עזרה עם מסך חדש LG 47lm641

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
annaben פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם!
אני מקווה שתוכלו לעזור לי ...
קצת רקע: לפני שבועיים רכשנו לד של פיליפס דגם 4007 47 ,
איכות התמונה הייתה מדהימה, אין מילים... אבל הייתה במסך
בעיה ברמקול , אז אחרי אינסוף בורוקרטיה מול היבואן סוף סוף היום
נגשנו לחנות להחליף את המסך.
במשך שבועיים האלה יצא לי לקרוא המון ובעיקר בפורום הזה :D
והגעתי למסקנה שחשוב לי תמיכה בכתוביות בעברית וגם על הדרך כבר
רציתי 3d, לכן הוחלט ללכת על lg 641 או סמסונג 6200.
אחרי התלבטויות בחנות הלכנו על lg, הגענו הביתה ו... התאכזבנו קשות 8O
לעומת איכות התמונה שראינו בפיליפס, התמונה פה על הפנים :(
יש לנו ממיר hd של הוט, ניסיתי בהגדרות לשנות ולכוון את התמונה אבל עדיין רואים
פשוט גרוע.
אני לא מבינה מה הבעיה...
בפיליפס היה 200 hz ופה זה 400 , ורואים הרבה פחות טוב... איך זה ייתכן ???
המרחק אצלנו הוא בערך 3.5 מטר אז נראה לי שזאת לא הבעיה...
ואגב, כשאני לוחצת על כפתור info רשום שם 50 hz ... למה ?
איך משנים את זה ל 400 ?
סליחה על האורך, פשוט מאוכזבת ברמות...
קראתי כאלה ביקורות טובות על המסך הזה ואני לא מבינה למה אני רואה גרוע ...
אשמח לכל עצה/ טיפ מהמומחים של הפורום!!!
תודה רבה מראש לכל עונה !

ron5054
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 510
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #2 

ברוכה הבאה לאתר!
פוסט ראשון שלך אכן ארוך ואמרתי לעצמי שאני יפציץ אותך בשאלות בתגובה :)

- החלפת מסך שאהבת מאוד את התמונה בו בגלל תקלה ואמרת שעל הדרך תקחי דגם עם 3D. למה לא לקחת פיליפס עם 3D?
- ניסית לשחק קצת עם הכיוונים השונים במסך החדש? לחפש אולי כיול מומלץ ברשת?
- זה לא ממש שאלה אבל בשביל כתוביות בעברית לא מחליפים מסך. קונים סטרימר! - העלות זניחה יחסית למסך.
- ראית את הLG בחנות? על פי מה בחרת בו? נתונים יבשים בלבד?
- מה את לא אוהבת בתמונה של הLG? נסי להיות יותר פרטנית.

dvdrw1024
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #3 

ברוכה הבאה לפורום :D

גם אני קניתי LG לא מזמן (570 דגם ללא 3D) בלי שממש ראיתי אותו בפעולה אלא הסתמכתי על המלצות בפורומים.

אין מה לעשות איכות התמונה של ה LG באמת לא מדהימה יחסית למסכים של פיליפס - ראיתי גם את ה 641 ואת הפיליפס 5007 אצל חברים וההבדל ביניהם מאד ברור. התמונה ב LG לא גרועה אבל אין לה את החדות, הצבעים החיים והניגודיות שראיתי בפיליפס.

למרות זאת, אני די מרוצה מתכונות הסמארט והסטרימר של המכשיר שכמוך היוו שיקול לקניית המסך.

אישית לא נראה לי שכיול יעזור פה. אני שיחקתי עם כל ההגדרות ועדיין לא הצלחתי לשפר משמעותית את התמונה.

לעניין ה 50Hz - זה התדר של מקור השידור כלומר של הממיר של הוט. המסך רק מדווח לך מה המקור שולח לו.

200Hz/400Hz זה התדר של החלקת התמונה. זה סתם טריק שיווקי שלא אומר כלום על איכות המסך. תנסי לחפש פה בפורום הסבר על העניין. אני אישית העדפתי לבטל את זה לגמרי כי פשוט רואים יותר טוב.

בכל אופן ניתן לשנות את הענייו הזה תחת תפריט ה TrueMotion שנותן לך רק לכוון נמוך, בינוני או גבוה.

שיהיה בהצלחה

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4685
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #4 

annaben,

אני מאמין שלא ביצעו כיול למסך ולו גם הבסיסי ביותר. אי לכך אני ממליץ לך לקרוא קצת על איך לכייל מסך באופן בסיסי ולבצע זאת על ה-LG - אני בטוח שתיהי הרבה יותר מרוצה מהמצב הקיים. בהצלחה.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #5 

השאלה מה אהבת בפיליפס? אם אהבת את כיול ברירת המחדל שלה שרחוק מאוד מצבעים מדוייקים אז תעבירי ב LG למצב VIVID (הבלתי נסבל לטעמי :)).

annaben פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

ron5054 כתב:ברוכה הבאה לאתר!
פוסט ראשון שלך אכן ארוך ואמרתי לעצמי שאני יפציץ אותך בשאלות בתגובה :)

