צעדים ראשונים בעולם האודיו-וידאו

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
proXimo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם!

נקודת המוצא של דיון זה היא העובדה שאיננו מרוצים כלל מאיכות השמע במערכת הקולנוע הביתית שלנו. תהליך הקמת המערכת, מבחירת הרכיבים ועד ההרכבה, נעשה באמצעות חברת TopAudio. בהתחלה, איכות השמע הייתה מצוינת, ובהמשך השתנתה לרעה. אפרט על כך בהמשך.

המערכת נועדה לתפקד כקולנוע ביתי בחדר המשפחה - כלומר - וידאו ואודיו רב-ערוצי, וכמערכת סטריאו - אודיו דו-ערוצי בלבד - בשני אזורים נוספים (סלון, וגינה). והיא אמורה להיות מסוגלת להשמיע אודיו בכל שלושת האזורים במקביל. השינוי בהפעלת האזורים נעשה באמצעות שלט הפרונטו שברשותנו.

פרטי המערכת:

חדד משפחה:
TV: Sony Bravia
AV Receiver: Onkyo TX-SR503E
Integrated Amplifier: Rotel RA-1070
Speakers, Fronts: 2x B&W 6.5" CWM-6160 I.W
Speakers, Rears: 2x B&W 6.5" CWM-6160 I.W
Speakers, Center: B&W LCR-3 S2
Subwoofer: B&W AS-1
BluRay Disc/DVD Player: Sony BDP-S470
HTPC
Philips Pronto TSU9600 Remote
Philips Pronto Serial Extender RFX9600
Yes MaxHD
ממיר נוסף של יס לצורך האזנה לרדיו
תחנת עגינה לאייפון תוצרת אונקיו

סלון:
שני רמקולים קדמיים של B&W, בתוך הקיר

גינה:
שני רמקולים קדמיים של Bַ&W, שנועדו לשימוש בחוץ

כפי שניתן לראות, רכיבי הליבה משמשים את כל שלושת האזורים.

כפי שהזכרתי לעיל, בהתחלה היינו מרוצים מאיכות השמע כיוון שה- source היה נגן Multi CD. אם אני זוכר נכון הוא הוציא במקביל סאונד אנלוגי ודיגיטלי. הדיגיטלי לחדר משפחה והאנלוגי לסלון ולגינה (איני יודע כיצד האות האנלוגי שוכפל לשני אזורים). בהמשך עברנו ל- HTPC מבוסס וינדוס שאינו תומך בפונקציה. לכן החברה התקינה לנו מפצל מוזר - פשוט תקע ולו שני שקעים שמתחבר לשקע ה speakers ב- HTPC ונועד לייצא את האות לשני אזורים. בפועל הפיצול לא עובד, או עבד בעבר, ובלי קשר איכות הסאונד שיוצאת לא איכותית. הפיצול המסורבל גם 'מבלבל' את ה- HTPC וגורם לייצא רק סטריאו לכל אזור.

בשורה התחתונה, נעשתה מין עבודת טלאים לא מספקת. אך כעת ברצוננו לבצע שדרוג משמעותי והיקפי, שכולל -

- הקמת פתרון פיצול איכותי, כפי שתואר לעיל, שיאפשר - ניגון אות אודיו זהה בשלושת האזורים, ניגון אות אודיו אחד בחדר המשפחה ואחר בשני האזורים האחרים (במצב למשל שיש צופים בטלויזיה, יס או דיסק, אך יש רצון להאזין למוזיקה בשאר האזורים), וגם מצב שבו ניתן לצפות בטלויזיה רק ויזואלית, ללא קול, ובמקביל ינוגן קול זהה בשלושת האזורים. זאת בנוסף כמובן לאפשרות של צפייה רגילה בטלויזיה עם שמע באותו אזור.

- החלפת ה- HTPC למשהו יותר פשוט, מבוסס XBMC (עד היום השתמשתי ב- WMC, אך התאהבתי ב- XBMC) יציב שלא דורש תחזוקה. חשבתי על Mac Mini, אבל זה לנושא אחר.

- המערכת נועדה להוריי. לכן, הדגש הוא על מערכת שכלל רכיביה שקטים, יציבים, קרירים, ללא דרישות תחזוקה למיניהן, ומעל הכל - תפעול יעיל, זריז ופשוט של כלל המערכת, ושל פעולות החלפת האזורים בפרט - באמצעות שלט ה- Pronto! כלומר - תאימות מלאה לפרונטו. בעתיד אולי נעבור לשלט מבוסס iOS/Android, כיוון שהופסק הייצור של הפרונטו.

- החלפה לרסיבר\מגבר שתומך בפורמטי האודיו החדשים, גם בשביל נגן הבלוריי שלא מנוצל במלואו כרגע (מומלץ אך לא נדרש). רדיו מובנה ויכולות איירפליי יהיו משמחות מאוד.

