המלצה לראש לדואל 701

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
zenith פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

מצאתי אבא ובן. דואל גדול 701 ודוליק קטן 410 . הגדול בלי מחט. המקורית היא של שור. הוא הולך לעבור טיפול עשרת אלפים. איזה ראש מומלץ בשבילו?
נערך לאחרונה על ידי zenith ב 13/03/2013 18:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #2 

איזה יפים הם!!!!
בנתיים הייתי שם מחט חדשה לראש הקיים. אחרי זה, לאט לאט, הייתי מחליף ראש.

zenith פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

הקטן חמוד שלאכול אותו. המחט שלו מתכווננת ל-33 ו-78 ואת הזרוע מושכים אחורנית לפני השמעה כמיטב המסורת. רק שהקפיץ שמצמיד את גלגל התנופה לראש המנוע קצת עייף ואין שם צימוד כמו שצריך. האבא לא מגיב בנתיים. אבל הוא כבד רצח

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #4 

כל ראש שטוב לאזניך. איזה שור יש עליו כרגע?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #5 

יופי של פטיפון ה-701. ממש פנטסטי. לדעתי הכי טוב של דואל - אפילו יותר טוב מה-1229. פטיפון שקט ואיכותי ביותר. ממש חמוד. נבנה לתלפיות כמו שכבר לא בונים. (Y) עם זאת, כבר קלטתי שאתה בעניינים וממש לא מתאים לך לשאול שאלה כזו... נו באמת... שאלה כזו נגמרת בחפירות בלתי-נגמרות ובקושיות סטנדטיות נילוות כמו 'מה התקציב שלך?' ו-'מה הם הרכיבים האחרים בסטאפ שלך?' ו-'איזה מוסיקה אתה שומע?' ו-'מה מידת הנעליים שלך?'... אני יכול להגיד לך, כחובב פטיפונים כפייתי, שממש לא משנה איזו תשובה תקבל כאן - מה שקובע זה תמיד העובדה שיש בבית יותר פטיפונים טובים מראשים טובים. לכן התשובה הקבועה (והכי מתאימה) כאן היא 'הראש הצף'. זה שאתה מפרק ומרכיב על כל פטיפון תורן שאתה הכי אוהב באותו רגע. זו התשובה שלי.

רוצה תשובות של אחרים? הנה לקט עולמי:
  • אני הכי אוהב את Shure V15 - שזו תשובה נהדרת רק שאת הראש הזה אי-אפשר להשיג יותר ואפילו מחט חילופית קשה להשיג לו...

Shure V15

תמונה
  • אני ממליץ על ראש של Ortofon - וואלה? - האמת שלדואל 701 היתה תקופה קצרה שהוא בא מצוייד עם Ortofon OM 10. מה שנכון נכון. אבל... ראש של Ortofon שיועד עבור בני-אדם ולא עבור DJ'ים מצריך משכנתא שנייה. זה בנוסף לעובדה שהם שינו את השמות ומתחו את הפנים לכל המוצרים שלהם ושה-OM 10 נקרא היום 2M ובמקום מספר הדביקו לו צבע אז יש לנו 2M אדום, כחול, ברונזה ושחור ורק לפי המחירים ב-$$$ אפשר לדעת למה התכוון המשורר.

Ortofon 2M Red

תמונה
  • ואז יש לנו את המתחכמים - Denon DL103R - יופי של ראש. באמת. רק שהוא עולה ימבה ומוציא כלום. באמת כלום. יש לו מתח פלט כל-כך נמוך שאפילו סטפ-אפ מיוחד עם פונו MC עלול לא להספיק... אל תגיד שלא הזהרתי אותך!

Denon DL103R

תמונה
  • אז יש גם את המתקנים והממליצים כל Denon DL160. נהדר. לראש הזה באמת יש פלט יחסית גבוה לראש MC אני גם מחפש כזה. למה? כי הפסיקו לייצר אותו לא מזמן. ראה ערך Shure V15. אין יותר. בשום מקום בעולם. אפילו לא ב-eBay.

Denon DL160

תמונה
  • אחר כך ממשיכים עם Audio Technica ואחד הדגמים שעולה כל הזמן הוא AT440MLA. אני בעד. לא יקר ומספק תמורה בעד האגרה ויופי של יכולת טרקינג אבל - יבש! איזה ייבוש. מעניין... כל אלה שממליצים... יש להם כאלה? את שלי נתתי מתנה. לא אהבתי ולא בא לי להתעסק עם המכירה שלו...

AT440MLA

תמונה
  • והנה עוד אחד לאלה שלא לומדים לקח - Denon DL110. יותר output מה-DL103R אבל פחות מה-DL160... מין יצור כילאיים כזה. גם כן קשה להשיג וגם לא זול...

Denon DL110

תמונה
  • והנה עוד ייבוש אחד שכל הזמן צף בוינטאז' - Shure M95ED... יאללה... היידה... מספיק. גם את זה נתתי מתנה. לא יבש - אבל חסר אופי לחלוטין ממש WSIWYG ללא טיפל'ה מאמץ ליפות קצת את המציאות...

