מרתון תל אביב - סוג של פיגוע
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78864
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 787 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
אמרו אתמול שלא יהיה מרתון אבל שיש להם בעיה לבטל כי זה חתיכת התארגנות.
אני חושב שזה מחדל בסדר גודל מטורף. מצד שני, אני חושב שמי שרץ חייב להיות אחראי על עצמו ולהבין שבתנאים כאלה אי אפשר לרוץ ואסור להכנס למרתון במצב כזה של שרב מטורף, חום ואובך.
אני חושב שזה מחדל בסדר גודל מטורף. מצד שני, אני חושב שמי שרץ חייב להיות אחראי על עצמו ולהבין שבתנאים כאלה אי אפשר לרוץ ואסור להכנס למרתון במצב כזה של שרב מטורף, חום ואובך.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אני מסכים עם עופר. בדיוק כמו שמישהו יחליט לטייל היום במדבר יהודה (כי אף אחד הרי לא אוסר את זה וגם לא סוגרים את מסלולי הטיול)
-
guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
עכשיו כולם בכסת״ח
זה ממש לא כמו טיול במדבר יהודה
זה אירוע מאורגן ומסודר
אני בטוח שהרבה אצנים, בעיקר חובבים, סומכים על המארגנים שידאגו להם מבחינה בריאותית אם יתעורר הצורך (מן הסתם ההרשמה כוללת תשלום כלשהו לצורך זה)
זה ממש לא כמו טיול במדבר יהודה
זה אירוע מאורגן ומסודר
אני בטוח שהרבה אצנים, בעיקר חובבים, סומכים על המארגנים שידאגו להם מבחינה בריאותית אם יתעורר הצורך (מן הסתם ההרשמה כוללת תשלום כלשהו לצורך זה)
פשוט מאוד עירית ת"א והמושחת שעומד בראשה לא היו מוכנים לדחות את האירוע וחלילה להסתכן בלהפסיד
כספים רבים מחסויות דמי רישום וכו' ולכן מחיר של הרוג או שניים וכמה עשרות פצועים חלקם קשה זה מחיר בהחלט
נסבל מבחינתה.
לא משנה היה לה גם שמשרד הבריאות התריע בפניה שזה בדיוק מה שעומד לקרות.
כספים רבים מחסויות דמי רישום וכו' ולכן מחיר של הרוג או שניים וכמה עשרות פצועים חלקם קשה זה מחיר בהחלט
נסבל מבחינתה.
לא משנה היה לה גם שמשרד הבריאות התריע בפניה שזה בדיוק מה שעומד לקרות.
- Obi-Wan
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 428
- נתן תודות: 47 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
רצתי במקצה האחרון שגלש לשמונה וחצי, היה חם אבל לא בלתי נסבל.
אני רץ פעם ראשונה באירוע מסוג כזה (רצתי 10 ק"מ), סה"כ הארגון נראה שהיה טוב.
אך אכן בסיום לראות את האנשים ששרועים על הריצפה היה מאוד עצוב.
אני מאוד מצטער שזה קרה ואני משתתף בצערה של משפחת הנפטר
שום אירוע ספורטיבי אסור שיסתיים כך,
בק"מ האחרון אמרתי לעצמי "הנה ישראל היפה" זו ששורדת למרות המצב הביטחוני (עובד בשדרות וגר באשקלון).
ואז שמעתי את החדשות
אני מאוד מצטער שזה קרה ואני משתתף בצערה של משפחת הנפטר
בק"מ האחרון אמרתי לעצמי "הנה ישראל היפה" זו ששורדת למרות המצב הביטחוני (עובד בשדרות וגר באשקלון).
ואז שמעתי את החדשות
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
מזדהה עם כל מילה שנאמרה כאן, השתתפתי במקצה של 10 ק"מ בהזנקה של 7:15, אינני אדם בכושר ואפילו יש כאלו שיראו אותי ויגידו שלא יכול להיות שרצתי 10 ק"מ (בתוצאה לא רעה), ראיתי בדרך אדם אחד שהתעלף.Obi-Wan כתב:רצתי במקצה האחרון שגלש לשמונה וחצי, היה חם אבל לא בלתי נסבל.
אני מאוד מצטער שזה קרה ואני משתתף בצערה של משפחת הנפטר![]()
ואז שמעתי את החדשות...
חייב לומר שלדעתי היה אירגון טוב בסה"כ והיו לא מעט תחנות מים, והחום היה נסבל, ברוב המסלול היה צל כתוצאה מהבניינים וזו הייתה (לי בכל אופן), חוויה מדהימה עם המון אנרגיות, כמובן שגיליתי את מה שראו רק לאחר שנכנסתי לאותו והקשבתי לו..
