמצע:
1. חימום מראש ל-200 מע'
2. הכנסת פולים
3. 150 מע' ל-3.5 דק'
4. עליה ל-240 מע' עד לפיצוץ שני

השלב הרביעי מחקה, פחות או יותר, את הפרופיל המקורי שלי, כי העליה של הג'ין היא די הדרגתית (ולא לינארית).

Mario12 - בשלב הראשון אתה יכול פשוט להשתמש בג'ין כמו שהוא, רק לדאוג להתחיל את שלב הקירור ממש בשניה שמתחיל פיצוץ שני. קצת קשה לשמוע אותו בג'ין, אבל אחרי כמה סבבים אתה תשמע די בקלות.

בשלב השני, אחרי שתתרגל להפעלה, נסה להתחיל ולהוציא את הפולים בסיום הקליה. זה השדרוג הכי משמעותי לעבודה עם הג'ין, כי היות והקירור של הג'ין איטי, הפולים מעט נאפים, ולכן עדיף לקרר בחוץ.

בשלב השלישי, נסה את הפרופיל שהצעתי כאן.

אבל first thing's - first :)

בהצלחה. קנית מכשיר מעולה (Y)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”