שאלה הכי בסיסית שיש!! ,ובכל זאת אין חכם כבעל ניסיון.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2449
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1025 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #1 

אני מעוניין להתחיל לחפש רמקוליים רצפתיים עד 15K.

אני מעוניין בהם בשביל להעשיר את רמת המוזיקה שאני מקשיב בבית והדגש הוא שאני מקשיב ב5.1, לא מדבר אלי הסטריאו.הרמקולים בשביל 95% מוזיקה.

רסיבר אונקיו 818.

1-הבעיה הראשונה שאני חושב זה שבכל מקרה מה שאני שומע בחנות-עובד ללא הודיסי 32 שיש באונקיו ,קרי-תוצאה שונה לחלוטין ממה שאשמע בבית , לא?

2-בנוסף-יש רמקולים שבהתחלה עושים "וואוו"- אני לא אחד שיודע להבדיל מה הוא וואוו חיובי ברמקול ומהו וואוו שלילי שאחר כך אני אתחרט.
3-בנוסף-למה לשים דגש על הבאס או הסאב ברמקול כשבכל מקרה הסאב עובד ו"לוקח" עליו את ה80 ומטה,אז לא לחפש את הסאב ברמקול?על אחד כמוני שלא מקשיב בסטריאו זה ביזבוז לחפש באס-סאב?

אני בטוח ויודע שתגידו לי שלכל אחד יש טעם משלו-וזה נכון, אבל אני בטוח שיש כמה כללי אצבע או בסיס שתוכלו לכוון אותי.

אשמח לכל טיפ,אפילו אם הוא טיפ של טעם אישי.

תודה!

Yuval11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 365
שם מלא: Yuval11
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #2 

אולי אתה צריך לחפש אנשים אחרים פה ששומעים מוזיקה כמוך ב5.1 ולבקש להתרשם אצלהם. זה לא אותו חדר ולא אותו ציוד אבל אני מאמין שאחרי כמה ביקורים כאלו יהיו לך אמות מידה מסויימות ודברים שאהבת אצל אחרים תחפש לקבל אצלך לאיפה לכוון את עצמך.
אם את הבאס אתה גם ככה מעוניין להעביר לסאב אז אולי בכלל יכולים להתאים לך רמקולים מדפיים?
אלו בדיוק הדברים שנראה לי שתוכל לענות עליהם בעצמך אחרי סבב האזנה אצל אחרים.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3067
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #3 

מוסיקה לדעתי האישית שומעים בבמה קדמית בלבד אך לא פוסל שום טעם אישי של אחר אם זה מה שאתה אוהב.
לאיזה רמקולים אתה מתכוון לשדך את הקדמיים ?
מה יהיה מקור המוזיקה שלך ?
תשקול לשדך דאק גם אם זה ינגוס ב 25% מהתקציב.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4948
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #4 

מה גודל החדר ?
איזה רמקולים יש לך כעת?
מה אתה מחפש לשפר בהשוואה למה שיש לך היום?

ארז

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

היי Yuval11 -עדיין אני אוהב לקבל את הבאס מכמה כיונים והעברת ה80 לסאב בסהכ עוזרת לעוצמת שאר הרמקולים-ככה הבנתי לפחות.לכן אני שולל כרגע את המדפיים.אולי אחשוב אחרת אחרי כמה חנויות.בכל מקרה הרעיון שלך מעניין ופותח מחשבות.
היי LiorShap
המערכת הנוכחית שלי היא
רמקולים-JAMO E750= שאותם אני שוקל להחליף בגלל שבא לי לפנק את עצמי בשידרוג-הם ממש בסדר גמור אבל אני שוקל והבדוק אם יש משהו שיגרום לי להגיד וואוו אז ממש אשמח-כיף לפנק את עצמנו לפעמים לא?בשביל זה אנחנו פה.
JAMO סאב E 7. שאני נהנה ממנו מאוד.
סנטר אותה סידרהJAMO E 7 CEN לדעתי הוא בסדר גמור
על הקיר JAMO 510 גם בסדר גמור
מקור המוזיקה זה הסטרימר פופקורן באיכות FLAC או מופעים בDTS.לגבי הפופוקורן -זה בסדר?בכל מקרה אני לא רוצה דיסקים,רוצה הרד דיסק.
לגבי הדאק-באונקיו 818 שיש לי יש --"Differential DAC Mode "--מה זה? אף אחד פה לא ענה לי בפעם הקודמת ששאלתי ואולי זה משהו נחמד?!