Shure M95ED

תמונה
את כל הדגמים הנ"ל הייתי מרכיב בעצמי על הפטיפון התורן שלי. כולם המלצות 'מצויינות' ואת רובם לא תמצא בשום מקום - בטח לא בישראל. קנייה מ-eBay היא תמיד חתול בשק ולך תדע מה מצבו האמיתי של הראש, כמה זמן יקח לו להגיע אליך (אם בכלל) וכמה יעלה השינוע הבינלאומי... אז אני אומר 'תפסת מרובה - לא תפסת!' ולכן אני אסיים בהמלצה משלי - שלא תכלול התייחסות לראשים של Ortofon מעל 800 דולר. רוצה ראש טוב? עם יכולת טרקינג מרשימה? עם חתימת משקל קלילה? עם יופי של סאונד? בלי שום צורך בפרה-אמפ יקר? אחד כזה שתפור על הדואל שלך?

טוב, הנה זה בא. כבר המלצתי עליו בעבר כאן... Stanton 681EEE. יש לו כל-כך הרבה חיקויים... ככה הוא צריך להראות:

תמונה

יושב לו בנחת על 'ציפי' של אחד הטורנסים שלי. ראש אלוף!!! אני כל-כך אוהב אותו והוא כל-כך עולה על המתחרים שלו - שהוא פשוט מדהים אותי כל פעם מחדש. הבעייה היחידה איתו, זה ששמעתי לאחרונה שגם אותו הפסיקו לייצר. אבל זה היה ממש לאחרונה. אם בא לך - תרים טלפון ל'אדר' בחשמונאים ותשאל אם עוד יש להם במלאי. המחיר מצחיק עבור ראש באיכות כזו (אבל לא מצחיק לעומת מחיר של פטיפון יד2) ושווה כל גרוש. ראש כל-כך טוב שהוא ממש דורש עוד תמונה:

תמונה

יש לו מלא גירסאות. אני לא מדבר על הוינטאז משנות ה-70. זה יעלה כמו Ortofon.אני גם לא מדבר על הגירסה ל-DJ שנמכרת ב-eBay בפחות ממאה דולר. אני מדבר על 681EEE MK III Calibration Standard מהמפעל של סטנטון בפלורידה. צריך לעלות משהו כמו 200 עד 250 דולר. משהו כזה... לדעתי זהו אחד הראשים הכי מוצלחים והכי כדאיים שקיימים בשוק (אני מקווה שעדיין). בהצלחה.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #6 

את ה- Shure הכי זול שתמצא, גם זה ייחשב השקעה מוגזמת.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

yairf כתב:את ה- Shure הכי זול שתמצא, גם זה ייחשב השקעה מוגזמת.
...
פרט?, נמק?, הסבר? אתה לא מת על ה-701?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #8 

סילבר - דואל באופן כללי, אולי עדיפים על מחרשות פלסטיק יפניות, אבל עדיין לא מצדיקים השקעה משמעותית בראש.
תוסיף לזה את העובדה שהזרוע בדואל ממש Ultra Lightweight, והרי לך מתכון בטוח לוופרים משתוללים ברמקול עם 90% מהראשים הנמכרים היום - חוץ מה-Shure, אולי גם האורטופון (היקר משמעותית).

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

אתה צודק מאוד במיוחד כשאתה מציין 'באופן כללי'. זה נכון. אבל - יש יוצאים מהכלל. שניים בעיקר. 1229 וה-701. לאלה יש ביקוש חריג והם בנויים כהלכה. פטיפונים מכובדים מאוד. Low Mass Tonearm זה משהו שהוא בעייתי באופן אינהרנטי אבל ממש לא קריטי. גם ה-SME 3009 היא זרוע Low Mass שפועלת עם ראשים בעלי מאסה אפקטיבית של עד 4.5 גרם... אז מה עושים עם ראשים בתקציב סביר ששוקלים יותר (כמעט כולם)? דוחפים את המשקולת הראשית עוד קדימה ומודדים עם משקל דיגיטאלי את הטרקינג האמיתי. עובד מצויין. לפעמים גם מוסיפים משקולת או מחליפים את המקורית. יש, אגב, שוק פורח של משקולות ל-SME במחירים מופרזים ב-eBay, עם דומיננטיות ברורה למוכרים מאנגליה. לצערי בפטיפון וינטאז' בעל פוטנציאל (שאינו לין סונדק LP12), הרכיב היקר הוא תמיד הראש. מכך אי-אפשר להתחמק וראשי וינטאז' הם הכי יקרים. בסוף צריך לשלם. אז אם לשלם - כבר באמת עדיף אורטופון.

zenith פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

קצת לא הייתי פה והיה שמח. סילבר-שאפו על הבקיאות והתמונות והכול. הראש שנמצא עליו כרגע הוא של Shure, כסוף ואקסלוסיבי, עם כיסוי להגנה על המחט. אני לא זוכר מה הדגם שלו כי נתתי אותו לטיפול 500 אלף \ שיפוץ יסודי (ביחד עם עוד 5 פטיפונים מממממ) . 2-לא הבנתי את הסיפור של המכסה שלו. אין לו צירים, אלה מן חתיכת פלסטיק שיוצאת משם כול הזמן..לא ברור. הוא כבד מאוד ומאסיבי. כשהוא יחזור עם כול שאר הציוד, אני אצטרך את הייעוץ שלכם ל-איך מסדרים חיבור של 6 פטיפונים לשני מגברים עם זוג רמקולים אחד :-) מיקסר ל-3 ערוצים לשני מגברים, ואת יציאת שני המגברים לחבר לקומפרסור שממנו אני אוכל לנווט בין שני המגברים, או פיתרון אחר.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”