תליית טלויזיה על קיר, תעלה להעברת כבלים ותליית ממיר

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ronyg פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני עושה שיפוץ ורוצה להתקין פלאזמה על הקיר, ומתחתיה ממיר ומחשב. כל זאת כאשר הכבלים (חשמל ותקשורת) בקיר.
חשבתי למקם את הטלויזיה בגובה (מרכז) 100 סמ מהרצפה. ובגובה זה למקם שקע חשמל ותעלה בקיר(ריכוז תקשורת) שקצהו השני כ-50 סמ מטה.
ובגובה 50 ס"מ , כאמור תעלה בקיר (ריכוז תקשורת) ושני שקעים (ממיר+מחשב). כמה סנטימטרים מטה לתלות מדף צף.
הבעיה במקרה זה, שיראו את החשמלים של הממיר והמחשב על המדף הצף. כמובן שאם אעמיד כוננית זה פותר את הבעיה, אולם אני אוהב מראה נקי.

אפשרות שנייה היא למקם את כל החשמלים מאחורי הטלויזיה. כלומר שכל החשמלים (3 במספר) יהיו מאחורי הטלויזיה.
אולם טלויזיות שמתקינים ללא זרוע, בהתקנה שטוחה, לא יאפשרו גישה לחשמלים אילו במקרה של תקלה.

האם יש לחכמת הרחוב רעיון אחר?
(צירפתי גם סקיצה)
תודה.

עמישי
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 568
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

במקום מדף, מסגרת. מדף כפול תחום בגובה פנימי של 15 ס"מ שיספיק לממיר ולאויר.

עמישי
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

במקום מדף, מסגרת. מדף כפול תחום בגובה פנימי של 15 ס"מ שיספיק לממיר ולאויר.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #4 

גובה תלייה של 100 ס"מ למסך לא יהיה לך גבוה מדי? מה המרחק ממנו לנקודת הצפייה?

לדעתי מיקום של כל נקודות החשמל מאחורי המסך, ולא רק את זו של המסך, עלול להוות בעיה. מה גם שכמות של 3 נקודות כיום, עם כל המכשור הקיים, היא גבולית. מה אם תצטרך לחבר מכשיר נוסף, רביעי, או יותר? במקרה שהשקעים מאחורי המסך, לא תוכל אפילו לשים מפצל זמני.

ronyg פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

עמיחי, לא הבנתי אותך.
אתה מציע לוותר על מדף ובמקום זאת להכיל את הטלויזיה במסגרת . כאשר מעל תחתית המסגרת לבנות עוד מדף אשר יהיה בגובה של 15 סמ מתחת לטלויזיה?
למה שאעשה זאת? מה זה נותן לי?
האם זה יפה כך?

LEE, האם אתה מציע שמאחורי הטלויזיה תהיה רק תעלה? וכל החשמלים יהיו למטה בגובה המדף?
הצעה זו אינה פותרת את הבעיה שכל החשמלים גלויים? ( במקרה של מדף, וגם במקרה של מסגרת).

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

מאחורי המסך נקודת חשמל אחת - למסך, וכמובן פתח התעלה ממנו יגיע כבל ה-HDMI לרסיבר/מחשב, וכבלים לממיר.

לגבי הפתרון העיצובי לבעית השקעים הגלויים, מציע שתעבור פה על שרשורים של חברים שבנו מדפים צפים/שידות צפות מגבס/ נישות גבס. יש לא מעט כאלה באתר, עם תמונות - זה יכול לתת לך כל מני רעיונות.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

תוכל לראות בתמונות בשרשור הזה, משהו שאולי קרוב למה שאתה רוצה:

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 20#1844620

ronyg פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

מדוע לדעתך LEE כדאי להשאיר שקע אחד למעלה (ליד הטלויזיה) ולא להוריד את כולם למטה (היכון שהממיר, מחשב)? ולהעביר דרך התעלה גם חוט חשמל?

