תעלומה - בעיה בממיר DTT פנימי בטלוויזית סמסונג חדשה

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
torobcn פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
רכשתי לאחרונה טלוויזיית סמסונג מדגם 6200. הטלוויזיה כוללת ממיר DTT פנימי (עידן+). חיברתי את הטלוויזיה לאנטנה, המחוברת למגבר ואנטנה על הגג. הבעיה שיש הרבה מאד הפרעות ולעיתים קרובות כלל לא ניתן לראות את הערוצים השונים. יש לציין כי בעת שהקליטה טובה, איכות השידור מצויינת. עוד פרט מעניין הוא שיש לי מכשיר נוסף בבית, ואני עושה שימוש בממיר DTT חיצוני, לא ממש חדש ומאד בסיסי, והקליטה דרכו טובה הרבה יותר.

השאלות שלי הן:
1. מדוע דווקא בטלוויזיה הזאת יש בעיית קליטה למרות החיבור לאנטנה חיצונית על הגג?
2. האם יש דרך לשפר את איכות הקליטה?
3. אם לא, מהו הפיתרון? 8O :? :?
4. אם יש צורך לקנות ממיר חיצוני כדי שיסייע בליטה, איזה ממיר מומלץ?

המון תודה! :מבולבל:

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6111
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #2 

torobcn ברוך הבא לפורום (Y)
לפי ההודעה שלך עולה כי חיברת את הטלוויזיה עם מפצל RF לשני אנטנות בו זמנית האחת בבית והאחרת על הגג
במידה וכך הדבר רצוי כי תחבר רק לאנטנה המרכזית על גג הבניין ולא תעשה שימוש במפצל - הדבר עשוי לפתור את ההפרעות אותן אתה חווה.
אם אתה כבר מחובר לאנטנה המרכזית ועם זאת סובל מבעיות קליטה אז יש מצב כי הטיונר במסך שלך מעט חלש בשונה מהטיונר בממיר החיצוני ולכן הוא רגיש מאוד ברמת הקליטה, יעזור מאוד לדעת באילו שעות יש לך צפייה תקינה ובאילו שעות לא, כמו כן נסה לתת מידע יותר אודות נתוני הקליטה עם שימוש ב-INFO בזמן הצפייה כדי לתת לנו נתונים כמו עוצמה ואיכות קליטה בזמן הבעיות בצפייה.

בהצלחה

torobcn פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

אהלן,
תודה על קבלת הפנים החמה לפורום:)
1. הדרך בה האנטנה מהגג מחוברת: היא מגיעה למגבר בעליית הגג המחובר לחשמל. משם היא נמשכת למוקד אחד בקומה התחתונה של הבית, ומשם לכל יציאה בחדרים השונים (3 קומות). הטלווזיה לא מחוברת לשתי אנטנות, רק אחת.
2. אביא נתונים בהקדם לגבי עוצמות הקליטה
3. לגבי שאלת שעות היום. אנחנו למעשה צופים בטלוויזיה רק בשעות הערב. יש ימים יותר טובים וכאלו שפחות מבחינת הקליטה.
4. עוד תופעה ששמתי לב אליה היא שלעיתים כיבוי והדלקה של הטלוויזיה משפרת את הקליטה. יש היגיון?

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”