- 'קיצוץ' המערכת והסרת "הטלאים". סידור הרכיבים והכבלים, הסרת רכיבים מיותרים כגון תחנת העגינה והממיר הנוסף לשידורי רדיו, בתנאי כמובן שימצאו להם חלופות טובות יותר, מובנות במכשירים החדשים.

---

מלאכת הרכבת המערכת הוטלה עליי, בתור זה שמבין הכי הרבה בתחום מבין בני המשפחה. העניין הוא שאין לי מושג בתחום. לא יודע מתי שמים קדם מגבר, מגבר, מגבר משולב או בכלל רסיבר. מתי שמים DAC. איך עושים קליברציה. מה זה Bit Perfect. לא מבין בסוגי טלויזיות, רמקולים, סאבוופרים, מגבר ורכיבי סטריאו למיניהם. לא יודע לתכנן מערכת מא' עד ת'. לא מבין בכל המדע הזה שמאחורי אודיו-וידאו. לא מבין בכבלים. אני לא אודיופיל, ואין לי תוכניות להיות כזה. (הידע שלי פחות או יותר מסתכם במושגים בסיסיים ובתפעול ה- WMC/XBMC). מעבר למורכבות הטכנית שנלווית לעולם הזה, בחיים לא ראיתי תחום פנאי אני חושב שבו שיש כל כך הרבה יצרנים וחברות, מקטן ועד גדול, זול עד יוקרתי - כולל התת-תחומים, כמו כבלים, על מאוד היצרנים השונים, ואפילו מיסבים בולמי זעזועים לרכיבי סטריאו. איך משתלטים על זה???

אני רק רוצה פתרון שיעבוד, ויעבוד טוב - וזהו. ואולי זה מה שיקל על כל העניין. שיקולים של איכות אודיופילית פחות חשובים כאן. העיקר הפרקטיקה (מה גם שאני בטוח שברגע שנסבר את עניין הכבלים והפיצול, נחליף רכיבים ואולי נוסיף איזה DAC - הרמקולים יפיקו צליל במלוא יכולתם, שאני בטוח שהוא טוב. עד עכשיו הבעיות שתיארתי היו צוואר בקבוק לאיכות הרמקולים).

אני מניח שאפשרות אחת היא לבקש את שירותי טופאודיו שוב, אך הפעם עם גיבוי של ידע ודרישות ספציפיות. הם גם ידאגו לעריכת התוכנה בפרונטו, כיוון שאין לי עדיין את הידע הנדרש. או לפנות לחברה אחרת באותו סגנון, ידוע לי שיש עוד כאלה. ואולי אעשה זאת עצמאית באמצעות התגובות כאן בדיון.

אשמח מאוד לכל תגובה
תודה מראש
proXimo[/b]

proXimo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

הקפצה...

חבר'ה אני ממש חייב את עזרתכם.. אפילו תהליך של ייעוץ אצל חברה לא אוכל להתחיל לולא עזרה...

תודה מראש

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

מה התקציב?
דווקא XBMC הוא לא בהכרח הפיתרון הכי רובסטי שיש. דווקא הייתי הולך על סטרימר לטובת העיניין הזה.

ישנם רסיברים מודרניים כיום הכוללים 3 אזורים אשר ניתן לשמוע בכל אחד מהם משהו אחר וכמו כן לשמוע בכולם אותו דבר.
לדעתי אתה צריך פשוט לדאוג לרסיבר כזה כשאתה בא לרכוש, הרי ממילא אתה מתכנן שידרוג של הרסיבר וזה ייפתור הרבה מאוד בעיות.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

שלום,

כיום יש לך שירות של טופ אודיו או שאתה כבר לא בשירות?

[interest]הודעה מבעל עיניין- מרטין[/interest]
לאחר בדיקה מקיפה והבנת הטופולוגיה יהיה ניתן לבנות מערכת אחידה עם אותם רכיבים או להחליף חלק לתאימות למה שנכון להיום.
כיום כל הנושא שליטה עוזבת את השלטים המיוחדים כמו פרונטו, AMX, קרסטרון ועוברת על שליטה עם אפליקציה ייעודית על אייפד.

מאיפה אתה בארץ?
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

proXimo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה על העזרה! מעריך זאת מאד!

מרטין - ומה לגבי XBMC על גבי Mac Mini? זו התוכנית בסופו של דבר...
אין ספק שרסיבר הוא רכיב הליבה המרכזי שאותו יש לשדרג. אבל מה לגבי כל שאר הנושאים שדורשים טיפול?
כפי שכתבתי, אין לי ידע רב בתחום, ורציתי לדעת מה לגבי רכיבים כמו Processor, מגבר, קדם מגבר, מגבר משולב, DAC ועוד... האם יש מקום להתייחס אליהם?

JEXY - עדיין בשירות שלהם... זה לא כבול בחוזה אבל. אני מאזור השרון.

proXimo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

הקפצה... זקוק לעזרתכם חבר'ה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”