מכרזים ב-ebay - למישהו יש נסיון?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #1 

אני טירון בלנסות לגשת למכרזים בebay עד היום ביצעתי רכישות רגילות באתר.
לאחרונה ניגשתי לכמה מכרזים ותמיד הפסדתי.
גיליתי שיש שיטה - תמיד איזה בן אלף שולח בשנייה האחרונה מחיר גבוה בכמה עשרות דולרים טובים מההצעה האחרונה.
מסתבר, שלא מספיק לעשות את זה - אלא צריך גם חיבור מאוד מהיר כי גם אחרי שעליתי על השיטה, הבני-אלף תמיד הקדימו אותי וכאמור מדובר בשניות האחרונות...

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #2 

אף אחד לא באמת יכול ללחוץ כל כך מהר ולעדכן את המחיר , בזמנו היו רובוטים שעושים אתזה בשבילך , היום כל מה שצריך זה לבחור מחיר מקסימאלי שאתה מוכן לשלם. המחיר שאתה רואה על מוצר מבוקש אף פעם לא ריאלי כשיש יותר מ 5-10 דקות לסגירת המכרז .

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #3 

תתקין את האפליקצייה לאייפון, ותן לה ליידע אותך ( Notifications), חמש דקות לפני שהמכירה מסתיימת, כך לא תפספס מכירות.
מה, עדיין אין לך אייפון...? :wink:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78900
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #4 

לרוב זה מערכת רובוטית.

היה משהו שמאוד רציתי וכל פעם הפסדתי מחדש. מה שעשיתי זה בכל פעם העלתי את המחיר מקסימום שלי עד שבסוף ניצחתי (זה היה מוצר שכל יום היה משוחרר מכרז חדש למשך כמה ימים).

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #5 

בני אתה יכול בשקט לתת בהצעה הראשונה שלך את מחיר המקסימום שאתה מוכן לשלם. זה לא יהווה את המחיר האמיתי, אלא אם כן מישהו אחר יתן מחיר מאוד קרוב. השיטה של חיבור מהיר עבדה הרבה שנים טובות. היום העסק עובד בצורה קצת יותר הוגנת. אם נניח המחיר הנוכחי הוא $4.5 ואתה מוכן לשלם $20 - תציע עשרים. מרגע זה המחיר יעלה ל-$5. אם אני אתחרה מולך ואנסה להציע $6 דולר - הצעתי תידחה מייד באופן אוטומטי בהודעה outbid משום שאתה מוכן לשלם יותר. עם זאת, מרגע זה המחיר של המכרז הוא $6 ואם תזכה - זהו המחיר שתשלם. כל מה שקרה בין ה-$20 שהזנת ועד ל-$6 שלי - נקרא היום automatic bids וזה מנוהל על-ידי eBay. כמובן, שאם אני אציע מחיר גבוה מהמקסימום שלך, נאמר $25, תקבל הודעת מייל שעיקרה outbid משום שאני מוכן לשלם יותר. את ההצעות האוטומטיות ניתן לראות בממשק מיוחד כשאתה לוחץ על הלינק bids ומסמן show automatic bids. כל משתמש שמשתתף במכרז, למעט אתה בעצמך, מקבל כינוי בממשק זה, כך שאינך יכול לזהות את שם המשתמש האמיתי (ולנסות, באופן תיאורטי, להשפיע על משתמשים אחרים). חשוב לציין שגם המוכר וגם משתתפים אחרים אינם יודעים מהי ההצעה המקסימאלית שלך.

הצעדים שבהם מתקדם המכרז מתקדמים באופן יחסי למחיר הנוכחי. כלומר עד מחיר של, נאמר $100, כל הצעה מתקדמת ב-$0.5. מעבר ל-$100 כל הצעה מקדמת את המחיר ב-$2.5 וכאשר המחיר מגיע לסכומים גבוהים יותר הצעות אוטומטיות מתקדמות בצעדים גדולים יותר עד מקסימום של $100 (כאשר מדובר במחיר מעל $5000). החוקים שונים בתחום הרכב והצעדים קצת יותר גדולים - אך העיקרון נשמר.

הסבר על השתתפות במכרז אפשר למצוא כאן.
הסבר על סכום ההצעה והתקדמותו, אפשר למצוא כאן.

