ניקוי אבנית אבק ושומן מ vetrano
-
View63
-
- חבר פעיל

- תגובות: 89
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
- יצירת קשר:
שלום רציתי לדעת איך כדאי להסיר אבנית וכל האבק שבדוד
האם לקנות חומר לקומקומים או שיש משהו מיוחד
בנוסף איך מנקים את כל הקפה והשומן שמצתבר בשבט ומים של הראש
האם צריך לחמם את המכונה ולכבות
אשמח לפרוט מלא
מעריך תודה
האם לקנות חומר לקומקומים או שיש משהו מיוחד
בנוסף איך מנקים את כל הקפה והשומן שמצתבר בשבט ומים של הראש
האם צריך לחמם את המכונה ולכבות
אשמח לפרוט מלא
מעריך תודה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
ניקוי ראש יתבצע עם קופיקלין ובק פלאש.
אבנית בדוד אפשר לעשות לבד אבל צריך להיזהר.
אתה צריך להיות בטוח שיש לך יכולת להזרים מים עם מלח לימון לדוד בלבד, לרוקן ולמלא רק את הדוד.
בדרך כלל כשאתה מפעיל את המשאבה אז מים מגיעים למחליף חום - לדוד מגיעים מים ע"י בקר הגובה.
בדרך כלל ניקיון יעיל של דוד מאבנית אומר פירוק מלא של הדוד והצנרת והשרייה בתמיסת מלח לימון
אבנית בדוד אפשר לעשות לבד אבל צריך להיזהר.
אתה צריך להיות בטוח שיש לך יכולת להזרים מים עם מלח לימון לדוד בלבד, לרוקן ולמלא רק את הדוד.
בדרך כלל כשאתה מפעיל את המשאבה אז מים מגיעים למחליף חום - לדוד מגיעים מים ע"י בקר הגובה.
בדרך כלל ניקיון יעיל של דוד מאבנית אומר פירוק מלא של הדוד והצנרת והשרייה בתמיסת מלח לימון
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
בקוויקמיל בדגמים החדשים לפחות יש פקק ריקון בתחתית הדוד ואפשרות לכבות את הגוף
חימום בלבד ככה שהמשאבה עדיין מקבלת מתח לעבודה וזה מקל מאוד על ניקוי אבנית לעומת
שאר מכונות HX.
לא הבנתי מדוע צריך לדאוג שמים עם מלח לימון לא יכנסו למחליף?
חימום בלבד ככה שהמשאבה עדיין מקבלת מתח לעבודה וזה מקל מאוד על ניקוי אבנית לעומת
שאר מכונות HX.
לא הבנתי מדוע צריך לדאוג שמים עם מלח לימון לא יכנסו למחליף?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אני אבהיר-
אם אתה ממלא מים עם מלח לימון במיכל ומחבר אותו למכונה אלו המים שיכולים להגיע למחליף ולדוד.
למחליף הם יגיעו בזמן חליטה - ככה אתה יכול לנקות אבנית מהמחליף. בתכלס זה לא מספיק טוב כי בראש E61 יש מעברים צרים (למשל ברשת בפטרייה למעלה) שיכולים להיסתם מהאבנית המתפוררת.
אם בזמן הזה יהיו חסרים מים בדוד אז המשאבה תשאב מים על מלח לימון לדוד. ופה אתה חייב להיות בטוח שיש לך דרך נוחה למלא את הדוד במלואו בתמיסת מלח לימון (כדי שהניקוי יהיה אפקטיבי) וגם לרוקן אותו במלואו ולשטוף את הדוד רק במים נקיים אחר כך.
בדרך כלל - זה לא פשוט.
אם אתה ממלא מים עם מלח לימון במיכל ומחבר אותו למכונה אלו המים שיכולים להגיע למחליף ולדוד.
למחליף הם יגיעו בזמן חליטה - ככה אתה יכול לנקות אבנית מהמחליף. בתכלס זה לא מספיק טוב כי בראש E61 יש מעברים צרים (למשל ברשת בפטרייה למעלה) שיכולים להיסתם מהאבנית המתפוררת.
אם בזמן הזה יהיו חסרים מים בדוד אז המשאבה תשאב מים על מלח לימון לדוד. ופה אתה חייב להיות בטוח שיש לך דרך נוחה למלא את הדוד במלואו בתמיסת מלח לימון (כדי שהניקוי יהיה אפקטיבי) וגם לרוקן אותו במלואו ולשטוף את הדוד רק במים נקיים אחר כך.
בדרך כלל - זה לא פשוט.
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
אוקיי אז להכניס מים עם חומר נגד אבנית למחליף אין בעיה וגם לרוקן את כל המים עם החומר מהמחליףדבוטאנט כתב:אני אבהיר-
בדרך כלל - זה לא פשוט....
אין בעיה (הפעלת המשאבה תוציא הכל דרך הראש) - הסכנה לטענתך היא סתימת המעברים הצרים בראש
עצמו.
לגבי הדוד כמו שרשמתי לפחות בדגמים החדשים של קוויקמיל אפשר למלא ולרוקן את הדוד לחלוטין ללא סיכון
של גוף החימום - אשפר לראות פה הסבר בדקה 2 על אופציות הדלקה וכיבוי של גוף החימום והמכונה בנפרד ובדקה
6:30 על פתח ריקון הדוד
[vimeo]20618524[/vimeo]
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

יפה שלומי - במצב כזה אתה באמת יכול לעשות דברים לבד יחסית בקלות.
יש הרבה מכונות שאין פתח ריקון נוח ואיל שליטה על מילוי בנפרד.
אם אין הרבה אבנית אז זה בסדר - אבל ראיתי כמה מכונות שבצינור החם של המחליף (איפה שיש בדרך כלל דיזה) מצטברת הרבה אבנית שקל לנקות רק אם ממש מפרקים ומנקים ידנית.
פטרייה קל לפרק לבד ולבדוק מה קורה - זה אומדן כללי למצב האבנית במחליף.
יש הרבה מכונות שאין פתח ריקון נוח ואיל שליטה על מילוי בנפרד.
אם אין הרבה אבנית אז זה בסדר - אבל ראיתי כמה מכונות שבצינור החם של המחליף (איפה שיש בדרך כלל דיזה) מצטברת הרבה אבנית שקל לנקות רק אם ממש מפרקים ומנקים ידנית.
פטרייה קל לפרק לבד ולבדוק מה קורה - זה אומדן כללי למצב האבנית במחליף.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אני לא אמרתי בשום מקום שאסור להכניס מלח לימון לשום מקום...