היי ארז_וחני
גודל החדר 40 מטר עם גובה אחל מ2.5 עד גובה 6.5 מטר.
רמקולים עניתי ל LiorShap
מה אני מחפש לשפר-רק הידיעה שהריצפתיים שלי שהם ברמה ממוצעת וטובים-אני רוצה ברמה גבוהה ומעולים-קרי תקציב של 10-15.
אני בטוח שאני לא אודיופיל שצריך לחפש משהו מיוחד ב30-50 אלף.
אין לי ספק שהרמקולים במיחירים שציינתי יהיו שיפור מול מה שיש לי והאמת היא רק בגלל טווח המחירים,אבל האמת שאני יכול להתבדות-עוד לא הקשבתי לאף רמקול ליד הרמקולים שלי.
תודה בנתיים לכל השאלות והמחשבות,מחכה לדעתכם.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

בתור אחד שמאזין לא מעט למוזיקה רב ערוצית, אני יכול לומר לך שיש לא מעט הופעות שהסנטר והקדמיים מספקים אינפורמציה זהה ואז יש חשיבות רבה שהסאונד של הסנטר יהיה דומה ככל הניתן לסאונד של הקדמיים.
זה מתאפשר , בדרך כלל, ביתר קלות אם הסנטר הוא מאותה חברה ומאותה סדרה של הקדמיים.
כלומר, אם אתה מתכנן להחליף קדמיים והשימוש העיקרי שלך זה האזנה למוזיקה רב ערוצית, אז כדאי שתחשוב גם על החלפה של הסנטר.

לרמת המחיר שציינת אני יכול להעריך שההגברה של הרסיבר שלך תהיה רחוקה מלמצות את הפוטנציאל של הרמקול.
זה נכון שהחלפת רמקול משפיעה באופן בולט יותר על הסאונד של המערכת אבל לרוב האנשים אין מושג עד כמה הגברה איכותית חשובה ולמעשה מוציאה את המיטב מהרמקול.
על מנת להמחיש את העניין, אתן דוגמא קצת קיצונית - זה כמו לרכוש מכונית ספורט אבל להשאר עם ג'נטים וצמיגים של מכונית משפחתית...

לא מכיר את הרמקול הנוכחי שיש לך ולפי מה שקראתי עליו קצת ברשת אני מתרשם שמדובר ברמקול די בסיסי.
אז ההגברה שלך מתאימה לסט הקיים שיש לך אבל לשדרוג שאתה מתכנן הם יהיו רחוקים מלהיות מתאימים או למצות אותם.

אם תפתח ב ZAP , תראה שיש די הרבה אפשרויות לרצפתיים טובים בסביבות המחיר שציינת:
מוניטור אודיו
פוקאל
פרדיים
דאלי
אפוס
והרשימה ממש ארוכה...

לפני שאתה עושה את הצעד הזה, כדאי שתבין שזה מצריך גם החלפה של הסנטר והגברה איכותית יותר לקדמיים והמהדרין יוסיפו שחשוב שההגברה לקדמיים ולסנטר תהיה זהה.

בתור אחד שעבר את המסלול הזה, אני יכול לומר לך מה אני עשיתי:
- מגבר פאואר 5 ערוצים איכותי
- פרוססור איכותי
- רמקולים מאותה חברה וסדרה .
- כבלים איכותיים

