שלום.
מצטער אם שאלו את השאלה הזאת כבר, אבל לא הצלחתי למצוא משהו מקביל בחיפוש בפורום.
כיום יש לי את הכרטיס הזה:
http://www.lifeview.com.tw/html/product ... rime30.htm
ישן מאוד, כן. עדיין עושה את העבודה יחסית בסדר.
הוא מחובר לממיר פשוט של HOT.
המסך הוא 22" ברזולוציה של 1680x1050, וכל השידור מופיע עם 2 פסים שחורים גדולים בצידי המסך. בקיצור- אני מקבל תמונה מרובעת ולא מלבנית. בטח שידורים שמשודרים ב-16:9 להם עוד מתווספים פסים עליונים ותחתונים והתמונה יוצאת מאוד קטנה.
אם אני לא מחליף את הממיר, ורק רוצה לקבל תמונה איכותית יותר, מה אני צריך לעשות?
לקנות כרטיס טלוויזיה חדש ויותר איכותי?
אולי לקנות דונגל USB, ולחבר אליו את הממיר?
תודה.
דונגל USB או כרטיס טלוויזיה: מה עדיף כיום?
-
bomba6
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 17
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
ברוך הבא לפורום!
שים לב שיש דונגלים של USB המשמשים לקליטת שידורי עידן+ ולא לחיבור אנלוגי לממיר של הוט/יס.
כמו כן, 2 הפסים השחורים הם נורמלים לחלוטין כי זוהי התמונה המתקבלת מכל כרטיס טלוויזיה עם חיבורים אנלוגיים.
אפשר לפתור את זה ע"י הגדרות במחשב / מסך. כרטיס טלוויזיה חדש לא יפתור לך את זה.
כמו כן, גם ככה קצת קשה להשיג היום כרטיסי טלוויזיה עם חיבורים אנלוגיים במחירים סבירים.
אני במקומך הייתי נשאר עם הכרטיס הנוכחי שלך. הוא בסה"כ מצויין - היה לי אותו פעם.
מה שאתה כן יכול לעשות בשביל לשפר את איכות התמונה זה להתחבר מהממיר לכרטיס ב-S-Video (תקע שחור עגול) במקום ב-Composite (תקע "בננה" RCA צהוב).
כל הממירים הדיגיטליים הרגילים של הוט תומכים בכך ע"י שימוש במתאם SCART פשוט והגדרה מתאימה בתפריטי הממיר עצמו ("SVHS" במקום "PAL"), וגם כרטיס הטלוויזיה הנוכחי שלך תומך בכך.
שים לב שיש דונגלים של USB המשמשים לקליטת שידורי עידן+ ולא לחיבור אנלוגי לממיר של הוט/יס.
כמו כן, 2 הפסים השחורים הם נורמלים לחלוטין כי זוהי התמונה המתקבלת מכל כרטיס טלוויזיה עם חיבורים אנלוגיים.
אפשר לפתור את זה ע"י הגדרות במחשב / מסך. כרטיס טלוויזיה חדש לא יפתור לך את זה.
כמו כן, גם ככה קצת קשה להשיג היום כרטיסי טלוויזיה עם חיבורים אנלוגיים במחירים סבירים.
אני במקומך הייתי נשאר עם הכרטיס הנוכחי שלך. הוא בסה"כ מצויין - היה לי אותו פעם.
מה שאתה כן יכול לעשות בשביל לשפר את איכות התמונה זה להתחבר מהממיר לכרטיס ב-S-Video (תקע שחור עגול) במקום ב-Composite (תקע "בננה" RCA צהוב).
כל הממירים הדיגיטליים הרגילים של הוט תומכים בכך ע"י שימוש במתאם SCART פשוט והגדרה מתאימה בתפריטי הממיר עצמו ("SVHS" במקום "PAL"), וגם כרטיס הטלוויזיה הנוכחי שלך תומך בכך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
bomba6
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 17
תודה, שמח לשמוע שעוד יש אופציה לשפר.
אכן כרגע זה מתחבר דרך הבננה הצהובה, אני אנסה לראות איך אפשר לשנות את זה ל-S-Video.
אגב- כשאמרת שאפשר לשנות הגדרות במחשב:
אני משתמש בתוכנה שהגיעה עם הכרטיס, ודרכה האיכות (כרגע) היא מקסימלית.
אם אני מנסה להשתמש בתוכנה אחרת (כמו לדוגמת VLC) כדי להפעיל את הכרטיס, אני רואה באיכות ממש גרועה. אמנם התמונה על כל המסך כמו שאני רוצה, אבל איכות גרועה ממש. את זה יש דרך לפתור?
תודה.
אכן כרגע זה מתחבר דרך הבננה הצהובה, אני אנסה לראות איך אפשר לשנות את זה ל-S-Video.
אגב- כשאמרת שאפשר לשנות הגדרות במחשב:
אני משתמש בתוכנה שהגיעה עם הכרטיס, ודרכה האיכות (כרגע) היא מקסימלית.
אם אני מנסה להשתמש בתוכנה אחרת (כמו לדוגמת VLC) כדי להפעיל את הכרטיס, אני רואה באיכות ממש גרועה. אמנם התמונה על כל המסך כמו שאני רוצה, אבל איכות גרועה ממש. את זה יש דרך לפתור?
תודה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
יש עוד תוכנות שעובדות עם הכרטיס הזה, אחת שאני זוכר לטובה היא iuVCR. אני מאמין שיש שם יותר אופציות לשינוי גודל החלון.
אני לא זוכר את התוכנה המקורית של LifeView. אתה בטוח שאין שם אופציה של שינוי ה-Aspect Ratio מ-4:3 ל-16:9 או שינוי גודל החלון?
דבר נוסף שאתה יכול לעשות זה לשנות את רזולוציית שולחן העבודה שלך לרזולוצייה כמו 1280 על 1024, שהיא 4:3, רק כשאתה רוצה לצפות בשידור שהוא 16:9, ואז המסך יציג שולחן עבודה מעוות אבל את השידור מהכרטיס תראה ביחס הנכון.
אני לא זוכר את התוכנה המקורית של LifeView. אתה בטוח שאין שם אופציה של שינוי ה-Aspect Ratio מ-4:3 ל-16:9 או שינוי גודל החלון?
דבר נוסף שאתה יכול לעשות זה לשנות את רזולוציית שולחן העבודה שלך לרזולוצייה כמו 1280 על 1024, שהיא 4:3, רק כשאתה רוצה לצפות בשידור שהוא 16:9, ואז המסך יציג שולחן עבודה מעוות אבל את השידור מהכרטיס תראה ביחס הנכון.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"