עדכון דרייברים בווינדוס 8 וביצועי SSD
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73319
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
שלום חברים.
התקנתי SSD חדש (סמסונג 840) על לוח אם של גיגהבייט מדגם GA-P55A-UD3:
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=3439#sp
ה SSD הותקן כמובן על בקר ה SATAT6 המבוסס על שבב Marvell 9128. על ה SSD הותקן ווינדוס 8 נקי וכמובן שבביוס אותחל ה ACHI. לצערי אני חש בקפיאות מידיי פעם גם ב SSD וגם בשאר הדיסקים שמחוברים לבקר של אינטל. התופעה קורית בפעם הראשונה שאני מנסה להיכנס חאיזושהי סיפרייה באיזשהו כונן. במקום להכינס מיידית יש דיליי די ארוך. כמובן שנכנסתי לגוגל וחיפשתי דרייברים לבקרים הללו, אך ללא הצלחה (לא באתר של Marvell ולא באתר של אינטל).
ווינדוס 8 זיהה את הבקרים הללו בהצלחה, אך הדרייבר שבשימוש (מתוצרת מיקרוסופט) מאוד מיושן - משנת 2010 עפ"י מנהל ההתקנים. ניסיון לעידכון מהרשת לא צלח ומנהל ההתקנים טוען שזהו הדרייבר העדכני ביותר.
אשמח לעזרה במציאת דרייברים עדכניים והמלצה על תוכנת לבדיקת ביצועי ה SSD, אני מעוניין לדעת האם אני מקבל את הביצועים שאני אמור לקבל בכונן שכזה.
התקנתי SSD חדש (סמסונג 840) על לוח אם של גיגהבייט מדגם GA-P55A-UD3:
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=3439#sp
ה SSD הותקן כמובן על בקר ה SATAT6 המבוסס על שבב Marvell 9128. על ה SSD הותקן ווינדוס 8 נקי וכמובן שבביוס אותחל ה ACHI. לצערי אני חש בקפיאות מידיי פעם גם ב SSD וגם בשאר הדיסקים שמחוברים לבקר של אינטל. התופעה קורית בפעם הראשונה שאני מנסה להיכנס חאיזושהי סיפרייה באיזשהו כונן. במקום להכינס מיידית יש דיליי די ארוך. כמובן שנכנסתי לגוגל וחיפשתי דרייברים לבקרים הללו, אך ללא הצלחה (לא באתר של Marvell ולא באתר של אינטל).
ווינדוס 8 זיהה את הבקרים הללו בהצלחה, אך הדרייבר שבשימוש (מתוצרת מיקרוסופט) מאוד מיושן - משנת 2010 עפ"י מנהל ההתקנים. ניסיון לעידכון מהרשת לא צלח ומנהל ההתקנים טוען שזהו הדרייבר העדכני ביותר.
אשמח לעזרה במציאת דרייברים עדכניים והמלצה על תוכנת לבדיקת ביצועי ה SSD, אני מעוניין לדעת האם אני מקבל את הביצועים שאני אמור לקבל בכונן שכזה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

השתמשתי ב AS SSD לבדוק,אלו התוצאות - יש איזשהו מסד נתונים מולו אני יכול להשוות את התוצאות על מנת לבאר את משמעותן? ומה הכוונה PCIIDE - BAD?

-
Huber
- חבר במועדון HT

AHCI מופעל בוודאות.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
עזוב את הבקר של Marvell , תשתמש בבקר המובנה של אינטל ,אז זה לא יכתוב שזה עובד על Sata III אבל הביצועים יהיו דומים ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
HUBER שלום,
לפני כחודשיים גם התקנתי SSD מתקדם על המחשב שלי. לצערי יש לי את אותו לוח אם...
הבעיה העיקרית היא עם הבקר של MARVELL שאין לו עדכונים והוא ממש לא אופטימלי עבור כונני SSD. יש לא מעט משתמשים שיש להם את הלוח הזה ומתלוננים ברשת על כך שהביצועים עם SSD אינם טובים.
התוצאות של ההרצה שלך לא טובות - אתה צריך לשנות ב BIOS ל AHCI (מה שיחייב אותך להתקין שוב את מערכת ההפעלה).
אני באופן אישי מתכנן בקרוב מאוד שדרוג של הלוח והמעבד כך שזה יפתור את בעיות ביצועי ה SSD.
לא ציינת באיזה נפח הדיסק שלך, עבור גירסת ה 250GB אתה אמור לקבל 540Mbps Read, 250Mbps Write - בקריאת SEQ.
לפני כחודשיים גם התקנתי SSD מתקדם על המחשב שלי. לצערי יש לי את אותו לוח אם...
הבעיה העיקרית היא עם הבקר של MARVELL שאין לו עדכונים והוא ממש לא אופטימלי עבור כונני SSD. יש לא מעט משתמשים שיש להם את הלוח הזה ומתלוננים ברשת על כך שהביצועים עם SSD אינם טובים.
התוצאות של ההרצה שלך לא טובות - אתה צריך לשנות ב BIOS ל AHCI (מה שיחייב אותך להתקין שוב את מערכת ההפעלה).
אני באופן אישי מתכנן בקרוב מאוד שדרוג של הלוח והמעבד כך שזה יפתור את בעיות ביצועי ה SSD.
לא ציינת באיזה נפח הדיסק שלך, עבור גירסת ה 250GB אתה אמור לקבל 540Mbps Read, 250Mbps Write - בקריאת SEQ.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