השיטה של הצעה ברגע האחרון פועלת במישור אחר. היא 'מרדימה' את התחרות ויוצרת רושם של 'כאילו' אף אחד לא מעוניין במוצר המוצע למכירה. אם כולם 'מבינים' את הרעיון ומחכים לרגע האחרון - הביקוש האמיתי ושיעור ההשתתפות במכרז יופיע בעשר השניות האחרונות. לחיבור אינטרנט מהיר עדיין יש יתרון מסויים - אך גם במסגרת 10 השניות האחרונות ניתן להזין הצעה מקסימאלית גבוהה - וכל תהליך ההצעות האוטומטיות עדיין יתפוס לפי החוקים הנ"ל. הרעיון מאחורי 'הרגע האחרון' הוא לתת את הרושם כאילו ההצעה המקסימאלית יכולה להיות נמוכה. זו טעות. אם אתה באמת מעוניין במוצר - תמיד הזן את המקסימום שאתה באמת מוכן לשלם עבורו. כך אני נוהג - וגם אני משתתף בחגיגת עשר השניות האחרונות.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #6 

הנה עוד דבר ששכחתי לציין... מוכר אמנם לא יודע מה היא ההצעה המקסימאלית במכרז - אבל כל פעם שאתה מסמן את add to my watch list הוא מקבל דיווח כמה משתתפים עוקבים אחרי המכרז. רוב המשתתפים מסמנים את האופציה הזו כדי לקבל תזכורת במייל לקראת תום מועד המכרז. כך שגם אם כולם מחכים לעשר שניות האחרונות - המוכר יודע בדיוק מה המוצר שלו שווה.

נקודה נוספת היא קדושת המכרז. אין ביטולים. הדרך היחידה לבטל הצעה אחרי שהגשת אותה ואישרת אותה - בלי לפגוע לעצמך בדירוג באופן אנוש - היא לגרום למוכר לפסול אותך מלהשתתף ביוזמתו. קרה לי פעם שהזנתי $700 כהצעה למכרז - בשעה שהתכוונתי ל-$70. הדרך היחידה לצאת מזה באלגנטיות היתה להציע למוכר תשלום על-מנת שיפסול אותי. סגרתי איתו בפרטית (contact seller) והעברתי לו $20 פיצוי ב-request for payment ב-Paypall. לאחר הודעת אישור ביצוע תשלום - הוא פסל אותי מהשתתפות.

בהתאם לאמור - כדאי מאוד לברר את פרטי עלות המשלוח לפני הצעות במכרז כדי לא לגלות שהזכייה במכרז מהווה בעצם הפסד כפול בעקבות הוצאות משלוח לא צפויות. ישראל מדינה קטנה ולא נחשבת ורוב מכירות הוינטאז' בעולם מיועדות לשוק האמריקאי ולכן רוב המוכרים לא טורחים בכלל לחשב עלויות משלוח לישראל. כשהם עושים זאת, הם עושים זאת ברישול ומזינים priority mail של Fedex או חברת שילוח אחרת. אלה אלופים בלייצר עלויות איפה שאין והתוצאה הסופית היא אגרות מכס, היטלים ודמי-טיפול בנוסף לעלות המשלוח עצמו. ברר עלויות משלוח לפני ההשתתפות במכרז. רוב המוכרים באים לקראת קונים פוטנציאלים שפונים אליהם דרך הממשק המנוטר של eBay.

פניות למוכר והתקשרות עימו - אך ורק דרך eBay. התקשורת עם המוכר דרך ממשק ההתקשרות של eBay היא הדבר היחידי שמגן עליך מפני נוכלים. eBay שרכשו את Paypal מנהלים את מרכז פתרון הסכסוכים של האחרונה - ותקשורת הוגנת ומנומסת שלך עם המוכר משחקת לטובתך בכל מקרה של תלונה עתידית ופנייה למרכז. משיחותי עם חבר'ה בארה"ב שמנהלים מכירות ב-eBay עולה שהחברה מחזיקה אותם קצר מאוד במשמעת פיסקאלית ואתית הדוקה והם תלויים באשראי של Paypal ובתנאי החברה בצורה מאוד קיצונית. תלונות של לקוחות על מוכרים לא הוגנים מטופלות בחומרה רבה. התנאי היחידי שמאפשר לנו כלקוחות להנות מההגנה הזו - הוא לא להתפתות לניהול מגעים עם המוכר מחוץ לממשק ההתקשרות שמציעה eBay. הכל זמין ומתועד ובמקרה הצורך - ישחק לטובתך משום שקשה מאוד למוכרים לעמוד בכל התנאים של eBay.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”