עזרה - בחורה חסרת ידע, תקציב נמוך

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
nako פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום ותודה מראש למי שבכלל מסתכל - אני עוברת דירה. הצרכים שלי הם שמיעת מוזיקה (בעיקר על גבי דיסקים) וצפיה בסרטים דרך המחשב ודרך דיוידי. באלמ הציעו לי רסיבר פיוניר 120HTZ באלף ומשהו. עכשיו מישהו הציע לי יד 2 רסיבר YAMAHA HTR 5830 ב- 400 שקלים וזוג רמקולים רצפתיים של mission ב- 250 שקלים. אני חסרת ידע אבל רגילה לסאונד ברמה ממש גבוהה... חייתי עם פריק של סאונד ועם רסיבר מנורות. כסף אין לעומת זאת. אשמח לדעות על מה שהציעו - לגבי הסט יד שניה זה ממש דחוף. אשמח גם לעזרה ברכישה יד שניה של דברים איכותיים - ביד שניה ממש קשה לדעת אם לא מבינים...
תודה רבה לעונים! N

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #2 

מה בכל זאת התקציב?
ואיזה ציוד כבר כבר יש לך?
No place like home.......... Theater

nako פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

יש לי דיוידי ישן ועובד (אבל לא כזה חכם עם כניסות USB, לא מנגן פורמטים - לכל דבר שאינו דיוידי רגיל השתמשתי במחשב), לפטופ עם HDMI. מקרן קדמי סבבה, בן 4 שנים. יש לי רמקולים ממערכות קטנות ישנות בנות 20 שנה שאני צריכה לבדוק את מצבם (סוני ו- AIWA). תקציב - מקסימום 2000 שקל, אבל ממש כדאי שאוציא פחות... עגום. כאמור, הצריכה היא של מוזיקה וסרטים, אני לא משתמש מתוחכם. רגילה לסאונד איכותי אבל סטריאו, לא מהרבה רמקולים, אבל אשמח ללמוד להנות מיותר במסגרת התקציב. תודה :-)

nako פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

נ.ב. מדובר על חלל גדול - סלון בינוני פלוס

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

אז בעצם יש לך אמצעי תצוגה, יש לך נגנים, יש לך רמקולים שיכולים לשמש כסראונד.
כל מה שחסר זה זוג רמקולים קדמיים ורסיבר ביד שניה.
הבנתי נכון?

nako פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

נראה לי. הרמקולים שיש לי היו רמקולים רגילים של מערכות סטריאו קטנות. שני זוגות עובדים, לדעתי של רמקולים בגודל 20 ס"מ על 30 ס"מ בערך. הדיוידי ותיק, אבל יכול לסחוב עוד קצת :)

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

רמקולים קטנים כאלה יכולים לשמש כרמקולי סראונד בלי בעיות.

nako פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

מעולה! אז מה לגבי הרסיבר שהציעו לי יד שניה? שווה משהו? YAMAHA HTR 5830 ושני רמקולים רצפתיים (יש לי מקום - האם כדאי רמקולים רצפתיים בתור רמקולים קדמיים? האם רמקולים קדמיים צריכים לעמוד ליד המסך כאשר הם פונים קדימה?) . אוי, נזכרתי בדבר נוסף - קודם לכן הקרנתי על הקיר, אבל בדירה הזו הקיר בצבע צהבהב.. אני כנראה צריכה מסך או אילתור של מסך. או לבדוק איך נראים סרטים כאשר הם מוקרנים על צבע "שפניה" כמו שקראה לזה בעלת הבית. תודה OPV

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

לגבי רמקולים, תכנסי לאתר יד2 או ללוחות האתר שלנו ותחפשי רמקולים בין מחיר של 1000 ל2000 ש"ח.
תתמקדי רק בחברות מוכרות: B&W, KEF, MISSION,TANNOY, WHARFDALE ותתרחקי מחברות מדבקה (שמות כמו PEERLES ,DOME,STORM ).
הכי כדאי ללכת לשמוע ולבחור מה שאת אוהבת. אם הזמן לחוץ, אפשר להסתמך על קריאת ביקורות או המלצות.

לגבי רסיבר,
המלצה דומה שמות שונים, DENON,PIONEER, ONKIO,HK,YAMAHA.
ככל שתלכי לדגמים ישנים יותר, שהיו בעבר יקרים יותר, כך תקבלי יותר איכות צליל עבור המחיר.
ככל שתלכי לדגמים חדשים יותר, שהיו בעבר יקרים פחות, תקבלי יותר פיצ'רים, כמו כניסות HDMI למשל.

nako פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

תודה על ההמלצה הכללית. אני מבינה שאתה לא מכיר את הרסיבר שהציעו לי יד 2 - YAMAHA HTR 5830? הרמקולים שהציעו הם גם מאחת החברות
שהזכרת MISSION. ביקשו 650 עם הרסיבר והרמקולים ביחד שזה נשמע לי ממש ממש זול, ולא נראה שזה שרלטן. סתם מישהו שעוזב ומוכר הכל.
מה בכלל טווח המחירים בו אני צריכה לחפש רסיבר יד 2?
האם כדאי שהרמקולים קדמיים (מה שחסר לי) יהיו רצפתיים או לא? תודה, וסליחה של השאלות המרובות....

nako פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

עוד שאלה - אם אלך לשמוע משהו שעומד למכירה - איך אדע מה משפיע על הצליל, הרמקולים או הרסיבר? בהנחה שלא שניהם יעמדו למכירה אלא רק הרמקולים או רק הרסיבר

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

לא מכיר את הדגם הספציפי של הרסיבר. באופן כללי YAMAHA בונה מוצרים טובים. זה רסיבר די בסיסי מעידן הטרום HDMI.
לגבי מחיר הרמקולים, את תופתעי מאוד איזה מבחר של רמקולים יש ביד שניה בתקציבים האלה.

רמקולים רצפתיים או מדפיים? אין חוקים, מה שנשמע לך יותר טוב. רק זכרי שרמקול מדפי צריך סטנד.

nako פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

עוד שאלות... מצטערת.. רמקול מדפי שנמצא על מדף זה בסדר? או שצריך סטנד בשביל להנות מסאונד טוב יותר?
לגבי HDMI, כמה זה משנה שאין? עד היום חיברתי מחשב למקרן, וגם מחשב לרסיבר. או דיוידי למקרן וגם לרסיבר. האם HDMI חוסך
את הצורך בשני חיבורים?
האם נורא חשוב לצרכי אם הרסיבר 5.1 או 6.1 או 7.1? האם חשוב לי כמה W יש לרסיבר? למשל לרסיבר שהזכרתי יש 5 כפול 110W. זה אומר שכל רמקול מוציא סאונד בעוצמה של עד 110W? האם זה הרבה או מעט?
תודה ענקית !

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

רמקול מדפי זקוק לסטנד, השם "מדפי" הוא קצת מטעה.
HDMI מעביר גם קול וגם תמונה, כך שהוא חוסך שני חיבורים.
עד כמה זה חשוב? אני הייתי בוחר ברסיבר משובח ללא HDMI על פני רסיבר פשוט עם HDMI.
5.1 זה פורמט הסראונד הבסיסי והטוב. 6.1 זה מת ו7.1 זה נחמד.
אם אין מגבלת תקציב, גם 11.1 זה מוסיף, בתקציב שלך, עזבי שטויות ותתמקדי במינימום.

לגבי ערכי הוואטים של רסיברים, תתעלמי מהם אין בהם שום אינפורמציה שיכולה לעזור לך.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”