בהצלחה,
ארז

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

ארז,
מה שאתה מספר זה בדיוק החשש שלי,כמו שאתה רואה קניתי את אותה סידרה (שבזמנו זכתה לפרסים ותשבוחות-לתקציב שהיה לי ),ואכן הצליל מאוד מדויק והרמוני בין הריצפתיים והסנטר וגם הסאב-הם ממש מתאימים כמובן, והצליל מדויק-כמו שאתה אומר "שהסנטר והקדמיים מספקים אינפורמציה זהה"....כל מי שבא אליי ממש מתלהב מהאיכות והדיוק.כמובן לא אצפה ממכם להיתלהב-הדרישות של הפורום הזה (בחיוב אני אומר) יותר מקצועיות וגבוהות.
אז כנראה שבאמת הצטרך לחשוב על זוג ריצפתיים וסנטר תואם...נראה בתקציב מה אפשר למצוא ....נשקול זאת!
מה זה " מגבר פאואר 5 ערוצים איכותי "?
- פרוססור איכותי ?
ממש מעניין!
תודה!
כיף חיים.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

רסיבר ק"ב זה חבילה שיש בה לא מעט פשרות.
להכניס 5 או 7 מגברים בקופסא אחת שכוללת גם את השליטה בהגברה (נקרא קדם מגבר), עיבוד אודיו (DSP ), עיבוד וידאו, ספקי כח ולדאוג שהבידוד יהיה ברמה טובה על מנת שרצפת הרעש של המכשיר תהיה נמוכה , זו משימה לא פשוטה ומחייבת פשרות.

לכן, למי שמחפש איכות מעל הממוצע, יש פתרון שבעצם מפריד בין המגברים לבין השאר.
כמו שיש מגבר פאואר 2 ערוצים, יש גם מגבר פאואר 5 ערוצים.
מגבר פאואר זה מגבר שיש בו רק את יחידות ההגברה. הוא מקבל אות (סיגנאל) מיחידת הקדם מגבר ומגביר את האות ומעביר לרמקולים. את כל השליטה על הווליום, מפענחי אודיו ועיבוד האות (DSP ),כניסות למכשירים וכו' - זה מתבצע ביחידת הקדם וכאשר מדובר בקדם רב ערוצי זה נקרא פרוססור.

ארז

Johnik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #9 

מה הבדל בין DAC, פרוססור וקדם מגבר יש לי קצת סלט בראש :)
או שזה אותו דבר? עד כמה שאני מבין DAC הוא רק מפענח אות דיגיטלי לאנלוגי ללא הגברה וכל שינוי אחר ומתחבר לפני קדם מגבר. ברסיבר ק"ב כל הרכיבים כפי שציינת קודם באותה קופסה. אך במידע ורוצים להפריד את כל המרכיבים זה לא צריך להיות : מקור (CD לדוגמה)>>DAC>>קדם מגבר>>מגבר>>רמקול (צליל יוצא)
איפה כאן נכנס פרוססור זה שילוב של כמה DAC וקדם מגבר ?

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

DAC זה כמו שאמרת, מפענח אות דיגיטלי לאנלוגי. זה קיים רק לדו ערוצי.
קדם מגבר זה יחידת השליטה על המגבר (ווליום, באס, טרבל) שכולל גם מרכזיית החיבורים (כניסות ויציאות). קדם מגבר זה עבור הגברה דו ערוצית.
התרשים שרשמת נכון - מקור (CD לדוגמה)>>DAC>>קדם מגבר>>מגבר>>רמקול (צליל יוצא)
פרוססור זה קדם מגבר רב ערוצי שבדרך כלל יש לו גם יחידת עיבוד וידאו.

ארז

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

ארז,
וואלה היסתבכתי קשות בגלל שאני מסכים איתך על כמה עניינים.
רצוי מאוד שאקנה את הריצפתיים אותה סידרה ביחד עם הסנטר-הבעיה שלי שיש לי מגבלה בגלל השידה-הסנטר יכול להיות עד 16 סנטמטר גובה.לדעתי זה פוגע מאוד באפשרויות שלי,לא?
בנוסף-אני לא שמעתי עדיין אבל מסכים מראש שאני צריך מגבר 5 ערוצים,אולי אקנה עכשיו מגבר כזה והחבר לסט הקיים שלי?אפילו שהוא דיי בסיסי.
מה דעתכם?
לא מצאתי כל כך מגבר 5 ערוצים,אשמח לכמה לינקים.
כרגע אני חושב שאקח מגבר לניסיון אצלי בבית.אח"כ אני צריך ללכת לחנות,לשאול לאיזה חברה יש סנטר עד 16 סנטימטר גובה איכותי ולהצמיד לו ריצפתיים זהים.ממש היסתבכתי.
רעיונות בבקשה!