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

ronyg כתב:מדוע לדעתך LEE כדאי להשאיר שקע אחד למעלה (ליד הטלויזיה) ולא להוריד את כולם למטה (היכון שהממיר, מחשב)? ולהעביר דרך התעלה גם חוט חשמל?
...
אפשר גם למטה, אבל אם יותר נוח מבחינת תשתית החשמל לחצוב ולמקם נקודה למעלה - עדיף.
קח בחשבון שלא רצוי להעביר את כבל החשמל עם שאר הכבלים, כך שזה יצריך עוד חציבה ותעלה ארוכה עד למטה.
הכל כאמור, בהתאם לתשתית שקיימת, לפני שאתה מתחיל לחצוב.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #10 

א. מבחינת חוקי החשמל, למיטב ידיעתי- אסור להעביר באותה צנרת חשמל וכבלים אחרים.
ב. ההמלצה שלי - לשים את כל השקעים נמוך. אם אתה רוצה להיות צדיק - תעשה שתי תעלות - אחת חשמל ואחת לHDMI.
ג. אם אתה לא צריך קו ישיר למכשירים - אפשר בכלל למשוך את תעלת הHDMI למיקום אחר ואולי לשים עינית IR. אז בכלל להחביא את הציוד בארון או הרבה יותר בצד. כמובן שאז יכול להיות שתצטרך להאריך חוטי חשמל/כבלי HDMI יותר ארוכים.

מנסיוני - בהתקנות שטוחות בחלק מהמסכים - התקע מפריע למסך להצמד לקיר - ואז או שמרחיקים את המסך מהקיר או שמוצאים פתרונות אחרים.

בהצלחה

עמישי
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

Itay_Pollak כתב:א. מבחינת חוקי החשמל, למיטב ידיעתי- אסור להעביר באותה צנרת חשמל וכבלים אחרים.
ב. ההמלצה שלי - לשים את כל השקעים נמוך. אם אתה רוצה להיות צדיק - תעשה שתי תעלות - אחת חשמל ואחת לHDMI.
ג. אם אתה לא צריך קו ישיר למכשירים - אפשר בכלל למשוך את תעלת הHDMI למיקום אחר ואולי לשים עינית IR. אז בכלל להחביא את הציוד בארון או הרבה יותר בצד. כמובן שאז יכול להיות שתצטרך להאריך חוטי חשמל/כבלי HDMI יותר ארוכים.

מנסיוני - בהתקנות שטוחות בחלק מהמסכים - התקע מפריע למסך להצמד לקיר - ואז או שמרחיקים את המסך מהקיר או שמוצאים פתרונות אחרים.

בהצלחה[/quote
אין שום. מניעה להעביר את כל הכבללים בתוך צנרת אחת, מפני שכבל החשמל מוגן פעמיים:כל חוט עטוף בבידודושלושת החוטים עטופים בבידוד נוסף .
כמו שהראו לך בתמונה, זה מדף כפול שיסתיר את. החוטים.
...

ronyg פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

עמישי, אני מסכים איתך לגמרי לגבי אי המניעה להעביר את הכל באותה צנרת. בדקתי זאת עם כמה אנשי מקצוע וזו הקביעה החד משמעית. כל דבר אחר זו אגדה אורבנית.

באשר למדף הכפול.. יש לך תמונה, בכדי שאדע למה כוונתך?

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #13 

ronyg כתב:עמישי, אני מסכים איתך לגמרי לגבי אי המניעה להעביר את הכל באותה צנרת. בדקתי זאת עם כמה אנשי מקצוע וזו הקביעה החד משמעית. כל דבר אחר זו אגדה אורבנית.

באשר למדף הכפול.. יש לך תמונה, בכדי שאדע למה כוונתך?
...
חברה, איתי צודק לפי החוק אסור להעביר באותה התעלה גם חשמל וגם תקשורת אלא אם כן יש סיכוך שלא ניכנס אליו, כי כבל TV לא עומד בו.

ואני מוסיף לך סקיצה שהייתי ממליץ לך לעשות משהו בסגנון- תלוי בצרכים שלך
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”