- החלפת מסך שאהבת מאוד את התמונה בו בגלל תקלה ואמרת שעל הדרך תקחי דגם עם 3D. למה לא לקחת פיליפס עם 3D?
- ניסית לשחק קצת עם הכיוונים השונים במסך החדש? לחפש אולי כיול מומלץ ברשת?
- זה לא ממש שאלה אבל בשביל כתוביות בעברית לא מחליפים מסך. קונים סטרימר! - העלות זניחה יחסית למסך.
- ראית את הLG בחנות? על פי מה בחרת בו? נתונים יבשים בלבד?
- מה את לא אוהבת בתמונה של הLG? נסי להיות יותר פרטנית.
...
אני אגיד לך מה קרה ... כשבאנו לקנות את הטלויזיה בקושי היה לי ידע על כל הדברים ובמקרה קנינו את פיליפס...
כשהבנו שאנחנו הולכים להחליף, אז התחלתי לקרוא ולהתעניין וכן מצאתי הרבה יתרונות בlg לפי התגובות...
לעניין התמונה : כשבחרנו את המסך פיליפס בחנות ( כשיש לידו עוד הרבה מסכים) הוא היה נראה סביר ולא יותר באיכות...
ורק כשהגענו הביתה וחיברנו רק אז הבנו עד כמה התמונה מדהימה...
אז כשראיתי בחנות שהתמונה של lg לא מי יודע מה , אמרתי לעצמי שגם על פיליפס חשבתי ככה, ובטח אני אגיע הביתה והכל יהיה מושלם, וזה לא קרה ...
ניסיתי לשחק עם ההגדרות , שיפרתי טיפה אבל עדיין האיכוץ יותר נמוכה , וכנראה שאין מה לעשות...
בכל מקרה המון תודה על התגובה והעזרה :)

annaben פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

dvdrw1024 כתב:ברוכה הבאה לפורום :D

גם אני קניתי LG לא מזמן (570 דגם ללא 3D) בלי שממש ראיתי אותו בפעולה אלא הסתמכתי על המלצות בפורומים.

אין מה לעשות איכות התמונה של ה LG באמת לא מדהימה יחסית למסכים של פיליפס - ראיתי גם את ה 641 ואת הפיליפס 5007 אצל חברים וההבדל ביניהם מאד ברור. התמונה ב LG לא גרועה אבל אין לה את החדות, הצבעים החיים והניגודיות שראיתי בפיליפס.

למרות זאת, אני די מרוצה מתכונות הסמארט והסטרימר של המכשיר שכמוך היוו שיקול לקניית המסך.

אישית לא נראה לי שכיול יעזור פה. אני שיחקתי עם כל ההגדרות ועדיין לא הצלחתי לשפר משמעותית את התמונה.

לעניין ה 50Hz - זה התדר של מקור השידור כלומר של הממיר של הוט. המסך רק מדווח לך מה המקור שולח לו.

200Hz/400Hz זה התדר של החלקת התמונה. זה סתם טריק שיווקי שלא אומר כלום על איכות המסך. תנסי לחפש פה בפורום הסבר על העניין. אני אישית העדפתי לבטל את זה לגמרי כי פשוט רואים יותר טוב.

בכל אופן ניתן לשנות את הענייו הזה תחת תפריט ה TrueMotion שנותן לך רק לכוון נמוך, בינוני או גבוה.

תודה לך, רק חיזקת את המסקנה שכבר הגעתי אליה. האיכות לעומת פיליפס באמת יותר נמוכה אבל... יש את כל עניין הסמורט הרבה יותר נוח, והעברית , וה 3d , אז התמונה קצת פחות טןבה אבל מקבלים משהו אחר בתמורה... נראה לי שזה העניין

שיהיה בהצלחה
...

annaben פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

nils3373 כתב:annaben,

אני מאמין שלא ביצעו כיול למסך ולו גם הבסיסי ביותר. אי לכך אני ממליץ לך לקרוא קצת על איך לכייל מסך באופן בסיסי ולבצע זאת על ה-LG - אני בטוח שתיהי הרבה יותר מרוצה מהמצב הקיים. בהצלחה.
...
אז זהו שחיפשתי פתרונות ברשת על כיול המסך lg ולא מצאתי... אשמח מאוד אם תוכל לצרף איזה לינק שיעזור לי בנושא ...
מהניסיונות הלא מקצועיים שעשיתי, הצלחתי לשפר ממש במעט, אבל אני לא מבינה בזה הרבה, אז אולי זאת הבעיה ...

annaben פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

integral כתב:השאלה מה אהבת בפיליפס? אם אהבת את כיול ברירת המחדל שלה שרחוק מאוד מצבעים מדוייקים אז תעבירי ב LG למצב VIVID (הבלתי נסבל לטעמי :)).
...
בפיליפס כללית התמונה הייתה באיכות הרבה יותר גבוהה, גם אני לא סובלת את vivid , אבל כמה שניסיתי לשחק בהגדרות של lg עדיין לא הגעתי לרמה של פיליפס...
וזה ממש משגע אותי כי lg 641 אמורה להיות טלויזיה משגעת! לא ברור לי איפה טעיתי :(

עמישי
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 568
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #10 

לי יש את ה 761 ואני מאד מרוצה מהתמונה. יש בהגדרות אפשרות הגדרת תמונה, שבה המסך מראה לך שתי תמונות, ואת בוחרת מה יותר טוב בעינייך, בכמה מסכים שונים, כל מסך משנה משהו אחר, ובסופו של דבר מגיעים לתמונה הרצויה לטעמך. אצלי זה עבד מצוין.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”