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #12 

royla כתב:ארז,
וואלה היסתבכתי קשות בגלל שאני מסכים איתך על כמה עניינים.
רצוי מאוד שאקנה את הריצפתיים אותה סידרה ביחד עם הסנטר-הבעיה שלי שיש לי מגבלה בגלל השידה-הסנטר יכול להיות עד 16 סנטמטר גובה.לדעתי זה פוגע מאוד באפשרויות שלי,לא?
בנוסף-אני לא שמעתי עדיין אבל מסכים מראש שאני צריך מגבר 5 ערוצים,אולי אקנה עכשיו מגבר כזה והחבר לסט הקיים שלי?אפילו שהוא דיי בסיסי.
מה דעתכם?
לא מצאתי כל כך מגבר 5 ערוצים,אשמח לכמה לינקים.
כרגע אני חושב שאקח מגבר לניסיון אצלי בבית.אח"כ אני צריך ללכת לחנות,לשאול לאיזה חברה יש סנטר עד 16 סנטימטר גובה איכותי ולהצמיד לו ריצפתיים זהים.ממש היסתבכתי.
רעיונות בבקשה!
...
בוא נעשה סדר בבלגן
סנטר , כמו שכבר אמרתי לך, זה חשוב. סנטר מאותה הסידרה והחברה לא ממש מבטיח סאונד זהה מאחר שאפילו ומדובר על אלמנטים זהים לקידמיים התיבה שונה ולכן הסאונד שונה.
האידיאל זה 3 רמקולים זהים לחלוטין .
לגבי השידה? :( נסה לקחת את ההנהלה ליום פינוקים שבסיומו תחזרו עם שידה חדשה :lol:

לגבי פאור
הכל תלוי באילו רמקולים תקנה.
רמקולים שלא דורשים הגברה עם יכולת גבוהה של דחיפת זרם (כלומר רמקול נציל מעל 91-92DB ושלא יורד לעכבות נמוכות של כ 2-3 אוהם), לא מצריכים שום פאור חיצוני ושום סיפורם רוצה לומר האונקיו שלך יעשה את העבודה.
במידה ותחליט על פאור חיצוני ,בדוק פאור 5 ערוצים של חברת אימוטיבה .במחיר סביר אתה מקבל מוצר מכובד.
את הפאור אתה מחבר ליציאות הפרה האוט ברסיבר ועל ידי זה הופך את הרסיבר שלך לפרוססור בלבד (לא מנצל את ההגברה שלו).
חברות נוספות שניתן לשקול הן של סנפייר (יש אחד 7 ערוצים קטלני בלוחות),בריסטון (יד שניה), אנטם,רוטל... .

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=39085

בהצלחה (Y)

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

יואב אין עליך!!!

אני מת על הידע שלך,

אתה הגורו שלי!!!

יורד מסיפור המגבר.

נשאר לי לחפש זוג ריצפתי ואולי סנטר-במגבלות ה16 ס"מ.

נכון?!
כיף חיים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #14 

royla כתב:יואב אין עליך!!!

אני מת על הידע שלך,

אתה הגורו שלי!!!

יורד מסיפור המגבר.

נכון?!
...
אתה יכול לרדת מענין מגבר ,בכפוף לרמקולים שתקנה . אני לא מכיר את נתוני הרמקולים שיש לך עכשיו.
אני אומר שוב ,במידה והרמקולים שיש לך היום או הרמקולים החדשים קשים לדחיפה יש מצב שמגבר חיצוני טוב יתן תוצאה טובה יותר .
אני כן מציע לך לקחת אחד לנסיון.

לגבי הרמקולים, במידה ואתה לא אוהב את מה שאתה שומע אז מן הסתם מה שנשאר לך זה להחליף. :)

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

אני מת על הידע שלך,

אתה הגורו שלי!!!

יורד מסיפור המגבר.

