VIEWLEX WHD

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
sagi4422 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 244
שם מלא: sagi4422
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

היי.
הגיע לידי הפטיפון משנות XXX
אין לי מושג מה זה , רשום עליו VIEWLEX MODEL WHD
משהו מכיר ?

sagi4422 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תמונות

שליחה #2 

תמונה
תמונה
תמונה

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #3 

Viewlex Inc. הם חברה אמריקאית שהחלו את דרכם ב-46'. עד 1974 ידם היתה בכל עולם המוסיקה. הקלטות, תקליטים, אולפנים, ציוד מקצועי... כל הגשעפט החברה ישבה בניו-יורק (Long Island) ובמשך שנות ה-50' ייצרה, בין השאר, פרוז'קטורים (מקרנים) לשקופיות וסרטים. למעשה - החלק הזה בעסק הפסיד המון כסף (12 מיליון מתוך מחזור של 40 מיליון דולר ב-1974). בספטמבר 1974 viewlex מכרה את החלק הזה בייצור ל-AVD שהיתה חברה 'חדשה' שהוקמה לצורך העניין ולקחה על עצמה את כל הענפים המפסידים של חברת האם. למעשה זו היתה חטיבת האודיו וידאו (audio video division) של viewlex והם המשיכו בייצור של מקרנים עד שנעלמו מעל דפי ההיסטוריה בסוף שנות השבעים כתוצאה מפשיטת רגל. ל-viewlex היה גם חלק בפלנטריום של ניו-יורק (היידן) ושל בוסטון עם תרומה משמעותית לטכנולוגיית ההקרנה של מערכות כוכבים על תיקרה כדורית...

לא ברור לי איך הגיע ציוד כזה לישראל. בשנות החמישים זה נחשב ל'מוצרי מותרות' והיה על זה מיסוי אדיר. אולי כדאי שתתעניין קצת בהיסטוריה של המכשיר וספר לנו מה עלה בידך לברר?

חלק מהדגמים, כמו זה שבידך, כללו גם פטיפון קטן בחלקים שהתפרק לגודל זעיר שאיפשר להכילו בקופסה עם המקרן. את השימוש של הקופסאות האלה אפשר להגדיר כ'מצגות של שנות החמישים' כשהמפעיל מעביר שקופיות והפטיפון מנגן ברקע.

מדובר בתקליטי 45 ובמהלך שנות החמישים והשישים ניתן היה להקליט כזה במכונות אוטומטיות שהוצבו במרכזים מסחריים. בחלק מהמכונות האלה - היה מותקן כפתור מיוחד, שלחיצה עליו, היתה מקליטה צפצוף קצר המרמז על החלפת השקופית. ניתן היה להכין 'מצגת' שיווקית כזו בדרך למשרד בבוקר, ולהציגה לקולגות הנפעמים בליווי מוזיקת רקע... הקופסה הזו היתה מין גאדג'ט היי-טק של שנות החמישים. מדליק!

בדוגמה שהגיעה לידיך, חסר, ככל הנראה, המקרן עצמו. הדברים האלה נוסטלגיים מאוד ומעוררי זכרונות אך אין להם ערך ממשי. הנה תמונות של מודל 'W' שאספתי מ-eBay שם נמכרת יחידה כזו במחיר של כ-$90. לא מצאתי יותר מידי מידע על המודלים השונים של המזוודה הזו. מודל האב 'WR' יוצר בשנת 1955. לא ברור לי מה משמעות ה-'HD' במודל. אולי הכוונה ל-High Definition... אם תמצא את המקרן אולי תוכל לחבר לטלוויזיה עם כבל HDMI... :wink:

sagi4422 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

היי.
ראיתי את המוצר באיביי. השאלה אם שווה להשקיע בפטיפון הזה. אפילו להכין לו תיבה חדשה. אם מבחינת סאונד הוא טוב או לא ?!

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #5 

sagi4422 כתב:היי.
ראיתי את המוצר באיביי. השאלה אם שווה להשקיע בפטיפון הזה. אפילו להכין לו תיבה חדשה. אם מבחינת סאונד הוא טוב או לא ?!
...
מבחינת סאונד זה הדבר שהכי מתקרב ל'זוועה' בעולם האודיו ואחד הפטיפונים הזולים והלא איכותיים מייצור סידרתי - שהיו מעולם!!! לא שווה לשים על הדבר הזה שקל אחד. .. אני לא חושב שתצליח למצוא מחט מתאימה ואני די בטוח שמדובר בתקליטי 45 בלבד. לא!!! תחזיר לבוידעם ואל תתאהב בגרוטאה הזו. רוצה פרוייקט פטיפון? חפש טורנס, דואל, או לנקו ישן בגרושים - ושפץ.

sagi4422 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה :)
חד וחלק ......

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”