עם הבקר של Marvell הוא גם לא יעבור את ה350 בשום מצב ..
-
Huber
- חבר במועדון HT

הדיסק על ACHI בוודאות, בדקתי כרגע בביוס וגם בבוט רואים את זה - יכול להיות שזה קורה בגלל שהעברתי ל ACHI אחרי שהתקנתי את מערכת ההפעלה ולא לפני?
השאלה עכשיו פשוטה - האם הירידה בביצועים היא בגלל שהתקנתי ללא ACHI ורק אח"כ העברתי אליו או בגלל הבקר? אני בכל מקרה אתקין בהזדמנות הראשונה שתהיה לי את המערכת מחדש, השאלה היא האם אני יכול להתקין אותה על בקר אחד, לבדוק את התוצאות ולהעביר לבקר השני? האם המערכת הפעלה תעלה רגיל במעבר מבקר לבקר?
השאלה עכשיו פשוטה - האם הירידה בביצועים היא בגלל שהתקנתי ללא ACHI ורק אח"כ העברתי אליו או בגלל הבקר? אני בכל מקרה אתקין בהזדמנות הראשונה שתהיה לי את המערכת מחדש, השאלה היא האם אני יכול להתקין אותה על בקר אחד, לבדוק את התוצאות ולהעביר לבקר השני? האם המערכת הפעלה תעלה רגיל במעבר מבקר לבקר?
-
Huber
- חבר במועדון HT

בדקתי לעומק בביוס ומסתבר שיש הגדרת ACHI נפרדת לכל בקר. לידע כללי הגדרת ה ACHI לבקר האינטל נקראת:
PCH SATA Contrl Mode
והגדרת ה ACHI לבקר המרוול נקראת:
GSATA Ctrl Mode
שינית את השני ל ACHI והנה השינוי בתוצאות:

מה שמוביל לשאלה המתבקשת - יש למישהו המלצה על בקר SATA6 על כרטיס שמותאם היטב ל SSD הנ"ל (ד"א, זה דגם ה 256GB למי ששאל)?
PCH SATA Contrl Mode
והגדרת ה ACHI לבקר המרוול נקראת:
GSATA Ctrl Mode
שינית את השני ל ACHI והנה השינוי בתוצאות:

מה שמוביל לשאלה המתבקשת - יש למישהו המלצה על בקר SATA6 על כרטיס שמותאם היטב ל SSD הנ"ל (ד"א, זה דגם ה 256GB למי ששאל)?
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 16/03/2013 10:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 415 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
integral כתב:כמו שחשבתי. בביוס אמורה להיות לך שליטה נפרדת על ה SATA של אינטל:
PCH SATA Control Mode (Intel P55 Chipset)
ועל ה SATA של מארוול:
GSATA Ctrl Mode (Marvell 9128 Chip, GSATA3_6/7 Connectors)...
-
Huber
- חבר במועדון HT

- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

רוב כרטיסי הSATA III האלו לא יהיו טובים יותר מהבקר המטופש הזה של Marvell ,ככה שאין לך ממש להמשיך לחפש .
שני דברים:
1. לגבי התקיעות המוזרות - בהנחה שזה לא תקלה בבקר, הייתי ממליץ לבדוק בביוס ו/או בהגדרות של ווינדוס אם הדיסקים הקשיחים נכנסים למצב שינה. אם הם כן, אז לוקח שניה או שתיים עד שהדיסקים (הרגילים...) מגיעים למהירות סיבוב האופטימלית ובינתיים כל המערכת ב"הולד".
2. הייתי בחום ממליץ להעביר את ה- SSD לבקר של אינטל למרות היותו SATA2. מהירות ה- SEQ לא באמת חשובה (למרות שזה מספר יפה...) אלא מהירות הקריאה/כתיבה ב- 4K (שזה גודל ברירת המחדל ב-NTFS). הבקר של אינטל יעשה את העבודה הרבה הרבה יותר טוב מהבקר של מרוול או כל בקר אחר לצורך העניין...
1. לגבי התקיעות המוזרות - בהנחה שזה לא תקלה בבקר, הייתי ממליץ לבדוק בביוס ו/או בהגדרות של ווינדוס אם הדיסקים הקשיחים נכנסים למצב שינה. אם הם כן, אז לוקח שניה או שתיים עד שהדיסקים (הרגילים...) מגיעים למהירות סיבוב האופטימלית ובינתיים כל המערכת ב"הולד".
2. הייתי בחום ממליץ להעביר את ה- SSD לבקר של אינטל למרות היותו SATA2. מהירות ה- SEQ לא באמת חשובה (למרות שזה מספר יפה...) אלא מהירות הקריאה/כתיבה ב- 4K (שזה גודל ברירת המחדל ב-NTFS). הבקר של אינטל יעשה את העבודה הרבה הרבה יותר טוב מהבקר של מרוול או כל בקר אחר לצורך העניין...
הצטרפו לאתר ה- Cash Back עם ההחזרים הכי טובים שיש:
http://www.topcashback.com/ref/eladbs/
http://www.topcashback.com/ref/eladbs/