נכון?!
...
אתה קובע את איכות הסטאפ שלך.
כמו שיואב כתב, זה יעשה את העבודה.
השאלה היא האם זה יספק אותך ועל השאלה הזאת רק אתה יכול לענות...
יש כאלו שזה מספק אותם ויש כאלו שחשים צורך להשתדרג מעת לעת (מחלה מוכרת בשם "שידרוגיטיס"...).
בהצלחה,
ארז

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

אכן כל הסיפור שלי הוא "צורך להשתדרג מעת לעת (מחלה מוכרת בשם "שידרוגיטיס"...). "
הדיון פה באמת מקדם אותי.
אני מאמין שיואב צודק לגבי המגבר,-ה818 אצל אדם כמוני יעשה את העבודה,הדרישות ,ההבנה וה"פיין טיונינג" שלי הם דיי ממוצע פלוס.לא משהו בשמים.אני מאמין לכולם לגבי המגבר סטריאו-אני לא בטוח שיש לי צורך חד משמעי בכזה-אולי אחרי השמיע אשנה את דעתי.אני אוהב לשמוע 5.1.
אבל שניכם אמרתם את הבעיה האמיתית שלי-אני רוצה לקבל מהריצפתיים ביחד עם הסנטר את מה שאמרת "שהסנטר והקדמיים מספקים אינפורמציה זהה ואז יש חשיבות רבה שהסאונד של הסנטר יהיה דומה ככל הניתן לסאונד של הקדמיים"-זה באמת משהו שאני אומר שאני מחפש.
מגבר הסטריאו שיעבוד ביחד עם כל הרמקולים קרי 5.1 לא יכול לענות לי על זה נכון?-אולי כמו שאמרת פרוססור 5.1 לא?
בכל מקרה גם פרוססור אני לא חושב לקנות,אולי אני טועה ואשנה את דעתי בהמשך,אני רוצה למצות את העניין של מגבר איכותי שיש לי -818עם RC שמאוד חשוב אצלי קרי האודיסי 32.
יש משהו שאני טועה במה שאני חושב?
אשמח מאוד להמשך דיון ורעיונות שיצליחו להמשיך לחדד לי את ההבנה לגבי הצרכים שלי.
כולל לגבי סנטר עד 16 סמ גובה....ההנהלה לא מאשרת החלפת רהיטים שנקנו רק לאחרונה.
כיף חיים.

agnostic
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 539
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #17 

אני מת על הידע שלך,

אתה הגורו שלי!!!

נכון?!
...
מסכים עם כל מילה , תודה !

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

נדמה לי שקיבלת את התשובות...
בשלב זה אתה בוחר להישאר עם הרסיבר ק"ב שיש לך לכן נושא הגברה רב ערוצית אחרת ופרוססור ירדו מהפרק.
נשאר לך לבדוק רמקולים קדמיים שיהיו קלים להנעה יחסית ושהשילוב שלהם עם ההגברה שלך תתן לך תוצאה טובה בשבילך.
סביר שלא תרכוש רמקול קדמי שלישי שיעבוד כסנטר אז תבדוק גם את עניין הסנטר התואם לקדמיים.

היות וצוואר הבקבוק שלך זה גובה הסנטר, אני הייתי מתחיל לבדוק איזה סנטרים הם עד 16 ס"מ וזה כבר יסנן לא מעט מועמדים...

תמיד תוכל בעתיד לבדוק שילוב של פאואר דו ערוצי או 5 ערוצים, אם או בלי פרוססור (שלמעשה יחליף את הרסיבר שלך).
ארז

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #19 

אופציה ששווה בדיקה: קדמיים מוניטור אודיו סילבר RX6 או RX8, בשילוב עם סנטר A40 מסדרת ה-APEX של החברה, שבנוי בדיוק מאותם החומרים כמו הסנטר הרגיל של ה-RX, אבל נמצא בתיבה "מעוצבת", שגובהה 14 ס"מ בלבד (וכמובן שמומלץ בכל מקרה לבדוק את גוון הצליל בין הקדמיים לסנטר הנ"ל...) (Y)
נערך לאחרונה על ידי epony ב 17/03/2013 16:39, נערך 2 פעמים בסך הכל.

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

epony - נראה באמת מעניין.ממש תודה.
עוד רעיונות כאלו יתקבלו בברכה.

כך אוכל להגיע לחדרי השמעה מוכן יותר עם מה אני רוצה לשמוע.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”