אני חושב שלפני שמספידים את חולדאי ומאשימים אותו, צריך להבין שאנשים צריכים להקשיב לגוף שלהם, ולהיות עם בקרה עצמית, אם מישהו הגיע למצב שהוא עבר את מה שהגוף שלא יכול לתת וממשיך לרוץ, חולדאי לא יכול לעשות כלום בנושא
אז לפני ההשמצות לקחת בפרופורציה, ולהבין, שהיה חם, אבל נסבל, ובעיה נוספת היא שהרבה אנשים (כמוני - אני הבנתי את זה והתחלתי לפעול בחודש האחרון בנושא) - רצים בחדר כושר עם מזגן, ולא מתאימים את עצמם למציאות של "בחוץ" וזה מה לעשות א-ח-ר-ת!!
הייתה אווירה טובה, ואנשים העבירו ביניהם בקבוקי מים מיד ליד, לא חושב שהיה כזה גרוע, מאחל החלמה לפצועים ומשתתף בצער המשפחה של ההרוג
- Eff
- חבר ותיק

- תגובות: 1246
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
אסור היה לתת להם לצאת לריצה. זו אחריותם הבלעדית של המארגנים.קשה לצפות מספורטאים שמחכים לאירוע לא להשתתף בו.
לבן שלי ביטלו אימון כדורגל היום,אז מרתון לא מבטלים?? פשוט זה היה יותר מידי בלאגאן בשבילהם לבטל ולהתארגן מחדש ביום אחר, יותר פשוט מבחינתם היה לקיים את האירוע כמתוכנן. ללווייה ולבתי חולים הם לא צריכים להגיע.
מדינה אוכלת יושביה.
לבן שלי ביטלו אימון כדורגל היום,אז מרתון לא מבטלים?? פשוט זה היה יותר מידי בלאגאן בשבילהם לבטל ולהתארגן מחדש ביום אחר, יותר פשוט מבחינתם היה לקיים את האירוע כמתוכנן. ללווייה ולבתי חולים הם לא צריכים להגיע.
מדינה אוכלת יושביה.
GO VEGAN
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
ראיתי באחת התמונות שהתפרסמו באתרי החדשות (נדמה לי שזה היה YNET) תמונה של בחור שמנמן שכוב על אלונקה
ומחובר למסכת חמצן.אני לא מכיר את הבחור כמובן,אבל שאלתי את עצמי-מה לעזעזל הוא חשב לעצמו,שהוא מרתוניסט קנייתי? איפה האחריות? זה מה שקורה שתמונת פרופיל "שווה" בפייסבוק ותחושת העדר היא חזות הכל כיום.
ומחובר למסכת חמצן.אני לא מכיר את הבחור כמובן,אבל שאלתי את עצמי-מה לעזעזל הוא חשב לעצמו,שהוא מרתוניסט קנייתי? איפה האחריות? זה מה שקורה שתמונת פרופיל "שווה" בפייסבוק ותחושת העדר היא חזות הכל כיום.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
לפי החדשות היה רק עומס חום חלקי בשעה 9-10 כך שהבחינה הזו היה נסבל לרוץ. בלי להסיר אחריות מהמארגנים כנראה חלק מהריצם לא השתמשו בהיגיון הבריא שלהם, אם הם מרגישים שמשהו לא בסדר עם הגוף שלהם (ולפני מכת חום הגוף נותן סימנים) אז צריך להפסיק את הריצה.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
אני מסכים עם רובכם האחריות היא על המשתמש בלבד. לאלה שמתנגדים לדיעה זו ומפילים את האשמה על מארגני המרתון ועיריית ת"א, יש לי שאלה מעניינת:
אם המרתון היה יוצא לדרך ביום קייצי עם טמפרטורות סבירות ובמקום הרוג היה פצוע אנוש ובמקום 61 פצועים ש 12 מתוכם קשה היו 30 פצועים ש 5 מתוכם קשה, מי היה אשם?
אם מישהו חושב שביום כמו שהזכרתי המרתון היה מסתיים ללא פצוע אחד, טועה בגדול.
אם המרתון היה יוצא לדרך ביום קייצי עם טמפרטורות סבירות ובמקום הרוג היה פצוע אנוש ובמקום 61 פצועים ש 12 מתוכם קשה היו 30 פצועים ש 5 מתוכם קשה, מי היה אשם?
אם מישהו חושב שביום כמו שהזכרתי המרתון היה מסתיים ללא פצוע אחד, טועה בגדול.
לפני שנתיים או 3 נפטר רץ במהלך מרתון תל אביב.
גם במרתונים בעולם אנשים נהרגים במהלך הריצה(לדוגמא מרתון לונדון לפני שנה או שנתיים נהרגה רצה).
גם במרתונים בעולם אנשים נהרגים במהלך הריצה(לדוגמא מרתון לונדון לפני שנה או שנתיים נהרגה רצה).
רוצה למכור מוצר באיביי? בדוק מה יהיו העמלות והרווח שלך מהמכירה.
https://play.google.com/store/apps/deta ... calculator
https://play.google.com/store/apps/deta ... calculator
כמובן שהיו מקרים כאלה...לי אישית זכור לפני מספר שנים מוות של רץ במירוץ קצר יחסית שנערך בזיכרון יעקוב...אני כמעט בטוח שהוא קיבל מכת חום (ממש בסוף המירוץ)